Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marton veronika

234 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóim, tisztelt Érdeklődők! Tisztelettel értesítem Önöket, hogy 2024. ápr. 6-án az Attila Nagykirály Attila Baráti kör meghívására a SZABIR KONFERENCIÁ-n SUBARTU, A SZABIROK ŐSHAZÁJA előadást tartok. Hely: Attila szálló, III. Budapest, Attila u. 20. Idő: 2024. ápr. 6.…..
Marton Veronika 2024.03.04 01:34:31
  Kedves Olvasóim, kedves érdeklődők!   Tisztelettel értesítem Önöket, hogy 2024. március 9-én szombaton, 13.00-tól Soroksáron a Szecsei Miklós Szellemi Műhely meghívására   NIMRÓD, A MAGYARSÁG ŐSAPJA?   előadást tartok. Az előadás helye ld. a videón: Az útvonal hozzánk!…..
Magyarország beszélgetése a Teremtő Istennel     „Uram, Teretmőm! Mi gyarló, és mi szép az élet!” A magyarságot óvva, védve hagyd meg őket a földemen, a sajátjukon, hadd éljenek, boldoguljanak!       Mondom néked: Megcsalva ősei emlékét a rég oly’ dicső magyar nép tévelygő lett!…..
Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők! Tisztelettel értesítem Önöket, hogy 2023. december 8-án a gárdonyi Nemzedékek Háza  meghívására     A SUMIROKTÓL A MAGYAROKIG  c. előadást tartok. Cím: Nemzedékek Háza, 2483 Gárdony, Gárdonyi Géza u. 1. Idő: 2023. december 8. péntek, 18.00- kb.…..
  Az okt. 6-i gyásznap évfordulójára írt „Végkifejlet” c. írásomat a Világ Magyarsága c. hetilap olvasója, a debreceni H. Vilmos úr több szempontból kifogásolta.  „Görgei Artúr” c. hozzászólás-cikke a hivatalosított történetíráshoz és az iskolában tanultakhoz híven vázolja az 1848-1849-es…..
A Szent Szövetség égisze alatt, az osztrákok megsegítésére minden oroszok cárja 1849. június 16-án rendelte el a  több, mint 1 millió fős orosz sereg Dukla-szoros felöli „általános előrenyomulását Magyarország felé”. Június 17-én indultak a „Sírból sírba”, vagyis a határszéli Grab, magyarul „Sír”…..
Kedves Olvasóim! Tisztelettel értesítem Önöket, hogy. a Maghar Akadémia meghívására  2023. október 11-én Budapesten a SUMIR BA.U ISTENNŐ ÉS A MAGYAR BOLDOGASSZONY. c. előadást tartok  BA.U, SIR.BUR.LA.KI   VÁROS VÉDISTENNŐJE (szobortöredék, márvány, Louvre, Paris) Időpont: 2023. okt. 11.…..
Marton Veronika Győri előadás 2023.09.08 12:13:15
Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők! Tisztelettel értesítem Önöket, hogy a Magyar Évezredek Baráti Társaság meghívására 2023. szept. 19-én este 6.00-7.30-ig Győrött a GYMSM Kereskedelmi és Iparkamara Baross termében (Győr, Szt. István út 10.a.)   A VILÁG TEREMTÉSE AZ ÉKIRATOK SZERINT   c.…..
Tisztelt Érdeklődők!Értestem Önöket, hogy a Maghar Akadémia szervezésében augusztus 26-tól 5 hetes kezdő sumir tanfolyamot tartok Budapesten az V. kerületben. MV.  Az alábbiakban közlöm a Maghar Akadémia felhívását: Öt egymást követő szombaton, alkalmanként 3,5 óra / 8.000,- Ft.A résztvevők…..
 A táltosoknak köszönhetően a magyar nép lelkében mindmáig ott lappang az ősök hite. A régiségben a nép minden keresztény térítés, papi ösztönzés ellenére különbséget tett a saját istenasszonya és a kereszténység Szűz Máriája közt. A fohászaiban nem Máriához, hanem a Boldogasszonyhoz, ősi…..
   A táltosok hozzátartoztak a magyar falu életéhez. Együtt éltek a néppel; résztvettek az ünnepeiken, osztoztak a gyászukban.  Kézen-közön hasznos vénemberek, gyerekek mesefái, komoly atyafiak tanácsadói, választatlan bírái, tanácsadói voltak: Senkifiai, de mindenki apjai, mondták…..
Kedves Olvasóim! Tisztelt Érdeklődők!  Tisztelettel értesítem Önöket, hogy a Csillagösvény Találkozó Rendezőségének meghívására Dunaszigeten július 22-én, szombaton 12.30-13.30-ig   Táltosok, az ősi gyógyítók c. előadást tartok.   A 2023. július 20-23-ig tartó találkozóra minden…..
  Az ősi titkokat sejtető magyar népmesék népünk régiségének tündérködbe burkolt bizonyítékai. Szerencsére az Habsburg uralom századaiban az osztrák cenzorok nem értették népmeséink titkait. Nem értették, mit jelent az „üveghegy”, mit a „hetedhétország” és az „óperenciás tenger”, ezért maradhatott…..
A bibliai Noé minden utódja egy-egy nép névadója, ősatyja lett. Egyedül Nimródhoz nem kötődik nép, mert a neve titulus, cím. Bárki lehetett „nimród”, ha életével, tudásával, tetteivel népe felemelkedését, boldogulását szolgálta: Megillette az isteni újjászületést jelentő párducbőrös általvető és a…..
Kedves Olvasóim!  A Maghar Akadémia szervezésében 2023, júniusától sumir tanfolyamot tartok Budapesten. Tájékoztatásul megküldöm Önöknek a szervezők készítette felhívást.  Köszönöm a figyelmüket!  Barátsággal: Marton Veronika   xxx Sumir tanfolyam   Az un. Blau-táblák egyike (lazúrkő,…..
A magyarság népi műveltsége, régi jó erkölcse évszázadok alatt sem idomult teljesen a római kereszténységhez. A népszokásokon, népi hiedelmeken, a vallásos gyakorlaton átsüt az a régi magyar hit,  vallásos érzület  és a szkíta szokásrend. Madách Imre találóan jellemez: „Hitünk külföldi növény, mely…..
   UR város története a Vízözön előtti időkbe nyúlik vissza. Már akkor népes település volt, amikor a Tigris és az Eufrátesz a hatalmas lapályos mocsárvidéket áttörve ömlött a Perzsa-öbölbe. A folyók hegyekből szállított iszapos hordaléka feltöltötte a mocsarakat, és előbukkantak a szárazulatok. E…..
Nevezetes dátum a mai. Kétszáz éve, 1823. január elsején született Petőfi Sándor, a magyarság legnagyobb költője. A hivatalos nagy sajtóorgánumokban, tudomásom szerint  ezideig senki nem emlékezett meg róla. A szilveszter utáni kábulatban az ember hajlamos megfeledkezni a nagy évfordulókról, többek…..
Kedves ismerősöm nemrégiben megkérdezte, írnék-e a Tárih-i Üngürüsz[1]-ről. E kérés sajnos időszerű lett, hiszen 2022. november 22-én, Érsekújváron elhunyt Geönczeöl Gyula[2] őstörténeti magánkutató, újságíró. Oroszlánrésze volt abban, hogy a Tárih-i Üngürüsz[3], a magyarok történetéről szóló XVI.…..
A sumir nép élete sokban hasonlít a honfoglaló magyarokéhoz, vagyis a szkítákéhoz. Szürkemarháik, rackajuhaik voltak, a pecséthengerek tanúsága szerint disznaik a rég kipusztult szalontai disznót formázták.     Sumir életképek (részlet Ur város mozaik-zászlajáról –…..
Az emberi települések kb. kétmillió esztendeje Afrika közepén, a mai Olduwai- szakadéknál alakultak ki, és onnan származtak szét a világba. Szétvándorlásuk egyik állomása Buda-Várhegy és Vértesszőlős volt, de eljutottak a mai Iránon keresztül Indiába is. A vértesszőlősi leletek említése, számos…..
     Az aradi vértanúk levétele a bitófáról (ismeretlen festő alkotása, XIX. sz.)   1848-49-es magyar forradalom és szabadságharcot Szent Szövetség égisze alatt az osztrák császári és az orosz cári haderők kegyetlenül vérbefojtották. A vitatott és szükségtelen világosi fegyverletétel után az…..
Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők! Több évi kihagyás után Vollai Péter barátom szíves szervezésében és segítségével újra sumir tanfolyamot tartok. A  tanfolyamrra vonatkozó minden szükséges tájékoztatás a kép alatt olvasható.  Az un. Blau-táblák egyike (lazúrkő, Kr. e. 3000 körül. Blau…..
Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők!    Tisztelettel értesítem Önöket, hogy az Attila Nagykirály Hotel és a Visegrádi Szent György Lovagrend meghívására  2022. szeptember 28-én, szerdán 17.00 - kor     Vata imába foglalt megátkozása    c. előadást tartok. Cím: 1039 Budapest, Attila u.…..
     A Magyar Szent Korona   Ez a Korona nem az a Korona. Nem az, amit I. István király kapott Szilveszter pápától, ami valójában Géza fejét illette. Nem az, amit Vácra menet Szent László herceg korában Géza fejére álmodott;  sem az, amit Mátyás király vásárolt vissza III. Frigyes, német-római…..