Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LoMAX

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
Elsőként is békés, boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánunk minden Olvasónknak. Egy felemás esztendő Bizonyára sokan, sokféleképpen tudnák értékelni, összefoglalni a norvég böngészőfejlesztő idei teljesítményét. Nincs könnyű helyzetben a…..
A nevezetes dátumhoz (2012.12.12.) képest hat nap késéssel, de még Karácsony előtt megérkezett az Opera 12.1x-es széria második "javítócsomagja" is. A korábbi termékekkel és a mostani előzetesekkel szerzett tapasztalatok alapján erre már nyugodt szívvel le lehet cserélni a…..
LoMAX 2013.01.14 16:55:55
Sziasztok,

másnál is szétesik Operában a köv. oldal?
gyomro.hu/

@Nameless®:
Nekem hasonlót produkált gyengébb gépeken, amikor az AdBlock kiegészítőt használtam, mellette volt memória szivárgásom is, felzabálta a teljes ram+virtuális ram helyet, és aztán sűrűbben jöttek a nincs válasz/kifehéredés események.
Mint ismeretes, a Google már korábban "beépítette" a Chrome-ba a Flash-t. A böngésző továbbá rendelkezik egy PDF-olvasóval is, mely alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Amikor ráklikkelünk egy PDF fájl linkjére az interneten, akkor az közvetlenül a böngészőablakban nyílik…..
A DeskNotifier egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével a Wi-Fi-n vagy USB-n kapcsolódó Android telefonok és táblagépek értesítései megjelennek a PC-n is. A hívások, SMS-ek mellett a WhatsApp, Viber, Astrid Tasks, Facebook és egyéb alkalmazások is buborékozódnak, sőt az SMS-re…..
Két napja megjelent a végleges 11.60, ma pedig már folytatódik is a következő nagy dobás, a 12.00 fejlesztése. Egyelőre a mai még csak össze lett migrálva a korábbival, tehát a 11.60 összes javítását tartalmazza, a plusz javítások kizárólag az új témákat érintik.…..
LoMAX 2011.12.12 22:53:07
@cousin333: Flash objektumokkal nekem is bajom van, ráadásul úgy belefagy az Operába, hogy bármelyik fülre lépésnél is ott van, csak Opera újraindításával tudom kilőni a flash tartalmat :S
A mai előzetest nem vártuk és nem várt újításokat hozott. Mindenki a hétfői Up North Web-en készülő, hardvergyorsított 12.00 alfát várja (illetve csak sejti), erre ma megjelent egy nem is akármilyen előzetes. A Presto verziószám mindjárt 2.9.220-ra ugrott és számos Core…..
LoMAX 2011.10.09 22:55:02
@Krissz5435: nekem a beágyazott yt videóknál az ExtendTube kiterjesztés okozta a problémákat az új build-ben, ha használod, akkor kapcsold ki :)
LoMAX 2011.10.10 19:42:11
@fatal: lehet, hogy vmelyik beállítás, de sokaknál, ahol olvastam gondjuk van az új 1.11-es ExtendTube kiterjesztéssel a beágyazott yt videóknál :)
Nálad is a friss verzió van fent?

Kicsit más:
nekem a Opera 12 verziója szokta a gépemet kékhalálba küldeni :)
de ott is inkább a beépülők miatt (flashes vagy divxes oldalak megnyitásánál), annyira megfexik a rendszer, hogy a sessions autosave.win file-ban minden üres karakterrel töltődik fel, a méret meg közelítőleg megmarad :) A kékhalált nézve valamiért az opera az ati meghajtóját akasztja ki.
Semelyik másik böngészőben nem fexik meg a gép :) Egésszel az a gond, hogy még bejelenteni sem tudom igazából, mert nem tudom, hogy mit írjak.
LoMAX 2011.10.10 20:02:55
@fatal: nekem sok minden be van állítva, de ami még pluszban az az előtöltés
A mai snapshot számos Core javítást hozott, emellett új HTML5 implementációkat és M2 továbbfejlesztéseket. Főbb változások: HTML5 Microdata támogatás Hálózati javítások (latency) QRESYNC támogatás az IMAP kliens részére A QRESYNC támogatás arra jó, hogy az ezt…..
Amint azt már bizonyára sokan felfedeztétek, még csütörtökön megjelent egy új előzetes az Opera következő, 12-es verziójából. Úgy tűnik, egyikünk sem ért rá igazán, hogy foglalkozzon vele, de az újítások jelentősebbek annál, hogy egyáltalán ne emlékezzünk meg róluk.…..
LoMAX 2011.07.18 13:13:18
@Krissz5435: nálam továbbra sem megy :)
Újra telepítettem az Opera 12 (b1020)-t usb változatba más helyre, és a netvibes továbbra is problémás nálam ennél a verziónál. Többi böngészőben és az Opera 11.10-ben is ok.
A mai második előzetes bugfixeket tartalmaz, főleg a Levelezővel kapcsolatban, valamint újfajta gyorshívó pakolgatási módszert vezettek be. Változások listájaDesktop DSK-319213 Újraindítás, kijelentkezés/bejelentkezés után a böngésző összeomlott DSK-339012 Speed Dial…..
LoMAX 2011.06.25 17:06:14
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Új nap, új RC... A mai kiadásra jelölt változat a tegnapihoz hasonló rövid changeloggal érkezett. Általános összeomlások, valamint Windows telepítővel kapcsolatos problémák, ez utóbbinak valószínűleg lesznek akik örülnek. Ruarí Ødegaard azt kéri, hogy teszteljük az…..
LoMAX 2011.01.26 21:51:50
én a flash aktiválásra a következő patch-et használom :D

xaNoCTA – No Click-to-Activate (patch)
my.opera.com/XAntares/blog/xanocta

Így nem kell ujs, az opera.dll-en módosit egy kicsit azaz az aktiválósdit szünteti meg :D
LoMAX 2011.01.27 11:22:34
@penge™: Igaz itt is van kisebb meló :)
De ahogy mondod, stabilabb és tisztább így a megoldás. Stabil Opera kiadásoknál megéri a kis melót :)

Viszont a blogról letölthető hordozható Operában, ha már a patch-elt dll van, az már jobb mint a ujs, és az átlagfelhasználó is nyerhet azzal :)
Az Opera 11 béta holnap esedékes hivatalosan, viszont az FTP szerverre már kikerült, így kipróbálhatjuk az új fícsört, amit ígértek. Ez nem más, mint az App Tabs. Akik névről nem ismerik: Mikor lezárunk egy fület (újabban "Fül rögzítése"/"Pin Tab" menüpont) akkor a fül…..
Ez a post eredetileg az Opera 10.50-es verziója miatt született meg. Azóta a hibák nagy részét javították, viszont köszönhetően a blog segítőkész olvasóinak újabb hibákra derült fény, amelyeket itt gyűjtünk össze. Fontos megjegyezni, hogy ennyi hiba minden szoftverben van, ha…..
A mai napon az Opera kiadta az első hivatalos javítást a nagy sikerű 10.5-ös verzióhoz, a végleges változat megegyezik az RC3-al, az összeállítás a 3315-ös sorszámot viseli. Az Opera 10.51 egyelőre csak Windows operációs rendszerre érhető el. Elődjéhez viszonyítva nagyobb…..