Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SamS

0 bejegyzést írt és 642 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remek, sajnos nem beágyazható videót találtunk, amely szépen összefoglalja, hányszor segítették a 2009/2010-es BL-szezonban a játékvezetők José Mourinho akkori csapatát, az Intert. Fogalmunk sincs, hogy történhetett, hogy egy teljes szezonon át ilyen tendenciózusan tévedtek…..
SamS 2011.04.30 16:53:34
@melchi zadok:

Miben szeretnél segíteni? :)

Úgy tűnik, nem jött le a komment lényege. Szívesen elmagyarázom, másképpen, ha igényt tartasz rá. Amúgy @bede számára a válasz ott bújik az általad linkelt cikkben, ha elolvasta volna, nem irkálna olyan baromságokat, hogy Deco eljátszotta a nagyhalált.

Amúgy meg a goal.comos írás ott veszti el minden hitelét, hogy

"The semi-final comparison to be drawn between Chelsea 2009 and Real Madrid 2011 is that both teams played anti-football against Barcelona.".

Antifutball. Ezt a kifejezést csak a legalsó kategóriás futballszurkolók (futballsznobok) használják, akik szerint annál színvonalasabb a meccs, minél több a gól. Így
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
SamS 2010.07.19 11:51:10
@Csöncsön: "Megjelent egy csomó divatdrukker a németek körül, ami nekem elég visszataszító volt, szóval nagyon örültem, hogy Puyolék lerendezték őket."

Annyira nem volt sok divatdrukkerük a németeknek, hogy túlszárnyalják a spanyolokat :) A(z elő)döntő után az emberek 97%a nyalta a spanyolok seggét, hogy így meg úgy fantasztikusak voltak, pedig nem.
SamS 2010.07.19 12:51:56
@Csöncsön: Nem az NST-ről beszélek, ez a blog szerencsére nem a divatdrukkerek gyülekezete :) Pont azokat értem divatdrukker alatt, akik 4 évente néznek pár meccset - jópár ilyen van, és szinte kivétel nélkül spanyol drukkerek voltak ezen a vébén.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
SamS 2010.07.18 16:56:14
@horas: Több oka is van, miért jáccott csatárt a BL-ben (csak itt, PL meccsen talán ha 1-2 alkalommal).

1) gyenge volt a középpálya, Rooney visszarendelve pedig sokkal nagyobb mezőnymunkát nyújt - Barcák meg Arsenalok ellen ez döntő

2) 442 helyett 451re váltott SAF, és _egyedüli_ csatárként tényleg Ronaldo volt a legjobb (egy teljesen más, mostaninál sokkal gyengébb Rooneyval)

Ronaldo legjobb szezonját szélső támadóként produkálta, a bizonyos 42 gólosról beszélek. Szabad kezet kapott nagyjából, de csak a széleket váltogatta.
SamS 2010.07.19 10:34:34
@Everred: Anderson nálad előrébb lenne a rangsorban, mint bármelyik új érkező? Papíron már ott kéne lennie, de sehol sincs még ahhoz képest, ahol 3 szezon után kéne lennie. Az égvilágon semmit nem fejlődött, még az első szezonjában volt a legjobb.

Scholes még mindig jobb megoldás sokkal egy átlag PL ellenfél ellen, mint Anderson. Chelsea-k meg Arsenalok ellen nem kell játszatni, de a kicsiket (meg a Cityt) még mindig le tudja alázni.

Hargreaves meg tényleg mintha nem is létezne, már 1 éve lehetett sejteni, hogy ebből sokminden már nem lesz.
SamS 2010.07.19 10:39:01
@Árpádka: Deisler jóval tehetségesebb játékos volt azért, mint Hargreaves. Szerintem rá akkor sem lenne égető szükségünk a PL-ben, ha egészséges lenne. Inkább a BL-ben hiányzik, ahol 3 középpályással játszunk.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
SamS 2010.07.04 21:06:15
@Everred: "Csak pénzből van kevés. Pótolni kell majd valahogyan Hargreavest, Ferdinandet, jó eséllyel Vidicet, kellene még csatár, támadó szellemű középpályás, majd hamarosan egy új kapus... pénz meg nincs rá."

Hargreavesszel szerintem senki nem számolt komolyan már 2 éve, és hogy őszinte legyek nem sokat változtatott volna hosszútávon a jelenléte.

Rio pótlására ott van Evans, aki az utóbbi időben még Rionál és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, korosztályának legjobb belső védője, ezt nyugodtan ki merem jelenteni.

Vidic távozásáról komoly hírt eddig nem hallottam.

A csatárposzt kérdéses, van egy bizonyított és egy nem bizonyított klasszisunk, egy csiszolatlan gyémánt és egy maximum kiegészítőembernek elég öreg róka => ide elférne egy Fabiano, Suarez vagy akiről újabban pletykálnak, Forlan - utóbbi megszerzése hatalmas húzás lenne.

Középpálya az ami tényleg szar, itt hosszútávon csak Fletchernek van biztos jövője. Ha Anderson és Carrick összekapnák magukat, lehetne valami, de jelen állás szerint ide tényleg minimum egy, optimálisan két ember kell.

Az addig oké, hogy lassúnak tartod a keretet (sok játékos - pl. az általad felsoroltak - tényleg az), de ki tudunk állítani kurva gyors, mozgékony csapatot is.

Edwin - Rafael, Rio, Evans, Evra - Valencia, Fletch, Anderson, Nani - Rooney, Hernandez (+Park, Obertan..)
SamS 2010.07.04 21:49:08
@Everred: "Szerintem egy ideális 25-ös keretben nem szabadna egy teljes csapatnyi lomha mezőnyjátékost tartani"

Ebben valahol igazad van, de szerintem maga a keret nem rossz: sok játékosból viszont baromira nem tudjuk kihozni azt, ami igenis benne van. Tavaly Carrick, Anderson, Berbatov és fél szezonon keresztül Nani is brutálisan alulteljesített.

Olyasmiket értek ez alatt, ami Nanival történt: valami hatására mintha egy más játékost láttunk volna februártól. Ha végre Anderon is elkezdene fejlődni, Berbatov beilleszkedve és Carrick megtalálná a heréit, kifejezetten erősek lennénk minden szinten. Nem tudok olyan csapatot mondani, aki három elvileg meghatározó játékosából ennyire keveset tud kihozni és sikeresebb, mint mi.
SamS 2010.07.17 14:51:47
@horas:

"Nagyon jól igazol a Barca,most már szinte évek óta."

Kik voltak a "nagy igazolásaik"?

Pont, hogy a leigazolt emberek fékezték leginkább a csapatot tavaly is, idén is. Alves megszerzése és Piqué visszavétele volt nagy biznisz, a többiek maximum az átlagba férnek bele nálam.
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
SamS 2010.07.12 21:08:53
@heinrich: "egy ellenfelüknek sem volt valós esélye"

Cccccc. Robbennek tegnap nem volt esélye berúgni 2 ziccerből egyet? Nem volt esélye elesni, amikor Puyol utánaugrott? Paraguaynak nem volt valós esélye berúgni a büntetőt?

Valami természetfeletti erő irányítja ezt a csapatot, hogy senkinek nincs valós esélye ellenük?
Uruguay és Németország játszik a világbajnokság harmadik helyéért. A kisdöntőben már nem szoktak variálni a csapatok, kiadják magukból, ami a torna végén még bennük van. Németország az esélyes, de a végig fegyelmezett és elszántan küzdő Uruguay képes lehet a meglepetésre.…..
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
SamS 2010.07.09 21:31:07
@Lojzi_: "a van Bommeles rész az azért túlmegy a határon"

Az az egyetlen rész, aminek minden szava igaz :D
Spanyolország Torres mellőzésével lemondott a centerjátékról, de ezzel összességében jóval többet nyertek, mint veszítettek. Intenzív letámadásukkal azonnal megfojtották a német próbálkozásokat, támadásban és védekezésben is szinte folyamatos emberelőnyt alakítottak ki.…..
SamS 2010.07.09 20:23:11
@Minarik Ede bácsi: Legtöbbeket az zavarja a spanyol labdajáratásban, hogy ezen a vébén (!) legtöbbször (!!) borzasztóan lassú. Nem próbálják meg soha felpörgetni a tempót, pedig az sokkal élvezhetőbbé tenné a meccset.
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
SamS 2010.07.08 11:27:13
@flea: "Villa nem maga provokálta ki az ütközést"
Dehogynem. Profi csatármunka volt, amikor belépett a védő elé, már tudta, hogy meg az fogja lökni hátulról - ő meg esni fog.
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
SamS 2010.07.07 09:58:29
@balu11: "Lampard-lesgólra???"

Hány vb meccset néztél meg eddig, ember?

Gio gólja előtt meg van bommel piroslaposan lépett oda, de ne zavarjon ez téged.
SamS 2010.07.07 11:03:48
@balu11: Eddig van bommelnek volt ~10 sárgalapos belépője (egy meccsre ~ 2 jutott), mégis egyetlen sárgával lejátszotta a vébét.

Amúgy igen, arra az "ütközésre" gondolok, amikor nyújtott lábbal rátartott az uruguayi középpályás sípcsontjára.

www.youtube.com/watch?v=htR8LuWbOws

És utána nem futott tovább a srác, hanem meg is állt (miközben van Bronckhorst hatalmas gólt rúgott) - nem mintha ez változtatna a lényegen.

Már az is baj, ha valaki nem reklamál, pedig jogos lenne?
Hihetetlen sikersztorit ír ezen a világbajnokságon az uruguayi válogatott, a két-három kulcsembert leszámítva kevés figyelem esett eddig a csapat egészére. Ez ugyanis tényleg csapat, minden poszton jó játékosokkal, néhány klasszissal, óriási szívvel és rengeteg munkával. Egy…..
SamS 2010.07.06 14:03:59
@horas: "Azért a City ebből a szempontból is vonzó mert egy-két éven belül ott lesznek az Európai élbojban."

Ezt mondták tavaly is.

"Rooney is fizetés emelést akar,pedig nem hiszem,hogy sokan többet keresnek nála."

Persze, hogy szeretné kiharcolni a számára legjobb fizetést. Ha már itt van a klubnál, joga van a lehető legjobb szerződésért harcolni. Csak van, aki ez alapján választ klubot eleve.

"te is nayavalyogtál,hogy nem valószinű,hogy komoly játékost nem fog tudni igazolni az MU mert nincs pénz"

Rosszul fogalmaztál, de értem mit akartál mondani. Egyébként hol rinyáltam? Az utóbbi évek legsikeresebb igazolásai: Evra, Vidic, Valencia - egyik sem volt 20 millió felett. Nem kell nagy pénz ahhoz, hogy nagyokat igazoljunk. Nem hírnevet, hanem képességeket tekintve.

Amint az már sokszor előfordult, most sem értem, mire akarsz kilyukadni :D
SamS 2010.07.06 16:25:47
@horas: Nemtom, nekem szurkolónak pl. fontosak az eszmei értékek és történelem, gondolom nem vagyok egyedül ezen a fórumon.

És igen, akármilyen kurvaerősnek is hiszi magát a City, még mindig 34 éve (asszem) nem nyertek trófeát, és jövőre sem valószínű, hogy megtörik a jég. Nyoma sincs náluk annak a győztes mentalitásnak, ami a Unitedben vagy a Liverpoolban megvan.

Úgy csinálsz, mintha a City már most elért volna valamit, pedig kurva messze vannak még bármilyen olyan szintű sikertől is, amilyen a United tavalyi, mindenki által gyengének jellemzett szezonja volt.
SamS 2010.07.06 16:31:31
@SamS: @horas: Vigyük át az OFFtopicba.
A vébé huszonegyedik játéknapjához hasonlóan állt mindenki, mint az előző naphoz. Délután egy gigarangadó, este meg majd levezetünk. Aztán ugyanúgy meglepő eredmény született a korábbi meccsen, és örökké emlékezetes pillanatok tanúi lehettünk este. Lapozás után…..
SamS 2010.07.05 17:05:12
@rizla: Nézd, amik nekem szembetűnt a spanyolok viselkedésével kapcsolatban ezen a vébén:
Xavi - Iniesta - Biscuits műesés
Xavi - Alonso - Iniesta - Torres műesés
Xavi - Iniesta - Villa lövés

Folyamatosan dobálják magukat egytől egyig, soha nem lehet biztos benne a játékvezető, hogy tényleg történt-e valami, vagy újabb Oscar-díjas alakítást láthatunk az egyik nagyrabecsült spanyol játékostól. Eddig minden bíró felült ezeknek.

A portugálok elleni lesgólt el lehetett nézni, de ezeket folyamatosan, következetesen nem.
SamS 2010.07.05 17:17:49
@rizla: Hogy mást ne mondjak, Villa is baromi könnyen esett Paraguay ellen - bár annyira jól csinálják már, hogy tényleg az keltene felháborodást, ha nem fújnák be.

Arról már nem is beszélve, hogy mit is csinált Chile ellen? Tényleg nem emlékszem, ütött vagy könyökölt (eltiltás nélkül)?
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
SamS 2010.07.04 22:15:49
@horas: "De két egyforma tipusú autó közül amelyikban van légkondi és GPS az többet ér,értékesebb mert többet tud."

Csak jelen esetben nem tudnak többet.
SamS 2010.07.05 10:37:34
@bgds.susu: Valóban érthetetlen, miért fáradtak a játékosok egy 60 meccses szezon után, amikor még karácsonykor is játszaniuk kell.

A hokit meg hagyjad már, a foci vébé kapcsán senkit nem érdekel h milyen kemények meg edzettek a Fehérvár játékosai (gyanítom egyébként, hogy nem edzettebbek Rooneynál, Ronaldonál, Messinél, Lampardnál, Gerrardnál).
SamS 2010.07.05 17:09:39
@anfer1: Gundit jegeljük inkább a táskanyitogatós játékára, sporthoz olyan hülye szegény mint a segg.
A holland-brazil az a meccs, aminek nemhogy a kimenetelét, de még a játék képét is nehéz megtippelni. Égre-földre esküszik mindenki, hogy nem ő az esélyes, hogy mennyire penge a másik csapat, és persze nem fognak nekiesni. Ez speciel marhára igaz lehet, a hollandok eddig mutatott…..
SamS 2010.07.02 18:58:49
@rizla: Abban hibázott szerintem legnagyobbat Dunga, hogy Kakát nem hozta le. Nem volt jó megoldása a srácnak egész meccsen, mindig leszerelték, eltaposták. Ha nincs ilyen neve (amit 3-4 éve, nem mostanában érdemelt ki), már a félidőben maradhat az öltözőben. Olyan látványos kerékkötője volt ennek a csapatnak, hogy őszintén ledöbbentem, amikor 1-1 után sem hozta le.
Elég mókás lenne Budapestről megoldani az angolfoci problémáját, hiszen a saját slamasztikánkból sem tudunk kimászni már évtizedek óta, de azért egy-két dolgot innen is észre lehet venni. Egy ilyen szintű bukás sosem egy konkrét eseményhez köthető, mi mégis a tegnapi meccs…..
SamS 2010.06.28 16:06:02
@Walmer: Lampard, Milner vagy Gerrard technikai tudását ne vegyük már egy lapra Verónéval, Xaviéval, Kakáéval, Iniestáéval, Sneijderével, Özilével. Előbbi kettő átveszi a labdát, még háromszor meg kell igazítania az átvétel enyhe pontatlansága miatt, majd utána passzolja tovább. Akiket felsoroltam utánuk, azoknak megy 1-2 érintőből minden. Nem mondom, hogy szarok technikailag, de nem világklasszis szint.

Bár látom miket írtál utána, azt hiszem fölösleges volt is reagálni rád, te vagy az kettőnk közül aki közhelyeket puffogtat, amiket hall a kommentátoroktól meg az NSTn ;) Nézed te folyamatosan, hétről hétre Scholes játékát? Eskü nem veszed észre, mennyivel labdabiztosabb azoknál, akik a posztján játszottak az angol válogatottban tegnap :D:D:D:D?
SamS 2010.06.28 16:52:41
@Walmer: Nekem8 :)
Azért az megnyugtat, hogy a futballhoz nálad sokkal jobban értő emberek egyetértenek velem, te nyugodtan hidd csak azt, hogy jók ezek a srácok együtt, csak nem jött ki a lépés (megint, mint az utóbbi 10 évben mindig :D).

Majd amikor a 2012-es EBn ugyanígy leég a csapat, gondolom te akkor is a világválogatottba fogod követelni Terryt, Gerrardot, Lampardot. De csúnyán ki foglak nevetni, te jó isten :D :D :D
SamS 2010.06.28 23:04:38
@chrisred: Menő? Az soha nem volt, mindig is a Gerrard-Lampard középpályát erőltették, Scholesot meg kirakták balszélre (ahol totálisan meg volt halva, normális edző az életben nem játszatta volna ott).

Másrészt ennyire gyenge nem volt a 2004-es EB csapat pl, de a korábbiak sem.

Vajon Capello miért akarta behívni őt még 36 évesen is? Miért mondta Ferguson 2 éve, hogy ő a legfontosabb láncszem a csapatban? Miért lenne ő az első ember, akit Lippi a világválogatottjába berakna középpályára? Miért mondta rá Zidane, Fabregas és Henry, hogy ő a világ legjobb irányítója? Davids egyenesen a világ legjobbjának nevezte, Rio meg a vb előtt azt mondta, fizetne érte hogy Scholes elutazzon velük. Csak jelentenek valamit ezek a dolgok.
Afrika utolsó hírmondója vs. Bradley and Sons Co...
SamS 2010.06.26 23:14:42
@_benito: Ti végig azokból a kényelmetlen forgószékekből nézitek a meccset, vagy a háttérben el tudtok terpeszkedni valami jó kis kanapén? :D A mai lüktető 120 perc közben jutott eszembe, hogy biztosan nem bírnék ki ennyi időt egy olyan székben.
Meddig lehet húzni kapott gól nélkül? vs. Meddig lehet menni bírók nélkül? ..
Egy könnyed portói vagy bosszú 66-ért?..
Egy vb-naplóba sok minden belefér, ez most itt például egy olyan csapongó poszt, amiben néhány olyan apróságot szeretnék megosztani, amik magukban nem tennének ki egy posztot. Ezek jobbára a vb kezdete óta gyűlnek, úgyhogy lesz köztük néhány múlt héthez kapcsolódó is. Kicsit…..
Van egy óriási csalódásunk erre a napra is, és ez nem Németország, továbbá nem is Joachim Löw, mivel utóbbiról tudjuk, hogy körülbelül annyira áll hozzá konstruktívan önmaga kritikájához, mint Jeanne d’Arc az análszexhez. Ő tehát nem lepett meg senkit, azonban a…..
SamS 2010.06.19 11:20:09
Baromira el vannak tévedve azok, akik Rooney rossz formájának tudják be az angolok gyengélkedését. Az egész tegnapi csapat úgy, ahogy van gyenge - elsősorban a középpálya miatt.

Gerrardról és Lampardról most kezd kiderülni, milyen játékosok ők valójában: a Premier League egyedi és hihetetlen tempójú játékstílusában dominálni tudnak, de egy tipikus PL középpályásnál kicsit okosabb és technikásabb játékosokból álló ellenféllel szemben ijesztő módon kijönnek a hiányosságaik - nem passzolnak elég türelmesen, nem elég labdabiztosak, egyszerűen kevesek, na. Gerrard mentségére szóljon, hogy tegnap nagyon akart, Lampardot viszont ezek után úgy ültetném padra, hogy max. akkor áll be, ha elfogynak az emberek középről.

A belső középpályán mindenképpen valami mást kell kiállítani - a két futógép egymás mellett semmit nem ér, főleg h egyikük nem is fut. Barry sajnos hasonló kategória és tegnap szintén harmatos volt. Kell egy kevésbé atletikus, ám technikailag és játékintelligencia terén magasabb szinten álló játékos - mint már többször leírtam, Paul Scholesért ordít ez a csapat... Bár ehhez a szarhoz még Carrick is hozzá tudna tenni.

A széleken nincsen semmi fantázia - Lennon és SWP Dombi Tibi csokis verziói. Joe Cole akármilyen szar formában van, benne ott van mindig a kreativitás h kihúzza a szarból a csapatot.

Nem Rooneyval van a komoly gond: nem tudják eljuttatni hozzá a labdát, hacsak nem lép vissza a felezővonalig minimum. Nincsenek Valencia szintű szélsők, akik bármikor a fejére tekerik a labdát, szóval nem is értem, mit vár tőle ilyen támogatással a sok ekéző. Ő az egyetlen olyan ember ebben a csapatban, akire azt mondom, hogy nemzetközi szinten is extraklasszis, de annyira gyenge a felhozatal mögötte, hogy nem jön ki belőle.
Banditák és gumimacik...
SamS 2010.06.17 18:34:25
@salero: Ilyen gyenge játékkal állítom, még senkit nem láttam mesterhármast rúgni. Amilyen kiszolgálást kap Higuain... Milito már 5 gólnál járna minimum.
SamS 2010.06.17 18:47:53
@Gorbok: irreleváns
Hogy kicsoda ő? Hát a legendás svájci futballszakember, aki Svájci Retesz néven letette a catenaccio alapjait. Az Ausztriában született mester sajnos már nem láthatta, ahogy a verrou működésbe lép, és bekattan a Csoportelsőség feliratú ajtó előtt toporgó spanyolok orra előtt.…..
Valamilyen érthetetlen oknál fogva mindenki azt gondolja, hogy a brazilok a futballvilág bohócai, létezésük célja nem lehet más, mint a nyálcsorgató tömegek felhőtlen szórakoztatása. Ronaldinho így, hol van Adriano, Ronaldo meg Pato, pfejj, mocskos Dunga. Nem tudom, hogy végül…..
SamS 2010.06.15 22:48:51
@ddrum77: Aha, ezért volt a világ legjobb játékosa és alázott szét mindenkit Angliában 3 szezonon keresztül :D

Olyanokat képesek leírni egyesek, hogy kettéáll az ember füle :D
SamS 2010.06.15 23:00:57
@ddrum77: Ez még nem jogosít fel arra, hogy égbekiáltó baromságot írjál le ;)