Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellenőrző QR kód (törölt)

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ment a Debil, jött a Miska, de nem változott lófasz se. Jót röhögtünk, amikor emberünk azt ígérte, hogy most aztán kiscserkész becsszóra kiszámíthatóvá válik a gazdaságpolitika, de ami az elmúlt másfél hónapban történt, így is faszkorbácsért kiált. Mivel Mihály…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.26 12:46:18
@Jhonnyq:
"Jövőre kormányváltás fix 1.... "
A kormányváltás fix, elvégre a mostani kormány mandátuma az új kormány megalakulásával megszűnik :)

Ami téged kicsit kellemetlenül érinthet, az az hogy jelen állás szerint az új parlament által választott miniszterelnök monogramja is OV lesz...
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.26 13:00:34
@Jhonnyq: "Olyan szinten vagytok kissebbségben,hogy nincs az az összehazudott közvélemény kutatàs ami megmentené a tolvajokat..."
A valóság ezzel szemben az, hogy az összes közvélemény-kutatás erős fidesz előnyt mutat, a megmozgatott tömegek számánál is nagyságrendbeli különbségek vannak a fidesz javára. Az időközi választások zömét is a jobboldal, vagy független nyeri. A baloldal elvétve, és akkor is olyan népünnepély van, mintha az elmúlt 2-3 év legnagyobb sikere lenne egy-egy polgármesteri szék.

A papírforma szerint az egyik párt megnyeri a választásokat, majd a népszerűtlen intézkedések miatt fél-háromnegyed év múlva már a másik párt vezet, és nyeri a következő választást. Nálunk erről szó sincs, ami a baloldalon elég erős aggodalomra ad okot. Ráadásul már az EU is egy újabb fidesz ciklusra készül... (egyébként a választás megnyeréséről beszélnének, nem az új kormány illegitimitásának bizonygatásáról)

Szóval kell az ilyen lelkesítő is, na :)
Az állami lét legbiztosabb jegye az államelvű gondolkodás. A polgár elfelejti önmagát, a valaha volt embert, és megokolja önmagát mint állami lényt. A polgár pl. el sem tudja képzelni, hogy majdnem minden, ami közte és állama között zajlik, az minden racionális (igazolható)…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.26 10:24:00
@Ad Dio: "Mi az állam alternatívája? "
A közvagyon nevetséges áron történő elkótyavetyélése, amely ezt követően a szabad piacgazdaság és verseny nevében az adott szegmens néhány cég/befektetőcsoport kezébe kerül. Az átlagember teljesen függővé válik, ha valami érdekellentét van, akkor a kisember vagy alázkodik, vagy másnaptól nem eszik...

Az árakat akkor és annyira emelik, amennyire akarják, az fizetéseket pedig tetszőleges szintig csökkenhetik. Kontroll nincs, ha valaki tiltakozik, akkor lepattintják azzal, hogy ez a piac.

Elképzelem mennyi lenne a rezsi, ha teljesen piaci alapon menne az árazás. Gondolom havonta lenne emelés, amire persze mindig nagyon szép ideológiát találnak ki, amiből kiderül, hogy ha ez nem történik meg, akkor ők veszteségesek lesznek, és nem lesz mivel világítani. Komolyan mondom, ha 100 000 lenne egy kWh ára, szerintem még akkor is sírnának, hogy nem éri meg nekik, az emberek vállaljanak már kicsit többet, mert még mindig nem rentábilis, és ők még így is ráfizetnek tulajdonképpen.

Más cégek az ivóvízkészletre startolnának rá, amelynek azután kizárólagos forgalmazói lennének. Persze nem kötelező fizetni a szintén havonta növő sarcot, szomjan is lehet halni...

És a sok buta ember nem látja, hogy neki ez jó :)
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.25 12:54:32
@Parajpuding:
"Itt semmi másról nem szól jelenleg a dolog, hogy egy közelgő mozdony elé állsz ki, vagy egy motoros elé."
Egyrészt: az a motoros nem is biztos, hogy motoros, inkább egy kamion. 8 év alatt volt időnk alaposan megismerni.

Másrészt: a közelgő mozdonyt sokan 3 éve vizionálják, de valahogy nem akar jönni. Legutóbb az IMF kapcsán voltak olyan riogatások, hogy ha nem engedünk, akkor majd megsértődnek, és akkor aztán jön a 200%-os energiaár emelés, meg megszüntetik a nyugdíjakat bosszúból. Mindez kamion alá begyűrődött motorok, autók, kerékpárok képeivel illusztrálva... A mozdony mindenképpen egy új momentum :) Előtte meg az alkotmány kapcsán, előtte meg a bankadónál, még előtte pedig a médiatörvénynél...

De az a fránya koppanás csak nem akar jönni, pedig már 3 éve várják. Lehet, hogy nem is a síneken állunk? :D
Brüsszel a jelek szerint nem hagyja annyiban, hogy kedvenc kis unortodox tagállamában komplett piacot nyúl le az állam pár hét leforgása alatt: az utalványpiac monopolizálása miatt indított kötelezettségszegési eljárást tovább víve az ügy a luxembourgi bíróság elé került. A…..
Hadd legyek egy kicsit közvetlen. Mióta csak a politika valamennyire is érzékelhető és véleményezhető (kb. 500 éve), folyik a nyafogás ebben az országban a közállapotok miatt. Mondhatni, itt csak azok nem nyafognak, aki eladták a lelküket az aktuális rezsimnek, mindenki más -- az…..
Nemsokára kezdődnek az ellenzéki tárgyalások az MSZP és az Együt 2014 - PM között. Bár alapvetés, és igaz a közbeszédben elterjedt formula, hogy az MSZP magabiztosan a legerősebb ellenzéki párt így nélküle nincs kormányváltás, az is igaz, hogy mára az E14 is stabilizálta…..
Mennyi? 30!  Öccázhuszonhét, há' mennyi lenne? 10% már csak kijár a Nemzeti Kapdohányosnak az 5378 trafikjogból, ha már így meg teccett neki írni a trafiktörvényt, hogy intézményessé tehető legyen A Párt hűbéresmutyija. Ne nézzél már ennyire ijedten, mint…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.21 12:43:27
@Fabius: "Nem akar, fog küldeni. Pluszbónusz beléjük akadt az ENSZ is, ami sok jót nem jelent."
Na mi az, még lejjebb adtátok az amúgy sem túl bizarr várakozásokat? Eddig legalább annyi lelkesítő még megvolt, hogy biztos nem éri majd el a fidesz 50%-ot. Most már erről is le kell tenni és csupán a választások illegitimitásának bizonygatása marad? :O
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.21 12:54:00
@Fabius: "a választások illegitimitásának kiabálása, a szavazatok újra számolása [...] fideszparaszt hagyomány"
Én a helyedben óvatosabb lennék, ki tudja, lehet, hogy egy hét múlva már azt kell majd mondani, hogy ez az alapvető demokrácia része, minden normális demokráciában megvan ennek lehetősége, csak itt, orbánisztánban nem.

Tudod, mint a szakdogaügyben... :)

A hídfoglalók alól meg simán ki lehetett volna húzni a szőnyeget egy újraszámolással. Elvégre a demokratikus oldal sohasem csinálna csalást, ez csak a nemdemokrata fideszcsürhe sajátja. Szóval teljesen nyugodtak lehettek volna, nem is értem, hogy miért kellett a törvényben előírt idő lejárta után kínos gyorsasággal megsemmisíteni a szavazatokat...
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.21 14:14:19
@Fabius:
"minden a törvényi eljárásnak megfelelően zajlott"
Kivéve azt, ami nem:

index.hu/belfold/szerencs0424/
"Koncz Ferenc, a Fidesz-MDF jelöltje egy szavazattal megnyerte a választások második fordulóját a korábban győztesnek nyilvánított Szabó György szocialista jelölttel szemben "

Szeptemberben zárul a nyomozás a választási csalás ügyében: index.hu/belfold/hirek/97476/

Kósa szerint választási csalás történt Debrecenben: index.hu/belfold/hirek/99065/

"Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere szerint "a szocialisták durva nyomására" törvényt sértett a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Iroda vezetője, amikor azt követően módosította az önkormányzati választókerületek határait Debrecenben, hogy a köztársasági elnök már kiírta a választás időpontjá"

Nocsak, nocsak, választókerületek módosítása, megszűnik a választások tisztasága, ejrópasegíccsss!!!

"de miután nem emelt senki az akkori jogászkormányból sem, csak nyomtátok a vekker színházat"
Ezekhez mit szólsz?

index.hu/belfold/lomnici0429/
"Lonminci Zoltán, az LB elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a testület nem vizsgálta érdemben az Országos Választási Bizottság pénteken hozott határozata elleni két kifogást"

index.hu/belfold/nepi0503/
"Alkotmányjogászok szerint a választási eredményekkel kapcsolatban nem lehet népi kezdeményezést indítani."

A "vekkerszínház" meg jóval később kezdődött, az már inkább a 2006-os választáshoz volt köthető.
Orbán Viktor üdvözlőlevelei címzettjeinek nevét és lakcímét a Román Posta meghatározatlan ideig tárolja. Az adatbázis sorsa homályos. Ha esetleg egy jövendő kormánynak eszébe jut a szlovák példa mintájára megfosztani román állampolgárságuktól azokat a személyeket…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.20 13:05:59
@Brian Cohen: Psszt... Most nem ezt kell mondani, hanem azt, hogy a határon túliak is félnek, és azért szavaznak csak tömegesen... :D
Lovas István egyedüli újságíróként kiszimatolta, hogy a zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Viviane Reding igazságügyi biztos Bajnai Gordon szövetkezve összeesküvést sző a 2014 parlamenti választások ellen. Lovas beletolt mindent a cikkébe: rejtett…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.20 09:23:16
@kovi1970: "Itt aki összeesküvést tud szőni a 2014-es választások ellen az egyedül az orbán és bandája"
Nem a Dániel Zoli féle banda, aki személy szerint a klerikális reakció fizetett ügynöke volt? :D
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.20 09:27:04
@Kék az ég: Te várjál, most nemigen értem, hogy hogy van ez...
A fideszes állítólagos csalások, azok mind-mind biztos úgy történtek, nem is kell rá semmilyen bizonyíték, mert a napnál világosabb. De közben meg azt magyarázzuk, hogy a másik oldalra vetülő gyanú, az viszont biztos csak valami buta összeesküvést, amit ráadásul csak az xy mond, aki az óvódai évei alatt többször is megette a társai uzsonnáját, tehát nem komolyan vehető ember?

Mintha homok került volna a gépezetbe... :D
   Lovas István úgy tudja, egy magát megnevezni nem kívánó olasz képviselő közlése alapján, hogy Viviane Reding Orbán Viktor elleni összeesküvést szőtt a Bilderberg konferencián. Nem az a kérdés, hogy Reding mit szőtt, hanem az, hogy ki tudhat "úgy", ebben az…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.19 12:47:20
@Kallisztó: "Azt ugye minden fideszbirka tudja,amikor Redinget ballibsizi, hogy Reding ugyanabbban az Európai Néppártban van, mint a Fidesz. "

A legbutábbja akkor tudta meg, amikor elkezdtek olyan hírek napvilágra, hogy kizárják a fideszt a néppártból. Persze kiderült, hogy kamu az egész, mint az összes ilyen zavarkeltő "hír"...

De ha a fideszesek valóban olyan birkák, mint ahogy azt állítod, akkor a várható viselkedés valami olyasmi lenne, hogy elkezdik mentegetni (mint a balosok Fletót), hogy nem is úgy mondta, nem is ez az igazi értelme, sok barom fel se fogja, stb stb... Mert hát a mikunytánkkölyke...

Ezzel szemben szó sincs itt erről, tehát rossz a hasonlatod :)

De a poszt is érdekes. Ha valóban igazak az ott leírtak, akkor az sokban nem különbözik az 50-s évek koncepciós eljárásaitól. Illetve annyiban igen, hogy akkor nem voltak beszervezett "civil" szervezetek, akikre majd lehet alapozni a vádakat.

Például itt ez a poszt, Orbán "ne azt amit mondok, hanem amit csinálok" mondatával kapcsolatban.

orulunkvincent.blog.hu/2011/09/17/eloszodosules

Amikor ez kikerült akkor valahogy nem volt fontos elemezni, hogy jogszerű volt-e a kikerülése, vagy megpróbálni olyan szemszögből láttatnia dolgokat, hogy ez ne lenne igaz....

Pedig ez nem is koncepciós eljárásról, vagy a nem tetsző, de ennek ellenére demokratikus választások eredményének semmisé nyilvánításáról szólt...

Ja és még valami:
"Tényleg ennyire fogalmatlanok vagytok? "
A faragatlanság, és a tudatlanság két külön dolog. Attól, hogy valaki faragatlan, attól még nem biztos, hogy tudatlan... És visszafele is igaz ez. De legjobb móka az, amikor valaki faragatlan ÉS tudatlan, és mindezt még büszkén hirdeti is :)
Azok után, hogy a Fidesz-frakció megdöbbent Szász Károly Kúriának írt levelén, szinte biztos, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelenlegi elnökének befellegzett. Bár már korábban is leírhattuk volna ezt, például amikor kiderült, hogy a Nemzeti Bank és a…..
Szász Károly (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) levélben kérte a Kúriát, hogy jól gondolja át a devizahitelesek kontra bankok közötti perelgetések végkimenetelét, hiszen egy negatív tendenciának komoly és beláthatatlan társadalmi és gazdasági következményei…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.19 08:50:06
@Kelly és a szexi dög: "Azért az mégiscsak geciség, hogy a kamaton felül még az átváltásból származó nyereséget is zsebre teszi a bank!"
Az csak csepp a tengerben. Bár kétségtelenül nem korrekt... Amikor nyakra-főre emelték a törlesztőket jóval az árfolyam emelkedés felett, meg amikor egyoldalúan módosították a szerződéseket...

Meg amikor például az autókereskedők nem is nagyon akartak szóba állni az olyan ügyfelekkel, akik kp.-ban / átutalással kifizetik a teljes összeget, hanem mindenáron azt akarták, hogy vegyél fel hitelt (amiből ők adott percentet kapnak). Volt pár ilyen helyzetem, néha egész erélyesen kellett fellépni, hogy végre kifizethessem a megvásárolt terméket, és köszönjünk már el egymástól :)

---

Abban igazatok van, hogy sokan minden sz*arra devizahitelt vettek föl, de vajon ez már feljogosítja a bankokat arra, hogy bármit megtehessenek ("hámeramásikahibásmertminekvettefel")? Ugye, hogy nem? Aki plazmatévére, meg az n+1. éppen aktuális informatikai eszközre (amiről azt se tudja, hogy mire jó, de van neki, mert menő:) ) vette fel a hitelt, az fizessen, azt nem kell megsegíteni. De csak a jogos összeget. Az, hogy hülye volt, abból nem lehet ideológiát csinálni a további kifosztására, attól a banknak még tartania kell magát a szebályokhoz.

De mi van azokkal, akiknek ez volt az egyedüli lehetősége ahhoz, hogy önálló lakáshoz jusson?

És azokkal, akik a '2000-es évek elején lépten-nyomon azt hajtogatták, hogy ez a jövő, nem ám olyan bunkó mód félretenni pénzt, és egy összegben kifizetni, hanem intelligens, kulturált módon hitelt felvenni. Most ezek kárognak, hogy minek vette fel, senki sem kényszerítette...

És végül mi van azokkal, akik jólétet ígértek a pár év nélkülözés után, de közben oda züllött az ország, hogy a legtöbb embernek már egy kicsit is drágább eszköz megvétele is csak hitellel megy? A lakásról nem is beszélve...
"A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte. (...)A parlament előtt fekvő új földtörvény már nem változik érdemben. (...)A magyar föld nyugatról nézve olcsó, zsíros, biztos jövőt jelentő föld. Márpedig ha onnan egyszer idenéznek, és valamit kinéznek maguknak, akkor…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.18 18:04:43
@Don Quixote de la Ferko: "Lófasztott. Jönnek újból a nincstelen jobbágyok, csak mire erre a birkája rájön, már csak a közös akolban tudja bégetni az orbánt imádó imát, és odalesz a gyönyörtől"
Úgy bizony! De ha a földek pár külföldi érdekeltségű befektetőcsoport kezében lennének, és az átlag magyar földművelő éhbérért dolgozhatna (a saját) földjén, az mennyivel nagyobb királyság lenne már. Mert az nem jobbágyság lenne ám, hanem szabad (hahaha) piaci verseny eredménye...
Pusztaottlaka polgármestere helyben szinte az egyetlen munkaadó, továbbá országgyűlési képviselő és a dinnyeszövetség elnöke, aki elég erős ember ahhoz, hogy viccet csináljon a Gazdasági Versenyhivatalból meg az uniós versenyszabályozásból. Fotó: innen. Rövid…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.18 13:22:54
@dr kíváncsivagyok:
"Ezek miatt zavartátok el a szocikat...pedig az ő kisded játékaik elenyészőek voltak ezekhez az orbitális lopásokhoz"
A szocik ilyenkor vontak egyet a vállukon: ha tönkremegy a dinnyetermelő, hát Istenem, ez a piac. Éhen hal pár vidéki suttyó, na és... Az egyik mezőgazdasági államtitkáruk le is nyilatkozta, hogy az EU csatlakozás hozadéka, hogy tönkre fog menni a pár ezer termelő, de hát ez a velejárója, nincs ezzel semmi probléma...

A dömpingárakat egyébként máshol is megakadályozzák, nézzétek meg, hogy az EU-nak hány ilyen ügye van Kínával. Ez is az a kategória, csak EU-n belül. A multiknak sokszor a dinnye csak egy "húzótermék", amit jóval a piaci ár alatt adnak el, viszont a vevő ha már ott van vesz más termékeket is, amiből megtérül ez a veszteség. Nekik így összességében megéri, de ezzel tönkreteszik a hazai dinnyetermelőket.

Egyébként tényleg nem így kéne ezt megoldani: kell rengeteg olyan hely, ahol a termelő árulhatja a saját dinnyéjét. Ezzel mindenki jól jár: az emberek olcsóbban jutnak hozzá, a termelő viszont a nagybani felvásárlási ár felett keres jóval, és a profitból tud fejleszteni :). És még a piacgazdasaság elvei sem sérültek...
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.18 13:48:55
@Pistának jó lesz: 2006-ban meg az, hogy ezek (szocik) már megszedték magukat, ha újak jönnek (fidesz), azok a nulláról akarják megszedni magukat, tehát akkor már jobb, ha az eddigiek maradnak.

Ha esetleg ezt az elvet '14-ben alkalmazzák az emberek, akkor gondolom birkák lesznek :)

A másik kedvencem a "kádár alatt jobb volt" című suttogópropaganda nyomatása, majd néhány év múlva a konkurens párt kádározása napestig :)
Varga Mihály tegnap olyan brutális megszorító csomagot jelentett be, amelynek hatására jelentősen megnőnek majd az emberek által kifizetett, rendszeresen jelentkező mindennapos költségek, azaz a rezsi. Emelkednek  a telefonálás, a banki szolgáltatások és a közlekedés…..
hacsaknem Jól alszik, Viktor? 2013.06.16 23:58:37
Ezt most kivételesen nem én, hanem Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke kérdezte Magyarország jelenlegi miniszterelnökétől, Nagy Imre kivégzésének évfordulóján tartott beszédében. Soha nem titkoltam, hogy fényévekre áll tőlem a…..
Nem tudjuk, hogy miért kell, hogy ki és mikor dönt róla, mennyibe kerül és ki fogja kifizetni. Megannyi tisztázatlan kérdés, amelynek részletei a kormányzat és a nukleáris ipar szerint nem tartoznak a nyilvánosságra. Korrupciós potenciál, kilincsbe vezetett áram és egyéb…..
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.16 08:23:04
"Ahogy Martin Bursík volt cseh környezetvédelmi miniszter rámutatott, a beruházás finanszírozási nehézségei és a kedvezőtlen megtérülés miatt atomerőművek jellemzően nem épülnek magántőkéből. A vállalatok - furcsamód - inkább másba, pl. megújuló energiatechnológiákba fektetik a pénzüket: az Európai Unióban az elmúlt 10 évben a legnagyobb kapacitások nap- és szélenergia területén épültek"

Az tök jó, mert pár hete az egyik "szakértő" pont azt magyarázta, hogy a cégeknek nem éri meg az ilyen irányú fejlesztés, ezért teljes joggal elvárható, hogy az állam is tegyen bele pénzt (utána persze kopjon le, a hasznon már nem szükséges osztozni).

Egyébirányt vajon mennyire szakmai egy olyan elemzés, amely Paks kapcsán elfeledkezik arról, hogy a mostani 4 blokkot (attól, hogy csak két épület van, attól még 4 blokk van, minden épületben két darab, ún. ikerblokkos kialakításban) záros időn belül le kell állítani. A mostani reaktorok felújítása kitolta az üzemidőt, de nem a végtelenségig. Gondolom ez könnyen belátható...

A kettő összeadása tehát teljesen felesleges, ez legfeljebb csak egy rövid átmeneti szakaszra lesz igaz, amikor az új már, a régi pedig még működik. Bár amilyen gyorsan haladnak a beruházások...

Aztán az egész elemzés alján ott egy olyan dokumentum, ami a hűtési rendszer egyes komponenseit és az egyes hűtési kapacitások kialakítási alternatíváit mutatja meg, de az egyes variánsok költségei adatvédelmi okok miatt már nem láthatók. Egyrészt ez az egész rendszernek csak egy kis alrendszere, másrészt az összegek híján azt sem tudjuk eldönteni, hogy sok, vagy kevés.

Szóval ezek után nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez olyan hű de nagyon szakmai alapokon nyugvó ez az elemzés :)

Ha jól sejtem itt az igazi probléma az, hogy nagy eséllyel az Oroszok szállítják majd a technikát. Ez viszont természetes, mivel a mostani blokkok üzemeltetése miatt így is kialakult egy elég szoros szakmai kapcsolat. Aztán ugye nyugaton elég erősek az atomellenes mozgások (kivéve a Franciákat, ahol az energia 80-90%-át állítják elő atomerőműben, de mégse lázong a lakosság), ha ott sikerül elérni, hogy a kormányok leálljanak, akkor mi is szívunk a nehézkes ellátás miatt. Harmadrészt pedig ez egész jól beleillik a keleti nyitás politikájába. Az ország egyik legfontosabb ágazata a mezőgazdaság, viszont Nyugat nemigen akarja megvásárolni a termékeinket, ellentétben az Oroszok újabban igen. Viszont az ilyet ellentételezni is illik, ha Oroszország hajlandó tőlünk importálni, akkor értelemszerű, hogy ők is exportálnak majd nekünk. Ez a gazdaság rendje...
Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.16 09:47:02
@röhögő: "Ráadásul a 2.-es blokk nem fog kapni hosszabbítást, mert túl sok szivárgás van már a primér hőcserélőben."

A 2-es blokk felújítása '14-ben lesz aktuális, és folyik az engedélyeztetés. Ha a hőcserélőben szivárgás lenne, az tudod, hogy mit jelent? Gyanítom nem. Akkor ugyanis nem, hogy meghosszabbítás nem lenne, hanem vészleállítás, és indulna a kitelepítés a környéken... Hőcserélő meg jellemző nem nem egy körben van, hanem két kör között, azaz inkább a primmer és a szekunder kör között. Vagy a szekunder kör és a Dunából kiemelt hűtővíz köre között...

Ön is ilyen jogászból/szociológusból/közgazdászból átvedlett atomenergiai szakértő teccik lenni? :D