Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ik30

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
István, a király Csak a zene 2013.06.26 12:52:00
Most, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap 900 millió jó magyar Matolcsy-forinttal támogatott egy olyan produkciót, melynek rendezője úgy képzeli el Toldit mint Batmant, komoly aggályaim támadtak egy kosztümös, zenés történelmi film megvalósulásával kapcsolatban, ugyanis biztosra veszem,…..
Szokták mondani két István, a király-film van: egyik a Koltayé, a másikat még nem forgatták le. Tegyük világossá: ha a Szörényi vs. Koltay szókapcsolatot beírjuk bármelyik keresőbe és rákönyöklünk az enterre, már tíz percnyi szörfölés után körvonalazódni látszik, hogy…..
Két ember beszélget a villamoson: - Voltál idén színházban? - Voltam. - Láttad a Kőműves Kelement? - Nem. - Akkor nem voltál. És ez nem vicc. Harmincnyolc fok árnyékban. A múltkor szépen beharangoztuk az Alföldi-féle Kőműves Kelement. Jelentem a bemutató megvolt; a…..
Az 1983-84-e sajtó monitorozása közben olyan gyöngyszemekre bukkantam, hogy az ilyen gyönyörű példányokért egy egész falu vízre száll és örökre lemerül a polinéz szigetvilágban. A Magyar Ifjúság '83 szeptember 2-án megjelent számában újabb kritikus próbálta szétkapni a…..
A rajongó rajong, a kritikus kritizál, az alkotó nyilatkozik. Maguktól a szerzőktől tudjuk, hogy '83-ban kizárólag azért kaphattak engedélyt az István, a király bemutatójára, mert a darabot a pártközpontban a Szent István = Kádár János, Koppány = Nagy Imre sémára felfűzve…..
Volt szerencsém olvasni, hogy egy kommentező a következő szavakkal vágott magának keskeny ösvényt az internet buja dzsungelében: "Szörényi azért akarta, hogy Alföldi legyen az előadás rendezője, mert így biztosan sokan elmennek." Az "elmennek" tetszik, a magyar nyelvnek…..
1983 augusztusában vagyunk. Gorbacsov még a fasorban sincs, de már ott figyel az első sorban, két évvel később már ő pártfőtitkár; de az a glasznoszty és peresztrojka néven elhíresült szovjet reformpolitika - ami hét szűk esztendőn belül darabokra veri a keleti blokkot - még…..
"Szent István dalra fakad? Ez akkora képtelenség, hogy csak zseniális lehet!" - kiáltá ablaküveg-rezegtető orgánummal Nemeskürty István harminc évvel ezelőtt, mikor az István, a király alkotói megkeresték az első magyar rockopera ötletével; a szocialista krónikáshagyomány nem…..
A cím nem Dalos ügynökre, hanem Kelemen, a kőműves felségére utal, bocsi. Azt mondják mindennek van kezdete, minden történet elindul valahol. Hogy az István, a király hogyan kezdődött, az ötlet csírája mikor jelent meg először az alkotókban, ma már legenda és számtalan…..
Karafiáth Orsolya faggatta nemrég az IK30 rendezőjét. Egyik kérdése úgy hangzott, hogy Alföldinek volt-e olyan pillanat az életében, mikor közel állt a széteséshez, mikor úgy érezte, hogy menekülnie kell? A válasz egy határozott nem, aztán Alföldi pontosít és kijátssza az…..
Ez most már hivatalos, hogy minden férfi biztonsági őrnek születik csak van aki tovább tanul. Történt, hogy az állami vagyon megóvása végett halálos fegyverré kiképzett öcsém belenézett a blogba, meglátta Bucit képét és olyan megjegyzést tett, hogy "még mindig Vikidál a…..
István, a király BUCI IS COMING 2013.05.22 12:42:00
Az István, a király jubileumi előadása kapcsán láthatóan beindult a PR gépezet: a nemzet Stohl Bucija olyan fekete pólóban vicsorít, amit a Trónok Harcából ismerős Starkok címerállatához hasonló embléma díszít, természetesen a rémfarkast lecserélték turulra. Réka ugyancsak…..
A múlt héten futottam egy kört a Magyarok Házában, ahol Szörényi Levente Cui prodest címmel tartott előadást Atilla haláláról; egy t-vel írom a hun uralkodó nevét, nehogy összekeverjük Mesterházy Attilával. Nem is annyira az Atilla-téma érdekelt, sokkal inkább arra voltam…..