Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Pálh

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kép félrevezető illusztráció: ha az Univerzum tökéletes szimuláció, akkor éppen, hogy semmit nem veszünk észre. A tökéletes szimuláció valóság. Az az elképzelés, hogy a világunk szimulált, nem új, a sci-fi egyik klasszikus témája, és az ötlet mestere volt például az a Philip K. Dick, akiről…..
Nagy Pálh 2015.07.05 19:49:32
Nagy Pálh 2015.07.06 20:07:25
"Az az elképzelés, hogy a világunk szimulált, nem új, a sci-fi egyik klasszikus témája, és az ötlet mestere volt például az a Philip K. Dick, akiről nemrég írtam. Mostanában azonban ugyanez az ötlet kezd becsorogni a tudományos elmélkedésekbe is, és azt kell, hogy mondjam, ezt kissé aggódva nézem."

Miért aggódsz ? Az ateizmus az egóról szól.Nem tudod elfogadni, hogy egy nálad hatalmasabb lény létezik a világon, aki ráadásúl mindent tud. Ez is, hogy nem vagy képes elfogadni, hogy az univerzum szimuláció, annak ellenére sem, - hogy egyre több tudós vallja ezt és egyre sokasodnak az erre utaló jelek - ugyanabban az egosita szemléletben gyökerezik. Nem vagytok képesek a fórumban elviselni azt a tudatot, hogy nem te vagy ti mint emberek vagytok a legokosabbak ?

Tévedsz, mert nem egy sci-fi elképzelésként fogant az ötlet, hanem bizony már az ősi vallások része volt. A brahmanizmus, amellyel a kvantumfizika modern interpretrációi azonos filozófiai vonulatban van, már ugyanezt tanítja évezredek óta. Egyébként nem véletlenül, hiszen az itt járt szuperfejlett idegenek adták át ezt az ismeretanyagot az akkori embernek.

"2) Ha egy szimuláció tökéletesen szimulál egy valóságot, akkor nem hiányzik belőle semmi."

Nincsen tökéletes szimuláció. Hiába szimulálod a Newtoni fizikát, nem lesz a valóság tökéletes szimulációja, mert a kvantumjelenségekhez közeledve hibás működést produkál. Illetve jól fog működni a Newtoni elvek szerint, de a valóság mindíg sokkal több, mint amit képesek vagyunk leszimulálni. Itt most az a lényeg, hogy a lélek jelenségei kapcsán és a holo univerzum elmélet szerint a lélek valós, nem a szimuláció teremtménye és rendelkezik olyan tulajdonságokkal, melyet az univerzum nem szimulál. Ez egy hosszú történet. az az érzésem téged nem a valóság érdekel, csak egy helyes kis matematikai trükk, amivel ki lehet hátrálni abból, hogy felvetődjön bennen az a lehetőség, hogy egy magasabb tudat teremtett és utánad is létezni fog. Tévednék ? :-D

"mivel a szimulációban élünk, ezért számunkra a szimuláció valóság."

Helyesbítek : számunkra úgy tűnik, hogy a szimuláció a valóság. Igazából, ha a tudat is szimulálva van igaz lenne, amit írtál, de mint korábban említettem, a lélek valóságosnak tűnik, ergo a lélek bizonyos tulajdonságai, érzékelései valóságosak, de az anyagi érzékletek viszont nem, mivel az a szimuláció ! Az az érzésem, te nem vagy képes elkülöníteni a szimulációk közti különbségből fakadó eltéréseket és gyakorlatilag mindent össze szeretnél mosni, majd egy nagy matematikai "trükkel" az egészet lesöpörni az asztalról. Mit gondolsz? :-D

"gondolom, nem esel hasra, ha azt mondom, hogy én, mint ateista természetesen ezt marhaásgnak gondolom"

Az a baj, hogy te ezt a legelején csekélyke mérlegelés nélkül eldöntötted. -.-

"egyszerűbb hipotézis, hogy hallucináció"

Kinek egyszerűbb ? Egy ateistának ? Nekem az az egyszerűbb, hogy ez a szimuláció része illetve, hogy a szolipszizmus jelei. Nézd ! A tanuk, akik kipróbálták ezeket egymástól teljesen független, szavahihető, teljesen normális emberek, akiket egy bíróság elfogadna tanunak. Szerintem pont az a legegyszerűbb hipotézis, ha igazat adunk nekik. Gondolom te nem így gondolod és senki sem fog téged erről meggyőzni. Jól látom ? :-D

"ez legfeljebb a mi szimulációinkról mond valamit, továbbá a szimulálhatóságnak és a szimulációban levő hibának semmi köze egymáshoz, ez két külön kérdés."

Nem különböző kérdés, hanem ugyanaz, csupán te nem érted ! A PC-s játékok is szimulációk. Ott is, mivel számtalan dolgot kell szimulálni, nem csak a newtoni fizikát. Elkerülhetetlen hogy lesz benne szignifikáns hiba, bug. Van is ilyen. Szerintem játszál pár kört ilyen játékkal, hogy érezd miről van szó.

"5) Ami a csodát illeti, illetve a hibákat. Ha a szimulátorok be akarnak avatkozni, és nem figyelnek arra, hogy ne vegyük észre, akkor akár észre is vehetünk ilyen hibákat. De eddig még nem vettünk ilyet észre, szóval nem fogadnék r"

Rengeteg hiba, azaz bug van az univerzumunkban ! Egyébként éppen a csodák, az egyik. Rengeteg ember élt át csodát vagy rejtélyes eltünéseket, parajelenségeket, bár ez utóbbi valószínű jelenleg ismeretlen természeti jelenség. Egymástól független szavahihető emberek. Most ez pont a bugok jelenségét mutatja : sokan észlelték, olyan dolgok, amelyeket nem tapasztalunk általánosan, mert ellentmondanak az anyagi világról alkotott fogalmainknak. Ez pont a bug ismertetőjele. Most erre, leírod, hogy nem tapasztaltunk ilyet, pedig éppen rengetegen tapasztaltak ilyet. Te ebben nem hiszel. Miért hinnél, ha te a szimulációban vagy és még nem láttál bugot ?? Miért?
Ez teljesen illik a bug leírására :-D

Jó. Most látom, hogy teljesen laikus módon közelíted meg ezeket a jelenleg határtudományokat, de ezért nem hülyézlek le, mert én többnek érzem magam, egy ateista személyeskedőnél ! :-D

Bermuda háromszög mellesleg a wikiben az elmélet, amit írnak teljesen rossz. Ezt most nem vesézem ki. A DMT-ről amiket írtál teljesen hibás. Nem tudsz róla semmit.
Nagy Pálh 2015.07.06 20:20:41
Javaslom nézd meg, a lélek molekulája c. filmet, amit egy doktorandusz hallgató készített. Benne van, hogy mindenki egyöntetűen ugyanolyan lényekről beszélt a szer utáni találkozásokról, mint ahogy később kimutatták, hogy az agy olyan része lesz aktív a DMT-től, amely más hallucinogénektől nem és az ember valóságként érzékeli a látottakat. Nem azonos az LSD-s valóságérzékeléssel. Olvass utána ha érdekel. Gondolom ezeknek sem fogsz :-D

Itt a bugokról olvashatsz, nem szeretném felsorolni ezeket
szabadonebredok.info/a-vilag-tenyleg-egy-elore-megirt-program-10-jel-hogy-szimulalt-vilagban-elunk/

Most a lényeg, hogy az összes bug. Azok amik szerinted nem valósak, mind ugyanazt a szimulációelméletet támasztják alá, azaz teljesen azonos irányban kell tévedjen mindenki, egymástól függetlenül, aminek a valószínűsége gyakorlatilag zéró. Viszont a tipikus bugok ismertető jele ez ! :-D

"tehát már két helyen bukik az "érvelés". ennyi."

Nem bukik meg, csak nem akarsz vagy nem tudsz ezekkel szembenézni. Te hány szimulációban vettél részt eddig ? Pedig te csak egyetlen ember vagy a Földön. Nem igaz !?

Hány ország, hány kontinens, hány egyetem, mennyi szimulációt csináltak már? Ez is csak egy bolygó a naprendszerben. A naprendszer is csak egy a galaxisban. Ráadásúl, hogy jól szimuláljunk dolgokat, azt gyakorolni, ismételni és tanítani is kell állandóan. Rengeteg a szimulált univerzum. Gondolom ezt sem tudod megérteni :-D

"szerintem az informatikai végzettségem elég. "

Nem. sajna nem elég ! Jobb lenne fizikai ismeretek hozzá és tanulmányozni kellene a lehetséges bugokat, amelyeket a linkben találsz. De gondolom nem kezded el a szolipszizmust, kvantumfizikát, parajelenségeket, ufológiát, David Ickei előadásokat tanulmányozni. Ateistábbvagy te ezeknél ! Gondolom most sem tévedek :-D.

Teljesen alkalmatlan vagy a kérdés bárminemű vizsgálatára. Én pedig nem írok többet, mert a falrahányt borsónak nincsen értelme. Úgy kb párezer élet múlva, ami kb pár százezer év lesz, kb ezen a szinten leszel, hogy ezekkel foglalkozz. addig pá pá.
A növényélettan egy igen komoly tudományág, mely a növények szervezetének működésével foglalkozik. Régóta tudjuk, hogy a növények nagyon változatosan reagálnak a különböző környezeti hatásokra. Íme csak pár példa arra, hogy milyen külső ingerekre figyeltek már meg reakciókat növényekben: fény,…..
            Ma ismét egy igen népszerű és elterjedt gyógymódról lesz szó, amiből a változatosság kedvéért szintén remekül meg lehet gazdagodni; ez a mágnesterápia. Rendhagyó módon azonban most egy kis történelemleckével…..
Nagy Pálh 2013.08.07 08:20:02
Ez gyakorlatilag minden klasszikus materiális dologra hatással van, az általam fennt említett kvantumfizika magában foglalja a klasszikus fizikát is !

Lényeg az, hogy az oksági elv szerint lenne materiális a világ, de a kvantumfizika szerint nem az és a kvantumfizika magában foglalja a klasszikus fizikát. Régen a materialista tudomány nem ismerte a kvantumfizikát, így nem értette meg a spiritualitást, ami az anyag feletti információs világ.

*

Nézzük ezt egy példán keresztűl ; Kutatók rájöttek, hogy ha egy patkány egy iden bonyolúlt labirintusból kitatlál és megtanulja ezt az utat, akkor a világ más helyén a többi patkányok könnyebben megtanulják ugyanezt a labirintust. A megoldása ennek, ez az azonnali távolbahatás, ez az EPR paradoxonban levő azonnali kvantumtávólbahatás, amit ma morfogenetikus mezőnek nevezünk
*

Pl a kétrészecskés kísérletben leírja, hogy az elektron ha biztosak vagyunk benne, hogy egyetlen részecske hagyja el a forrást akkor is kirajzolja a hulláminterferenciát egyesével becsapódva az ernyőbe. Ez azt bizonyítja, hogy a részecskének TUDATA van, mert tudja hova kell becsapódia, hiszen tudja hogy a másik előtte hova csapódott be.

A kvantumfiziak elméletéből ez egzaktul következik, csak a klasszikus okság (kauzalitás) elvvel mond ellent, de mivel a kvantumfika magában foglalja a klasszikus fizikát, így a kvantumfizika megállapításai a helyesek és amik a világunkba uralkodik.

Lényegében magának az anyagnak ugyanúgy van tudata, lehet ráhangolódni. Az anyag és a tudat nem válik szélesen külön, ahogyan ezt gondoltuk.

A Schrödinger macskája levezetésben pedig a macska bármiféle anyagi, materiális dolog lehet és mi ugyanúgy eldönthetjük, hogy úgy mérjük-e meg hogy éljen vagy úgy hogy haljon a macska, azaz hatással vagyunk a TUDATUNKKAL az anyagra.

A késleltetett választásos kvantumradír-kísérlet értelmében ! Ezt a wheeler féle értelmezést mindenképpen olvassátok el, ebben van leírva, hogy a tudatunkkal miképp módosíthatjuk a mérés eredményét, amiből következiik az univerzum résztvevő jellege.

*
Nagy Pálh 2013.08.07 08:20:09
Remélem Én írtam félre és nem a kedves szerkeztő másolta pongyolán. Lényegtelen.:)

Számos kérdésben itt a fórumon felvetettétek, azt a problémát miszerint a spiritualitást miképpen bizonyítja a materialista fizika, illetve mely részei igazak az ezotériának és melyek nem.

Biztosan emlékeztek a titok c. filmre, melyben azt mondják, hogy a világ a bevonzás elvén működik. A Te gondolataid, vágyaid vonzzák be magadnak a materiális valóságot. Ha Te a félelemre gondolsz rögeszmésen, hogy rákot vagy más bajt kapsz a gondolataid révén bevonzod azt. Ugyanúgy, ha jóra, sikerre gondolsz és vágysz a lehetőségekhez mérten bevonzod azt is, mivel a világ melyben élünk "résztvevő". A vágyaink, a róla feltett kérdések szabják meg a valóságot, azt ahogyan a materiális világ alakul vagy alakulni fog !

*

Nézzük ; Van a kvantumfizika amely ezt bizonyítja. A kvantumfizika más törvények szerint működik, mint amit a közember materialista világnak ismer és a Newtoni féle klasszikus fizikaként ismer, ugyanakkor viszont a kvantumfizika magában foglalja részhalmazként ezt a klasszikus világot, azaz a törvényei egy az egyben igazak a klasszikus világéra is.

Az igazság az, hogy a világ és a fizika, nem materialista és nem ateista típusú, ahogyan ezt gondolták a tudósok a szocializmusban, hanem résztvevő, csupán még nem értettük meg fizikusok ezt, mert nem fejlődött a kvantumfizikai ismeretünk ilyen szintre.

A lényeg az, hogy létezik spiritualitás, telepátia, azonnali érzékelésű távólbahatás, bár az is igaz, hogy még nem vagyunk képesek eldönteni, hogy ezeknek mik a határai, mert ezt a klasszikus-kvantum határt nem vagyunk képesek heghúzni. Nem tudjuk, hogy az EZO TV-s pénzenergia igaz-e (valószínű nem), de azt igen, hogy van valamiféle anyagfeletti=spirituális világ, amely alakítja életünket.

*

Most nézzük egy két példán keresztűl ezeket. A Schrödinger macskája kvantumparadoxonon keresztül ez érthetővé válik.

A kvantumfizikának számos paradoxonja van, ezek ellentmondásokat jelentenek a klasszikus fizikai világgal szemben. Magában a kvantumfizikában ez egy természetes jelenség, csupán a klasszikus okság elvvel ütközik, ezért paradoxon a klasszikus fizikai világképünkben, de valójában pusztán a kvantumvilág szemüvegén keresztűl ez természetes dolog.

A Schrödinger macskája egy gondolatkísérlet melyen érthetővé válik ez a kvantum ellentmondás ; ha egy macskát bezársz egy dobozba és elé teszel egy méreggel teli tejestálat, akkor csak egy kis idő után a doboz kinyitása után tudod meg és dől el, hogy a macska életben van-e vagy már meghalt. Ez a kvantumfizikai magyarázat. Itt a lényeg, hogy amikor kinyitod a dobozt, akkor dől el, hogy életben van-e vagy meghalt. Jól írtam le, mert ezek a multban következtek be, de te a jelen pillanatban döntöd el ezeket.

Klasszikus okság elv szerint (kauzalitás) az események időben lineárisan kvázistatikusan játszódnak le, azaz úgy hogy minden egyes tőrténés szorosan beilleszthető egy idősorrendbe, azaz minden pillanatról eldönthető a klasszikus koordinátarendszerben, hogy mely események előtt és után következett be. Azaz nem lehet olyan eset hogy te egy multban eldönt dolgot a jelenben úgy határozd meg, hogy közben a világban tőrténtek olyan események, melyek ezt a folytonosságot megtörik, azaz a két esemény között tőrténtek, de a valóság az, hogy a kvantumfizika szerint tőrténnek.

Most jön egy csavar ; az, hogy valójában TE eldöntheted, hogy a macska életben maradjon vagy pedig halott legyen. Ez bizony azt jelenti, hogy a klasszikus materiális dolgokra hatással vagy ! Te döntöd el, hogyan alakuljon a materiális világ. A Te elméd, akaratod szerint fognak ezek az események megvalósúlni, persze a körülményekhez képesen amik adottak.

A tudományos meghatározást most nem taglalom részleteiben kb ennyi : Amíg egy részecske vagy klasszikus test mérésre (megfigyelésre=Te eldöntésedre) nem kerül, addig a kvantumállapotainak összes lehetséges szuperpozíciójában van egyszerre, majd mikor te megfigyeled, az összeesik, a hullámfüggvénye összeugrik egyetlen állapotba, az az állapot lesz a valóság, azaz a macska élete vagy halála.

*
Nagy Pálh 2014.02.15 02:02:11
Amit írtam, az kapaszkodj meg ! : valóban az utolsó szóig igaz.

A kvantumfizika ugyan egy elég régi tudomány, azonban tőrténtek olyan újkeletű kísérletek, melyek tükrében a materializmus cáfolatot nyert.

Fizikus vagyok. Mélyen elmélyültem a kvantumfizikában és beszéltem más fizikusokkal, elmondtam ezt az értelmezést is és senkinek egyetlen kifogása sem volt !!

Az általad példaként hozott Feynman már addigra elhunyt, mikor ezek az eredmények születtek.

Tökéletesen tisztában vagyok és vizsgáztam is egyetemen a kvatumkémiai részekből, azonban maga a kvantumfizika nem ez ! Nem pusztán az elektronpálya, a molekulák, részecskék fizikája, hanem egy saját szabályrendszerrel rendelkező "világ" hogy így mondjam.

*

A kvantumfizikai egyenleteket sosem szabad különválasztani azok jelentésétől ; a filozófiától. Ugyanis maguk az egyenleteknek semmi tartalmuk sem lehet mögöttes filozófia nélkül. Csupán számok lennének. A filozófia tőlti meg tartalommal.

El tudod nekem számokból filozófia nélkül magyarázni, mi az az elektron spínje ? Még ezt sem, pedig ez milyen egyszeű fogalom.

A kvantumfizika nem épül materialista hagyományra és semelyik fizika sem, csak mi azt látjuk bele. Itt a saját filozófiádat tetted bele a tudományba. Ezek pusztán számok. A te filozófiád ad neki jelentést...ha materialistán gondolkozol, úgy akarod látni a világot, akkor úgy is fogod.

A materialisták számára az anyag teremt csak. Az okkultisták szerint pedig csak a szellem. A valóságban egyik sem teremt, csak mi értelmezzük így

*

A kvantumfizika egyáltalán nem a klasszikus fizika finomhangolása ! Azok mondják ezt, akik nem ismerik a fizikát.

A kvantumfizika egy különálló törvényekkel rendelkező világ, mely határesetként tartalmazza a klasszikus világot is. A kvantumfizika egy különálló világ !!

A féreglyukak az teljesen más. A féreglyukak azaz Einstein-Rosen híd egy klasszikus elmélet az általános relatívitáselméletből levezetett elképzelés, semmi köze a kvantumvilághoz. A mágia nagy része szerintem nem illetve nem úgy igaz, ahogyan meg van fogalmazva és a mágis teljes végkövetkeztetése téves !!

*

A patkányos labirintusos kísérletet nem találtam meg ezen az oldalon sehol. Örülnék ha megmondanád, hol található. Ezzel behatóan tudományosan nem foglalkoztam még.

*

A kétréses kísérlet egy igen egyszerű kísérlet, melyből levonni a helyes következtetést lehet matematikai képzettség nélkül is. :

a kvantumfizika azon eredménye, mely szerint a tudat teremt ; a kvantumradír, késleltetett választásos kvantumradír kísérletekben,melyben mikor még nem is mértük meg a részecskepárt hogy eldöntsük, hogy hol ment át, már puszta információszerzése kilétéről összeomlasztja az interferenciaképet és egyetlen helyre kényszerül.

Maga a tudat kényszerítette a kvantumrészecskét arra hogy felvegyen egy egzakt fizikai értéket és mivel mi kísérletekkel vagyunk képesek eldönteni, hogyan figyeljük meg, így eldönthetjük a világ miképpen változik !

*

A dualitás mér régen létező jelenség volt, már a kvantumradír kísérlet előtt jóval. A kétréses kísérlet valójában a kettős természetről szól nagyrészt, de ez csak a kvantumradír kísérlettel oldható fel, maga az ellentmondás.

Az elektron tudja hova kell becsapódia. Elég bonyolult ennek megértése és nem várható el, hogy egy közember megértse. Ne vedd sértésnek mint te/ti.

Az elektron ha biztosak vagyunk abban hogy egyetlen részecske hagyta el a detektort, akkor is látszólag mindkét résen átmegy és hullámként csapódik az ernyőbe, méghozzá úgy hogy egymás után hulláminterferenciához hasonlító képet rajzolnak ki !

Ilyenkor felkapja egy igen értelmes és képezett ember a fejét ! MICSODA !????

Ez ugyanis érthetetlen...elmondom miért, mert úgy látom még nem esett le!

Ha az elektron elhagyja a forrást csak egyetlen résen megy át mint anyagi részecske. Képtelen egymástól centikre tett réseken átmenni egy mikroanyagi részecskének. Ilyenkor az elektron átmegy vagy az egyik vagy pedig a másik résen és becsapódik valahova, az egymás után következők egymástól függetlenül ! De honnan tudja az előző elektronok hova kell becsapódnia hogy együtt kirajzolják a hulláminterferenciát ?

Válasz az, hogy tudnak egymás becsapódási helyéről.

Másik verzió : Az elektron átmegy mindkét résen egyszerre és interferál egymással mint hullám. Ebben az esetben egy anyagi részecske, hogyan tudna tömegtelen hullámok módjára szétválni a térben akár milliószorosan nagyobb távolságokra, mint saját maga miután elhagyta a detektort ? Hogyan tudott megkettőződni a rés után, hogy magával interferáljon ? Hiszen miután átment a résen kettévált az anyag és a két rész kölcsönhatott és így miután becsapódott az ernyőbe egyetlen pontba érkezett ! Itt az a difi, hogy az elektron mikor már nem volt anyagi részecske, mégis tudta hogy elinduláskor egyetlen anyag volt, ergó tudott információt a multjából. Így vagy úgy a materializmus csődöt mondott. Amikor becsapódott az anyagtalan hullám tudta, hogy részecskeként kell becsapódnia egy hullámvalószínűségi hely
Ma végre megtudjuk, hogy hogyan kaphatjuk meg azokat a dolgokat, amikre mindig is vágytunk. Rhonda Byrne "A Titok" című könyve és az ebből készült film szerint bárki megkaphatja könnyedén amit szeretne és csak egy kis pozitív gondolkodásra van szükség. A 2006-ban íródott…..
Nagy Pálh 2013.08.07 08:19:48
Számos kérdésben itt a fórumon felvetettétek, azt a problémát miszerint a spiritualitást miképpen bizonyítja a materialista fizika, illetve mely részei igazak az ezotériának és melyek nem.

Biztosan emlékeztek a titok c. filmre, melyben azt mondják, hogy a világ a bevonzás elvén működik. A Te gondolataid, vágyaid vonzzák be magadnak a materiális valóságot. Ha Te a félelemre gondolsz rögeszmésen, hogy rákot vagy más bajt kapsz a gondolataid révén bevonzod azt. Ugyanúgy, ha jóra, sikerre gondolsz és vágysz a lehetőségekhez mérten bevonzod azt is, mivel a világ melyben élünk "résztvevő". A vágyaink, a róla feltett kérdések szabják meg a valóságot, azt ahogyan a materiális világ alakul vagy alakulni fog !

*

Nézzük ; Van a kvantumfizika amely ezt bizonyítja. A kvantumfizika más törvények szerint működik, mint amit a közember materialista világnak ismer és a Newtoni féle klasszikus fizikaként ismer, ugyanakkor viszont a kvantumfizika magában foglalja részhalmazként ezt a klasszikus világot, azaz a törvényei egy az egyben igazak a klasszikus világéra is.

Az igazság az, hogy a világ és a fizika, nem materialista és nem ateista típusú, ahogyan ezt gondolták a tudósok a szocializmusban, hanem résztvevő, csupán még nem értettük meg fizikusok ezt, mert nem fejlődött a kvantumfizikai ismeretünk ilyen szintre.

A lényeg az, hogy létezik spiritualitás, telepátia, azonnali érzékelésű távólbahatás, bár az is igaz, hogy még nem vagyunk képesek eldönteni, hogy ezeknek mik a határai, mert ezt a klasszikus-kvantum határt nem vagyunk képesek heghúzni. Nem tudjuk, hogy az EZO TV-s pénzenergia igaz-e (valószínű nem), de azt igen, hogy van valamiféle anyagfeletti=spirituális világ, amely alakítja életünket.

*

Most nézzük egy két példán keresztűl ezeket. A Schrödinger macskája kvantumparadoxonon keresztül ez érthetővé válik.

A kvantumfizikának számos paradoxonja van, ezek ellentmondásokat jelentenek a klasszikus fizikai világgal szemben. Magában a kvantumfizikában ez egy természetes jelenség, csupán a klasszikus okság elvvel ütközik, ezért paradoxon a klasszikus fizikai világképünkben, de valójában pusztán a kvantumvilág szemüvegén keresztűl ez természetes dolog.

A Schrödinger macskája egy gondolatkísérlet melyen érthetővé válik ez a kvantum ellentmondás ; ha egy macskát bezársz egy dobozba és elé teszel egy méreggel teli tejestálat, akkor csak egy kis idő után a doboz kinyitása után tudod meg és dől el, hogy a macska életben van-e vagy már meghalt. Ez a kvantumfizikai magyarázat. Itt a lényeg, hogy amikor kinyitod a dobozt, akkor dől el, hogy életben van-e vagy meghalt. Jól írtam le, mert ezek a multban következtek be, de te a jelen pillanatban döntöd el ezeket.

Klasszikus okság elv szerint (kauzalitás) az események időben lineárisan kvázistatikusan játszódnak le, azaz úgy hogy minden egyes tőrténés szorosan beilleszthető egy idősorrendbe, azaz minden pillanatról eldönthető a klasszikus koordinátarendszerben, hogy mely események előtt és után következett be. Azaz nem lehet olyan eset hogy te egy multban eldönt dolgot a jelenben úgy határozd meg, hogy közben a világban tőrténtek olyan események, melyek ezt a folytonosságot megtörik, azaz a két esemény között tőrténtek, de a valóság az, hogy a kvantumfizika szerint tőrténnek.

Most jön egy csavar ; az, hogy valójában TE eldöntheted, hogy a macska életben maradjon vagy pedig halott legyen. Ez bizony azt jelenti, hogy a klasszikus materiális dolgokra hatással vagy ! Te döntöd el, hogyan alakuljon a materiális világ. A Te elméd, akaratod szerint fognak ezek az események megvalósúlni, persze a körülményekhez képesen amik adottak.

A tudományos meghatározást most nem taglalom részleteiben kb ennyi : Amíg egy részecske vagy klasszikus test mérésre (megfigyelésre=Te eldöntésedre) nem kerül, addig a kvantumállapotainak összes lehetséges szuperpozíciójában van egyszerre, majd mikor te megfigyeled, az összeesik, a hullámfüggvénye összeugrik egyetlen állapotba, az az állapot lesz a valóság, azaz a macska élete vagy halála.

*
Az Energiaspirálhoz hasonlatosan, összesen 12 millió forintnyi büntetés kiosztásával meszelte el a Gazdasági Versenyhivatal a Magneter és a Magnapress mágnesterápiás készülékek gyártóit/forgalmazóit, mert gyógyhatásukat nem sikerült bizonyítékokkal alátámasztani: A…..