Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bumbumöcsi vagyok!

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki eljut a döntő lépésig, hogy JT-ja lesz, miért dönt így? Ki ne szeretne egy istenfélő, szerető közösséghez tartozni? Szeretet, ami soha el nem fogy. Áldozatkész segítség. A hittestvérek még az életüket is feláldoznák egymásért. Aztán eltelnek évek, évtizedek és…..
A kommentelés irányelvei: Kérünk, hogy az oldalainkon való kommenteléskor tartsd be az alábbi  követelményeket: SÉRTŐ KOMMENTEK – Ne írj olyan kommenteket, amelyek káromkodást tartalmaznak, vagy amelyeket mások sértőnek, erkölcstelennek, istenkáromlónak, trágárnak vagy…..
Bumbumöcsi vagyok! 2014.03.26 17:29:50
@Columba: Lehet, mert mások kommentjei is hiányoznak.
A Vezető Testület megszünteti a kerületfelvigyázók szerepét A kerületfelvigyázók szerepére valójában nincs is szükség   Egy kiszivárgott levél, melyet az  összes gyülekezetnek címeztek 2014 március 20-ai dátummal, megerősíti, hogy a kerületfelvigyázók hamarosan már…..
Bumbumöcsi vagyok! 2014.03.24 20:49:22
@bornagain: Hát, most nagyon a szívemből beszéltél.
Az Őrtorony azzal eteti a Tanúkat, hogy ez az emlékünnep lesz az utolsó számukra Armageddon előtt 2014 kora októbere jelzi majd pontosan a 100. évfordulóját annak, hogy Krisztus uralkodni kezdett a mennyből  - Jehova Tanúi tanítása szerint. Ahogyan arra ez az oldal már…..
Egy YouTube videó bemutatja azt a négygyermekes családapát, aki egyértelműen az éves közgyűlés hatására lépett ki munkahelyéről Feltöltött a YouTube-ra egy videót egy négygyermekes anyuka, akinek a férje percekkel azután, hogy részt vett a 2013-as éves közgyűlésen,…..
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.12.10 22:55:45
Az újonnan alakult “Királyság-hirdetők iskolája” házaspárokat és egyedülálló Tanúkat is fogad Az egyedülálló női Tanúk el lesznek ragadtatva, mikor megtudják, hogy őket is várja a Vezető Testület által kidolgozott új kiképző iskola, az úgynevezett…..
Ez volt az első levél  amit fiókhivatalnak küldtem. Ezt a levelet akkor írtam a Fiókhivatalnak mikor még aktív tanú voltam. Remélve a segítségükben, de erre és az azt követő többi levelemre sem válaszoltak. világítótest Kedves…..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.09.01 03:44:50
Nehezen tud erre mit mondani az ember. Nekem nincs családom sajnos vagy hála Istennek. Nem tudom. De sajnos én is találkoztam a testvérek között, ilyen mindent átható vallási buzeranciával, amely inkább széthúzta, mint egységesítette volna a családokat.
Talán a felemás igások helyzete még nehezebb (Láttam rossz példákat. A buzgósággal nem hogy nem nyered meg a "hitetlen" felet, hanem még inkább eltávolítod Jehovától. Igyekszem Világítótest érzéseit átérezni. Hát!...Nem lehet könnyű. Viszont Toronyőrbácsi véleménye is szimpatikus számomra.(Igen! Lehet, hogy van olyan szitu, amikor le kell durrantani egy füleskét. Bár ez inkább csak olaj lehet a tűzre, azaz indok az elkülönülésre.
A CÉG reagálása is teljesen érthető. Már mint az, hogy nem reagált semmit.
"Ez egy súlyos probléma, mossuk kezeinket...oldjátok meg...mi nem szólunk bele a családi életetekbe (legalábbis ezen a téren biztosan, hogy nem)". A CÉG csak akkor avatkozik be, ha már végképp elkerülhetetlen. Az ilyen helyzet csak kényelmetlenség. Apropó! Mit is tudna tanácsolni? Tanulmányozzacsaládoddal!!!! Olvassátokahogyantehetedboldoggákönyvet!!!! Járjágyülekezetbeésimádkozzá!!! (Ésmegadakozzáavilágméretűre!!!)
Nem látok bele ebbe a családi életbe. Ennélfogva nem akarok (nem is tudnék) mit mondani. De pl. mi abban a probléma, hogy a gyerek elmegy kabátot venni egy férjezett testvérnővel? Szerintem ez nem akkora baj. Jó jó! Rám is azt mondták, hogy elég laza ez az Öcsi. És tessék itt vagyok és blogolgatok.
Az viszont nem jó lépés, hogy a kérdéseidet a vének elé tárod. Abból mindig csak a baj van. Én már tapasztaltam. Úgy sem tudnak azok megmondani semmit. Nem arra valók. Ha meg sarokba szorítod őket, annál rosszabb.
Na! Fel a fejjel Kedves Világítótest(vér)!
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgaid, de biztosan lesz ez még jobb is! :-)
Régen írtam már magamról. Úgy gondoltam, hogy írok egy posztot arról, ami az elmúlt hetekben járt a fejemben. Több komoly élményben volt részem. Most nem a házasságkötésemre gondolok, bár az volt a legjelentősebb. Inkább azokra az élményekre, amelyek a Bibliával,…..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.08.19 22:42:42
Engem az emberi hang a post szelíd hanghordozása fogott meg. Hát igaz ami igaz nem sok pásztor megy az elkóborolt báránykák után, de akik megteszik legyen a javukra írva. Én is egy elkóborolt bárányka vagyok és én utánam sem jönnek a pásztorok. (Már nem is venném jó néven, ha állandóan zaklatnának). Mostanra olyan nagyot fordult a világ, hogy ha meghallom azt a szót, hogy vallás, Isten meg Jézus sikítva messze szaladnék.
Valószínű, hogy a gyülekezetben szerzett ""jó"" tapasztalatok miatt van ez. Ha summáznom kéne a dolgokat, hát azt mondanám, hogy engem már nem érdekelnek a vallások. A legrosszabb az, ha nem találod a helyed a világban, sem de a vallásban sem.
Én most a teokratikus szabadságomat töltöm. Ezt szoktam mondani, ha kérdezik, hogy mi van velem. Ma beszélgettem egy testvéremmel és csak azt látom megint, hogy kettőnket egy világ választ el. Monotonan ismételgetjük ugyanazokat. Én a bajaimat. Ő a cég dogmáit. Ismerős? Hát csoda, hogy nem találkoznak a vélemények? Csoda, ha annyi érzelmileg sérült ember van ebben a szervezetben. Nem oldódnak meg a problémák. Igen mindig a bajban lévőre hárítják a felelősséget. Ezt is jól látod. Egyébként meg nem csak a vallás elhagyásakor jön a depi meg minden ilyen, hanem bizony már akkor amikor még ott van az ember. No nem mondom, hogy én egy szál egyenes egészséges ember vagyok, de a lelki problémáim egy csapásra megszűntek, amikor felhagytam a gyülekezetbe járással. Sokan felháborodnak amikor ezt elmondom nekik. Lehet, hogy a megfeleléskényszer megszűnte miatt.
Ma kaptam meg a Bibliai Mondókák című kiadványt. És nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. (Nagy nehezen döntöttem,végül is röhögtem :-D egy jót). Annyiból tényleg jó, hogy ebben már nincs hirig és a gyerekek is olvashatják. Amúgy meg elég szánalmasnak érzem.
Szóval nem mondom, hogy olyan rettenetesen boldog vagyok, de jobban érzem magam, ha hitehagyott blogokon írogathatok {bocs Sefa :-)} pontosabban egyféle képet közölhetek a bennem lévő furcsa érzésekről. Azt mondhatom, hogy itt empátiát találok. Milyen érdekes, hogy a gyülekezetben, ahol szellemi oázis van (kell hogy legyen, de mindenáron kell)ott meg nem?
Valahogy nem akarom ott hagyni Jehova Tanúit. Sok ember van úgy, mint én. Sokakkal tudok értelmesen beszélni és segíteni a bajaikban, amit ez a vallás okoz nekik. Én is ugyanazokon mentem keresztül mint(ők) mások.
Tudjátok...Hmm. Lehet,hogy ha ki szeretném sarkítani a dolgokat, akkor kétféle Tanú létezik. Az egyik akinek bejön a tanú-élet a másik, akinek nem. Én úgy érzem, hogy ez utóbbi vagyok (lettem). Egy cég napszámosává váltam. (Amellett meg kell jegyeznem sokat is köszönhetek ennek a "cégnek"). A vének csicskának néznek. A testvérnők semmibe sem vesznek. Vannak akik félnek tőled, ha van kinevezésed. Vannak akik nem foglalkoznak veled, simán hülyének néznek. Barátokat nem nagyon találsz. Igen!... Ez az!...Szolgatársak! Azokat igen! Abból nagyon is sokat! Jó is ez. Mert aki keményen húzza az igát, az nem ér rá gondolkodni. Az egy tanítás egy rendszer egy dogma körül éli az életét. Úgy köröz körülötte, mint egy éjjeli lepke világító villanykörte körül.
Ja igen! És azt lehet ütni, hogy még jobban húzzon... ^-^
Akinek van ereje és türelme, na és persze, ha szereti az ilyen jellegű filmeket, nézze meg az Oblivion című filmet. Sok a hasonlóság. Hogy mivel? Hát nézzétek meg, ha még nem láttátok.
Kedves Sefa (meg mindenki)! Bocsánatot kérek a terjedelmes gondolatmenésemtől, de ezt már nagyon kellett.
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.08.10 14:22:00
@man at work: Én szeretnék hallani esetleg néhány példát, hogy mikor és hogyan történtek azoknak a "hibáknak beismerésére".
Ha pedig történtek hibák, akkor mennyire bízhatók meg ill. tekinthetők ihletetttnek a Társulat kiadványai?
Továbbra is kérdésem hát az, hogy az Őrtorony Isten szava, vagy emberé?
December elején a norvég újságok, magazinok és televíziós állomások elhatározták, hogy szembeszállnak a hatalmas Őrtorony Társulattal, és leleplezik visszataszító titkait, illetve azokat a tényeket, amelyek még ismeretlenek, és el vannak rejtve a nyilvánosság elől. Nem…..
Ez ügyben be kell menni és feljelentést tenni a helyi rendőrkapitányságon. A feljelentést jegyzőkönyvbe kell diktálni. A büntetőeljárás költségeit az állam előlegezi, ha elítélik a vádlott állja. *** Alulírott A. Lajos a következő feljelentést teszem: [itt a…..
Az Amerikában élő Jehova Tanúinak most elmondják, hogy online is adakozhatnak az Őrtorony számára Az Őrtorony Társulat megkezdte a hitelkártyás adományozás közvetlen elfogadását hivatalos weboldalán, a JW.org-on keresztül. Kapcsolódó cikkünk: "PRAY NOW, PAY…..
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.07.12 22:25:02
@karalabe4: Nincs benne az Őrtorony-könyvtárban.
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.07.06 17:17:10
Új JW.org “üzlet” nyílt a franciaországi Rouenben - de vajon mit árul? Az Őrtorony Társulat létrehozott egy “üzletet” a franciaországi Rouenben – nem messze a francia Bételtől – azzal a céllal, hogy hivatalos weboldalukat, a JW.org-ot népszerűsítse. Ez az üzlet az…..
..
Bumbumöcsi vagyok! 2013.06.28 19:18:56
@világítótest: Lehoczky meg is nyithatná a hosszú sort. :-)