Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jozsef Andras Kiss

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami készül az egészségügyben: bár a Fidesz a 2008-as szociális népszavazással elutasította a vizitdíjat, ám ez nem oldotta meg az egészségügy problémáit. A kórházak eladósodottak, az orvosok elvándorolnak, a szolgáltatás minőségét pedig jócskán lehetne javítani. A…..
Jozsef Andras Kiss 2014.06.01 18:01:21
@Kivlov: Hollandiában élek 7 éve.Itt MINDENKINEK kell fizetni még a szociális segélyből is !Aki nem fizet még Uniós állampolgárként is ki toloncolják ha a rendszer jelzi !Magánbiztosítós rendszer van ,mindenki választhat a kategóriákból .Az alap ez van nekem ,azoknak ajánlott akik nem betegesek havi 100 eurót kell fizetni .De ha eltörik a kezem az gáz mert 3000 euró a gipszelés röntgennel együtt ( 1500 euró a havi bérem ,de egy takarító v segédmunkás 1100 eut keres ) !Ebből valamit visszatérít a biztosító .Lehet havi 800 eurós biztosítást kötni akkor szinte mindent fizet egy bizonyos életkorig !55 éven túl építőmunkásnak nem köt biztosítást gerincműtétre ha az kopásból van !Ilyenkor vagy kap bankkölcsönt vagy nem és maga fizeti a műtétet vagy keres egy könnyebb állást és élete végéig szedi a fájdalom csillapítót ! Balesetet mindig operálnak ez normális,viszont ha mondjuk ittasan felborul a motorral vagy autóval egy centet se fizetnek neki és még a jogsit elveszti ,bíróság be is csukhatja !Na ezért is szokott mindenki udvarias lenni a bicajosokkal szemben ,nem akar fizetni. Aki piál ,drogozik ,bagózik és emiatt rákos az maga fizeti vagy az elfekvőben tengeti életét fájdalomcsillapítókon.Ritka aki bagózik és szégyelli ,piás hollandot pedig egyet ismerek a melóhelyről ahol 150-n dolgozunk de reggel mindig józanon jön be és napközben is tiszta !Marihonalja itt legális de inkább lengyelek meg amerikaiak ,angolok,írek szívják ,ahol szabad .Például utcán vagy kocsiban tilos ezért börtön jár ha elcsípik hogy így vezet( sok a drog és alkoholteszt az utakon ) vagy szédeleg az utcán .Otthon is úgy szívhat ha a szomszédját nem zavarja az a büdös szag !Szóval nincs mese ezt a szolidaritásos marhaságot el el lehet felejteni .Ugye a bindám -bindámok egy ft tb-t nem fizetnek de jogosan igénybe veszik úgy szülésnél mint orvosság vagy más dolog miatt az egészségügyet !Persze a szociális segélyeket is be kellene tiltani, mert munka van .Ha nem ott akkor el kell menni másik országba .53 évesen jöttem el , ma 61 éves múltam ,keményen dolgozom mint kőműves ,sőt télen szabadidőmben még vizsgáztam két képesítést szereztem ami egész Europára érvényes ! Igaz itt 66 év a nyugdíjkorhatár férfinak nőnek egyaránt semmi kedvezmény NINCS ! .Fiam szintén eljött de mivel angolul beszél West Yorkshire megyében él !Orbán és Dr Éger István nagy büne ez a 300 ft-s kérdés most csapott vissza.Persze kelt Magyarországon már csak idös orvosok praktizálnak és pár olyan 50 körüli aki honvágyós vagy a gyerekei miatt marad.Ha nem lépnek akkor ez is becsuklik majd .Nem viccből kotorásznak utánunk akik külföldön élünk.Mindig próbálkoznak leveleket küldözgetnek pedig 6 éve bejelentettem az Apehnak és TB-k is hogy kivándoroltam de ez év tavaszán még küldtek levelet .Ha nem válaszolok akkor ketyeg az óra !
Jozsef Andras Kiss 2014.06.02 05:14:07
@GMMG: De miből gondolod ,ha az Alkotmány garantálja csak épp pénz nincs hozzá akkor majd IMF hitelt vesznek fel rá ?Végre észhez kéne térni emberek .NINCS INGYEN SEMMI !Aki tanul az maga fizesse tanulmányait ,aki beteg az szintén.Mond te szívesen tartanád el a szomszédodat a családjával együtt ? Mert amikor te ilyenre hivatkozol hogy " alkotmányos jogod van hozzá " pontosan a társadalommal fizettetnéd ki a gázodat, óvodát a TE gyerekeidnek és ingyenes oktatást mellé. De szeretnél olyan jövedelmet mint van Németországban vagy Hollandiában .
Az Élet Menete Alapítvány szervezésében vasárnap délelőtt "Az Európában és Magyarországon növekvő antiszemitizmusról", valamint a holokauszt történetéről tartottak nemzetközi konferenciát.                                 Irwin Cotler volt kanadai…..
sd Andrew Mwenda ugandai újságíró, akinek szavaira az egész világ figyel, saját országában azonban igyekeznek megfosztani őt publikálási lehetőségeitől. Mwenda szerint ugyanis nem a segélyek fogják kihúzni Afrikát a bajból. Nemet mondani sok milliárd dollárra furcsának…..
Jozsef Andras Kiss 2014.05.03 06:16:03
@na4: Pontosan látod.Mivel életemben sok négerrel akadt dolgom (Skóciától -Hollandiáig ) nyugodtan írom ,nem megy !A négerek fele marha jó csóka.De a másik fele .....az okádék.Mint a cigányok olyanok ha sokan vannak egy kupacban mindig a rossz győz.Évszázadok ota pátyolgatja őket a fehér ember .Utolsó ország amelyik ragyogott Rhodésia volt Dél Afrika után.Élelmet exportál ,köszönhető a fehér telepeseknek .Miután megdöntötték az appartheidet Dél Afrikában ,mindenütt üldözték a fehéreket .Olyan sikerrel hogy elüldözték vagy megölték őket.Ott maradtak a farmok tele gépekkel ,kombájnokkal traktorokkal.Mivel vezetni tudták de javítani nem ,szép lassan " lepukkantak " a farmok ,mivel a mezőgazdasághoz sem értettek.Ma élelmiszer exportra szorul Rhodésia és gyakori az éhhalál !De portugál gyarmatokon is az első dolguk miután " felszabaditották " magukat a Szovjetunió fegyvereivel,a gyárak szétverése felgyujtása.Nehogy már dolgozni kelljen menni abba az átkozott gyárba !Helyette inkább elárasztják menekültként Európát ,ahol szintén nem akar integrálódni .De a gyerekei azok már ,holland,belga ,francia útlevéllel rendelkeznek ,tökéletesen beszéli az adott ország nyelvét és ki sem lehet toloncolni .
Jozsef Andras Kiss 2014.05.03 06:21:50
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Sajnos azt elfeledted ,a Szovjetunió verte szét a fehér ember munkáját Afrikában.A fegyvereket adta nekik ,de ott volt Mozambik .Kuba is ott harcolt valami ősi gyökerekre hivatkozott .Sorba verték széjjel az angol, portugál,belga,francia ,holland gyarmatokat .Ott lett nekik a szabadság de nem tudtak vele élni ,mert a szovjeteknek csak zavart keltésre használták őket fel.
A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. A kirekesztés a kisebbségek, a társadalom egyes csoportjainak emberi minőségét kérdőjelezi meg azzal, hogy nem tekinti őket másokkal egyenlőnek.…..
Jozsef Andras Kiss 2014.04.25 14:38:19
Mielőtt le rasszistázna valaki ,közlöm vele sok néger meg marokkoi haverom és kollégám van .Hollandiában élek Miskolcról kerültem ide ,ahol családi házam van.Igaz évente egy alkalommal megyek oda ,amíg anyám él.Félek odamenni a cigányok miatt .Fiam Angliába vándorolt ki szintén a cigányok miatt.Megloptak és egy alkalommal kiraboltak engem ,szerencsére megelégedtek azzal hogy kést tettek a torkomra .Természetesen a támadóim 3 -n voltak.Fiam szintén késsel fenyegette egy cigány de fiam marha erős egy ütéssel eltörte a karját.Utána jobbnak látta elmenekülni Miskolcról .Aki most rasszistázni kezd annak hasonló jókat kívánok élje át amit mi.5 év múlva 66 éves leszek nyugdijas de nem merek Miskolcra költözni ,mert valószínű megölnének a nyugdíjam miatt.Az ilyen egy-kettőre kiderül.Borsod első gondja a cigányság .Nem csak a rengeteg segély ,amit itt Hollandiában nem kapnának ,hanem a bünőzés. Éltem Ausztriában és ott egyszerűen kirakták abból a helyiségből ha nem akart dolgozni .A közösség nyugalma érdekében ,hiszen ha nincs jövedelme, akkor bűncselekményekből fog próbálni megélni .Munkát nem szívesen adnak nekik ,mert összecsapják ( cigánymunka ugyan miből van ez a szavunk ? )és nem tudnak folyamatosan évekig évtizedekig dolgozni,pláne szakmunkás nincs köztöttük .Pedig az kell .Hollandiába most jönnek ők is de alig vannak .Igaz itt segélyt nem ad kezdésnek mint Kanada és a rendörség piszok gyors,nem beszélve a millió kameráról.Esélyük nincs lopni !
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
Jozsef Andras Kiss 2014.04.08 09:28:16
@béla a görög: Pontosan.Hollandiában élek régota.Megdöbbentö mekkora lul Orbán és ha nem is a fél de majdnem az összes magyar tapsol neki.Orbán normál országban ilyen szöveggel képvisrlöségig se vitte volna.A néppel van a gond igazán.Ezek meg ki is használják ezt.
Simon Gábor vs. MET osztalék | Create Infographics Akkor beszéljünk a lényeges ügyekről.Az állam által a távhőtermelőknek, illetve a közintézményeknek szánt – ausztriai betáplálású – olcsó gáz havonta is milliárdokban mérhető hasznát egy homályos – offshore…..
Jozsef Andras Kiss 2014.03.18 17:32:06
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ember te el is hiszed amit leírsz?Hollandiában élek 7 éve ,nem Viktor miatt jöttem el.Fiam már miatta. Hugóm fia nemrég diplomázott és ö az utolsó aki holnap megy el Angliába az évfolyamából ő az utolsó aki kimegy.A többiek már ott vannak..
. A szerző a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt országgyűlési képviselője A magyarországi cigányság igen összetett és szerteágazó nehézségekkel küzd. A hazai romakutatásokból tudjuk, hogy oktatási, foglakoztatási, egészségügyi, lakhatási helyzetük sokkal…..
Jozsef Andras Kiss 2014.01.19 17:50:17
Egy magyar levele egy cigányhoz Kedves Cigány !

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő
ellentét már-már mérhetetlenné válik.
Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam.
Azért írok, hogy értsük egymást végre.
A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat
tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista.
De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon),
ha magyarnak nevezel engem.
Most az egyszer lássuk be, hogy komoly
különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a
szavakon lovagoljunk. Nem szeretlek téged.
Miért ?
Talán mert mások vagyunk ?
Részben igen.
Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni.
Segítelek.
Milliárdokban mérhető az az összeg, amit
havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz,
hogy "rajta vammá a családi a kártyán".
Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom.
Hogy ne menjen ez így a végtelenségig,
gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei
ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és
képessé váljon az önellátásra.
Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.
Óriási különbségek vannak köztünk.
Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság.
Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem
pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod.
Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában
élsz. Te ezt úgy hívod, sukár.
Én úgy, cifra nyomor.
Nem vagyok irigy.
Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre
hogyan tettél szert.
Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott),
és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon
(elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda).
Nem csak téged hibáztatlak ezért.
Ezt neked valakik megengedik.
Az én rovásomra.
Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém .
Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást,
erőszakot, halált kapok érte.
Félnem kell tőled. Miért ?
Munka... igen, ez gyakori magyarázat a
szádból...
Hogy a cigány nem kap munkát sehol.
Igazad van. Nem adok neked munkát.
Miért ? Nem azért, mert cigány vagy.
Azért nem, mert nem értesz semmihez.
Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is,
az elvégzett munkádban nincs köszönet.
Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a
"cigánymunka" ..
Szerinted ennek miért pont ez a neve?
Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz.
Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés,
munkaeszközök, alapanyagok eltűnése.
Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor
legalább nem hátráltatsz.
Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen.
Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.
Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége,
ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális
alapon, vagy bicskával.
Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját
mocskodba fulladnál bele.
És barátom, nem sok időd van már.
Lassan az összes cérnám elszakad.
Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a
híradóban.
Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok
tőled minden kedvezményt.
Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.
Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk
békességben egymással.
Mit várok tőled ?

1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a
kenyérkeresőd.

2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én
visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog...
tudod,
még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy
tudom, ezt a nyelvet beszéled).

3. Törekvést az önellátásra. Tanulást,
tanulni akarást, pontos munkavégzést . Ez a sikeredhez
szükséges 20%.
A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom
oldani. Minden segítséget megkapsz.

4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról
szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy
nem a barna bőröd zavar engem.

Baráti tisztelettel: A MAGYAR
Beszélni lehet, de a tettek minősítenek."
DiploMaci Merre tovább, Ukrajna? 2014.01.07 08:05:40
2013. november 21-én késő este több ezren gyűltek össze Kijev központjában, a Majdanon, hogy kinyilvánítsák nemtetszésüket az ukrán parlament aznapi döntésével szemben. Az ellenzéki tüntetésnek induló rendezvény másfél hét leforgása alatt a modern Ukrajna legnagyobb…..
Jozsef Andras Kiss 2014.01.12 18:04:14
@Shopping: Mindig is Oroszországhoz tartozott Ukrajna .Putyin nem engedi el őket .Valóban igazat írsz az ukránokról.
Megszületett hát a megállapodás. Vagy ahhoz hasonló. Miután másfél évig szumózott az ellenzék, feldarabolva önmagát, elriasztva a választók jókora hányadát, megállapodtak végre. Na, nem úgy általában, hanem hogy ki legyen a fővezér. Mármint hogy Mesterházy legyen. Mindegy,…..
Jozsef Andras Kiss 2014.01.11 05:17:56
Jó írás ,csak nem teljes !A legnagyobb gondot elfeledte a blogger.A cigánykérdést !Menjen éljen Borsodban vagy Szabolcsban és akkor jön rá miért nyer majd ott a Jobbik.Vannak cigány ismerőseim a netről ( Hollandiában élek amúgy ) akik mivel ,tanultak dolgoznak ugyan úgy elítélik a cigányokat a bűnözés miatt.Lehet rasszistázni meg egyebek de bátran állítom attól semmi nem oldódik meg ha tagadják vagy kicsinyítek ezt a nemzetbiztonsági katasztrófát .Lehetetlen állapotok vannak és nem a napi gyilkosságok a gond hanem amikor a nyomorban élőtől lopják el az utolsó falatot .Vagy épp ellopják a tüzelőjét,nyugdíját és ezzel lassú éhhalálra vagy fagyhalálra ítélik az idős embert .Kihűlt holttestet találnak bezárt ajtó mögött az nem bűncselekmény. Viszont a szomszéd is tudja ki lopta el de mivel őt nem védi meg senki hát hallgat .Már nincs szakmunkás ezen részeken, kivándorolt aki ért valamihez és ezért oda soha nem fog települni fontos munkahely viszont a családi pótlékért és szociális segélyért a lakosság azon része szaporodik, akikre nem tudnak semmilyen munkát rábízni. Igaz nem is akar dolgozni ez a réteg .Főleg ma amikor több szakmára és legalább három idegen nyelvtudású szakmunkásokra van igény akik kreatívak,mobilok .Látom Hollandiában az oktatásra és logisztikára költött pénz valamint a szociális segélyek léépítése , erőssé tette gazdaságilag az országot.
Majdnem úgy alakult, hogy Orbán Viktor törökországi látogatásának híre nem érte el az ingerküszöbömet, a keleti országban tett e heti diplomáciai pofavizit ugyanis látszólag semmivel sem volt érdekesebb-izgalmasabb mint a magyar miniszterelnök bármely más, hasonló kiruccanása.…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.26 10:43:14
@Berzengő: Török munkavezetőtől nincs rosszabb !De munkatársnak is szemétebb mint a cigány !Érdekesség a cigánnyal marhára jól kijön a török !
Jozsef Andras Kiss 2013.12.26 10:52:50
@konrada: Milyen munkára gondolsz ?Mert a magyar épitöipar lendülne fel ,mint a többi ágazat Magyarországon ,de szakmunkás már nincs,kivándoroltak !Ha azt hiszed ezt 6 osztályos emberekkel menni fog,akik még magyarul se tudnak beszélni nem hogy angolul,németül , szakmunkát lehet végeztetni ki kell ábrándítsalak .Pláne hogy a technika marhára fejlődik . Skóciától -Berlinig sokfelé dolgoztam és 7 éve amikor Hollandiába jöttem ,akkor néztem csak ki a fejemből .Hogy mennyire könnyeben és gyorsabban meg lehet építeni egy lakóparkot 25 emberrel és egy darab irodai személyzettel !Mindezt Budapesten 200 brazil gépsor és 20 tébláboló sokszor rokon ,haver az irodában !
  Vendégszerzőnk, Stumpf András írása. * Hirtelen jött a felkérés, csak tíz percem van, aztán rohannom kell, mégsem tudtam nemet mondani. Ugyan, írnék már valamit, hiszen Keith Richards ma hetvenéves. Annyi. Bizony. Michael Jackson meg már halott. Harminc éve senki nem…..
Készül, sőt 2014-ben meg is jelenik az Androidot futtató Nokia telefon. A Normandy kódnévre hallgató készülék az alsó kategóriában versenyez majd, míg a Nokia további készülékei továbbra is a Windows Phone-nál maradnak. A Nokia telefonok iránti romantikus vonzódás -- és a…..
Lassan ébredeznek a nyelviskolák és kezdik végre felfogni, hogy rémálmuk valóra válni látszik: az ő lábuk alól is kihúzzák a szőnyeget. Talán azért nem hitték eddig, hogy sorra kerülnek, mert - a trafik- és kaszinó-mutyik esetét párhuzamba állítva - ők legalább…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.14 17:35:21
@Meleg Sándor: Na ne izélj ember .Pontosan minden magyar embernek kéne angolul és németül beszélnie ,iskolázottságtól függetlenül.Az se árt ha ezek mellé lengyelül is beszélne .Sokat köszönhetek annak hogy felnőttként külföldön tanultam 3 nyelvet.Még mindig azt hiszitek elég egy papírt lobogtatni ?Nem itt külföldön ismeretlen a nyelvvizsga papír egy kőművesnek vagy ácsnak ám nyelvtudás nélkül semmi esélye munkához.
Ez a dal vége? Igaz, az előadás még zajlik, a kövér hölgy énekel és az utolsó metrót elérni kívánók sem csörtettek ki a ruhatárba – ám úgy néz ki, a jövő évi országgyűlési választás már lefutott, az eredmény is borítékolható: a baloldal csúfos kudarcot szenved.…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.14 13:41:27
@Narancskommunista: Te sem éltél normál országban ugy hiszem.Orbán olyan jo iranyba viszi az orszagot majd meglátod jővőre.Minden vissza lesz vonva és sokkal tőbbe fog kerulni mibt előtte.De az okos embert csak egyszer lehet becsapni ,mig a butát őrőkké.Ja es a szocik nagy reszet is sobanyaba kuldenem ,Vekkressel egyutt
Elment az utolsó nagy polgárjogi harcos. Tegnap, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela. A szabadságjogok és az apartheid elleni küzdelem óriása soha nem adta fel az elnyomás elleni harcot, még akkor sem, amikor 46 évesen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 27 rácsok mögött töltött év alatt…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.08 11:33:15
@kvadrillio: Mond ha ilyen gazdag Afrika ,mi a túróért nem élnek jobban mint a fehér ember ?Mert a munka az olyan nekik mint ördögnek a tömjén füst !Pontosabban a negrók fele normális a másik fele semmire sem valo cigány.Azt hitte Mandéla ha varázsigéket mormol megváltoznak a fekák ?Rhodésiában is " kill the bour "és máris megölték a fehér telepeseket ,hónapokig zabálták a teheneket .Majd jött a hideg zuhany nem értenek a mezőgazdasághoz ,nem tudnak traktort javítani de a marketing is magas nekik eladni meg a semmit csak a tőzsdén lehet .Szóval az egykor virágzó országot leamortizálták és minden napos az éh halál .
Valamikor a rendszerváltás hajnalán, a nyolcvanas években Kis János, az SZDSZ atyja azt találta mondani, hogy a hazai cigányságot „vagy kiirtjuk, vagy eltartjuk". Vagány gondolatnak hangzik, néhány kurucinfós kommentelőnek biztosan nagyon be is jönne – csak, hát fonákul, aljas…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.06 18:33:42
@Dzsentrisvihák: Jót irsz a zsido hanadokról de a cigányokkal kapcsolatban tévedsz.A cigányt a kitanult cigány nem tudja de nem is akarja " irányitani " !Pár dolgozo cigány ,kikéri magának mert ő bizony dolgozik és családja is rendes.Akkor szoktam nekik felhozni : mit tennél ha tudnád hogy a fiad betőrt, vagy kirabolt valakit ?Szólnál a rendőrnek ?Mert én bizony szólnék ha a fiam betörne valahova.Nos ilyenkor vagy elhalgatnak vagy azt irja nem jelenteném de elzavarám a fiam.Puff .A cigány szolidaritás pont ezt jelenti .Ha tud akkor sem árulja be de meg sem tudja akadályozni .Mert akkor annak hire megy !Wiesbadenban dolgoztam és dunántúli cigánnyal akadtam össze, ő utána sorolta Miskolcon kik a rokonai.És pár rokonát ismertem.Tehát a cigány információ miatt ha valaki együttműködik a hatósággal azt kiközösítik örökre. Náluk ez kb olyan büntetés mint a magyaroknál az életfogytiglani fegyház.A cigány képtelen egyedül élni ,a börtönben is félnek a magánzárkában egyedül.A cigányoknak csak közösen egy országot kellene venni és az összes európai cigányt oda vinni.De nyugat Európában tudják ezt kezelni ,a rendőrség és a civilek elintézik egymást segitik.Mondjuk a karaván már hetek ota ott " pihen " a falu szélén és kezdenek betörni lakásokba.Nem találja a vidéki rendőr a tetteseket ( tudja hogy ezek de nincs bizonyíték )majd a kocsmában elejti két napra Yorkshirba megy szabadságra .Miután elment a falubol a FÉRFIAK este molotov koktélos partit rendeznek a cigányok tiszteletére.Leég pár lakókocsi de senki nem hivja a tüzöltokat.Másnap a cigók eltakarodnak és mire a rendőr visszajön ,örömmel tapasztalja a cigányok környezetet változtattak.Utána szó sincs tűzről ,legfeljebb ráfogják a cigányokra.Igaz ezek angol emberek és nincs olyan hogy " árulkodnak " ki volt a koktél felelős .Magyarországon meg 10 tanú is lenne aki beárulná akik elzavarták a cigányokat. Miután bevinnék a börtönbe a cigányok kivégeznék odabent !
Remélem - talán az életben először - végre nem hazudnak az MSZP vezetői, és tényleg nem írják alá azt a kezdeményezést, amely parlamenti vizsgálóbizottságot akar létrehozni a NAV-botrány kivizsgálására. Nagyon bízom benne, hogy a Fidesz is tartja magát eddigi…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.06 17:56:55
@VT Man: Egy joghézagot használnak ki,az áfa csalók.Hollandiában vagy Ausztriában a cégtulajdonos nem tud elbujni ha ilyen stiklit csinál. Magyarországon meg hiába van rajta a lakcime ha csak a kft vagyonával felel,a magánvagyona az tabu.A másik kibúvó a cégek táskában viszik a pénzt amikor fizetnek az áruért szolgáltatásért Magyarországon.Hollandiába egy centet nem fizetnek cashban csak bankszámlára utalhatnak.Az adóhivatal épp ezért gyorsan le tud ellenőrizni mindent.Még a fizetésünk is weboldalon van az elszámolás ,ezt a cég és én tudom megnyitni de gond esetén a kódot kérhetik.
Jövőre ismét emelkedik a nyugdíj. Nem is lehet másként, hiszen választási év lesz, a nyugdíjasok pedig politika mindenhatói. A három millió magyar nyugdíjas a választásra jogosultak 40%-át teszik ki, ezzel pedig mindenkori királycsinálókként pozíciójuk megingathatatlan a…..
Jozsef Andras Kiss 2013.12.04 18:15:27
@Tyreo: Pontosan írod ,igy lesz .Az emberek nem tudnak gondolkodni 10-20 évvel.Még mindig Kádár bűvöletében élnek és ezért örülnek rezsi csökkentésnek,nyugdíj elmelésnek és az gaz bankok megbüntetésének.Persze előbb az ingyenes orvosi ellátást is meg kellene szüntetni és azonnal a szociális segélyeket is !Épkézláb ember menjen dolgozni.Mehet egész Europába .Érdekes ( Hollandiában élek )ide nem jöttek paradicsomot szedni cigányok.350 000-400 000 ft nettóban megvan és csak dolgozni kell ,nem szükséges nagy nyelvtudás és szakmai végzettség sem.Mindezt az állást lengyelek töltik be.Előtte marokkoiak csinálták .Szóval ha nem nyúlnak keményen hozzá iszonyat baj lesz odahaza a mi korosztályunk ( én nem ) éhen hal.Be kell vezetni a magán nyugdíjpénztárat MINDENKIRE kötelezően.Amit befizet, annak arányában kapjon nyugdíjat.Átmeneti időszakra pedig adjanak a minimális megélhetést biztosító összeget a most és következő 10 évben nyugdíjba menőknek.Amikor még Miskolcon éltem rettentően irritált hogy a nyugdíj magasabb volt mint a szakmunkás bére.
Jozsef Andras Kiss 2013.12.06 06:02:22
@megfigyelt: Pontosan a magánszámla miatt nincs mutyi.Mindenki annyit kap amit százalékban befizet.Nincs is gond itt ,pedig rengeteg öreg van de azért a családokban nem ritka a 3-4 gyerek.Tehát itt nem tolnak bele semmit ,minden igazságosabbak müködik .Ugyan ez az eü ellátás is.Ha egy külföldi megsérül és nincs fizetve a betegbiztositása ,akkor kitoloncolja !Hollandot meg halálra bünteti.Magyarországon meg a cigányok ( 95 % munkát sosem látott és nem is fog ) minden orvosi ellátásra jogosult kis családjával együtt.Na itt még családi pótlékra sem ha nem dolgozik .
Hosszú idő után végre megszólalt az emigráns író. Esszét írt Az újjáéledő Horthy-kultusz és a zsidók címmel, terjedelmes okfejtését az Amerikai Népszava közölte november 25-én. Azóta több mint egy hét telt el, és a szerzőt agyonhallgatták a hazájában. Mindössze egy…..
Elképesztő, hogy miket tapasztaltunk! Betegek meztelenül az ágyuk mellett állnak, és szerencsétlen öregek várják, hogy kész legyen pl. az ágyhúzásuk. Mindez nyitott kórterem ajtónál - talán ez az a dolog, ami könnyen megoldható lenne egy kis odafigyeléssel. Mi van az emberi…..
Jozsef Andras Kiss 2013.11.17 18:13:59
@zsázsika: Angliában beszélgettem egy ír fiuval aki Dublinban él .Kérdeztem mi a foglakozása .Kórházban SZÉKLETHORDÓ !Csak néztem és kérdeztem nincs nővér talán ?Van ,de neki nem ez a dolga ,azért én csinálom ezt !Puff csak néztem ki a fejemből.Nem elég hogy a magyar nővérek mélyen alul fizetettek, de még ezt a szaros munkát is neki kell végezni.
Kedves Gordon, kedves Ferenc! Olvasom, hogy olvassátok az egymásnak szánt üzeneteket, felhívásokat, ajánlatokat, megszabott feltételeket. Olvasom, hallgatom, emésztgetni próbálom ezt a nyílt levelezésekre, Facebook-bejegyzésekre, interjúkban elhangzott reagálásokra épülő…..
Jozsef Andras Kiss 2013.11.14 18:09:48
@midnight coder: Van értelmes ember úgy a szocik mint a Jobbik között .Viszont a nép aki az Istenért se akar változást ,az az igazi gond.Képtelen tanulni az átlag ember ,akár több idegen nyelvet meg legalább szakmunkásképzőt .Ezek nélkül viszont semmi elgondolása nincs ,hogyan működnek a fejlett országok ,mitől élünk jobban.Pedig nem dolgozom én se többet ,ellenben a fizum az 6 X a miskolci bérnek !Amikor próbálom megmagyarázni,hatékonyság,tudás ,kemény elszántság ,akkor jönnek a kaján fikázások irányomban .Nos ezért fog 3 X győzni Orbán és nem azért mert Gyurcsány és Meseházy ,Bajnaival vitázik.
Jozsef Andras Kiss 2013.11.14 18:16:09
@panteon: Szóval a Kádár rendszer nem lesz ,az már ott van Magyarországon.
Bajnai pont úgy akarja mint van például Hollandiában vagy Angliában .Ugy akarja működtetni a gazdaságot.Mivel éltem Angliában és több mint 6 éve Hollandiában élek ,jót mond Bajnai és Bokros Lajos is .Na ez amit mond inkább egy modern felfogású emberé és nem egy kommunistáé.Bár a szociális segélyeket azonnal be kellene szüntetni és csak az kapjon orvosi ellátást kis családjával egyetemben aki legalább egy éve folyamatosan dolgozik ( nem közmunka )Családi pótlék hasonlóan csak ha dolgozik.Ha " kirúgatja magát " akkor az sem jár meg munkanélküli segély sem például a legtöbb országban.
Hűséges Olvasóink számára nem ismeretlen az a cikksorozatunk, amelyben igyekszünk sorra venni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt három és fél évben. Eddig három alkalommal kíséreltük meg összegyűjteni mindazt, amit ezidáig államosítottak. A tempó…..
Jozsef Andras Kiss 2013.11.03 18:20:02
@endike: Szereted a kommunizmust ?Akkor te el vagy veszve.Persze a magyar ember rabszolga típus aki elvárja hogy a gazda gondoskodjon róla ,mint apa hülye gyerekéről,bölcsőtől a koporsóig.
Örülünk, Vincent? Nullások 2013.10.19 14:26:05
Miért lenne bárhol, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a külpolitikától az élelmiszeriparig más a helyzet, mint a fociban? Hajszálra ugyanaz a helyzet. Pontról pontra. 1. Ezeknek a politikai és szakmai  „eliteknek”, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a…..
Jozsef Andras Kiss 2013.10.20 18:16:30
@Link elek: Mellé az olcsó palaolaj még olcsóbbá teszi a tengeri szállítást .A krém már lelépetett és nem csak a diplomások de a szakik és a segédmunkások is menekülnek.6 éve dolgozom egy holland cégnek Hága mellett és amikor kezdtem csak holland volt az irodai személyzet.4 éve már a lengyelek túlsúlyba kerültek és most néztem a cég weboldalát 2 magyar is megjelent itt.Mint kiderült Magyarországról hozzák százszámra a betanított henteseket ,targonca vezetőket .Szóval az országnak Orbánok nélkül is kemény gondjai lesznek de vele igazi katasztrófa lesz.Ki is írhatják Zombiland !