Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Hardlove

51 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akármilyen véleményen is vagyunk az esettel kapcsolatban, 2015. június 26. történelmi pillanat, hiszen az Amerikai Egyesül Államok legfelsőbb bíróságának döntése értelmében ezentúl a meleg párok az egyes államok szabályozásától függetlenül az egész USÁ-ban legálisan…..
A héten 14 év várakozás után a mozikba kerül a Jurassic Park folytatása, a Jurassic World. E jeles alkalomból szerkesztőségünk visszaemlékezik az első film okozta totális sokkhatásra, mely egy életre meghatározta a dinoszauruszokhoz fűződő viszonyunkat!  Rick RockatanskyA…..
Dr. Hardlove 2015.06.12 23:14:30
@Terézágyú: Nem vagyok imbecil, tudom mit jelent magyarul a Jurassic Park, és a könyveredetit is ismerem. Csak egy cím, amit alapvetően nem használunk magyarra fordítva, ritka hülyén hangzik.
Az idei könyvhét egyik legérdekesebb témájú könyve Bokor Pál A film mint mozgás - Gondolatok a film szépségéről és szabadságáról című esztétizáló alkotása volt, amely furcsa párhuzamokkal (például a Körhinta és az Ének az esőben táncjelenetének összehasonlítása),…..
A Bosszúállók: Ultron kora minden korábbi Marvel-filmnél markánsabban mutatott rá a közös filmes univerzum építés esztétikájára – ezért gyorsan összeszedtük, hogy állunk most, hová tartunk, mi jön most, mit lehet tudni? A Végtelenség Ékkövei Kezdjük a Végtelenség…..
Dr. Hardlove 2015.05.14 15:27:50
@Lord Wulghar: Elektra volt (Fekete Macska nem), de itt a Disney/Marvel filmes univerzumáról van szó, abban pedig nem volt női főszereplős mozi.
59 múltam, és lehet, hogy gyík vagyok? Vagy csak gyíkarc, ahogy a fiam nevez többször is? Még azt sem tudom, hogyan kell helyesen leírni! Gik, gyk vagy tényleg gyík? A lényeg az, hogy a fiam és barátai egy geek oldalt szerkesztenek már egy éve. Az induláskor megkérdeztem tőle, mit…..
Dr. Hardlove 2015.04.26 15:57:17
@¿Qué tapas hay?: A geek-et kockaként értelmezi! ;)
Dr. Hardlove 2015.04.26 16:03:33
@-Szűcs Gyula-: Hehe, a hasonlóság az megvan, Galaktika, Kozmosz és a Star Wars-folytatások mind pipa, sőt, ő volt, aki berántott, hogy kezdjem el az Arrow-t nézni! :)
És hihetetlen mennyit nyomtuk az 1990-ben megjelent Batman: The Video Game-t Sega Mega Drive 2 konzolon! :D
Dr. Hardlove 2015.04.26 16:15:14
@-Szűcs Gyula-: Egyre inkább érzem úgy, hogy lehetnénk haverok! :D
Előző születésnapi posztunk egy köszönet és tiszteletadás volt szerzőink előtt, de ne gondold, hogy Rólad elfeledkeztünk volna Kedves Olvasó. Teljességgel felesleges és hiábavaló lenne az elmúlt egy év, az eddigi tevékenységünk, ha nem lennél Te, aki ezt olvasod. Szóval ez a…..
Már egy éve toljuk. Valószínűleg ez túl sok embert nem érdekel azokon kívül akik az elmúlt 12 hónapban néha vért izzadva, néha morcosan, néha fáradtan vagy kedvetlenül, de mégis kitartottak a blog mellett. Róluk szeretnék szólni pár szót. Van egy mondás, amit már nem tudom…..
Dr. Hardlove 2015.04.24 12:24:43
Nem is tudom hol kezdjem… Ez valami zseniális volt. Nagyon régóta vártam, és nagyon féltem tőle, hogy el fogják cseszni. Nem cseszték el. Sőt: minden várakozásomat felülmúlta. A Netflixen egyben megtekinthető Daredevil-sorozat, az eddigi legjobb képregényes tévésorozat – és…..
Dr. Hardlove 2015.04.13 15:21:31
@doggfather: Akkor beszállok én is a klubba. Annak a DD-nek más bajai vannak (hosszú, stílustalan, semmilyen, B-kategória), talán Affleck bántható a legkevésbé.
Most kerül mozikba a Halálos Iramban hetedik része, mely a sors szomorú játéka miatt pont az autóbalesetben elhunyt Paul Walker utolsó főszerepe is egyben. Még mielőtt bevágódnánk a moziszékekbe, hogy Vin Diesel és barátai felbőgethessék a motorokat az orrunk előtt,…..
Dr. Hardlove 2015.04.04 11:54:50
@Szergej Pub: @BlueDeath: Köszi, javítva!
A héten újra moziba kerül Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című science-fiction klasszikusa, méghozzá a Pannonia Entertainment Kft. közbenjárásával, akiknek az elmúlt évben a Nyolcadik utas, a halál újrázását is köszönhettük. Az ilyen digitalizált nosztalgiavetítések…..
Dr. Hardlove 2015.03.27 10:55:09
@Judgement42: Én számítógép előtt még nem tudtam megszakítás nélkül végigülni, de a moziban még a szünetet is élveztem és még hallgattam volna a zenét. Nagyon klassz élmény volt.
Egy filmmel kapcsolatban nem szeretek hatalmas kinyilatkozásokat tenni, igyekszem kerülni, hogy tételmondatként megfogalmazzam, JÓ vagy ROSSZ. Ez egyfajta saját policy, és mindig tartom is hozzá magam, minden esetben próbálom egy alkotás negatív és pozitív tulajdonságait…..
Már többször is kifejtettük, mennyire tiszteletreméltónak tartjuk Tálosi „Spuri” Andrásék törekvését, hogy magyar alkotók történeteit havonta jelentkező kiadványban tegyék közre, de nem vagyunk restek ezt újra méltányolni. A buzgalom mellett azonban újabb dolognak lehet…..
Március 8-án, nőnapon mutatta be Molnár Szilárd a R.E.M. című, első tévéfilm méretű munkáját, melyet ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt pár hónapban, egy árva fityinggel sem támogatott a magyar állam, mégis elkészült. A végeredmény viszont sajnos közel sincs a várthoz.…..
Neill Blomkamp egyenes úton halad az ”elwacsovszkisodás” útján, és nem azért, mert a tesókhoz hasonlatosan szintén Matrix-filmet fog rögzíteni, hanem azért, mert az elődökhöz hasonlatosan szépen induló rövidfilmes pályafutást követően egy kiugró alkotással indította…..
A tegnap 83 éves korában elhunyt színészt mindenki Spock-ként, a Csillagflotta félig ember, félig vulcani tisztjeként ismeri, pedig mindemellett filmrendezőként, énekesként, költőként és fotóművészként is helytállt. Ebben a posztban ezekből is merítünk. Leonard Nimoy…..
Az eredeti Star Trek-sorozat Spockja napokkal ezelőtt került kórházba krónikus tüdőbaja miatt, ahol ma életét vesztette. A színészként és rendezőként is elismert Nimoy 83 évet élt. Többé nem mondhatja: "Live Long and Prosper". Nimoy 1931-ben, ukrán származású zsidó…..
Mi is az Oscar-díj? Egy olyan elismerés, ami évről évre rengeteg kritikát kap, hisz odaítélői, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai (akik átlagosan 62 éves fehér férfiak) erősen megkérdőjelezhető ítéleteket hoznak 20 kategóriában, amelyek jelöltjei alig fedik a…..
Mit kapunk, ha összeadjuk James Bond arisztokratikusságát, Jason Bourne szadizmusát, és Jack Bauer akkurátusságát? Nos, nem tudom, de ha még hozzácsapjuk a Kick/Ass önreflexív humorát, némi My Fair Lady, Micsoda nő és Rút kiskacsa utánérzéssel megtoldva, akkor tuti, hogy a…..
Dr. Hardlove 2015.02.11 14:25:32
@The Man Who Laughs: A Stardust a 70 milliós gyártási költségének alig felét hozta vissza Amerikában, és én azért emlékszem negatív hangvételű kritikákra is a First Class esetében.
A Foxcatcher iskolapéldája annak, hogyan ne csináljunk 5 Oscar-jelölést kapó filmet. Pontosabban mégis, mert végülis a szándék kifizetődő, csak éppen ordít róla az akaratlagosság. Képzelt riport egy amerikai stúdió-megbeszélésről: Főigazgató: Hölgyeim és uraim,…..
Alig másfél perc az új Avengers trailer, de rejteget néhány érdekes momentumot! Nem csak arra gondolunk, hogy Thor és Tony Stark egymás hímtagját méregeti, vagy Vasember, illetve Hulk legyakja egymást meg a várost, hanem ennél kisebb, alig észrevehető finomságokra! Mi csak tizet…..
Dr. Hardlove 2015.01.13 15:28:39
@doggfather: Az "Elmélkedések, polémiák" lett volna az eredeti cím ;)
Dr. Hardlove 2015.01.14 14:38:23
@doggfather: Nekem egyáltalán nem úgy tűnik, hogy az ikrek jó oldalon lennének (lásd Ultron a Maximoffokkal való snitt), de ettől még tényleg húzós, hogy egy filmben akarják majd Ultit is meg a HYDRÁT is lezúzni. Magneto gyermekei meg talán a végén egyesülnek az Angyalokkal.
A Roboraptor Blog kereken 252 napja létezik, az új esztendő közeledtével pedig számot adtunk a mögöttünk hagyott évről. Az alábbi videóval szeretnénk kedveskedni mindenkinek, aki bármilyen módon is hozzátett az oldal létrejöttéhez, meglétéhez és jövőjéhez. Köszönjük az…..
Dr. Hardlove 2015.01.03 18:41:26
@Beyonder: Ezt most fejtsd ki kérlek
Majd amikor milliárdos cégbirodalmunk egyik fürdőmedencével megtámogatott irodájából számolgatjuk a ropogós bankókat, megmosolyogva fogunk visszagondolni a kezdeti évekre, amikor még egy 10 000-es olvasottságot hozó bejegyzéstől is majd kiugrottunk a bőrünkből. Avagy lássuk,…..
Dr. Hardlove 2014.12.23 20:23:44
@doggfather: Igazából a posztjaink 90%-a kint volt az Indexen, annak olvasóit pedig úgy tűnik leginkább a vér, az erőszak, a halál és a csöcsök érdeklik! :D
Dr. Hardlove 2014.12.31 09:41:08
@scal: Köszi szépen, az egész éves méltatást és a kritikákat egyaránt! :)
Az alábbi összeállítással szeretnénk nektek nagyon boldog geekségekben gazdag karácsonyt kívánni! FIGYELEM! Ez egy szubjektív lista, nem toplista! Olyan filmekről olvashattok alant, melyek nosztalgikusságuk okán vagy érdekességük miatt kerültek fel ide! Szóval tessék az ünnepek…..
Dr. Hardlove 2014.12.24 13:13:09
@The Man Who Laughs: Köszi, a Groundhog Day-nél kiegészítettem, hogy valójában február 2-án játszódik, de az üzenete, az teljesen karácsonyi, szóval helye lehet. A Brian élete meg szerintem Húsvétkor és Karácsonykor egyaránt elsüthető, végülis Jézus születésének és keresztre feszítésének analógiája egyaránt benne van.
November 28-án, magyar idő szerint 16.15 környékén minden kétséget kizáróan felrobbant az internet. Megérkezett a Star Wars VII epizódjának első teasere, s azóta rengeteg vélemény, komment, fotó, mém, videó került az internetre, minden valamire való geek-website elemzi,…..
Dr. Hardlove 2014.12.02 15:49:43
@-Szűcs Gyula-: Ezeknek a hülye geekeknek mennyire egy rugóra jár az agyuk ;)
A héten érkezik Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész, így lelkileg már készülhetünk arra, hogy sok baráti beszélgetésben előkerül majd témaként. Összegyűjtöttünk néhány infót, amiket bedobálva minden Katniss-hívőt levehetünk a lábáról. 1. A The Hunger…..