Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Severus

0 bejegyzést írt és 413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorban mondanak le a miniszterek, miután a miniszterelnök bejelentette, hogy kész van a megállapodás tervezete a kilépésről. Azonban a tervezetet már nemcsak az ellenzék, de párttársai is bírálják, és May fejét követelik miatta...
Severus 2018.11.18 13:52:06
@maxval balcán bircaman: Hát igen, volt egy népszavazás, csak a konkrét feltételeket még meg kéne szavazni a parlamentben, és mivel vannak ilyen kilépéspártiak (May és tsai) meg amolyanok (Boris és tsai), meg nem-is-annyira-kilépéspártiak, hanem inkább maradáspártiak (Corbin és a Labour), nem fog átmenni a törvény. Ez borítékolható. És utána új leosztás...
Azzal, hogy Szél Bernadett beült Kósa Lajos és Harrach Péter közé Tusványoson, néhány kérdés eldőlt. Az LMP társelnöke Orbánnal ért egyet menekültek és népszavazás ügyében, ráadásul sorosozott egy jóízűt. Az egykori ökoizé tizenkilencre kért lapot. Vagy kizúgnak a Parlamentből 2018-ban, vagy…..
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
Severus 2016.03.25 19:19:54
@The reaper: :)))

Én emiatt adtam fel. Egy jó bebaszós-kajálós buli után másnap reggelre konkrétan szaga volt. Csóró kőkorszakiak... Mi minden lakhatott abban...
Nem kellene elferdíteni a lényeget. A kérdés mindössze az, hogy mit keres az én hazámban 40 horvát rendőr úgy, hogy előtte erről nem tudtunk semmit? S ebből a szempontból mindegy, hogy fegyverrel vagy anélkül. A horvát kormány a magyarbólyi incidenssel csupán tetézte a…..
Severus 2015.09.20 04:04:59
Már megint ez a mindenki ellenünk című siránkozás. Nagyon unalmas...

Talán azért nem ugrott a témára senki, mert valószínűleg tényleg nem úgy történt, ahogy Bakondi/Szíjjártó tombolva előadta. Észre kéne venni, hogy a Külügyminisztériumban elvesztették a realitásérzéküket. A határon várták a rendőrök a vonatot, fel is szálltak rá. Állítólag még ők is kérték, hogy maradjanak rajta a rendőrök meg a vezető, és menjenek el a következő állomásig. Ennyit a piros jelzésmelletti áthaladásról meg az engedély nélküliségről. Azaz - ha nem is feltétlenül miniszteri szinten, de volt egyeztetés. Aztán buszok várták a menekülteket is. És senkit sem fegyvereztek le, mint ahogy az elején állították. Aztán azt állították, hogy azrt nem fegyvereztek le senkit, mert nem is volt a rendőröknél fegyer. Pedig volt.

Valójában mi akartuk lejáratni a horvátokat. Mert a horvátok jól megszívattak minket, jól tudták, hogy egyszerre 1000 menekülttel nem tud mit kezdeni a rendszer, ennyi embert nem lehet előállítani, az akarata ellenére elszállítani buszokkal, ezért ugrott a röszkei stratégia, no ezért tomboltak Petikéék. Csak ezek után ki veszi őket komolyan? A jelek szerint eddig se vették már őket komolyan. Szar ügy, de ez van.

Lehetne ezt az egészet úgy is csinálni, ahogy Szlovénia teszi. Semmi hiszti, és nem is fúj rájuk senki. Ott valószínűleg rendes szakpolitikusok/diplomaták dolgoznak, nem egykori korányszóvivőből lett nyikhaj meg a futsalcsapata.

Nem siránkozni kéne, hogy hő, megint minket bántanak, mert mi ráztuk a pofonfát. A többségi politizálást jól érzi Viktor, de az nem azt jelenti, hogy tapsolni fognak neki, ez a diplomáciai ámokfutás meg még rengetegszer vissza fog ütni - úgy, ahogy most is történt. Kiabáltunk, és le se szartak. És sajnos igazuk volt.
Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a…..
Severus 2015.03.19 08:22:03
@Hakapeszi Miki: Nem tudom, mit ígérnek. Azon kívül, hogy a cigányoknak rossz lesz.

Aműgy én úgy érzem, nem is nagyon ambícionálják Vonáék ezt a kormányzás dolgot. Ha azt tennék, már konkrétan arra készülnéáének, de ennek semmi jele. Ez a helyzet pont jó azoknak, akik irányítják a pártot, és nincs olyan gazdasági holdudvarok, akiket ki ekllene szolgálni a kormányzással. Az, hogy nő a népszerűségük, annak az eredmánye, hogy menekülnek az emberek a többi párttól. De persze ez változhat.
Ismét összeállították a legstresszesebb foglalkozások listáját, ami persze inkább érdekes játék, de annak nagyon jó. A CareerCast nevű oldal 11 különböző tényezőt vett figyelembe, például a fizikai igénybevételt, az utazások gyakoriságát, vagy például a szakmában…..
Severus 2015.01.10 09:22:41
@Stina: Pont ezt akartam írni. Heti 25 órában 35 cerkófmajom gyerek vagy nemi hormonoktól túlfűtött süldő kamasz elé kiállni, azok figyelmét folyamatosan magadon tartani, fegyelmezni, nekik tudást átadni, utána szülőkkel harcolni, elvárásaiknak is megfelelni, azok kritikáját lenyelni (ha túl sokat ad, minek terheli a ygaereket, ha keveset, nem fejlődik a gyerek), nem egyszer fizikai fenyegetésben élni...
Dolgoztam médiában is meg pedagógusként is végeztem, azért nem ugyanaz. Itt meg a 10-es listán 3 firkász. Naájjonmegamenet.
Az is baj, ha nincs elég elítélt! A holland kormány szokatlan válsághelyzettel áll szemben: annak ellenére, hogy már bérbe is adják a létesítményeket a szomszédos országoknak, túl alacsony a börtöneik kihasználatlansága. Olyannyira, hogy az Igazságügyi Minisztérium…..
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
Severus 2014.04.07 10:56:50
@török gábor: " rengeteg helyen van ilyen aránytalan választási rendszer. " Sőt, a választókörzetek átszabására is van példa (szó is van rá, biztos jobban tudod, gerrymongering, ha jól emlékszem), mégsem szeretjük. A brit rendszer amúgyis tartogat visszataszító történeteket, pl poll tax... azzalaz ürüggyel, hogy nincs lakcímnyilvántartás, a 80-as évek végén egy kommunális adót a választói névjegyzék alapján vetették ki. Persze, hogy nem regisztráltak szavazni a csóró munkásosztálybeli választók, és 92-ben ezzel nyertek a konzervatívok megint. Azóta is emlegetik, hogy veszélyes regisztrálni, mert megtalálhat a hatóság...
Severus 2014.04.07 10:59:08
@graycivil: beláttam, ld. fent.

Kishitűek voltak...
Severus 2014.04.07 11:28:15
@Balt: "De hát Botka bürgermeister óhajt lenni. Vagy csak egyelőre...? Az - látszik - meglehet neki, nem tudom, érdemes-e beáldoznia egy merőben bizonytalan "kormányváltás 2018" jelöltségért... (Akkor ugye - ha jól gondolom - 2017 végén le kellene mondania az ötéves önkormi mandátumáról, aztán kérdés, Orbánnak van-e még valami trükk a tarsolyában, teszem azt, 2006-ra hirtelen húz egy előrehozottat.)"

Vannak körülötte már országosan ismert politikusok, pl Ujhelyi István... Ha akarna, belevághatna. De gőzöm sincs, nem elég-e neki, hogy övé Szeged. Ő még nincs elhasználva. Vagy Tétény, Teket... Hamarosan kinéz egy biztos durva vereség az EP választáson, aztán valszeg mégegy az önkományzatin. Nem tudom, meddig bírhatja Maeterházy. És az az igazság, amíg ilyen Simon-féle csontvázak bármikor kieshetnek a szekrényből, szerintem semmi esélyük. Meg amíg Gyurcsányban gondolkoznak....
Ahogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. 1 – Amiről a…..
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
Severus 2013.08.30 13:15:18
"de nem kell hozzá sok fantázia, hogy elképzeljük, a pártok ismert megmondóemberei miképpen tudnának eszkalálni egy olyan vitát, amely már nem a Fidesz legyőzéséről, hanem egymás szapulásáról szól. Márpedig ha ebbe az irányba fordul az ellenzéki kampány, akkor közös győzelmi esélyekről beszélni sem érdemes."

Nem biztos, hogy az olyan rosszul jönnének ki - különösen Bajnai - egy kis catfightból. Neki ugyanis pont az a célja, hogy a szocikból és a fideszesekből egyaránt kiábrándult csoportokat célozza meg, márpedig ebben Szanyi kapitány egy-két beszólása balról nagy segítségére lehet. Ráadásul a Bajnai-Mesterházi rivalizálás könnyebben állásfoglalásra kényszeríti az egyszeri protestszavazót. Az világos üzenet, hogy "Ok, hogy Orbánt nem, de a szocikat (Bajnait és Mesterházit) sem". De a kettő közül az antipatikusabb ellen még a másikra való protestszavazással is fel lehet lépni. Pl. úgy lehet szavazni a kormányváltás ellen, hogy a szociknak is ad az ember egy pofont. Vagy a nyikhaj menedzserfiúnak és kendermagos haverjainak. Ebben azért sokak számára lehet szépség. Schifferék vesztenének leginkább egy ilyen szituációban. Nem is vagyok benne biztos, hogy nem egy megrendezett komédiát látunk.

Ne becsüljük alá sose a magyar választó rosszindulatát. :)

Viszont előre parázok egy olyan kormánytól, amely élén Bajnai a kisebbik kormánypárt vezetőjeként miniszterelnök, a háttérben meg Mesterházy felkészül...
Severus 2013.08.30 19:57:36
@Pop40: "Ettől feleslegesen parázol, épp erről állapodtak meg: A nagyobbik kormánypárt adja a miniszterelnököt. Külön lista, aki több szavazatot kap, az ad miniszterelnököt."

Szerintem nem. Aki több szavazatot kap a listán, az ad miniszterelnököt. De az egyéni kerületek 75-31-es megosztása miatt szinte kizárt, hogy az E14-PM több képviselő helyet nyer, mint az MSZP.
(fotó: businessinsider.com) (fotó: caughtoffside.com)  A szurkolók regisztrációja és a szurkolói kártya bevezetése finoman szólva sem egy sikertörténet. Össze sem hasonlítható a huligántörvénnyel, amely alapján szigorúbb ítélet vár egy-egy meccs után elkövetett…..
Severus 2013.08.26 07:32:06
@belgabela: Így van. Nem csak az ultrák miatt nem mennek ki a családok. Hatéves kislányom rajong(ott) a fociért, erős (lokál)patrióta (Debrecen). Egyszer kivittem nagy rimánkodások után egy félidőre. Nem a B-be. Direkt messze ültünk mindenkitől, mert sejtettem mi lesz, régen én is kijártam. A magukat a szektor megmondóembereinek tartó 'vicces' fiúk így is odahallatszottak, csak pislogva hallgatta a mocskot, ami ömlött belőlük. Nyilván, normális ember gyerekek előtt nem beszél így. De ezek barmok és/vagy a közeg nincs felkészülve gyerekekre. Ez nem játszótér. Ez van. Azóta meg sem említi, hogy vigyem ki. Építhetnek itt bármilyen kacsalábon forgó stadiont, mi kint maradunk, ha a közeg ilyen.
Csak jelzem, hogy Kuvatov videoüzenete nem több, mint a nácikkal kollaboráló ostoba elnök alibista szerepjátéka. Kubatov, köpd szembe magad! Amúgy miért mondja az FTC, hogy maroknyi szurkoló tettéről van szó, amikor az egész tábor megtapsolta a feliratot és miért tudják a…..
Severus 2013.08.25 09:25:14
@milyen szép a Vértes, ó: De ezek közül melyik a hősies? A 4.? Vagy a 2., sőt, ráadásul zsidókat mentett, ő a kassai Wallenberg?
olvasd el ezt:
kuruc.info/r/21/116524/

Izgalmas dolog ez és tényleg kíváncsivá tesz. Mert OK, hogy a büntetőjogi felelősség árnyékában megy a terelés, hogy "nem is bizonyítottak rá semmit, ránk se lehet" (holott mindenki tudja, miért tették ki a drapit, ha nem így lenne, semmi értelme nem lett volna. ). De itt, anonim környezetben mi gátolja őket abban, hogy bevallják, hogy "azért szeretjük Csatáryt, mert zsidókat deportált, és amúgy mi is ezt szeretnénk, teccikérteni?".

Amúgy nyilván sokan ártatlan zrikának fogják fel. Nagyon jól tudom, minden lehetséges módon sértegetik egymást a rivális táborok, pl. a másikat a saját anyjával a ravatalon elkövetett nekrofíliával való vádolással.
De valamiért sokan most mégsem azt mondják, hogy bocsi, nem gondoltuk komolyan...

De az újabb gyöngyszem, felsorakoztak a csoportok:
www.nb1.hu//hirek/fradistak-nemet-mondanak-kubatov-gabor-keresere
"Ugyanakkor megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy büntetést szabtak ki rasszista megnyilvánulásokra hivatkozva, miközben ilyen nem volt tapasztalható az ominózus, FTC-MTK mérkőzésen"
"Magyarország egyetlen esélye a tudásalapú társadalomban rejlik, jövőjét a kiművelt emberfők határozzák majd meg." – néhány nappal a tandíjat is elsöprő szociális népszavazás előtt még így fogalmazta meg krédóját az ellenzéki Orbán Viktor. Pár évvel később…..
napszemüveg Rudy Project 2013. 2013.04.05 08:32:57
Rydon Kérik a rizsát? Érdekli önöket, hogyan választhatta egy olasz a sok milliárd lehetőségből a világ leghülyébb márkanevét? Tartsanak ma is velünk! 1985-ben kezdődött. Rudy Barbazza egy fogadás miatt kezdett el szemüvegeket gyártani, kicsit hasonlóan, mint Ferruccio…..
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
Severus 2013.01.24 11:37:13
@ac07: Ezezk szerint 75 milliárd bevételt terveztek be, de 33 milliárdért nem tudta külsős vállalkozó megcsinálni, így megkapja majd a valaki csókos kétszer annyiért. Mivel a rendszer nem fog működni, jöhet az elmaradt 75 milliárd bevétel pótlására meg a pluszkiadásra 75+33 milliárd nemmegszorítás. Finom. Nénikbácsik! Nem lehetne megspórolni ezt a kb. 66 milliárd ablakon kidobott pénzt, és csak a maradékot (75-33 milliárd) bevasalni rajtunk. Ígérem, nem fogok háborogni.
  Mint a sajtó írta, „hosszú távú finanszírozási rendeletet dolgozott ki az oktatási államtitkárság, amely Hoffmann Rózsa államtitkár szerint megnyugtató módon rendezné az intézmények fenntarthatóságát. De más forrásból is tudható, hogy a felsőoktatási kormányzat…..
Néhány intézkedés a közelmúltból: végtörlesztés, árfolyamgát. Önkormányzati adósságok állami átvállalása. Nyugdíjeinstand. Kicsit korábbról, korábbi ciklusokból: féktelen devizahitelezés állami beavatkozás és érdemi kontroll nélkül. Bank-konszolidációk. Mi a…..
Pézsma A nyomorultak 2013.01.15 19:35:12
A Bayer-ügy utóélete pontosan megmutatja, milyen rugóra jár az elmúlt évtizedben tragikusan lezüllött politikai kultúra óraműve. És azt is, miért borzalmas és folytathatatlan ez a gyakorlat. Ismét elveszni látszik egy esély arra, hogy a társadalomban meginduljon a problémák és…..
Sokan kárhoztatják a kormányt, amiért az előrejelzettel szemben kisebb volt az érdeklődés az új típusú adónemek iránt. Vajon tényleg az ő hibájuk? Miről tanúskodik, ha valaki a kedvező feltételek ellenére kimarad az új adózási nemből?A KATA és a KIVA kitalálása és…..
Severus 2013.01.14 21:48:59
@RuszinZsolt: "ja, hogy melletted is elmennek az adómentes hónapok, mert oda se figyeltél?..."

De jól levetted az egysoros hozzászólásból, hogy minek néztem utána és mibe léptem bele... (Not.)

De akkor azt mondd meg, kinek van értelme megtartani a kft-t a könyvelőjével meg a céges bankszámlájával (Pesten havi 25 fix a kettő), erre jön a havi 25-50 kata. Kiszámoltam, nekem nem buli, csak a kft felszámolásával lenne értelme.
Miközben Orbán Viktor egy romkocsma mélyén a PR csapat által összeválogatott, 20 diákkal egyeztet a felsőoktatás jövőjét illetően, addig a Fidesz pártlapja, a Magyar Nemzet a legrosszabb bolsevista hagyományokat követve teljesen törvénytelenül, az adatokhoz ki tudja honnan…..
Severus 2012.12.15 19:41:28
@Attitude Adjuster: Pont arról volt szó, hogy kötelező lesz... De ne legyen. Abban meg egyetértünk, hogy illene egy nyelvvizsgát letenni. De hallgattam már pár éve dühöngő műegyetemistákból álló csürhétől igazi fröcsögést, hogy minek az MA-hoz nyelvvizsga, attól még ők remek tervezőmérnökök lesznek. :) (Vagy már elismert szakemberei voltak a területüknek főiskolai papírokkal) És letették, bár évekig kínlódtak vele, vagy kaptak valami kibúvót (belső nyelvvizsga.) De vezessék be, én is mellette vagyok, csak ne az egyik évről a másikra, hanem mondjuk annál az évfolyamnál, amelyik most kezdi a gimit.