Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fél(re)értelmiségi

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budai oldal egyik legszebb kerületében, a II. kerületben, kínálják ezt a klasszikus kialakítású álomotthont.  A II. kerület hegyes-dombos területen helyezkedik el, egyedülálló módon közel a belvároshoz, így könnyen az ország egyik legelőkelőbb lakó övezete lett. Itt található többek között a…..
https://index.hu/belfold/2020/06/13/vizsgalat_vasalodeszkas_tornatanar/   A történet főszereplője Vezsenyi László, gimnáziumi tanár, aki a makói József Attila Gimnáziumban tanít, többek között testnevelést. Vezsenyi László tanárdinasztia tagja - amely létforma sajnos kihalófélben van - ugyanis a…..
Egy éve startolt a Vizes VB. Sokat költöttünk a rendezésre, hálás lehetett Budapestnek a Nemzetközi Úszószövetség, hogy beugróként egy mexikói város helyett helyszínt biztosított a rendezvénynek. A záróeseményen politikusaink meghatottan mosolyoghattak a dicsérő szavakra: nem kérdés, Budapest szuper…..
fél(re)értelmiségi 2018.07.22 15:01:04
@boróka.: a 4-es Metrót leginkább AZOK építették, Ezek csak leállították a beruházást, majd majdnem ellehetetlenítették, de végül széles mosolyok közepette átadták. Egyébként, folyamatosan szidták, hogy mennyire felelsleges, elhibázott ötlet. (amivel részben én is egyet értek) Tehát, ha korábban szidták EZEK, akkor most ne dcsőítse csodás országépítő munkálkodásukat egy olyan beruházás, melynek legalább a 80 %-ához semmi közük nem volt. Azért ne feledjük, hogy teljesen felújításra került a 2-es Metró vonala, és felépült 2 jelentős híd is a Duna felett. (ilyen-olyan kormányokon átívelő évek alatt, de nem CSAK EZEKnek köszönhetően) Az 1-es villamos, a 14-es villamos jelenlegi teljes vonala sem az "emútnyócév" alatt alakult ki. Világversenyek is akadtak a Fidesz éppen szomorú ellenzékben töltött évei alatt, a mindig kritikusan kezelt időben: pl. öttusa VB, úszó EB. Lehet, hogy "éjjel-nappal hazudtak" AZOK, sőt, még loptak csaltak is. De ennyire pofátlanul nem hordták haza a közpénzt, az tuti. Igen, van látványos fejlődés, ennek természetesenek kellene lennie, hiszen ezért vannak irtózatosan megfizetett zsíros állásokban jeles kormányunk és holdudvar(tartásasának) tagjai, de nem mindegy minek a kárára és milyen áron. Ezért bátorkoduk hasonlóan, ahogy EZEK is tették folyamatosan, amikor nem ők fújták a passzátszelet, kritikai hanggal élni. Nincs ebben semmi különös.
"Az Auchan Retail Magyarország számára kiemelten fontos vásárlói elégedettsége, ezért is nagyon sajnáljuk az itt leírt esetet. A történteket kivizsgáljuk, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy többek  közt vevőszolgálati folyamataink fejlesztésével hasonlóak ne történhessenek a jövőben." -…..
fél(re)értelmiségi 2018.06.12 15:46:48
@maxval balcán bircaman: hú, te akkor élet-halál ura lehettél . "Há' nehogy má' milyen paraszt ez?" kiáltottál fel, (persze, magadban) és jól eldugtad a reklamációs cetlijét a kupac aljára. Talán, ezért alakult ki a kupac? Ki kért fel arra, hogy ügyfélszolgálaton népnevelj? Ja, csak úgy önként tetted? Lehet, hogy ezért a múltidő a nokiás karrieredben? Hogy nem minden vevő (általában, ember) szimpi? Bizony, ez így van az élet egyéb területein is. Így eléggé sz@r lehet neked, mert nem mindig van esély és lehetőség megbüntetni bárkit. Remélem, jó messzire kerültél bármilyen ügyfélszolgálattól. Mindannyiunknak ez lenne a jobb.
Tudom, hogy azt hiszitek, már nincs olyan alávaló csalás, amit a Beton Zrt nem követett el. De mindig, mindent lehet még jobban csinálni! A Pofátlan, Alávaló, Csalást és Hazugságot is! Nagyban. Úgy érdemes! A sztori: Betonék Tervezési szerződést kötnek a kertészeti céggel a park-rekonstrukcióra. (A…..
fél(re)értelmiségi 2018.03.22 09:23:04
@Kivlov: egy újabb munkanap indult a Beton Zrt-nél.
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
fél(re)értelmiségi 2017.11.14 12:47:19
@FlybyWire: .Ez a kis ügyes tranzakciózás a bankkártya adatok megismeréséhez kell, hogy azonnal vonják az előfizetési díjat az ismert adatok birtokában ha egy kicsit is elmélázik a csapdába csalt film- és sorozat rajongó. Ezért ez nálam elvi kérdés, nem anyagi. Van már rossz tapasztalatom, hogy a hasonló "ellenőrzés" jogcímén megismert bankkártya adataimat használatba vette egy ingyenesnek indult szolgáltatás, és akaratom ill. előzetes hozzájárulásom nélkül leemelt soxor 10 Ft-ot. Megleszek HBO nélkül továbbra is, hiszen tele van az internet korlátlan ideig, trükkmentes, (OK, néha trükkös és veszélyes) ingyenesen hozzáférhető helyekkel, ahol megnézhetem csak azt, ami tényleg érdekel. Reklámok és előzetesek vég nélküli ismétlése nélkül.
fél(re)értelmiségi 2017.11.14 16:05:43
@FlybyWire: akkor te juppy(e) én meg maradok hippi(e) De hogy jön ide a paypass? Minden további szavad is csak felesleges okoskodás, és jó messze vezetett a topic-tól (hogy én is bedobjak egy újabb angol kifejezést) Tudod, így hatvan felé, engem már ezek tényleg hidegen hagynak.
fél(re)értelmiségi 2017.11.14 16:06:15
@csillagporszem: ez egy nagyon jó ötlet!
Gabrielle Kis pesti séták 2017.03.08 16:11:02
A Miért pont Budapest? című blogbejegyzésben már írtam arról, hogy mennyire szeretem felfedezni a főváros rejtett zugait és mennyi látnivalót tartogat minden kis utcája, részlete. Erre alapozva hoztam ezt a mai bejegyzést, amiben néhány képet fogok mutatni "random" pesti sétálásokból...
Ahogyan mondani szokták, ami belvárosabb a budapesti Régi posta utcánál, az hazudik és festi magát, szóval a ma bemutatott lakásról igazán elmondható, hogy a központban van. Ennek megfelelő az ára is, de legalább ebben az esetben a stílussal nincs baj...
Mindannyiunkkal előfordul régi képek nézegetése közben, hogy legszívesebben a létezésüket is letagadnánk. Külön kínos a dolog, amikor ezek a képek nyilvánosak, és ezt már csak azzal lehet tetézni, ha az ember közben híressé vált. Ma már elég nehéz elhinni, de egykor a…..
fél(re)értelmiségi 2017.01.05 15:43:47
@Mrs.Columbo: Én is abba a táborba tartozom, hogy életemben nem hallottam ezekről a sztárokról eddig. (OK, Taylort és Katyt nagyjából képbe tudom tenni) A képaláírások alapján nem érzem szükségét, hogy vegyem a fáradságot a kiguglizásukra.
Születésnapos naptár bemutatós � @kiszeltunde A photo posted by SzabóSzabolcsAchilles|szabyest (@szabyest) on Nov 30, 2016 at 8:27am PST Szabyest nem megy az Eurovízióra. Sajtóközleményben jelentette be az MTVA, hogy szabályszegés miatt ki kell zárnia az egyik versenyzőjét az idei…..
Együtt fedeztük fel a főváros csodáit és rejtett titkait. Novemberi felhívásom után sok tippet kaptam Önöktől, hogy mi minden kerülhetne egy Budapest rejtett szépségeit bemutató blogbejegyzésbe. Gazdag és érdekes lista állt össze a hozzászólásaik alapján. Íme, 19 hely, amit szeretnek ebben a…..
fél(re)értelmiségi 2016.12.23 10:06:42
@Plumper_: HAHA nagyon vicces, de teljesen haszontalan a kommented. Rá kell tudni érezni melyik blog olvasói vevők az ilyen stílusú, többnyire provokatív hozzászólásokra. Ez nem az a hely. További jó szórakozást.
fél(re)értelmiségi 2016.12.23 10:07:19
  A kerületi pedagógusoknak a Zila kávéházban rendezett ünnepségen Ughy Attila, példátlan módon alázta meg a pedagógus társadalmat.   2016. december 13-án a Zila kávéházban rendezte az önkormányzat azt az összejövetelt, ahová a kerületi pedagógusokat, intézményvezetőket várták. Kerületünk első…..
#uglybutlovely Köztünk szólva.. Kíváncsi vagyok, vajon hányan ismerik az érzést, amikor csak néznek egy férfit, csak nézik a férfit, hallgatják, amit mond, isszák a szavait…majd egyszer csak bevillan az a gondolat, hogy „istenem, de csúnya vagy….megőrülök érted!...” Ez a bosszantóan paradox…..
fél(re)értelmiségi 2016.11.16 09:58:30
Nyerő csapaton ne változtass - mondja a népi bölcsesség. Emlékszünk, milyen médiakampány volt Kiss László ellen. Még a lemondása után sem állt le a gépezet, hetekkel később is melegen tartották a témát, sőt más úszókra is kiterjesztették. Most ne foglalkozzunk azzal, hogy milyen bűnt követett el és…..
A szezon legterjedelmesebb közleményével vágott vissza a Fővárosi Állat- és Növénykert az ökobiciklit túltoló ligetvédőknek. Az önjelölt aktivisták 7, azaz hét darab állatkerti fa kivágásába kötöttek bele, hiszen az eset nyilván jól illett a Városligetet kiirtani és lebetonozni kívánó orbáni…..
fél(re)értelmiségi 2016.08.09 13:45:04
@pitcairn2: Ez a "drogtanyázás" kezd nagyon szánalmas lenni. Tessék értesíteni az illetékes hatóságokat, és ők meg tegyék a dolgukat. lehet szörnyülködni, szenzáció hajhász video blogokat nézegetni, de ettől nem változik meg semmi. Igen, a Népliget (is) elhanyagolt, de nincs annak egy gazdája? Lehet azt is felelősségre vonni valahogy, nem? Legyen gondos gazdája, mint minden rendes ingatlan tulajdonos, akinek érdeke a rend és a karbantartás. AZ ott (még) nem fontos ilyen-olyan okból senkinek.
fél(re)értelmiségi 2016.08.09 13:52:19
@Muad\\\'Dib: de a számítógép az nem egy évtizedeken keresztül fejlődő szerves élőlény, ami számos kedvezőtlen külső körülményre reagál. De azért is sántít a vidám kertészmérnök példája, mert bizony rengeteg eszközt karban IS kell tartani ahhoz, hogy megfelelően működjön. (akár egy pc-t vagy laptopot is) Te alapvetően nem értetted meg a hozzászólásomat, úgyhogy kár minden további szóért.
fél(re)értelmiségi 2016.08.09 13:58:08
@$pi$: De sajnos, tudom, sejtem, mit beszélek. Te nem értetted meg a hozzászólásom lényegét (lehet, ez az én hibám is, bár eléggé egyértelműen és óvatosan fogalmaztam) Nem az Állatkert a korrupt, hanem az a kétségbeesett próbálkozás, ahogy el próbálják hitetni a (a hozzá persze feltételezetten és itt többször kimondottan soha semmihez nem értő néppel) hogy a Városligetbe tervezett giga beruházás az majd jó lesz az embereknek, és kimondottan az ő érdekükben teszik, semmilyen hátsó bújtatott szándék és akarat nem motivál senkit ebben. Engem, a csökkenő kifejlett fák száma mellett, ez zavar a leginkább ebben az egészben.
A címben feltett kérdésre nem könnyű válaszolni, hiszen a ledolgozott órák száma és a munka intenzitása nem feltétlenül felel meg egymásnak. Az Expert Market oldal mégis belevágott és összeállított egy listát azokról a nagyvárosokról, ahol a legtöbbet dolgoznak az emberek, és így a legrosszabb a…..
fél(re)értelmiségi 2016.06.11 14:30:38
@BircaHang Média szerkesztősége: médium és média (e.sz. t.sz.) Igen, (oldal - és minden más jelzős forrástól függetlenül) jól tudod: ugyanannyi pénzért Mo-n kell a legtöbbet (becsületesen) dolgozni. Ha te másként tudod, akkor az az "orbánista hazugság" miatt van.
fél(re)értelmiségi 2016.06.18 23:31:44
@nevergone: "Nem várható el senkitől, hogy tudjon latinul és el tudja dönteni egy adott szóról, hogy az most egyes- vagy többesszámban van szerepel-e." De, aki latin szavakat használ, attól elvárható lehetne, hogy tudja a latin szavak egyes és többes számát. (így, két szóban írva, hiszen éppen nyelvhelyességi kioktatás folyik a nyelvtannáciknak, amit viszont, egy szóban írunk a blog szlengben helyesen annak ellenére, hogy az angol eredetije -grammar nazi- két szóban van) Ha nem tud a szerző latinul, akkor találja meg a magyar megfelelőjét,(pl. a nyomtatott és elektronikus sajtó) és akkor van értelme fejtegetni azt, hogy mi a többes szám jele a magyar helyesírásban. "És akkor is így lesz, ha..." Szép, empatikus retorikai befejezés. Miért, mert te ezt állítod? A teljesen off hozzászólásod legalább akkora nyelvtannáciskodás volt mint, amiket te olyan viccesnek találsz. Hiszen, a topikhoz nem is szóltál hozzá.
A Petőfi rádió kinyírása rettenetesen magyar történet és ijesztően élesen mutatja a hatalom lealjasodását. Az, hogy a politika, a hatalom szükségét érzi, hogy beleavatkozzon a zenei csatorna életébe, nonszensz és ijesztő. Én sem szeretek nyugati példákon rugózni, de megnézném, hogy mi lenne, ha…..
fél(re)értelmiségi 2016.06.05 11:28:26
@1ghost: "néked, honban" sikerült jól szimbolizálni ilyen historizáló, patetikus szóhasználattal véleményed. Milyen kár, hogy éppen most távolodik a Petőfi Rádió az érdekesebb, kevésbé manipulált magyar kultúra közvetítésétől, így nem lehetsz majd az új struktúrának törzshallgatója.
Két nevet már biztosan tudunk, egyben pedig majdnem biztosak lehetünk. Ennyit sikerült megtudni az amerikai kitiltási botrány érintettjeiről másfél év alatt, ami sokat elárul a hazai közélet átláthatóságáról. A 2014. végén kirobbantott ügyből mindkét érintett fél a legjobbat hozta ki, hiszen a…..
Még hogy a Fidesz egy macsó párt! Számos példát tudnánk arra mondani, hogy jó magyar hagyományok szerint az asszony a háttérből irányítja a férje karrierjét, no és pénzügyeit. Emlékezzünk csak L. Simon László családi vállalkozására, melyet az asszony vitt, így az államtitkár lepöckölte magáról a…..
fél(re)értelmiségi 2016.04.24 18:20:10
@Trackers: tehát: AZOK mutyiztak, ezért MI is mutyizunk.
Az ember hibázik, merthogy nagyon kevesen vannak, akik bűntelenül, szeplőtelenül élnek le egy életet. Mindenki beleszaladhat egy kisebb csínytevésbe, apróbb szabálytalanságba, amiért gyakran csak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, hiszen ezek a gyarlóságok még nem érik el a törvényi…..
Többszöri megtekintés után is nagyon-nagyon nehéz elhinni, hogy nem egy viccvideó, hanem egy profi tévéstáb országosan sugárzott híradójában játszódtak le a következő képsorok.  Többen állítják, hogy a TV2 esti hírműsorában megtörtént minden idők Gálvölgyi-show-díjas bakija: Andy Vajna állami…..
Élőben adta az M1 az osztrák rendőrség kismartoni sajtótájékoztatóját - PIP-en, hang nélkül!Ilyen még nem volt, és ha nem itt élnék, azt mondanám, nem is lesz! A KÖZSZOLGÁLATI magyar televízió (kis betűvel írom a nevet, mert az éppen aktuális elnevezést nem érdemes…..
fél(re)értelmiségi 2015.08.30 10:47:30
@Gacsajpesta: Ja! Sose nézz jobbat, őszintébbet. Neked sugározzák, hogy nagyon jól informált legyél a többi TV adásait illetően. Tudd meg, ők mennyit hazudnak. Hidd el, minden média hazudik, u.i.a saját szájíze szerint tálal híreket. Komolyakat, komolytalanokat. Ez alól az M1 sem kivétel. Miért lenne az?
fél(re)értelmiségi 2015.08.30 10:52:30
@FILTOL: De csak itt kommentelgetsz te is, akit nem érdekel, nem nézi, stb. Nem ellentmondás ez? De igazad van, nem érdekel mire költenek milliárdokat. Ha már így beharangozták magukat és nagyon de nagyon be akarják bizonyítani, hogyan kellene pártatlanul tájékoztatni, akkor csak szóvá tenném, hogy erre költik a milliárdokat? Csak ennyire megy? Akkor abba kellene hagyni az egészet, és egész nap egy állóképet vagy monoszkópot kellene sugározni.
Szomszédok közti vita a menekülthelyzet miatt: Az év elejétől Lampedusa szigetére folyamatosan érkező észak-afrikai menekültek magas száma és a helyszínen található áldatlan állapotok egyre élesebb vitákat generálnak Olaszországban, főleg, hogy a franciák kvázi nem engedik…..