Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polinéz

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyszínelők objektív bizonyítékokat szolgáltatnak az igazságszolgáltatás számára, munkájuk kiemelten fontos, hiszen képeiket bizonyítékok gyűjtésére, bűnügyi helyszínek rögzítésére, gyanúsítottak azonosítására, elfogásuk elősegítésére és az események tudósítására is használják. Az első magyar…..
Polinéz 2017.05.22 08:08:23
Nem igazán felkavaró egyik felvétel sem és azt sem lehet rátűzni, hogy valamely "izmus" tereibe, vagy bármijébe is belerántana.
A fotók szinte mindegyike egy-egy helyszíni szemle valamely epizódja, és amely egyúttal az adott ügy nyomozása segítésének alfája-omegája. A képek egy része beállított, mivel a helyszíni szemle egyik végső pontját rögzíti és már túl van a statikus-dinamikus szakaszon.
Az egyik kocsmai behatolás módját is illusztrálja, míg egy másik egy középponti felvétel mutat a baleset megtörténte állapotáról.
És persze ott a "politika" is a fekvő emberre fegyvert tartó rendőrökről, de ez már a propaganda sajtónak szólt és így már sok köze nincs a valósághoz. Ez kb.olyan, mint amikor az amerikai rendőrök J. Dillinger holtteste felett pózolnak
www.google.hu/search?q=dillinger&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQ6Kvn6oLUAhXG1xQKHQ_GDgUQ_AUIBigB&biw=1920&bih=974#imgrc=7MQ4E8OWYAB2QM:
Kár, hogy a fotók között nem bukkan fel egy a tipikusan a modus operandiba illeszkedő fotó, mint például olyan helysín, ahol az elkövető/k a helyszínen talált élelmiszerből fogyasztottak, vagy éppen szükségüket végezték, amely egy-egy tipikus elkövetői, szorosabban etnikai bűnöző csoportra utal. Sajna a "modus"- a rendszerváltás megszüntette, hivatkozva arra, hogy ez "sérti" az adott etnikumot.
Szóval, jobb lett volna a szerzők által feliratozni a képek készítésének körülményeit, mint ahogyan ez kötelező is (volt) a helyszíni szemlék fotóalbumainak elkészültekor.
A háborús bűnösök már csak ilyenek: nem adják fel önként magukat, bujkálnak. Ezt a sorsot választotta a Randolph L. Braham történész által csak kassai szadistaként emlegetett Csatáry László, akit vasárnap a brit The Sun bulvárlap talált meg budapesti rejtekhelyén. A több mint…..
Polinéz 2013.05.09 18:35:16
@Csehszlovák Kém: Rendelkezem. A megjegyzésem pedig nem epés.Kíváncsiságod pedig ki lesz elégítve, de nem ezen a fórumon. És mielőtt megkísérelnél provokálni :) ne tedd, nem fog összejönni, nem kívánok harcolni mert nincs értelme. A kiegyensúlyozott hangulatú eszmecsere, az mehet, ha elfogadod. Kérlek, ne vedd provokációnak. :)