Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Na??

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hk417 kolléga négy héttel ezelőtt számolt be a dán Nemzeti Gárdában szerzett első tapasztalatairól. Mivel a poszt szép látogatottságot tudhat a magáénak, s a kommentelés is elég élénk volt, na meg azért, mert sokan kértétek a folytatást, íme hk417 jelentésének második…..
Na?? 2015.01.09 17:52:57
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
A multilaterális egy szó, mert a magyar nem érzi, hogy ez egy összetétel, de ha érezné, akkor is csak 2 szóból lett összetéve, ami egybeírandó, akármilyen hosszú is.

A másik kérdésedre a válasz, szabályzat 119. pont:

119. Egy egyszerű tőszámnévnek (ill. a sok, több, fél számnévnek), valamint egy -i, -ú, -ű, -jú, -jű, -s, -nyi képzős egyszerű melléknévnek a kapcsolatát egybeírjuk: harmincnapi, kilenchavi, háromlábú, ötágú, hétfejű, kétzónájú, kétpetéjű, sokmilliós, négyoldalas, húszfőnyi stb. De számjegyekkel írva: 9 havi, 20 főnyi stb. – Ha azonban akár a melléknév, akár a számnév, akár mind a kettő összetett szó, a kapcsolat számnévi tagját különírjuk a melléknévi tagtól: hat vegyértékű, egy szótagos, negyven négyszögöles, száz hektoliternyi; tizenkét emeletes, huszonnégy tagú, negyvennyolc órás, száztizenhat napi; hetvenöt centiméteres, ötvenhét másodpercnyi; stb. számjegyekkel írva is: 40 köbcentiméteres, 116 napi stb.

Nem hülység ám a szabályzat, csak el kellene olvasni. Alig több mint 100 oldal.
Nagyon mélyen érint és borzasztóan meg is viselt (visel) a tegnapi mészárlás. Sok reakciót nem értek, és dühös is vagyok. Ezt is alig tudtam megírni. Nem akarom megfejteni Franciaországot, a bevándorláspolitikát, sem a Charlie Hebdo című lapot elemezni. Azt szeretném, hogy…..
Na?? 2015.01.09 17:08:26
Ennyi baromságot régen olvastam ilyen kis helyen.

Te például mennyivel vagy bátrabb, mint az általad legyávázott mohamedán vezetők bármelyike?

Az, hogy barmok, nem függ össze azzal, hogy mennyire bátrak vagy nem bátrak.

Egyébként meg lehet továbbra is Allahról meg Mohamedről gúnyos karikatúrákat közzétenni, legfeljebb majd oda is beköszön pár ember Miska bácsi szívküldijével az oldalán.
Mert azt ugye lehetett tudni már legalább három évtizede, hogy az arabok nem szeretik, ha Allahot meg Mohamedet baszogatják. Náluk a vallási felvilágosultság kicsit még gyerekcipőben jár. 1392-t írnak. És fejben ott is tartanak, mint Európa 1392-ben.

Szerinted Európában 1392-ben mi lett volna azzal, aki Istenről, Jézusról vagy az egyházról ilyen gúnyrajzokat közölt volna, hányadíziglen égetik meg a családjával együtt nyilvánosan a városa főterén?

Arról ne is beszéljünk, hogy az európai szuperhatalmak meg Amerika és az általa mindenben kiszolgált Izrael mennyit tehet erről az elmaradottságról, mert nem kicsit.

Igen, az adott személyek elleni támadást el kell ítélni, mert 12 - vagy akár 1 - ember ilyen lemészárlása szörnyű tett.

De az is hülye, aki azt gondolta, hogy az arabok majd egy kávé mellett beszélik meg a karikaturistákkal, hogy kedves francia gyerekek, ne csináljátok már ezt, mert nekünk nem esik jól, sőt, kifejezetten bántó, mert mégiscsak a vallásunkról van szó, mi meg olyan valláskárosultak vagyunk, mint ti európaiak voltatok 600 éve.
A magyar nyelv nem logikusabb, mint a többi, hanem éppen annyira logikátlan, mint bármelyik másik. – Bevezetés a magyar nyelv logikátlanságának és ésszerűtlenségének a világába… Kép forrása: http://www.harmattan.hu/books/zzz_milyen_a_magyar_300.jpg Sokak részéről elhangzott már, hogy „a…..
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
Na?? 2014.12.08 02:00:12
@nandras01:
Úgy érted, hajszálpontos?
Mert a magyarban nincs olyan, hogy tűpontos. Ahogy olyan sincs, hogy tűéles. Ezek igénytelen angol tükörfordítások.

@kisjuci:
Max. lamborgíni (Lamborhini) lehetett. Lambordzsíni (Lamborgini) ugyanis nincs.

@jotunder:
A stílust illetően igazuk van a kritikusaidnak.
Na?? 2014.12.08 02:02:43
@jotunder:
Azért, mert elég erősen az érződik ki az írásodból, hogy Stumpf szavai nagyon mélyre találtak.

De nem ismerlek, nem tudom, mivel dicsekszel a kocsmában a haveroknak. Műbútor-asztalossággal biztos nem, akkor nem nagyon lenne időd ide irkálni.
A pedikűrös szakmát nem ismerem.
Olyan szinten kaptam sokkot ettől a filmtől, hogy a bemutatója óta (ami ugye nem tegnap volt) csak most tudtam rávenni magam arra, hogy újranézzem. Mai eszemmel persze tudom, hogy azért borultam ki anno annyira, mert brutálisan összetörte az én romantikus Vadnyugat képemet, de hát egy…..
A devizahitel háború már évek óta zajlik a bank, a kormány és a hitelfelvevők között. A háborúba menet közben becsatlakoztak ügyvédek, hiénák, máltai szeretetszolgálatosok és az érdekvédelmi szervezetek. Az elmúlt évek folyamataiból nagyon jól lehetett látni, hogy a…..
  Kedves Kormánypártiak,   Tekintettel arra, hogy érdemi párbeszéd nem pusztán amiatt nincs köztünk, mert ti legtöbbször egész egyszerűen nem vagytok hajlandóak vitába bocsátkozni, hanem azért sem, mert ha éppenséggel kedvetek szottyan időt szakítani a liberális…..
  Érdemes-e egy stróman ellen tüntetni? El lehet-e érni bármit is akkor, amikor az igazi felelősök unottan a kiskaput támasztják, miközben lekezelően nyilatkoznak az elégedetlenkedő tüntetőkről? Mi történik akkor, ha sikerül lemondatni az adóhivatal elnökét? A választ…..
Mire is jó, ha Budapesten kolbászolok látszólag cél nélkül? Bizony, könnyebben felfedezek kedves, de rejtett helyeket. Így történt ez szombaton is, mikor a Budapest Cukrászda mellett mentünk el, majd sétáltunk vissza, hogy betérjünk. A Budapest Cukrászda első pillantásra…..
Az LG hivatalosan a legnagyobb hirdetőtáblával rendelkező cég a világon! Erről kaptak is egy szép díszoklevelet a Guinnes World Records szervezettől.  Kedves LG! Gratulálok, szép volt. De miért kellett??? Valakinek elgurult a gyógyszere a koreai cég marketingosztályán... meg…..
Talán akad még az olvasók között, aki emlékszik a megboldogult nyomtatott Totalcar-magazinra. A kiadvány élt nem egészen két évet, megjelent ötször. Nem nagy truváj, mondanák sokan, de a Totalcar neve jelentett annyit már akkor, hogy amikor kikerült az újság a standokra, a…..
No Kamu Kim Dotcom: szorul a hurok 2014.08.03 22:22:45
Sokan a világ legnagyobb szellemitulajdon-jogsértőjének tartják a néhai MegaUpload atyját, a playboy életstílusáról elhíresült Kim Dotcomot. A kalóz-mágnás vagyonát azonban egyre több veszély fenyegeti. A milliomos élete 2012-ben vett gyökeres fordulatot, amikor a hatóságok…..
Na?? 2014.08.05 00:04:35
@budapest23:
Ha Mari néni gyümölcseit ellopják, neki nem marad.

Ha az XY stúdió filmjeit feltöltik a netre, akkor neki még megmarad a filmje.

Nem mellesleg ez a csávó senkitől semmit nem lopott, csak tárhelyet adott, amire ki ezt, ki azt töltött fel. Ő meg mindössze nem ellenőrizte, mi van a tárhelyen.

Szóval amiket te TÉNYként írsz, azok egyike sem TÉNY. Ez TÉNY.

Szóval keress valami olyan hasonlatot, ami bnem sántít.
(Arról most ne is beszéljünk, hogy egész Hollywood a kalózkodásra alapult, azért költöztek oda a filmstúdiók New Yorkból, hogy ne kelljen adót fizetni.)

Egyébként a HBO már rájött, hogy faszság ez a kalózkodásvád. Most megy a Trónok harca sorozat, és ők maguk mondják, hogy legalább kétszer annyian nézik letöltve, mint a HBO-előfizetéssel.
DE!
Az, hogy ennyien nézik, hozott nekik egy csomó új előfizetőt is, akik nem akarják megvárni a másnapot, hogy lássák a filmet, hanem előfizetnek, hogy még aznap lássák.
ÉS akik egyébként a k. életbe elő nem fizettek volna HBO-ra.
Szar ügy, kedves jogvédők, mi?
Minden szálat elvágott Kulka János a Nemzetivel azután, hogy Kerényi Imre kemény szavakkal bírálta az Alföldi-érát és az új igazgató, Vidnyánszky Attila asszisztált ehhez. Kulka a Katona József Színházban folyatja. Meglepte a szerződésajánlat, de nagyon boldog, mert a lelke…..
Na?? 2013.05.23 22:27:48
@Fejesrob:
És melyiknek nem fideszes főnökei vannak?

Akkor meg a faszt hisztizel itt a libsikkel?
Na?? 2013.05.23 22:54:56
@Fejesrob:
Sorold már, te idióta barom, hogy hova nem valami fideszes faszt neveztek ki 2010 óta?

(Az állami médiákat, állami kórházakat, rendőrséget, meg az összes többi faszságot, amit itt felhánytorgattál.)
2010. január 2-án volt egy balesete Erőss Zsoltnak a Magas-Tátrában, ami után egy héttel gondolkodás nélkül vállalta, hogy amputálják a sérült lábát. Azért tette, hogy mászhasson. A hétköznapi ember ezt nem értheti, de ha belegondolunk, nem került volna ilyen helyzetbe, ha nem…..
Na?? 2013.05.24 01:24:01
@Adj gázt!:
Ja, tett egy 30 m-es kitérőt...
Olyan csúcsokon, amiket előtte több százan (ha nem több ezren) másztak már meg, ez a más úton, amin még senki más nyilván nagyon hihető.
Na?? 2013.05.24 01:32:41
@váj mí:
Hát sz.ar dolog, hogy veletek ellentétben mások gondolkodnak is, és szóvá is teszik a nemtetszésüket, mi, és nem sztárolják ezeket az öngyilkos idiótákat?
Na?? 2013.05.24 02:11:18
@beszoptuk:
Ne bassz.
Lehet, hogy neked új, de Romániában él vagy 2,5 millió magyar.
Zseniális videót találtunk a manna.ro-n, amiben a nyíltan meleg humorista, Paul De Leeuw élő délutáni talkshow-jában a szoptatás fontosságát saját példáján mutatja be. A humorista vendégei olyan anyák voltak, akik elajándékozzák a felesleges anyatejet, egyikük pedig…..
Na?? 2013.05.23 21:56:27
@mildi:
Remélem, nem a farkaddal hőmérőzted meg, mert a végén még rád fognák, hogy buzi vagy.

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:
Igen, én is próbáltam már, tényleg nem rossz, de a tehéntej jobb. Vagy csak jobban hozzá vagyok már szokva. :-)

@IKDFA:
És mi bajuk lesz tőle a kisgyerekeknek?
Régen falun az anya csak előkapta a mellét (úgymond csecsét), és szoptatta a gyereket, akár az egész falu előtt, és senki nem szégyellte magát miatta, ez volt a természetes.

@shimizu:
De dugás közben sötétben a csajod már leveheti a fejéről a csadort, vagy még el kell takarnia az arcát?

@Buntmetall:
Mert a szar fertőzést terjeszt, de ha nem terjesztene, akkor is büdös. A szoptatás meg egyik sem.

@dennisthemenace:
Én tehénvályúval ismertem, és olyan legalább tényleg van is. :-)
Na?? 2013.05.23 21:57:49
@É2I:
Öööö... neked se mondta még senki, hogy prűd vagy?
Na?? 2013.05.23 22:29:39
@eßemfaßom meg áll:
Miért, az anyuka a pináját mutogatta?
Biológiából nem voltál túl jó, ugye?

Gondolom, Szent Korona-tant tanultál helyette a Turul szakkörben. Rovásírással.
Nyitom ki a postaládát, dobálom a halom szórólapot a szemetesbe, azért rájuk szoktam pillantani. Ilyenek vannak: Gázszerelő. Köszönjük, nincs gáz az egész házban, csak a házközponti fűtéshez. Magánszemély lakást venne ebben a házban. Bedobva a környék összes házába.…..
Hogy a klasszikus izzót megéri LED-es fényforrásra cserélni, manapság már nem kérdés. Már napi pár óra használat elég, hogy a kompakt fénycsőnél is jobban jöjjünk ki egy LED-es lámpával anyagilag. Belátható időn, egy-két éven belül megtérül a LED magasabb ára, utána…..
Na?? 2013.05.22 17:18:46
@Lord_Valdez:
És ezek közül melyik is földfém?
"Földfémek, az elemek periódusos rendszerének 3. oszlopában lévő elemek közül az alumínium, scandium, yttrium, lanthan és aktinium."
Mintha egyik általad felsoroltat sem említenék. Azokat a periódusos rendszer is másodfajú fémeknek nevezi.

@ProsTata:
A földfém nem attól földém, baszd meg, mert a földből bányásszák elő, hanem mert a Mengyelejev-féle periódusos rendszer adott helyén van.

@Reggie:
Lehet, hogy ritka fém, de se nem földfém, se nem ritka földfém. Ez utóbbi kettő ugyanis rendszertani kategória, a ritka fém meg statisztikai.

Igen, a váltakozó áram szerintem is teljesen helyes. Ellenétben a váltóárammal.
Talán ha lennél szíves megtanulni olvasni...
Na?? 2013.05.22 19:08:39
@Reggie:
Szerintem ritka földfém, nem indokolja ugyanis semmi a hármas egybeírást - akkor a ritkaföld és a fém szavakból álló összetételnek kellene lennie, de még a hidegvíz-csap jellegű mozgószabályos összetétel sem játszik.
Persze attól még lehet, hogy igazad van, erre vannak ugye a szabályzatban a kivételek. :-)
Na?? 2013.05.22 21:12:18
@kokoro:
A LED mitől vibrálna?
Elég hozzá egy 30 forintba kerülő Graetz-híd meg egy simítókondi, és folyamatosan a nyitó szint feletti egyenfeszültséget kap. Akkor meg nem vibrál.

LED monitorok dettó. Nekem az van, és kurva jó.

(Ha szerinted vibrál, akkor tegyél elé egy forgó ventilátort. Ha a lapátokon át csíkokat látsz, akkor vibrál. Ha folyamatos képet, akkor nem, csak képzelődsz. Egyébként tuti, hogy az utóbbi.)

@ubu1:
Ezt a villogós hülyeséget honnan vetted te is?

Az áram- és feszültséggenerátorral kapcsolatban is butaságokat írsz, ahogy a LED áramgenerátorral hajtásáról is.
Korábbi ötlete alapján börtön várna a képviselőre, aki reggel halálra gázolt egy idős nőt. A szakértő szerint nem a jogszabály a hibás, hanem az autós, aki nem ismeri. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Na?? 2013.05.22 19:12:17
@gmower:
De annak a hülyének is kötelessége a saját tesit épsége érdekében mindent megtenni, aki biciklivel vagy gyalog közlekedik, de gondolkodásból felmentett barom. És ha látja, hogy jön az autó és nem lassít (pláne úgy, hogy az autónak van elsőbbsége), akkor nem indul el.

Szóval itt azért ez legalább 80%-ban a gyalogos/biciklis mami felelőssége.

Nem mondom, hogy értsél meg bármit is, kevés hozzá az a két agysejt, amivel rendelkezel, nem tudsz továbbjutni a négy láb jó, két láb rossz tételnél.
Na?? 2013.05.22 19:15:42
@olcso:
Nem tudom, mi lenne, de az autósok sem mehetnek fel a járdára, ha nekik úgy tetszik.

Amúgy meg hadd erősítsem már a mondandómat úgy, ahogy én akarom.

Ezzel, hogy te nem tolod, be is vallod, hogy azok közé a faszkalapok közé tartozol, aki nem tartja be a szabályokat. Gondolom, azért te is fel lennél háborodva, ha az autók is csak 30-cal mennének a kerékpárúton, azaz csak lassan csorognának.
Fel kéne fogni, hogy a szabályok rátok is vonatkoznak, és ha nem akarod, hogy kerekes cigánynak nevezzenek, akkor tartsd is be őket.
Na?? 2013.05.22 21:06:07
@Perillustris:
Pont a hozzád hasonló nagyszájú biciklis szóvivő faszkalapoknak nem ártana utánanézni, te barom, hogy a zebrán TOLNI kell a biciklit.

Nem az elsőbbség, hanem a gyalogosok miatt, te agyatlan barom.

A 11 évesnek is.

@olcso:
Ja, nagyjából?
Akkor meg ne csodálkozz, ha elbasz egy a szabályokat nagyjából betartó. Ha te sem tartod be a szabályokat, mástól se várd el, baromarcú.

@Androidus:
Seggfejkém, talán neked kéne elkezdeni gondolkodni. Láthatóan az első alkalom lenne az életedben.
Az HBO sorozata a sárkányok és a kváziközépkor izgalmas eseményei mellett még egy dologról híres/hírhedt: az irgalmatlan mennyiségű pucér nőről. Jó, nincs annyi csöcs és pina benne, mint mondjuk a Spartacusban volt, ahol minden belezésre jutott legalább egy pár szilikon vagy…..
Na?? 2013.05.22 17:44:19
@Mr. Pither:
Én.
Meg lehetne próbálni a filmet eladni a történettel, nem a csöcsökkel. Jó rendezés esetén biztos menne, mert van annyira jó az alapanyag.
Na?? 2013.05.22 17:45:14
@rockjano:
Van ilyen műfaj, szoftpornónak hívják.
Ez a filmsorozat állítólag nem annak indult.
Tízből kilenc szülő azt szeretné, ha a kormány blokkolná az online pornót, legalábbis Angliában. Nyilván a vágy az, hogy központilag, egy rendelettel vagy törvénnyel ezt a szándékot kimondva, a szolgáltató ezt automatikusan tegye meg. A brit iskolaigazgatókat tömörítő…..
Na?? 2013.05.22 15:08:50
@Ronald:
Hát igen, milyen érdekes, hogy egyesek még a könyvnyomtatás megjelenése után ennyi évvel sem tanultak meg írni rendesen...

Szóval tényleg nem volt igazuk a papoknak.

Egyébként meg régen a falun biztos elrejtették a gyerekek elől, amikor basztak az állatok, nyilván. Biztos nem a 8-10 éves gyerekeket bízták meg azzal, hogy vigye el búgatni a disznót a kanhoz.
Vagy akár a szülők is mennyire rejtve baszhattak az egyszobás vályogviskókban.

Rengeteg lelki sérült gyerek is volt ám akkoriban, nem úgy, mint most!
Már csak azon is látszik, hogy akkor milliószámra volt igény a pszichológusokra, nem úgy, mint most, amikor mind az éhenhalás szélén tengődik.

Itt tényleg ennyi embernek fáj a gondolkodás?
Először is, figyelmen kívül hagyható a 2010-es dátum, mert ez a videó csak tegnap jelent meg a Youku-n, Kína legnagyobb videó megosztó oldalán, és később más címen a YouTube-on is. Címe a Youku-n: "A történelem leghülyébb motorkerékpárosa", és ő nem csak az, de ez a fickó…..
Na?? 2013.05.22 14:44:33
@bioLarzen:
Lehet, hogy űberkorrekt vagy (ami biztosan über lenne, mert a németben nincs hosszú ű), de angolul láthatóan nem tudsz.

Névelők ugyanis - a magyartól eltérően - nem kellenek (általánosítás, tudod).
Nagyon vicces képet lőtt egyik olvasónk csaja, aki éppen a Tv2 egyik műsorát nézte, amiben Hajdú Péter vagy b. neje a lakásukat mutogatta, és annál a résznél, ahol Péterünk éppen lelkesen magyarázza, hogy őt vallásosan nevelték, a keresztapja katolikus pap, és ezért van…..
Na?? 2013.05.22 14:29:50
@teddybear01:
Inkább 20-25 éve volt az a 10-15 éve.
Az agykontrollnak egyébként vannak hasznos részei is, ha a 90% körítést és mesét le tudod róla választani.

@dr. mesterseges szinezek:
20-25 éve már akkor és annyi Levi's farmert vehettél bármelyik ruházati boltban, amennyit akartál. Az első magyar Levi'seket (Levi'sokat, kinek hogy tetszik :-) 1978-ban gyártotta le a marcali gyár, az év májusától 980 Ft-os áron (a piacon akkoriban 2500-3000 Ft volt egy farmernadrág, a 2500 Ft nagyjából egy havi átlagkereset volt akkor, csak a miheztartás végett) eleinte a Centrum áruházlánc boltjaiban (és már a második héttől nem kellett érte sorban állni - az első héten még igen, mert akkor megrohanták a boltokat, nem hitték el, hogy tényleg ennyiért lesz holnap meg holnapután is, és hogy egyáltalán lesz holnap meg holnapután is, de a gyár évi 800 ezer darabot gyártott), de év végétől minden magyar ruházati boltban annyit vehettél, amennyit a pénztárcád bírt. Ez lett az egyik legnagyobb biznisz azoknak, akik kijártak a SZU-ba, egy vagyont lehetett vele keresni (vagy csajokat megkapni, aki erre hajtott, nem egy dugásra, de egy egész hónapra, és még takarítottak, főztek meg mostak is érte a dugás mellett :-).
(Apró hiba, hogy csak pár modellt gyártottak, eleinte a 630-as vagy 631-est (csakis cipzárasokat), és a valamiért nagyon felkapott (gombos) 501-est talán soha).
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
Na?? 2013.05.21 20:06:53
@balage_81 reloaded:
Jaja, nem lehet mindenki akkora igénytelen segg, mint te.
A kisbetűvel írás is emiatt van. Fogalmad sincs a szabályokról, és ezzel álcázod.
Na?? 2013.05.22 03:12:28
@balage_81 reloaded:
Gondolod, hogy egy hozzád hasonló buta faszkalap, aki sem a vesszőhasználatot, sem a nagybetűket nem ismeri, fel tud piszkálni?
Túlságosan nulla vagy te ahhoz.
Simán csak megjegyeztem, hogy tudatlan segg vagy, és ezt próbálod álcázni.

@politikus-omm:
Konkrétan melyik darab is lett buzisra alakítva? Pláne melyik történelmi?
Fogadjunk, hogy a Nemzetiben életedben nem jártál, még osztálykiránduláson sem, nemhogy darabot nézni!
Na?? 2013.05.22 04:24:50
@mitmiért?:
Azt ugye tudod, hogy a loosert max. ruhára mondják, és annyit jelent, hogy kicsit bővebb szabású (a loose melléknév középfoka)?

(Ajánlom figyelmedbe az Urban Dictionary meghatározását:
A looser is a loser who can't spell "loser".)

Vigyázni kell ezekkel a kurva idegen szavakkal, sose lehet tudni, melyik mit jelent.

@mrbateman:
Gondolom, minden iskolában buzi volt a magyartanárod is, ezért elvették tőled a helyesírás-tanulás lehetőségét is. Mert ha nem, akkor kurvára nem éltél vele.

@Eukaliptusz:
Hát ma már nem, mert kurvára megdrágult, a keresetek meg nem nőttek a jegyárakkal (és a megélhetési költségekkel).
A mocskos komenisták alatt azért az átlag melósok (értelmesebbjei) is jártak színházba viszonylag rendszeresen.

@politikus-omm:
De azért egy példát sem tudtál mondani Alföldi olyan rendezésére, ahol a buziság bármilyen formában jelen lenne (a darabban megírtnál erősebben).
Te ugye szopni jársz ide?
(Csak nem buzi vagy?)

"A másik 4-5 helyre többen járnak, mint előtte."
Sorold már azt a másik 4-5 helyet. Csak mert most konkrétan hazudsz.

Ja, Alföldi New Yorkban már nem egy darabot rendezett, és elég nagy sikerrel.
Most sorold a jobbos rendezőket, akik szintén.

"A fordítás meg pénzbe kerül, nem hozza a pénzt...:)"
Ja, barom, és gondolod, hogy a német kiadó fizetne egy zsáknyi jogdíjat + a fordítónak pár milliót (a németeknél kb. 4 eurócentet fizetnek a fordítónak leütésenként, a szóközért is), ha utána nem lenne belőle bevétele? Mert a német kapitalista sík hülye, mi? Azért is van olyan szar helyzetben Németország...
(A könyvek ára ott is annyi, mint itt, tehát jó pár ezret el kell adni csak ahhoz, hogy nullára kijöjjön. De azért még nem adnak kitüntetést az írónak.)

Petőfinek anyja Hrúz (tót), apja meg testvére Petrovics (szerb). Neked apád-anyád nem tudom, milyen, szegény szerencsétlenek, de hogy te totál idióta vagy, az 100%.

Te a marketingszakmában? Úgy érted, valami marketinges cégnél te vagy a vécépucoló? Mert mást nem nagyon nézek ki belőled, amennyi eszed van.

Sajnos, az a baj, hogy minden hozzászólásodból süt a bibliai sötétség: konkrétan az, hogy egy roppant műveletlen tahó vagy, akinek egyetlen épkézláb érve sincsen semmire. Mert ahhoz, hogy legyen, tanulni kellett volna, de te akkor is a buzizással voltál éppen elfoglalva.

@symor:
Nem egészen sugárút, ahhoz más felépítésű város kellene, de egy Manhattan avenue-jai közül (a franciakockás minta szerint épült városkép hosszú vonalai, a rövidek meg keresztben rájuk a streetek), sugárút mondjuk Budapesten az Andrássy meg a Rákóczi út. Ja, és Broadway az egyetlen, ami görbe, mert a városépítéskor pár nyakas gazda nem engedte kivágni a fáit, ezért azokat kerülgette az út. :-)

De a többi igaz.

@balage_81 reloaded:
Mondjuk Shakespeare annyiban más, hogy ott jogdíjat nem kell fizetni a kiadásért, bárki lefordíthatja. De Esterházynál (meg minden olyan műnél, amelyiknek él vagy 70 évnél nem régebben halt meg az írója) még azért is fizetni kell, hogy egyáltalán nekiállhass lefordítani. És nem keveset, ezek milliós összegek (forintban).

@áginagyi:
Mondjuk Tolnai Klári nem tudom, hogy jön ide, ő heteró volt. 100%-ig. Több férje is volt.

@bretman:
Jaja, Alföldi tényleg botrányosan szar rendező lehet, biztos azért ragaszkodik kifejezetten hozzá a köztudottan vérballibsi Szörényi, hogy rendezze meg az István, a királyt.

Azt meg nem hiszem, hogy ismernéd annyira, hogy csak úgy leszaremberezd.
Ja, hogy nem fideszes, mint te?