Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombakomba

0 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki hagyott már egy kiskanalat, egy bögrét, egy kávés poharat az iroda folyosójának végen, a teakonyhában? (Azzal a felütéssel: csak egy pillanat, mindjárt jövök.) Senki nem szeret mosogatni, (én sem) de ez még otthon is az a vállalható kategória, amibe én is be szoktam szállni! Egyrészt mert…..
gombakomba 2021.12.25 09:02:41
gombakomba 2021.12.27 16:41:49
@Örömhernyó: Hát, nálunk kiválóan működik. Már 15 éve is volt a munkahelyemen, most is van.
Olyan modellt kell venni, ami beállítható féltöltetes mosásra, meg ami szenzorokkal érzékeli a szennyezettséget, és annak megfelelően adagolja a vizet. Csoda dolgokat tudnak ám már ezek a gépek :D
Pierre Kóstolgat Kiskakukk gyalog 2021.11.20 10:30:00
Talán azért lettem ilyen megátalkodott étterembejáró, mert kora kamasz koromban, amikor már felértem a kilincset, bemehettem az otthonomtól nem messze eső, Pozsonyi úti Kiskakukk étterembe. Elcsörömpölt a tizenötös villamos, én pedig óvatosan lépdelve a sárga keramitköveken benyitottam a sötét…..
Autoimmun blog Testem pecsétjei 2021.01.28 12:28:00
Elég sok oldalról megközelítettem már a velem született „haveromat”, az EBD-t (Epidermolysis Bullosa Dystrophica), de ezelőtt talán nem fókuszáltam rá és mentem bele úgy igazán a tüneteibe és szakmailag sem boncolgattam. Szóval, EBD öröklődhet recesszív vagy domináns módon. A domináns öröklődési…..
Egészen beleszerettem az általam elkészített kajáim posztolásába. Itt egy újabb, amit most közkinccsé teszek. Eleinte csak az volt a tervem, hogy majd a szabadnapjaimon kezdek kotyvasztani a konyhámban, de ma este, munka után hazaérve rájöttem, hogy megint nem ettem semmi normálisat napközben. A…..
gombakomba 2021.08.28 19:22:38
Amikor az ember határátkelő lesz, jellemzően nem nagyon foglalkoztatja a majdani állampolgárság kérdése. Aztán ahogyan telnek az évek, egyre komolyabban érdemes elgondolkodni a lehetőségeken...
Lement a Húsvét, jöhet megint egy kis indiai. Volt tápióka gyöngy az éléstárban, igazából már régebben emiatt az étel miatt vettem, de egy ideje nem jutottam hozzá. Tegnap eszembe jutott a sabudana vada (imádom a nevét) és ma el is készítettem. Friss mentás joghurttal, mert már tele van a kert…..
Szoptatós párna, baldachinos ágy, bébiőr kamera. Neked, vagy a gyereknek van szüksége ezekre? Néhány hónappal ezelőtt az RTL Klub Fókusz Plusz c. műsorában utánaszámoltak szakemberek(?) segítségével a gyerek induló, illetve későbbi költségeinek. De mi az ami valóban hasznos és elengedhetetlen…..
gombakomba 2021.06.23 21:37:45
@Örömhernyó: Ja, nincs még gyereked, így nyilatkozol nagy bölcsességeket :D
Hát, akkor még vár rád néhány új kifejezés :)
A TSMT-vel el vagy tévedve, olvass utána rendesen, mielőtt véleményt formálsz, sőt, azt ilyen sommásan kijelented. És örülj neki csendben, ha a te gyerekednek nem lesz rá (vagy hasonló fejlesztőtornára) szüksége.
Azért ne feledkezz meg róla teljesen, ha majd megszületik a "kölyök", néhány alkalom fejlesztőtorna (nem csak a TSMT létezik ám, Magyarország kimondottan jó a témában) nagyon-nagyon-nagyon sok kínlódástól tudja megkímélni a szülőket és a gyereket is.
A babakocsinál meg általában a napi használat során szokott értelmet nyerni, miért is kerül az egyik modell annyival többe, mint a másik (a "márkafaktor" levonása után). Nagyonis húsbavágó kérdéssé válik, ha az embernek éveken át naponta többször kell tologatnia meg emelgetnie.
Az esernyőkocsi nagy találmány.
gombakomba 2021.06.23 21:46:55
@Örömhernyó: A 2008-as válság idején voltál gimis? De fiatal vagy :)
A cipővel kapcsolatban egyetlen tanácsot fogadj meg: abból csak megfelelő méretűt és nem, vagy alig használtat. Lehet minden ruhád bálás, én is így nőttem fel, a gyerekem is tele van használt ruhával, de a lábadra (gyereked lábára!) csak jó cipőt, mert tényleg visszaüt, ahogy öregszel. Ha jól számolom, legalább kétszer annyi idős vagyok, mint te, hidd el, nem a levegőbe beszélek.
"Mostanában egy pár perces skype beszélgetés is sok neki a gyerekével, vagy épp velem. Sokat melózik, ahogy mesélte, és fáradt, kimerült, ezt meg kéne értenem. Folytatjuk az olvasói levelek rovatunk, ezúttal Erik felvetéseit osztjuk meg veletek...
gombakomba 2021.06.12 19:04:30
@repuloske: Nőt is, férfit is. És mindkettőben van olyan, aki nem fizet tartásdíjat.
35 évvel ezelőtt, április 26-án következett be az emberiség által okozott egyik legnagyobb műszaki katasztrófa. A csernobili atomerőmű-balesetet számos könyv, regény, dokumentumfilm és fikciós alkotás dolgozta fel, mégis az amerikai – brit koprodukcióban készült, Johan Renck által rendezett…..
gombakomba 2021.04.25 14:07:08
@Fredddy: Úgy bizony. A szerző elég fiatal lehet, legalábbis annyira, hogy ezeket már nem kellett megtapasztalnia.
Az a borzasztó, hogy a film nagyon hiteles. Nyugati (típusú) demokráciákban felnövőknek elképzelhetetlen, hogy ez nem lódítás, nem dramatizálás. Az ember rettentő dolgokra képes.

Talán a pripjatyi lakótelep állapota nem olyan, mint a valóságban akkor volt, mert Pripjaty akkor egy új mintalakótelep volt, egészen biztosan nem pergő festékű ablakkeretek stb. jellemezték. Látszik, hogy a forgatási helyszín már nem új :).

A fehérorosz tudósnő fiktív karakter, ezt a film végén írják. Mutatnak vagy egy busznyi tudóst, többek között őket gyúrták össze ebbe a karakterbe.
Filmcímnek sem lenne utolsó cikkünk elnevezése, de most nem valami krimibe illő dolgokról fogsz olvasni, hanem arról mit csináljon menyasszony, ha tetoválása van, és azt még a ruha sem fogja elrejteni? Számtalan külföldi cikket olvastam el ebben a témában és nagyon megoszlanak a vélemények azzal…..
gombakomba 2021.03.12 22:55:33
Kevés, nagyon-nagyon kevés valódi konszenzus van ebben a gyűlölettől, megosztottságtól, haragtól, és dűhtől széttagolt magyar társadalomban. Talán a kevés konszenzusok egyike, az, hogy a XXI. század legvisszataszítóbb, legalávalóbb, és leggusztustalanabb közszereplője: Semjén Zsolt...
½ óra alatt elkészíthető, fantasztikusan finom, olaszos ebéd vagy vacsora...
gombakomba 2021.03.05 21:56:59
@Klaudia Onfiani: Miért nem enné meg?
A határátkeléssel lassan, de biztosan megváltoznak az ember étkezési szokásai is, amivel az otthoni konyha is átáll egy másfajta trendre. A kérdés az, mit és hol érdemes beszerezni. A Hollandiában élő Zita is megélte ezt a változást, lássuk, milyen okokra vezeti ezt vissza és hol vásárol ő. Neked…..
gombakomba 2021.02.25 00:16:29
@Herr Géza: Az a rohej, hogy Nemetorszagban meg az aldiban is szuper bio kovaszos kenyeret veszek, a peksegek pedig meg azt is fenyevekkel verik. Jok a nemet kenyerek, es van mindenfele, majdnem mint Gomboc Artur csokijai. Feher ropogos heju is van, fekete rozs es meg rengeteg a ketto kozott.
En egyedul a magyaros kiflit hianyolom, de azt meg sutok idonkent magam.
gombakomba 2021.02.25 00:16:34
@Void Bunkoid: nehogy azt hidd, covid ota nagy menoseg lett az otthoni (kovaszos!) kenyersutes :D
Egy csomo ismerosom beszerzett dagasztogepet, facebookon, blogokon kovetik, tanuljak a kovasznevelest es fotozgatjak a sajat sutesu kenyereket :)
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Most egy kis "lila álmodozós" dolog következik! Azon gondolkodtam, hogy mennyivel másabb lenne a mai Budapest, ha annak idején a vasúttársaságok nem a lehető legolcsóbb módon, földszinten vagy földből emelt töltéseken vitték volna a vágányaikat, hanem viaduktokon, amik alatt át lehetett volna kelni,…..
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
gombakomba 2021.01.04 19:34:37
@arthurthedent: A festőművészhez: ha magad nem éled meg az alkotás folyamatát, nincs róla fogalmad. Akkor sem, ha amúgy érted, hogy mi történik az alkotás során.
gombakomba 2021.01.04 19:35:39
@fáskerti elvtárs: Egyetértek.
gombakomba 2021.01.04 19:37:20
@kunzoo: ott a pont.
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
gombakomba 2020.12.28 21:27:26
@JunkieeeBoy: es megis mit segit rajtam, ha megkapom a feladasi dijat, ha kozben eltunik (es illetektelen kezekbe kerul!) az ajanlott kuldemenyem egy csomo erzekeny szemelyes adatommal????
gombakomba 2020.12.28 21:29:44
@JunkieeeBoy: te ulsz forditva a lovon. Meg a posta.
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
gombakomba 2020.11.25 23:21:52
@felső határ nincs: influenzajarvanyban korlatozasok nelkul annyi a halaleset, amennyi. Sokkal tobb ember ferozodik egy idoben, mint jelenleg ezzel a xarral.

A hosszabb tavu kovetkezmenyekrol nem is beszelve. Szetb@ssza a kapillarisokat, megtamadja az idegrendszert. Az enyhe tunetesek 20 %-anal is jon nehany honapon belul a depresszio es egyeb mentalis korsagok. Eü. korokben a kovetkezo evekre a demenciak nagyon komoly megugrasaval szamolnak. Minel tobbet tudok errol xar dogrol, annal kevesbe latom rozsasnak a helyzetet. Se a svedek, se a mi szamunkra.
gombakomba 2020.11.25 23:31:19
@felső határ nincs: Az en eletemben SOHA nem volt olyan, hogy a folyoson matracokon fekszenek az ellatasra varok. Ilyen nem volt.
Neked valami nagyon teves elkepzeleseid vannak errol az egeszrol.

En leginkabb azt tudnam javasolni, hogy menj onkentesen segiteni, nem kell a betegek koze, az is eleg, ha az adminisztracioban segitesz. Arra sincs mar eleg ember, hogy a hozzatartozokat idoben ertesitsek, amikor meghal valaki. Erre is keresnek embert. De ha onfelaldozobb vagy, segedapolo is kell.
gombakomba 2020.11.25 23:43:26
@hunyadi_janos_113: Egyebkent te nagyon unatkozol, vagy nem tudod magad hasznosabb dolgokkal elfoglalni, vagy ez csak egy algoritmus?
Ahogy a címből nagy nehézségek árán, de azért ki lehet találni, tizenkilenc napja vagyok megáldva ezzel a csodálatos coviddal. Számomra teljesen megdöbbentő az, hogy milyen hatással van rám, hogy milyen tüneteket produkál tudván, hogy rákos vagyok, hogy cukorbeteg vagyok, hogy a kemónak köszönhetően…..
Belgium és Spanyolország után Nagy-Britanniát sújtotta legsúlyosabban a COVID-19 2020-ban Európában. Amennyiben a halálozások számával jellemezzük egy járvány súlyosságát és nem a 80%-ban tünetmentes fertőzöttek nyilvánvalóan pontosan nem is megismerhető száma alapján. Ennek ellenére Angliában és…..
gombakomba 2020.11.02 15:39:57
@A kiló nem százat jelent.: Istenem de hulye vagy.
gombakomba 2020.11.02 15:43:46
@Reding Roli: Ezt nagyon jol osszefoglaltad.
gombakomba 2020.11.02 15:44:27
@gombakomba: En mar nem tudtam ennyire diplomatikus lenni.
Az előző poszt óta Doktor Gődény magasabb fokozatra kapcsolt: október 13-án meghirdetett országos aláírásgyűjtési felhívására már több, mint 34 ezren adták meg neki az adataikat. De miért is? Gődény megtévesztő felhívásából úgy tűnik, mint ha a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadásának…..
gombakomba 2020.10.28 12:36:18
@kéki béla: A c-vitamint nagyon egyszerű ellenőrizni. A vizelettel kiválasztódik a felesleg. Vannak ezek a kis tesztcsíkok, amivel megnézik, hogy a vizeletben van-e fehérje, glükóz, stb. Ezek között létezik olyan is, ami az ürített aszkorbinsavat is nézi.
gombakomba 2020.10.28 12:38:11
@Politológus Mihály: Még szerves magnéziumot javaslok (a nem szerves formákat kerüld messzire, mert csak hasmenésed lesz tőlük). Kizabálja ez a dög, és a szívnek, érrendszernek nagyon fontos.
gombakomba 2020.10.28 12:39:45
@gombakomba: A trombusképződés miatt K1
Kétesélyes volt a dolog, a férjemnek vagy ízlik, vagy nem. Beleszeretett, mint annó belém. Sűrű vendég lesz a tányéron!Megmostam, levágtam a tetejét, kikapartam a magot mindkét feléből, majd 180 fokos sütőben, 40 percig sütöttem. Amíg sűlt egyik serpenyőben egy kis tökmagot pirítottam, a másikban…..
A történeteket szokás úgy kezdeni, hogy „már a régi görögök is …”de ez most nem igaz. Az aszalva tartósítást már a Kinai Birodalomban is aktívan művelték. Az aszalás amúgy a világ legegészségesebb tartósítási eljárása, hiszen semmilyen tartósítószert és egyéb hozzáadott anyagon nem tartalmaz (hogy…..
gombakomba 2020.09.23 22:24:43
Az egyik legutóbb magáról hallató szakember, aki ellenérzését fejezi ki azokkal a koronavírusra vonatkozó hírekkel kapcsolatosan, amelyeket a napokban hallhatunk a fősodratú média tolmácsolásában, Németország legismertebb valamint legtöbbször említett és hivatkozott professzora, a mikrobiológia és…..