Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Hóember_

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mi a legjobb dolog, ami történhet a magyar hiphoppal? Siska új lemeze? Esetleg Tkyd proféciái a kék madárról? Deniz rádiórapje, a Sativus második albuma, vagy épp egy válogatáslemezen megbúvó feltörekvő arc? A válasz kiderül a lapozás után. Siskafinuccsi –…..
Csak kapkodjuk a fejünket, annyi nagy név jött elő lemezzel az utóbbi időben. Friss kritiáinkból kiderül, hogy pukkant ki az Odd Future-lufi, mennyire menő blues-t énekelni hiphop lemezen, és azt is elolvashatjátok, mitől Kendrick Lamar a ma élő legnagyobb rapper. Tyler, The…..
A Keleti Part örökbecsű bandája, a Wu-Tang Clan lép fel a Parkban július 7-én. Néhány tag már külön-külön adott koncertet hazánkban, a mostani fellépés azonban minden eddiginél nagyobb durranásnak ígérkezik, hiszen a Wu teljes legénysége itt lesz, Raekwontól RZA-ig. A pár…..
Nem is olyan sok idő telt el az első Lángoló Mikrofonok óta, és ismét eljött az idő, hogy öt friss rap arcot mutassunk be nektek. A legtöbb alább felsorolt MC neve valószínűleg csak itthon cseng ismeretlenül, de nem muszáj ám nekünk mindig „visszatekintenünk”. Itt az ideje,…..
Érdekes dologba botlottam a minap. A francia M83 nevű zenekar Mindnight City-je kísértetiesen hasonlít a Wellhello Rakpart című slágerére. A basszusmenet ugyanannak tűnik, ahogy a szaxofon is. Persze előfordulnak kisebb-nagyobb áthallások a popzenében, de nektek mi a véleményetek? Ha…..
Pár napja bombaként robbant a hír, hogy Kendrick Lamar, az újhullámos West Coast rap legnagyobb ikonja még március végén megjelenteti új lemezét. Aztán gondoltak egy nagyot a kiadónál, és mára már fel is töltötték az iTunesra meg a Spotify-ra a To Pimp A Butterfly című harmadik…..
Már csak párat kell aludni, és itt a Deth Grips új lemeze, a Jenny Death. Az indusztriális hiphop trió a március 17-i megjelenést beharangozójaként tegnap feltett egy elég furcsa klipet az On GP című számhoz. Aztán kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt feltettek még egy verziót a…..
Jó adag raplemez jelent meg az év elején. Az más kérdés, hogy a mennyiség nem feltétlenül jelent minőséget, és valahogy kifejezetten gyenge alkotások kerültek elő. Van olyan, amit sokan vártak, mint például az új Big Sean lemezt. Bár meggyőződésem, hogy Big Sean lemezt csak az…..
Azonnal hagyd abba, amit csinálsz, és klikkelj a lejátszás gombra! Megérkezett a Cannibal Ox második lemeze, a Blade Of The Ronin. Csupán 14 évet kellett várni, hogy összeálljon Vast Aire és Vordul Mega kultikus hiphop duója, de megérte várni. Az új album ugyanis minden téren felér…..
Meglepően jó felhozatalból tudtunk válogatni az idei első magyar rapkritikákhoz. Oké, az egyértelműen nevetség tárgyát képező RTM-lemezeket kihagytuk, mert felesleges egymás után nyolcvanszor nevén nevezni a szart, ameddig a divat diktál. Pedig elég nagy kanállal merítettünk,…..
Igyekszünk behozni a lemaradásunkat hiphop terén is, úgyhogy itt van most néhány tavalyi lemez. Többek között terítékre kerül a zseniális Chief Keef, és a fantasztikus J. Cole, és hogy a friss megjelenésekről se feledkezzünk el, elmondjuk milyen DMX vadonatúj lemeze. Rae…..
Lehet jó kritikát is írni, de ahhoz jó lemez is kell. Szerencsére most itt van pár, amit érdemes beszerezni, köztük Funktasztikus új cumója, vagy Gazsi és Robotdeck közös őrülete. Az igazán szenzitívek azonban saját érdekükben ne olvassák tovább, mert folytatódik a…..
Így az év vége felé egyre több olyan raplemez jelenik meg, amiket egész évben vártunk. A kérdés nem csak az, hogy beváltják-e a reményeket, hanem Eminem új válogatásánál felötlik az is, hogy van-e még remény egyáltalán. Szerencsére a paletta elég színes, így találunk itt…..
A minap belebotlottam egy Essemm-interjúba, ahol a rapper azt bizonygatta a Divatikon című műsorban, hogy „divat azt mondani a zenéjére, hogy divat”. Érted? A Divatikon című műsorban. Érted? Csupán ezzel az egyetlen aprócska interjúrészlettel is remekül lehet jellemezni a mai…..
A német Warner Music volt olyan kedves, és a hivatalos megjelenés előtt pár nappal feltette az egész Wu-Tang Clan-lemezt a YouTube-ra. A Better Tomorrow című cucc hivatalosan december másodikától kapható. A produceri munkáért olyanok felelősek, mint a Def Jam-alapító Rick Rubin, a…..
Szögezzük le így az elején: a Killakikitt olyan kemény, mint egy végbéltükrözés. Ráadásul most, hogy a német csodaproducer csapattal, a Snowgoons-zal szövetkeztek, kicsit még keményebbek lettek. Azzal a Snowgoons-zal, akiknek a tudománya megmaradt a filmzenékből kivágott, 10…..
Azt nem garantáljuk, hogy a magyar rap idővel egyre jobb lesz, viszont mostani öt kritikánkat aszerint állítottuk össze, hogy a vállalhatatlan produkciótól haladtunk az legkirályabbig. Van itt silány rapmetal, húzós magyar grime, meg olyan lemez is, amit túlzás nélkül nevezhetünk…..
A 2010-es években a hiphop zene reneszánszát éli, és egyre-másra jelennek meg olyan produkciók, amelyek nem csak leporolják a hangzást, de sok esetben még forradalmasítják is a stílust. A rengeteg remekbeszabott új produkció közül a teljesség igénye nélkül mutatunk be ötöt,…..
Azt nem lehet mondani, hogy ezek a lemezek tegnap jelentek volna meg, de ha már írtunk róluk kritikát, most megmutatjuk. Kattintás után biztonsági dream pop a Horrorstól, minimalista ambient Julianna Barwicktól, rutinpop Mariah Carey-től és sok vendégművészétől, éterien sötét folk…..
Az ESW, azaz extreme spoken word, a kísérleti zene egyik fajtája, amikor az előadó csupán a gerjedést kihasználva adja elő mondandóját a legkülönbözőbb dolgokról. A szélsőséges stílus életre hívója az eddig főként power electronics-ban utazó Halalnihil. Az egyszemélyes…..
Az experimentális hiphop egyik legnagyobb úttörője jelentette be feloszlását tegnap. A 2010-ben alakult Death Grips egyedülálló módon ötvözte a rap zenét az industriallal és a harsh noise-zal. Számaik mindig hangosak, zajosak és offenzívak voltak. Zach Hill, Andy Morin, valamint a…..
Miután összeállt az OutKast a Coachellán, és tegnap jött a nagy hír, hogy a Sziget fő produkciója lesz a veterán hiphop duó fellépése, MICK (alias Mick Boogie) DJ összedobott egy frankó mixtape-et a csapattól. A Greetings Earthlings című, majd kétórás hosszúságú cumón…..
Miután a Tengerentúlon elkezdtek hódítani a zene nélküli videó klipek (musicless music video), csak az volt a kérdés, ki lesz az első hazai előadó, aki elsőként lovagolja meg a furcsa trendet. És hát nem is kellett sokat várni, mert megérkezett az első magyar szerzemény a…..
Amíg a húszéves Wu-Tang Clan megkésett jubileumi albumára várunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a shaolinokon kívül más is labdába rúg. Az aktuális hiphop termésből szemezgetve többek között megtudhatjuk, hogyan iskolázza le egy tizenkilenc éves fehér srác a nagy öregeket,…..
Sok körömrágva várt hiphoplemez látott napvilágot így év elején, amelyekből a teljesség igénye nélkül szemezgettünk. Most elmondjuk, érdemes volt-e várni Schoolboy Q-ra és Pharrellra, jót tesz-e Young Thugnak, ha más is odapofátlankodik a mikrofonhoz, kire lesz érdemes…..