Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vak komondor is talál szemet

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a…..
vak komondor is talál szemet 2014.04.08 17:31:55
@Lady Ann: Ott a pont.
vak komondor is talál szemet 2014.04.08 17:32:43
@Reggie: Nem kivételek, feltételek.
vak komondor is talál szemet 2014.04.08 17:33:57
@Reggie: De.
Minek próbál észt osztani, aki maga importra szorul? :)
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
A minap a Múzeum körúton kerekezve botlottunk bele Budapest egyik legaktívabb háromgyermekes anyukájába, aki épp egy bioboltból toppant ki. Ez is dicséretes dolog, ám ami minket idevonzott az a csodajárgány, amivel közlekedik: az elektromos viszikli. Ez a biciklifajta Hollandiában…..
vak komondor is talál szemet 2013.12.09 10:46:58
A november 6-i Soproni Témában jelent meg az alábbi cikk, amelyben Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyilatkozik Sopron új kerékpárhálózatával kapcsolatban, eképpen: Mint a zöld színű kiemelésből látható, az…..
vak komondor is talál szemet 2013.12.04 11:35:49
Amikor tavaly nyáron a HVG.hu-nak jelentgettem naponta az olimpia triatlon és atlétikai eseményeiről, akkor emlékezetes volt, mit kaptam a gyaloglóktól, mert le mertem írni, hogy az egy csúnya, nem ergonomikus, idétlen sport. Bocs, most mégegyszer, vállalom. Nem szeretném, ha ebből a…..
vak komondor is talál szemet 2013.11.23 23:59:45
@őze bálint:
1. A tömör az nem "foghegyről odavetett". Ha én is telepötyögök vele 8 képernyőt, attól tisztább lesz a mondandóm? Ellenkezőleg.

2. Attól, hogy nem értek egyet a mondókával, még értem. Elég fura egy feltevés, hogy az egyet nem értés egytlen elképzelhető oka a meg nem értés volna.

3. Az általad (joggal) kritizált pontőrtársaid pont ugyanúgy teljesítettek, mint te: a számukra kedves kategória számára jól, a másiknak meg (idézlek) a "nyilván fontos egyeseknek, ... de mégiscsak irreális elvárás" mentén.

4. Kiposztolni ide őket lószar. Ott kellett volna beszélnetek egymással, vélhetően vezetett volna valami pozitívra. Ez a poszt viszont alkalmatlan bármi jóra, (Rosszra annál inkább.)

5. Attól, hogy tudod, mit várnál el az egyik fajta versenyző helyében, még nem vagy jó pontőr.

Mellékszál: mi a francnak ennyi kiszolgáló ember a terepre? Hosszú távú tapasztalat, hogy egyszerűen nincs annyi jó önkéntes, amennyi jelen rendszer szerint kellene.
vak komondor is talál szemet 2013.11.24 22:27:26
@őze bálint: Elnézve a kommunikációs képességeidet igazad van, tényleg sokkal jobb, hogy nem beszéltél helyben senkivel. (A hangszálaid kivételén gondolkodtál már? Futásban még tán segít is.)
A pontőrködésről szóló legutóbbi poszt (nekem váratlanul) vihart kavart. Az utóélete: sajnálatosan, de egyben mégis örömtelien progresszív módon előkerültek szőnyeg alá söpört ügyek, "minden rendben van"-álca mögé bújtatott negatív evidenciák megvitatása. Pl. futó vs.…..
A Bubi, azaz a fővárosi kerékpárkölcsönző – ha nem csúszik újra – fél év múlva indul, a Budapesti Közlekedési Központ viszont már készül a növekvő biciklis forgalomra. A város több pontján új forgalmi rendet alakítottak ki, hogy megkönnyítsék a kerékpárosok…..
vak komondor is talál szemet 2013.11.19 11:24:31
@Perverz Matyesz: "Még mindig nem értem, hogy biciklivel miért akkora kihívás 50 méterrel arrébb menni és a párhuzamos, másik irányba egyirányú utcán menni?"

Hosszú távon szinte mindegy, melyik utcára mész rá. Ellenben a célállomás közelében nagyon nem... A bringa a városban pedig tipikusn rövid- és középtávon jó eszköz. Szóval az olyan "kisutcás" zónákban, ahol jellemzően az utak eleje/vége van, nem mindegy a dolog. Egy egyirányús kényszerkörnél sokszor hatékonyabb a járdán tolni az egyirányún szembe, de ez ugye nem egészséges senkinek, leginkább a gyalogosoknak kellemetlen, akik eleve alig férnek el a járdán a parkoló acélkockáktól.
vak komondor is talál szemet 2013.11.19 11:25:59
@terrormaci: :DDD
vak komondor is talál szemet 2013.11.19 11:27:41
@Buyo: Első kép.
Ma mutatták be a várhatóan jövő áprilisban induló közösségi kerékpáros közelekedés alapjait lefektető BuBi-t, az a budapesti kölcsönbiciklik rendszerét. Tekintsünk el attól, hogy ezt sikerült egy az Interpol által körözött személlyel, Hernádi Zsolttal megtenni. Marketing…..
1956 október 23-a 57. évfordulóján az ellenzéki és kormánypárti vezetők, mint az természetes, egyebek mellett azzal a szándékkal fogják megtartani beszédeiket, hogy leróják tiszteletüket 1956 hősei előtt. A kormánypárti, és a kormányt jövőre leváltani kívánó ellenzéki…..
vak komondor is talál szemet 2013.10.24 11:04:22
no emisszió Ruszkik, haza! 2013.10.22 07:08:44
Mindannyiunk szívéből szólt ez az egyszerűségében is egyértelmű, otthon és baráti körben folyamatosan emlegetett, a Kádár-rendszerben nagy nyilvánosság előtt legelőször mégis csak 1989-ben, Orbán Viktor bátor beszédében napvilágot látott mondat. Ami azóta történt…..
vak komondor is talál szemet 2013.10.22 16:29:03
@Nash vs. Keynes: Várhatóan nőni fognak az energia árak, ami sok minden termelési módot (és beruházást) gazdaságossá tesz majd, ami ma nem számít annak.

Az egyetlen valódi zöld út a felhasználás visszafogása, aminek egyetlen reális módja az energia drágítása. Mivel ilyennel nemigen kampányol senki, kimondható, hogy őszinte és reális zöld politika jelenleg nem létezik... :)
vak komondor is talál szemet 2013.10.22 18:06:37
@nagyfeszültség: "halászfalú és szőlőtermű vidék"

Izé, ki is az írástudatlan szerinted? :)
vak komondor is talál szemet 2013.10.22 18:23:38
@Bambano: "az nszk pl. nemigen volt amerikai megszállás alatt, lévén szövetségesek voltak"

Ne kavarjunk már mindent mindennel...

1945-55 között tartott a formális megszállás, 1949-ben 3 (amcsi, brit, francia) megszállási övezet egyesítésével jött létre az NSZK, amelynek 1955-ben deklarálták a függetlenségét. Az új, független német állam 4 naposan, éppa a legyőzésének 10. évfordulóján lett NATO tag, nyilván minden kényszer nélkül...
Proszektúra A Knézy 2013.10.16 09:58:57
Knézy Jenő megérti az idők szavát. Ha a Fidesz 5. sz. párttagkönyvének tulajdonosa immáron nagy nyilvánosság előtt senkiházi becstelen disznóknak nevezheti (nem patkánynak, ez a megszólítás Bayer részéről a baloldali politikusok kiváltsága) a magyar válogatott focistáit, s…..
Holtan találták meg Kínában Kováts Viktor extrémsportolót, a szárnyasruhás ugrás magyar nemzeti bajnokát, miután kedden egy sikertelen próbaugrás következtében a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében lezuhant. A holttestet egy száz méter magas sziklaszirt tövében…..
vak komondor is talál szemet 2013.10.09 10:52:53
Őrültnek nevezte Fónagy János államtitkár mindazokat, akik nem támogatják vagy éppen kritizálják a kormány rezsicsökkentését vagy ahogy mostanában nevezik, rezsiharcát. Mivel Fónagy János bizonyosan nem őrült, sőt egy elég logikus, józan gondolkodású kormányzati…..
Megfújták a kertből a szőlőt. Kivágták a kerítést, leszedték és elvitték. Érdemes lett volna várni vele még egy hetet, mert éretlen volt, talán majd jövőre sikerül pont időben elvinni. Abban, hogy dézsmálják a termést, semmi meglepő nincsen. Az ország számos területén…..
A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélkő söpredékének tartja. Ez az álláspont sütött a Ma Reggel csütörtöki kiadásából, amikor Gulyás István műsorvezető…..
A Vasúttörténeti Parktól nem is olyan messze, Istvántelken található a magyar vasúttörténet egy jelentősebb szelete. Nem csak a mozdonyjavító bázis, de az ott tárolt muzeális járművek is figyelemre méltóak. A telek ma is aktív, legalábbis egy része, itt folyik ugyanis az…..
vak komondor is talál szemet 2013.09.04 10:15:46
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
vak komondor is talál szemet 2013.09.02 11:19:46
vak komondor is talál szemet 2013.09.02 11:32:39
@Jó Mercutio halott:

"Kiscsaj is szakralissa valt."

10 pont! :DDD
Úgy tűnik, hogy tiltólistára került a román szó a Fidesz-valóságban,nagyobb bűn kimondani, mintha azt köpnénk oda, hogy baszdmeg a kurva anyád, te rohadt geci. Mert az ilyesmit az illedelmes polgári értékrend csak kisípolja, de román, na ez a szó egyszerűen nem jön ki. Szó…..
Smoking Barrels IK30 2013.08.21 00:01:00
Ki vagyok fogyva a jelzőkből, ugyanis ma már az Elysium-ot megsoroztam olyanokkal, hogy "mesterkélt", "szájbarágós" és "giccses". De ettől függetlenül még mindhárom igaz Alföldi Róbert rendezésére, akinek talán egy kicsit túl sok komplexusa gyűlt össze erre az…..
Dél-Budáról Óbudára járok dolgozni, keresztül a városon, a Duna partján, általában tiszta az út, nyáron ugyan megszaporodnak az üvegcserepek amiket a lombseprűvel dolgozó utcaseprűk nem tudnak összeszedni, ez a kis takarítógép pedig minden második évben dolgozik csak - ki…..
vak komondor is talál szemet 2013.08.16 11:33:06
hacsaknem Monika-show 2013.08.14 21:11:33
Amíg körmünket rágva várakozunk Áder János államfő hosszas tépelődést követő rábólintására, lássuk be: Karas Monika miniszterelnöki jelölése a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élére körülbelül akkora súllyal bír, mintha  a sarki bolt Pénztáros…..
A sokmilliós kérdés. A halálbiztos választ viszont itt sem találod meg. A Pénzügyi Szemle egyébként kitűnő blogja is lehozott egy elemzést az évszázados dilemmával kapcsolatban, amely szerint az ingatlantulajdon veszélyes játékszer, érdemes kétszer is meggondolni. A magas…..
Naiv ügyfél 96 ezer forintos előleget bukott be a fonyódi Balaton Hotelben. Állítólag azért adták ki a szobájukat másnak, mert nem jelezték az előleg megfizetése után, hogy mennének. WTF? Kérem jelentkezzenek a Fonyódi Rendőrkapitányságon azok, akik a fonyódi Balaton…..
Ha már Tusványoson jártunk, csináltunk pár fotót is. Profi gép ugyan nem volt kéznél, de erre találták ki az instagramos szűrőket. A 24. Bálványosi Szabadegyetem képekben. Hercsel Adél és Pálffy András összeállítása.  A Pro Minoritate híd, egyesek szerint az…..