Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dernovics László

2 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami itt nincs, az nincs a városban. Legalábbis sokan ezt mondják róla. Idén 100 éves a kultikus hely, megújult köntösben várja, hogy köszöntsék fel.  A Naschmarkt nem csak egy piac, mely ebben a formában 1916 óta, pontosan 100 éve, szolgálja nap, mint nap friss, egzotikus árukkal az itt lakókat.…..
Dernovics László 2016.09.05 13:30:21
@Bazsa Mara: Az elsö bekezdes: Bécs kultikus része, kötelező program a turistáknak, és kedvenc találkahelye az itt lakóknak - ez nem igy van. Reggeli, ebéd, vagy vacsora, a sok gasztro csoda a bécsieket idevonzza - ez sem. Munkába jövet-menet az emberek itt gyülekeznek, itt adnak egymásnak találkát és beszélik ki a világ búját, baját - ez sem.

A piac Kettenbrücke felöli oldalan vannak az östermelök, nagyjabol 3-4 mindket oldalon. Ezert teljesen felesleges odamenni. Valoban van nehany jo hely, ahol erdemes enni - Neni vagy a halasok a Karlsplatz felöl. De ehhez hasonlo több tucat van a varosban.
Bár tudjuk (vagyis reméljük), hogy csak egy szűk szubkultúrát képviselnek, azért nem mehetünk el szó nélkül a radikálbalos graffitik és falragaszok mellett, amik a német városok utcáit dekorálják. Budapesten összesen nem találkoztunk annyi kreatív tömény marhasággal, mint Németországban egy átlagos,…..
Úgy látszik, habzsolja a magyar utas a méregdrága nyaralójáratokat. A Wizz Air ugyanis már a nyári csúcsszezon beindulásakor bővíti nyári kínálatát, ilyenre pedig még soha nem volt példa. Várna visszatérő útvonal, pár éve még befuccsolt, Mallorca pedig, amit most sűrítenek,a legdrágább.  A Wizz…..
Dernovics László 2016.06.19 12:52:49
@anyueztveddmeg.hu: sokan mondjak ezt. sajnos.
Dernovics László 2016.06.19 17:50:44
@Fillér B. Gusztáv: sajnalom, hogy vitatkoznom kell. Hibas az egesz cikk alapgondolata. Nem azert kellenek uj jaratok es süritesek, mert több a penz. Azert kell, mert kiesett szamos desztinacio.
Dernovics László 2016.06.19 20:23:12
@Fillér B. Gusztáv: a cim tartalmazza a kiindulasi pontot. nem reagáltak, mert vartak. ennyi az egesz.
A 13. kerületi Ober St. Veit, Bécs egyik előkelő, felkapott negyede. A schönbrunni kastélytól továbbmenve jutunk el ide. Tősgyökeres helyiek lakják, pazarul megépített régi és új villák szegélyezik utunk, ha erre kirándulunk. Csendes, nyugodt környék, ahol remek éttermek szolgálják a helyiek…..
Szereti a Wizz Air mondogatni, hogy éljen a verseny, meg aztán ők az olcsó jegyes légitársaság. De ha nincs verseny és van kereslet, pofátlan árazásért ők sem mennek a szomszédba: a foci Eb első magyar meccsére induló szurkolói járatra 184 ezer forintra nyomták fel az árat. Busszal ugyanez 54 ezer…..
Dernovics László 2016.02.14 20:44:30
Eszter már napok óta rágja a fülemet, hogy készítsek Neki sütőtöklevest - na nem azért, mert Ő nem tudna, hanem azért, mert ez az étel már valahogy hozzám kötődik. A hozzávalók, kb 4-5 főre: 1 fej vöröshagyma 1-2 ek vaj 3 db burgonya 1-2 gerezd fokhagyma 6-8 szál…..
Munkába állt a Wizz Air első A321-es repülőgépe, mely a terveknek megfelelően a budapesti bázisra érkezett. Messze nem annyira feltűnő rajta a tömegnyomor, mint ahogy azt sejteni lehetett előre, de üzemeltetésével 10 százalékot spórol a vállalat, s azt ígérik, ezt nagyjából…..
A történelmi Magyarország területén született, és beszélt is magyarul a zseniális Nikola Tesla, akit az elektromosság korának atyjaként tisztelhetünk, mégpedig Edison helyett. Tesla igazi, humánus geek volt, míg Edison üzletember, aki sok feltaláló helyett aratta le a babérokat. Az egyik volt Tesla…..
Sok minden történt a hét végén, leginkább is persze a görög válság. De, aki most egy jó anyázós, "hogy fosztották ki szegény görögöket" posztra vágyik, az sürgősen hagyja abba az olvasást. Egy szó sem lesz erről. Az igazi rajongók ugyanis a hét végén sem (csak) Athénre, hanem Bonnra (is) figyeltek -…..
Dernovics László 2015.07.08 21:36:23
Ma már egyáltalán nem olyan egyszerű filmesnek tanulni, hiszen számos iskolában képeznek filmeseket. A legegyszerűbb út az ELTE Filmszakán át vezet, ahol egy ideje már szintén készülnek vizsgafilmek, a legnépszerűbb pedig a 150. születésnapját ünneplő SZFE. Eközben azonban a…..
Dernovics László 2015.04.19 18:00:37
Február 27-én pénteken indítja el új gasztroreality műsorát a TV2. A Kitchen Nightmares című nemzetkö9zi formátum magyar kiadása A konyha ördöge címen kerül majd adásba, és ugyanúgy küszködő, vagy csak látszólag jól működő éttermeken segít, mint az eredeti…..
Dernovics László 2015.02.09 15:50:40
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
  Tésztával,rizottóval,vagy akár polentával is tálalhatod.Én jobban kedvelem friss ciabattával tunkolni!!!..
Gasztrobakancslista 7. Rollmops 2015.01.09 15:23:23
Miután megnéztük a világ eddigi legrégebbi antropomorf szobrát, a 40 ezer éves oroszlánembert Ulmban,  (http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/09/kr_e_40_000_antropomorfizmus) kóstoljunk meg egy német specialitást, a rollmops-ot.  A rollmops szó szerint "göngyölt mopszot"…..
Vicces bejelentés érkezett Lauda bácsi légitársaságától, a FlyNikitől: több egyéb útvonal mellett beindítják a világ legrövidebb nemzetközi menetrend szerinti repülőjáratát. A pozsonyi és a bécsi reptér nagyjából 50 kilométerre van egymástól, a repülési idő elvileg…..
Létezik egy olyan magyar mobilapplikáció, amely a világ legmenőbb városait az azt leöltők zsebében tartja. Szó szerint. A PocketGuide ugyanis városok sztorijainak millióit juttatja el az emberekhez. A turisztikai iparban a „no quality-no loyalty” magatartással szemben ők azt a…..
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
Itt most nem a nemi erőszakról lesz szó, arról pláne nem, hogy vajon tisztában van-e bárki a tényekkel – ezt amúgy is végigvettük már néhány napja Rents Öcsém tolmácsolásában. Ami érdekes most, hogy tisztában van-e egy egyetem vezetése és a diákok érdekeit képviselő(?)…..
Gyakorlatilag nem tárja fel a nyugati média az ukrajnai események hátterét sem. Erre a következtetésre jutottam azt követően, hogy január óta behatóbban igyekszem feldolgozni az ottani történéseket. Lista az Ukrajnával, az orosz-nyugati kapcsolatokkal összefüggő időszerű…..
Dernovics László 2014.07.26 08:39:31
Das ist mein Blog! ich werde Euch über meine Erlebnisse erzählen. Viel Spass dabei. Eure Anna  ..
Dernovics László 2014.07.12 11:40:17
Sose szerettem a 'magyartoszkánázást', van benne valami magyar narancsos, na meg miért ne lehetne saját jogán értékelni, külföldi összehasonlítás nélkül valamit? Akárhogy hívjuk, ez a hely egészen lenyűgöző! Rengeteg feldolgozásra váró külföldi anyagom van még az…..
Namármost. A House of Cards (Kártyavár) az egyik legjobb dolog, ami a sorozatvilággal történhetett - legalább olyan kiváló politikai sorozat, mint az Elnök emberei volt, csak hiányzik belőle Aaron Sorkin mindent átható optimizmusa és liberalizmusa. Ez egy olyan sorozat, ami pont…..
Dernovics László 2014.03.13 14:15:22
@sixx: Szivesen. Az elsö szeria lement, remeljük hamarost indul a masodik.
Ma két teljesen ellentétes jelenséget mutatunk be, a maga nemében egyik érdekesebb, mint a másik. Az egyik helyszínünk Japán, ahol 20 méter magas hófalak között kanyarog az út, a másik pedig Szibéria, ahol emberemlékezet óta nem volt ilyen meleg december. Lévén enyhén (?)…..