Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Timár Ágnes

88 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Bár jól nevelt gazdinak tartom magam, ragaszkodom ahhoz a – minden realitást mellőző – elképzeléshez, miszerint kutyámnak minél több játékra, ülő- és fekvőalkalmatosságra van szüksége. Holott jól tudom, hogy Mici, beköltözését követő területfoglalása alkalmával nem a megalkuvó bárhol jó lesz…..
   Kedves Óz,      Bevallom, először arra gondoltam, újévi kívánság ügyben a Télapónak írok. Már csak azért is, mert ilyenkor ő van szolgálatban. Ennyire még én is képben vagyok. Tavasszal a Húsvéti Nyuszinak, ötévesen a Fogtündérnek. Szóval érted. De valahogy azt gondoltam, a Télapó csupán…..
   Nem gondolom, hogy különösebb hajlamom lenne az antropomorfizálásra. Persze, a pirító szándékosan süti túl a kenyeremet, mert tudja, hogy az én kenyerem, a busz meg csak akkor indul el a megadott időpontban, ha egy perccel később érek a megállóba, kizárólag az én bosszantásomra. De ezek…..
       Ha azt gondoltad, hogy az a legidegesítőbb dolog, hogy gyerektulajdonosok a jelenlétedben a szülői lét csodájáról beszélnek, akkor elmondanám, hogy az sokkal idegesítőbb, amikor a jelenlétedben feltűnően nem beszélnek róla. Mintegy rád való tekintettel. Merthogy azt érzik, te megbuktál…..
     Idén csupán rénszarvas alakú fény formájában engeded be a karácsonyt. Nem is annyira te döntöttél így, mint maga a karácsony. Amely már szükségszerűen így kéredzkedik be. Harsány giccseivel hazudja az ünnepet. Te meg megkönnyebbülve követed bevásárló listáiddal meg könyvespolcra csavart…..
Timár Ágnes 2019.01.23 23:31:47
@lehetettlen: ahogy a vaj csomagolásán is szerepel: a kép csak illusztráció. :)
inkább olvasd el a posztot, ha van kedved. amúgy köszönöm a hozzászólást!
Timár Ágnes 2019.01.25 18:52:35
@lehetettlen: nos, köszi... vagy tudom is én :)
   Lelkes farkcsóválással Mici kilép a liftből. Mint minden nap. Naponta háromszor. Ő egy nap háromszor képes örülni ugyanannak. Most azonban nem tart sokáig az öröme. Épp csak elindul a kapu felé, amikor felfigyel a gyanús jelenségre. Havazik. Áll egy ideig, majd egy „Hülye vagy? Én ki nem megyek…..
   Amikor egy durva nyújtógyakorlatnál az ellazulás érdekében arra buzdít a jógaoktató, hogy valami szépre gondoljunk, igyekszem nem rávágni, hogy gondolok én, csak csaja van. Szóval gondolok. A hangsúly a tettlegességmentességen van. Ugye világos? Néhány kósza gondolatot engedélyezek magamnak,…..
   Az egész anyám remek ötletével kezdődött, ami így szólt: Miért nem vizezed be azt a szegény kiskutyát ebben a hőségben? Persze én vagyok a hülye, hogy az ebet ismerve hallgattam rá. Mici három dolgot gyűlöl ugyanis. Az autózást, a vizes balhékat, és ha a dolgok nem a kívánalmai szerint…..
     Egy barátom szerint normális vagyok. Hogy pontosan idézzem, én egy teljesen átlagos, normális nő vagyok. Rég nem mondtak nekem ilyen szépet. Hogy ez most vicces vagy szomorú, mindenki döntse el maga. Én eldöntöttem. Valójában soha nem vágytam másra, csupán átlagosságra. Átlagos…..
   meg amit nem is igazán akarsz…    A tekintettel kezdi. Kifejező. Esdeklő. Szánalmat keltő. (Ne dőlj be!) Majd jön a fülek helyzetének módosítása: a csinos, kajla vitorlák lassan félárbocra ereszkednek, végül egészen oldalra csúsznak, míg el nem érik a Dobi, a házi manó állapotot. Ha még mindig…..
   A fenti kijelentéssel kivételesen nem az elfogult gazdi igyekszik nyomatékosítani kutyájának édességi mértékét. Meg aztán tudjuk, hogy Mici esetében ilyen jellegű bizonygatásokra nincs szükség. Igen, ez volt az elfogult gazdi hangja. A cukorból vagy megállapítás kutyámnak az esőhöz fűződő…..
   Mici identitászavarával kapcsolatos gyanúim szertefoszlóban vannak. Mielőtt bárki félreértené, nem a nemi önazonosságáról van szó. Nem mintha meg tudnám állapítani, hogy kutyám nősténynek vagy hímnek tekinti-e magát. Azon is rendre meglepődöm, hogy mások nem tudják, nősténynek vagy hímnek…..
   Ön is került már kellemetlen helyzetbe azzal, hogy rajtakapták, beszélget a kutyájával? Találta magát elítélő pillantások kereszttüzében a buszon, villamoson, mert magáról megfeledkezve hangosan gügyögött az ebnek? Tudunk egy megoldást: NE tegye! Persze, tudom, hogy mindenki azt gondolja, az ő…..
   Ha a tacskó és a házi őrizet szavakat egy mondatban használom, könnyen következtethettek arra, hogy szegény ártatlan Mici egész nap otthon van egyes-egyedül, társa csak a magány és a csendes pusztítás. A valóság azonban az, hogy ez a kistestű eb szigorú felügyelet alatt tart tízemeletnyi…..
   A kutyaruhánál jobban csak a kutyaruhán lévő mindenféle funkció nélküli elemet utálom. Úgymint kapucni, strasszos öv, flitteres virágminta. Azt nem mondhatja senki, hogy ne törekednék rá, hogy Micinek egészséges önbizalma legyen, de lássuk be, hogy a fent említett díszítések csak a menőzésről…..
   Először is szeretném tisztázni a kutyámat a súlygyarapodással kapcsolatos vádak alól. Egy: ez valójában izom. Kettő: most növeszti a téli bundáját. Három: nőtt és nem hízott. Négy: na jó, egy pici többlet felcsúszott, de az már a hideg évszakra való felkészülés. Öt: jó, hízott. Most…..
   Mindig megpróbálom igazságosan kialakítani a sétaútvonalat. Elmegyünk a veréb lakta füves dombig, hogy Mici örüljön, és aztán kétszer-háromszor elvonulunk a tűzoltóság előtt, hátha kocsit mosnak hiányos öltözetben a tűzoltók, hogy gazdi is örüljön. A tűzoltóság azonban nincs annyira közel, mint…..
   Iskolás koromban a tornaórák leggyűlöletesebb része az volt, mikor kidobóshoz kellett sorakozni. Engem senki sem választott önszántából, így a válogató végén a szerencsétlenebbik csapatkapitánynak jutottam mindkét bal kezemmel. A kutyasuli elején hasonló helyzettel szembesültem. Egészen pontosan…..
   Mici két dolgot mondhatott magáénak, amikor elhoztam a menhelyről: a Mandarin nevet és egy közepes komolyságú szopornyicát. Az elsőt kreativitással, a másodikat jó sok bogyóval és Pálfidokival orvosoltuk. Továbbá rendelkezett egy fiktív születésnappal, és az oltási könyvében feltüntetett…..
   Mi a teendő, ha valaki akar minket? Ha vágyik ránk? Ha ábrándozik rólunk? Ja, nem rólam van szó. Nem engem akar valaki. Azt hittétek? De cuki. Nektek, még nálam is élénkebb a fantáziátok. Nem. Természetesen valaki másról szólok most. Egy barátnőmmel történt. Vagyis egy barátnőm barátnőjével.…..
      Elértem azt a kort, amikortól az ember 28-nak mondja magát. Maximum 29-nek. Ez a kor mindenkinél máskor jön el. De eljön. Csak várj. És elkezdesz apró önbecsapásokhoz folyamodni, hogy ne csak a külvilág számára hangsúlyozd ifjúságod tényét, hanem magad is folyton szem előtt tartsd. Én például…..
   Igen, levágattam a hajam. Rövid. Gondoltam, végre hagyom érvényesülni a többi lányt is. Besétáltam a fodrászomhoz egy rövid hajú Jennifer Lawrence-t ábrázoló fotóval, hogy ilyen fejet szeretnék én is. Nos, ahogy a fenti ábra is tanúsítja az eredményt: mint két tojás. Persze ezen a…..
Üdv!   Egyszerűen odament és megcsókolta. A földlakóm a magas, sötét hajú srácot. Az én hibámból. Megígértem, hogy elmondom nektek, milyen hibát követtem el újra. Ezzel zártam a soraimat legutóbbi levelemben. Igen, a levélben sorokat zárunk. Ezt tanultam most többek között. És ez is tetszik. De…..
Megtaláltam az igazit! Hívjátok vissza a kutyákat, a keresésnek vége! Tapsvihar elül. Ja, ha bárki már az esküvői harangok zúgását hallotta volna erre a kijelentésre, az egészen nyugodtan elcsitíthatja lelkesedését, amely annak a vélelemnek a hatására csiklandozta meg a szívét, hogy valaki tán…..
Üdv!   Hiányoztok! Hiányzik a Szaturnusz. Hiányzik, hogy figyelnek rám, hogy törődnek velem. Hiányzik, hogy ha felteszek egy kérdést, akkor válaszolnak rá. Itt nem válaszol senki. Ha mégis, akkor az bizonyosan hazugság. De legalábbis az igazság elhallgatása. Itt a Földön…..
Timár Ágnes 2015.11.09 19:50:14
@Terzimalukko: örülök, h tetszik a nő, de nem hiszem, h komolyabban örömet okozna neki ez az információ, tekintve családi állapotodat. de azért köszi! :)
Timár Ágnes 2015.11.09 19:51:24
@lehetettlen: köszönöm! hamarosan, de most a morzsákat is pátyolgatom kicsit. bár tudom, azt a sorozatod nem szereted. :)
Timár Ágnes 2016.04.20 01:28:41
@Terzimalukko: segíts a nőnek, kitől tudhatná? amúgy a 4. levélről is lemaradtál ezek szerint :)