Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tsoma

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már az is nagy csoda volt, hogy csapatunk továbbjutott a Kontinentális Kupa harmadik fordulójába a Mariborban megrendezett tornán. Asiagoban már nem lehetett elvárás az első hely megszerzése, de egy jó eredményben mindenki reménykedhetett. Elsőként ma este a dán bajnok…..
Tsoma 2010.11.27 22:41:12
@csatoimi: ... s csak hatot voltak képesek lőni... avagy tartalékoltak a következő mérkőzésre?
Hiába vezetett hamar 2-0-ra a kazah bajnok a csíkszeredaiak ellen, Nagy és Novak góljával egy perc alatt kiegyenlítette a hátrányt Charles Franzen csapata a Kontinentális Kupa második napján. Mi több az első harmad vége előtt nem sokkal a magyar válogatott Sikorcin kettős előnyből…..
Tsoma 2010.10.23 19:33:34
@kerusz: ... én arra gondoltam, hogy túl sokan hiszik-hitték, hogy nem lehetnek 'proféták' saját hazájukban.
Amúgy épp értük is irtam a nagy betűs Csapatot - és érts ide mindenkit, akik munkája benne van.
"A vasárnapi meccs után lógó fejjel és értetlenül álltunk az újabb vereség után – mondta blogunknak Ladányi Balázs, a Sapa Fehérvár AV19 csatára. – A bécsi kudarc ténye önmagában nem jelentene hatalmas problémát, de nyomasztott minket, hogy a meccs felénél…..
Tsoma 2010.10.22 06:03:45
@kiralyfi: ... tetszik nem tetszik: ez van...
Ám mi van akkor, ha a főnök rosszul térképezi fel a közösségi kulturát, nem reagál megfelelően a beidegződésekre, sőt egyáltalán nem egy türelmetlen, eredménycentrikus alkat? Hisz ha megszokta, hogy svédhonban van ahonnan meriteni - sok jégpálya, rengeteg játékos minden szinten - akkor a sok lúd disznót győz elv érvényesül előbb-utóbb.
De ki gondolta volna, hogy a csikszeredai ténykedése nem volt elég, hogy ne kisérletezgessen Csicsó bá?
A Brassótól elszenvedett hazai vereség után az FTC-Orangeways menesztette svéd edzőjét, így a szezon első edzőváltása a zöld-fehér csapatnál zajlott le. A felnőtteknél is a klubhoz nyáron érkezett erdélyi szakember folytatja a szakmai munkát. Prakab Gábor eddig a serdülő és…..
Tsoma 2010.10.12 11:33:17
@KrisztiFTC: ... Prakab mint üvöltözős edző, ezt nem tudom elképzelni.
Viszont a MOL Liga játékosainak az ismerete, már az Ő malmára hajtja a vizet. S lehet, hogy kezdésnek ez is elég lesz.... S a playoff-ig meg eldől, hogy ki tud meghalni a zöld-fehér szinekért.
Két hét múlva a legtöbb Mol ligás csapat már jégen edz, a Stars augusztus 9-én, a Dab.Docler 16-án megy jégre. A kilencből hét keretről már vannak részletes információk, de természetesen még sok változásra lehet számítani. A Mol Liga-győzelem máris három csapat…..
Tsoma 2010.07.18 17:38:44
@csatoimi: ...'reálisan' ?
Én tárolom e véleményed, mondjuk december végéig.
Akkor már sokkal okosabbak leszünk mindannyian.
Több mint két éve alaposan szemügyre vettük a magyar jégkorong-utánpótlás helyzetét. Jelentős változások történtek azóta, így a következő idényről határozó döntések előtt időszerűnek látjuk, hogy ismét számot vessünk a múlttal, rögzítsük a jelenlegi helyzetet, és…..
Pénteken véget ért kapusunk kéthetes finnországi próbajátéka. Az utolsó edzés után a klub elnöke arról tájékoztatta a magyar hokist, hogy az edzők elégedettek vele, és bizonyította, helye van a csapatban. Pasi Nurminen Hetényi Zoltánnal is ismertette a klub hivatalos honlapján…..
A rendőrség kérésére el kell különíteni a két ország szurkolóit, így nem tudjuk beengedni azokat a magyarokat, akik jegye nem a magyar szektorba szól, mondta blogunknak Matjaz Zargi szlovén főtitkár kedden délután. A szlovén szövetség nem kívánja felmondani a magyar…..
Vasárnap egy órakor kezdi világbajnoki szereplését ifjúsági válogatottunk. A zárt kapus vb-n Litvániával játsszuk a nyitómeccset. Ellenfeleink közül a legnagyobb kihívást várhatóan az elitből kihulló németek jelentik majd, de nehezen felejthető az előző évi vb-n a…..
Tsoma 2010.04.11 13:54:43
@hoki_40: ... szerintem is. Épp akartam 'panaszkodni', hogy ellazázták az emberelőnyt - de inkább az élőközvetitésben lesz majd javitás...
Lássuk mi lesz a következő két harmadban.
Az észtországi Narvában megkezdődtek a felnőtt divízió 2-es vb számunkra érdekesebb csoportjának küzdelmei. Az első mérkőzésen Izland 3-1-re verte Új-Zélandot. Románia Kínával találkozott, Gál Sándor edző nyilatkozata alapján tartottak ettől a meccstől. Jogosan, hiszen a…..
Tsoma 2010.04.11 10:36:52
@thor80: ... ez tutti. De van két egyforma mérkőzés a jégkorongban?
A játékos 'állományok' nem éppen azonos kategória: de ez még nem mindig elég, tehát lehet fogadni az Észt mérkőzésre, avagy kivárni a 60. percet (vagy a büntetőlövések végét).
32 fős keretet jelölt ki a divízió 1-es világbajnokságra készülő válogatottba a Bob Dever, Fekti István edzőpáros. Szép reményű csapatunk áprilisban Lengyelországba utazik, azzal a céllal, hogy kiharcolja az A csoportba jutást. Nagyon kemény ellenfeleink lesznek, de a mi…..
Vasárnapra keddi játékunkhoz képest kell még feljebb pörögnünk – amikor is kemény csatában legyőztük a Klagenfurtot –, ha a Vienna Capitals partnerei akarunk lenni, derült ki Énekes Lajos szavaiból. A Sapa Fehérvár AV19 edzőjével néhány gondolat erejéig kitértünk…..
Tsoma 2010.02.21 20:28:32
@bobitomi: Csak nyert!
Inkább a rájátszásra készültünk az elmúlt másfél hétben, és nem a Klagenfurt és a Medvescak elleni két mérkőzésre. Természetesen ez a két találkozó is fontos, de inkább azt a célt szolgálja, hogy a playoffra jók legyünk, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár…..
Tsoma 2010.02.16 21:44:51
@A99.: ....nem lesz!
Utolsó fordulóban: VSV - Linz, KAC - Olimpia, AV - Zagreb....
A mostani 56 pontból csak 58 lehet max. , de nem hiszem hogy a Linz passziv marad... amugy a VSV marad 5. hisz jobb a direkt mérkőzések aránya...
Szállingózó havazásban (!!!) kezdődött a találkozó, amely kitartott a meccs végéig, még inkább rontva a Flamaropol amúgy sem hibátlan jegét. Niinikoskit ez azonban egyáltalán nem zavarta: Piszarenko kiállítását követően, már a 33. másodpercben beköszön, megadva az…..
A jegyzőkönyvek szerint roppant idegesen ért véget a Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV19 EBEL-meccs, pedig az eredmény alakulása a harmadik menet közepéig túl sok izgalomra nem adott okot. A bécsiek nagyjából tízpercenként ütöttek gólt, ezzel 5-0-ra elhúztak, ám az 53.…..
Tsoma 2010.02.06 13:37:53
@lassyka: ... na igen, bennem is felmerültek hasonló gondolatok. Ám az 'értékelés' a playoff után esedékes! Mert mi van, ha a pillanatnyi 'hiányosságok' látványosan eltűnnek. Hisz a maratonfutást az utolsó métereken is el lehet vesziteni/megnyerni, s nagyon nem számit hogy az addigi 42km-en mi is történt.... Én megvárom az utolsó 195m-et.
102 perc kiállítás és hat gól született ma este Miskolcon az OB I. középszakaszának első mérkőzésén. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez lesz a vége. Az első harmadban egy miskolci és három ferencvárosi kiállítást láthatott a közönség, de gólt egyet sem. A…..
Tsoma 2010.01.22 21:10:01
Tsoma 2010.01.22 21:22:05
@devil666: ... ez szomorú. Nehéz ilyen mentalitással meggyőzni az AV 19-eseket, hogy az EBEL-ben a helye...
Ismét teljes a Sapa Fehérvár AV19 kerete, a betegek és a sérültek felépültek. Hosszú kihagyás után Kovács Csaba is visszatérhet, a szemsérülést szenvedett csatár szerda óta edz. A linziek tartanak a magyar bajnoktól. Énekes Lajos kijelentette, pontért utazik a csapat…..
Tsoma 2009.12.18 13:53:40
@csatoimi: ... nem szeretnék 'filozni' a kijelentéseden, ám nagyon testközelből kéne világos legyen számodra, hogy igenis a változások mindig a Csapat fejlődését eredményezik. Ha csak a csíki jégkorong kiugróbb eredményeit nézem, akkor is szembe tűnő: mindig a sablonokból való kilépések hozták a sikereket...
Szerdán Dél-Korea lesz juniorválogatottunk ellenfele a divízió 2-es világbajnokságon. Az eddig hibátlan magyar csapat a britektől 7-1-es vereséget szenvedett, de semmiképp sem lebecsülendő tudású ázsiaiak ellen is csak a győzelem megszerzésére koncentrál. Tovább után szokásos…..
Az eddig történtek alapján a csoport legerősebb csapatával találkozott válogatottunk a mai nap első mérkőzésén. A litvánok 10 perc alatt megléptek 3 góllal, Pascaru fújt ébresztőt, majd gyors pengeváltás után 4-2-vel zárult a harmad, Biró Tamás csökkentette ismét…..
A következő meccseken nem szabad kiengednünk, értékelte a 8-2-es Magyarország-Spanyolország találkozót Bartalis István, a juniorválogatott egyik legjobb támadója. J. P. MacCallum szövetségi edző természetesen főként az első harmadban látottakkal volt elégedett, az ellenfél…..
A héten megint volt kis időnk, hogy a fizikummal foglalkozzunk, kezdte a Villach elleni meccsfelvezetést Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője így folytatta: Amikor nincs kedden mérkőzés, akkor van módunk erre. Muszáj néha ilyen jellegű munkát végeznünk a szezon közben…..
Tsoma 2009.12.04 21:24:19
A mai Mol Liga-fordulóban az SC Csíkszereda tévés meccsen fogadja a Miskolcot, újra összecsap az Újpest és a Ferencváros, a Dab.Docler matematikailag is bebiztosíthatja magának a final four-részvételt. Nem kis teljesítmény lenne ez novemberben. Magyar idő szerint délután…..
Tsoma 2009.11.22 19:47:13
@SportClub: ... mármint ki is kell összeszedje magát??? Húsz éve él a csíki jégkorong az emlékekből. Hány szakképzett edző bizonyított az elmúlt 20 évben? Hány csíki játékos csinált karriert az elmúlt húsz évben?
Avagy a légiósokra kidobott pénzekből, mennyivel lenne előbb a csíki jégkorong mai helyzete.
Pedig a szomszédban testközelben van-volt a példa, hogyan kell ezt jobban csinálni. Lásd Székesfehérvár, magyarországi jégkorong....
Így most kivárhatja a kedves szurkoló azt a 5-7 évet amig beérik az új generáció... :)
Tsoma 2009.11.22 20:15:53
@mik vogymuk: ... a dolgokkal tisztában lenni, eléggé szubjektiv feladat. A tények viszont, magukért is beszélnek: lapozz - hol volt a székesfehérvári jégkorong ezelőtt 20 évvel? Hol van most? Ott sem folyt el több pénz mint Csíkban - szerintem.
A tények maradnak meg a krónikások lapjain!
Lásd a csíkzsögödi óriásplakát is megkopott de a rajta levő arcok, nevek nem kopnak ki az emlékezetünkből! Mert ők mertek nagyot álmodni és igaz értékek szerint tették a dolgukat...
Már a pénteki meccs 50. perce táján az öltözőbe vonult csapatunk, így jöttek fel a Macik egy gólra, de hogy vissza sem jövünk onnan a mai meccsre, azt azért senki sem gondolta volna. Már az első percben hátrányba kerülünk, hátvédeink és Ruczuj asszisztálása mellett Sijka a…..
Tsoma 2009.11.22 20:06:04
@Sergei Fedorov: ... mit művelnek?
Szerintem amilyen a mosdó - olyan a törülköző.
Ez csapat játék: a csapat minden 'elemének' meg van a saját felelősége-feladatköre. Ha valakinek nincs jó napja - ott vannak a 'társak'akik pótolnak...
Nagyon egyszerű az edzőre-játékosra 'kenni'... de a többiek mind odarakják a csontot mikor kell? És itt nem nyitnék sort a 'többiekről'...
Fel a fejjel - még 5-7 év és beérik az új generáció, persze ha útküzben el nem kallódnak, amiként az útobbi 20 év generációit elkallodtatták a 'többiek'...