Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shörluck Homles

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokan próbálják megragadni a lehetőséget (CSOK), ami miatt sokan számológépet vettek a kezükbe. Azt tapasztaltam sajnos, hogy elkövetik a legtöbben azt a hibát, hogy egy jelenlegi állapotot feltételeznek és nem változnak a jövőbeli változókkal, ami egy ingatlanbefektetés esetén kész…..
Kicsivel több mint 70 évvel ezelőtt, 1946 januárjában vette kezdetét a magyarországi németek, köznyelvi néven a svábok kitelepítése. A jelenség - amelyre a németek kollektív bűnösségének jegyében került sor - nem volt egyedülálló; a háború után a győztesek egy országban akarták tudni a németséget,…..
Shörluck Homles 2016.02.09 18:47:52
Úgy látom, a @Tranquillius: által idézett linken a kitelepítettek és a front elől önként nyugatra menekültek összesített számai szerepelhetnek. Legalábbis Solymár és Pilisszentiván adataiból erre tudnék következtetni. Solymáron a hitelesként kezelt, helyi forrásokban nyilvántartott kitelepítési listában 1960 fő szerepel, rajtuk kívül 1944 őszén, az oroszok beözönlése előtti hetekben-hónapokban uszkve 25 család menekült el önként, a két szám összege kb. kiadhatja a listában szereplő értéket. Pilisszentivánon [mint bányászközség] elmaradt a kitelepítés, de néhány tucat család 44 őszén ugyanúgy elmenekült, ez pedig megfelelhet a lista kétszáz-valahányas adatának.
Békési Barbara Ha a spanyol partokon járunk, elkerülhetetlen, hogy utunkba ne kerüljön a tengerparton felállított kerthelyiséges éttermek egyike, pontos nevén: chiringuito. Itt főleg friss halételeket kínálnak salátával, egy körettel, melyek arra tökéletesek, hogy strandolás közben gyorsan jól…..
Shörluck Homles 2016.02.04 16:50:48
Egy héttel ezelőtt felsoroltam, mi az a 10 jel, amiből rájöttem, hogy nem vagyok már fiatal lány. Sokan magukra ismertek, mások vígasztaltak vagy vitatkoztak - úgy tűnt, mást is foglalkoztat a téma. Gondoljuk át még egyszer, és álljunk pozitívan a dologhoz (ennyi idős korunkra már megtanultuk, hogy…..
Tegnap mi is megírtuk, hogy Varnus Xavér kiszállt a Heti Hetesből, mert nem bírta cérnával, hogy a többiek, különösen Para-Kovács Imre és Hajdú Steve a műsorban szívatja. Ha csak kiszállt volna, az senkit nem érdekelne különösebben, se Xavér a Facebookon picsogott egy kicsit az…..
Shörluck Homles 2015.10.09 16:09:28
Távol a fikától Gáncs 2015.09.09 17:00:00
(Ejj, pedig de büszke voltam rá magam előtt, hogy mindeddig egy blogbejegyzést sem írtam erről a témáról... Eddig tartott. És persze tudom, hogy a mostani megírásának sincs semmi értelme, mivel egy olyan tömör zajba fogom belehümmögni a magam kis véleményét, amelyben még az is elveszti a józan…..
A rendőrség hivatalosan is megkezdte azt a nyomozást „a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása büntette”, azaz a holokauszt tagadása miatt, azon holokauszttagadó cikkek miatt, amelyek sorozatban, elsősorban a Kurucinfón jelentek meg...
Shörluck Homles 2015.09.10 12:29:15
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Csak egyetérteni tudok.
Ki ne gondolkodna azon, milyen lenne az ideális autózás? Mégis ki mondhatja meg mi a jó és a mi a rossz? Ha össze kéne szedni 10 dolgot, amely megnehezíti az autózást, sokan hasonló véleményen volnának, illetve néhány eltérés lenne. Én összegyűjtöttem a kedvenceimet,…..
Shörluck Homles 2015.08.24 11:17:24
Előző hűtlenséges posztom itt, a szesza blogon átalakult a kommentek révén olyan vitaposzttá, amely rengeteg kérdést felvetett, de aki nem tartozik a kemény maghoz, az persze észre sem vette. Nos, mivel a téma sokakat, szinte mindenkit érint, kényes és muszáj beszélni róla,…..
Shörluck Homles 2015.02.09 17:43:27
Úgy rémlik, ez a könyv (www.libri.hu/konyv/marie-claude_monchaux.a-sehany-eves-kislany.html) elég jól képbe helyezte az embert 6-8 évesen is, miközben az emlékeim szerint jópofa kis könyv volt.
Már pont hiányoltam az újabb tematikus hetet, akkor kiderül, hogy az RTL úgy döntött, hogy egy zseniális húzással szembesíti az agyhalottakat, miért tökéletesen alkalmatlanok a hőn áhított tévés karrierre, és elnevezte médiahétnek ezt a vidámságot. Kellett is, mint egy falat…..
Shörluck Homles 2015.02.05 09:39:33
Felfokozott hangulat a stúdióban, fantomképek, üdvrivalgás. A helyszíni hangzavar alapján Dennis jön vissza. Nem akarok spoilerezni, de ez az ész és az ösztön gigászi csatája, amiből csak egy jöhet ki győztesen. És ha az intelligens emberekkel útnak indított, aztán még start…..
Shörluck Homles 2015.02.02 08:44:02
Lilu fekete miniben, Bencus a szokásos farmeringben kezdi a műsort, és ironizálnak menten, eddig minden párbaj rémesen szoros volt, mondják, de majd most. Az állás, mint kiderül, 52-48, már ha kerekítünk egy kicsit, ami nem áll túl messze az én általam jósolt 55-45-től. Ugyan nem…..
Ha nem látom a tegnapi adást, el sem hiszem, ami történt benne, de haladjunk szépen sorban. A kedves kommentelőknek köszönhetően már tudjuk, hogy Dóri tetkóján a “natúr francia 1500 dirham, anál 3000, egész éjszaka 8000” sor helyett a “szeretem a faszt, hát még ha fizetnek…..
Shörluck Homles 2015.01.01 21:20:27
Újra itt. Bence a házi gizdánk, ő nyitja meg nekünk a napi fosfolyamot, aminek a mai adagja elég híg lett. Meg egy picit ízléstelen is. A múltban tapicskoló adás a hétfő késő délutántól indul, amikor is a lakók Vikcsut gyászolják. De szó szerint. A kertbe lebaszott hokedlire…..
Na, lement a nagy tetemre hívás, ami szokás szerint, már ami az eddigi VV-s struktúrát illeti újfent dögunalomba fulladt. Persze könnyen beszélek, mint egy féllábú foci drukker a tévé előtt üvöltve, hogy bezzeg ha én ott lennék, akkor az összes labdaérintésem a jobb felső…..
Ma se dugunk Szűzoltás 2014.08.23 16:54:34
Az a jó a női ciklusban, hogy sok mindent rá lehet fogni. (Ja, bocs, hogy ideges voltam, éppen meg akart jönni. Azért kiabálok, mert fáj a hasam! Hagyd a cicim, peteérésem van és most fáj! Nem híztam, csak éppen a ciklus második felében vagyok és sok rajtam a víz.) 1-2 napon belül…..
Rákospalota-Újpest (akkor még Palota-Újpest) vasútállomás 1899-ben. Persze, hogy mindig is Palotán volt! Ha igaz (és ha közreműködtök tippekkel, lásd legalul a felhívást), egy ritkán jelentkező sorozat indul az Urbanista blogon, melyben a kerületek, városrészek, illetve a…..
Shörluck Homles 2014.05.20 16:20:23
@ColdWellEr: A Garamvölgyi utca nem urban legend, legfeljebb múlt idő, vagyis - úgy látszik - időközben sikerült a megfelelő helyen rendezni az utca körüli anomáliákat. De az 1990-es években, egy lakberendezési cég munkatársaként én még voltam felmérni Garamv. utcai címen. Ma direkt végigmentem az utcán: az utcanévtáblákon már valóban csak Gyöngyvér utca szerepel, de a páratlan oldal néhány házszámtábláján még látható Garamv. utca felirat is. Az egyik háznál két tábla is szerepel, ami rávilágít az eredeti anomália valószínű jellegére is: az egykori Garamv. u. 21-es szám ma Gyöngyvér u. 17/B vagy valami ilyesmi (a betűben nem vagyok biztos), ez tehát úgy néz ki, mintha eredetileg rosszul számozták volna a páratlan oldalt (számozatlanul maradt volna kb. két telek), és a probléma megoldására az elhibázott szakasz átnevezése tűnt volna a legkézenfekvőbb módszernek.
Shörluck Homles 2014.05.23 01:22:13
@ColdWellEr: Nem tudom a pontos okot, mert nem vagyok annyira ismerős Budaligeten; egy lehetséges okot írtam (elcseszett házszámozás), de az elég bizonytalan lábakon áll. Tartok tőle, hogy csak környékbeli lakos, vagy II. ker. ép.hatósági dolgozó tudhat erre ennél egzaktabb választ adni.
Tarlós István egy új korszak kezdetének nevezte a füsttel és leállással színesített átadót. „A Várkert Bazár mellett ez a projekt is kiemelkedően fontos pillanatához érkezett” - adta át az első metróhibát a legújabb vonalon Tarlós István főpolgármester. A politikus…..
Vigyázat, mérsékelt spoilerveszély! Ha még nem nyomtad le az 1-3. évadot, most hagyd abba az olvasást! Mi szóltunk! A Trónok harca drabális amazonja, a lovagi vértezetben kelő-fekvő tarth-i Brienne tényleg egy 191 centis óriás, de Gwendoline Christie élőben egyáltalán nem…..