Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mókus ős

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dávid füléből kifolyt valami feketés zselé és én már tudtam mi a baja, már megint fülgyulladása volt. Itt a fájdalmas sírás, a láz, a nyűgösség oka. Visszanézve egyszerű volt a diagnózis, és én piszok dühös lettem. Háromszor vették fel az összes adatunkat,…..
Mókus ős 2015.05.07 09:59:06
@Braincelle:
Kurvára nem értek a diagnosztikához. Az emberekhez viszont igen. Ha nem magyarázzák meg, miért ÉN mérjem meg azt a kibaszott lázat egy kórházban, ahelyett, hogy az ott ácsorgó nővér mérné meg, eléggé frusztrált leszek. És ha a gyerekemről van szó,m duplán. Majd csak három nap múlva, amikor már leghiggadtam, és már túl vagyunk rajta, akkor jut esetleg eszembe, hogy a szülőnek esetleg könnyebben megy ez, mint egy ismeretlennek.

Az nem barokk körmondat, ha megmagyaráznak valamit 5 másodpercben. Magyarázat, ez a lényeg, és ez az, amit nem vagy nem jól kap meg a betegek 95%-a.
Mókus ős 2015.05.07 11:57:56
@rest of boys:
A kommented abszolút igazolja azt, hogy bizony mennyire nagyon kellene oktatni pár dolgot. Alapvetően induljunk onnan, hogy szerénység, Virág, szerénység. Meg onnan, hogy mesélj, mi fáj, ki bántott.

Nézzük részletesebben:
1. Szövegértés. Mit is írtam feljebb? Azt, hogy a gyerek a szülőtől ezt könnyebben elviseli.

2. Szövegértés. Az emberek különbözők, pláne, ha pánikolnak. Meg kell őket nyugtatni, és könnyebb lesz mindenkinek. A megnyugtatás egyik módja, ha ELMAGYARÁZOD, mit miért kell csinálni, és miért úgy. Egyetemen végeztél, emberekkel foglalkozol, és nem jöttél rá, hogy mindent könnyebb elérni, ha nyugodtak és biztonságban érzik magukat?

3. Az apámnak miért nekem kellett mérnem a lázát az Uzsokiban? Ő is nehezen viselte? Nem engedte a hónaalja alá betenni, vagy a szájába? Miért nekem kellett szólnom, hogy megint lázas, és miért vonta meg a vállát erre minden nővér? És miért nekem kellett beadnom neki a gyógyszereit? Újraélesztés után 10 nappal miért küldték gyalog, ápoló/beteghordó nélkül a kórház másik szárnyába egyedül? Ott bolyongott a folyosón egymaga. Szóval hátrább az intoleranciás agarakkal.

4. Ki beszélt türelmetlen gyerekosztályos nővérekről? Akikkel én találkoztam a Heim Pálban és a Bethesdában, kiváló emberek voltak, az orvosok és a nővérek is.

Hogy én mihez értek, nem te fogod megítélni.
Mókus ős 2015.05.07 12:00:49
@zsebibabi:
Nekem sem. Mi mindkét gyerekünkkel egy-egy bentlakásos hetet eltöltöttünk a Heim Pálban. Csináltuk, amit kellett. De az emberek különbözők. Van, aki pánikba esik, és lefagy. Van, aki ideges lesz attól, hogy ott áll egy ember és nézi, hogyan dugja a gyerek popsijába a hőmérőt.
aeon flux kritika: argo (2004) 2015.04.26 14:50:00
(Az alábbi kritikát 10 évvel ezelőtt írtam. Máskor is elő szokott fordulni, hogy előszedek az "archívumból" egy-egy írást, hogy némileg felpimpelve, aktualizálva osszam meg veletek, de ezúttal úgy döntöttem, hogy inkább nem nyúlok hozzá az eredetihez, mivel az írás nagyobbik…..
Mókus ős 2015.04.27 12:30:45
A Bakonyban sajnos számos repülőgép baleset történt. Közülük az egyik, ami 1973-ban esett meg a Herendtől északra lévő Hajag-tetőn. Három szovjet pilóta meghalt. A Vértes '73 nevű hadgyakorlat keretében szovjet pilóták akartak átrepülni a Herendtől északra lévő, 654…..
Mókus ős 2015.04.23 17:40:48
@mcc:
Komplett Stuka-kötelék fúródott a földbe 1940 környékén, mert a ködben zuhantak és követték a vezért. Ez után építették be a zuhanásfelvevő automatikát a Stukákba. A Luftwaffe is elég hatékony légierő volt, és a szovjeteket sem becsülném le.
Ma azzal az elképesztő dilemmával kellett megbirkóznom, hogy leülök és megnézem ezt, vagy lesétálok a pláza elé a húgommal és meghallgatom „élőben” Korda Györgyöt meg Balázs Klárit. Szerintem helyesen döntöttem…  Ötvös Csöpit (Bujtor István) feljebbvalói a törvényen kívüli módszerei miatt…..
Hálát adok a jó sorsomnak, hogy nem egy német, vagy egy olasz kórházban kellett feküdnöm. Lehet-e ezen a blogon jó véleményt mondani?  Németországban élek, és sajnos már volt alkalmam megtapasztalni az itteni kórházi körülményeket, szerencsére nem saját bőrön. …..
Mókus ős 2015.03.30 12:46:30
Ez a poszt az állami AgitPropHírTV reklámosztályának torzszülöttje.

@asztalosani:
Egyetértek.

@horex:
Nekem is az egyik nyálzópont a kaja volt. Kímélő - ja, bazmeg, kímél, mert 1. üres a tányér 2. ha lenne rajta valami, azt se ennéd meg.
Tizenkétszer mentették meg a páromat, a tizenharmadik alkalommal azonban egy idegen kórházba vitték. Ezt már nem élte túl. Sajnos volt alkalmam megtapasztalni, hogy mentős és mentősök között is van különbség. 18 hónap alatt 12 szer a mentősöknek és az orvosoknak, nővéreknek…..
Mókus ős 2015.03.29 07:20:16
@Tempus.Anh:
Realitaserzek, esszeru belatas:) A gyaszmunka utolso szakaszaban igen. Ez meg az ertetlen fazis.
  Ki szereti a szexet?? (ÉÉÉN!) Oké, csak addig el kell ám jutni. Bemutatjuk néhány őrült szexrajongó hirdetését. A társkereső website-ok eme állócsillagait még a legvérmesebb nők is kerülik. Ahhoz, hogy kiépíts magadban egy jó szűrőt, ezeket a vadvirágokat is meg kell…..
Mókus ős 2015.02.21 09:15:21
@paráznabillegető:
Azonos motivumok azonos stilusban = semennyire. Viszont van egy-ket jo poen bennuk.
A szex egyik legtermészetesebb következménye, és sokak szerint egyenesen egyetlen célja és értelme a megtermékenyülés és a gyerekszülés. De amint bekerült a képbe a gyerek, úgy távolodik az addigi szexuális életünk. Akár jó volt, akár nem, akkortól más lesz. Már a…..
Mókus ős 2015.02.18 17:33:05
@Vermine:
Na erre mondja a skála egyik végétől a másikig egyöntetűen és kategorikusan minden szakember, hogy ne. Szex egy szobába a gyerekkel, akármilyen kicsi = do not.
Mókus ős 2015.02.18 17:36:29
@skarlát betű:
Persze, használják ki - a nappaliban, a konyhában, a fürdőszobában, a lépcsőházban. De ne a gyerek mellett, ugyanabban a szobában, akár kicsi, akár nem, akár halkan dugnak, akár nem.
Belsőség Heti merítés 2015.02.15 08:40:11
Zivány vadállat Elkezdte vizsgálgatni, nézi a motort, de sztem még életében nem látott ilyet :D Erre azt a következtetést vonta le h a jobb első lengéscsillapító cserélve volt :D Na mondom ok, nem Ő fogja szerelni a verdát ha megveszem az tuti :D Jó, jó de meddig? Amit…..
Mikor kikísérte a doktornő a rendelőből a betegeket(?) – hárman voltak benn egyszerre, és hangosan röhögcséltek sokáig – ő is megerősítette, hogy nem ad időpontot, mert influenza járvány van. Tisztelt praxis blog!   Múlt péntek este a vérnyomásom és a pulzusom…..
Mókus ős 2015.02.10 18:09:15
@Tempus.Anh:
A poszt nem erről szól.

Tulajdonképpen mi a bajod, mi fáj, ki bántott meg ennyire, miért vagy ennyire szerencsétlen?
Mókus ős 2015.02.10 18:44:46
@Tempus.Anh:
Persze, lehet végtelen szellemesen azt mondani, hogy inkább azt az jelenséget vélem felfedezni benned, amit az óangol irodalmi emlékek a 'medve, baszd meg a létrádat" címmel írtak körül Hódító Vilmos előtt kb. 100 évvel, és amit ma trollkodásnak hívnak. Vagy azt is lehet mondani, hogy modern kommunikációelméleti megközelítésből a reputáció menedzsment nem az erősséged.

De a kérdés nem ez volt, hanem hogy mi fáj? Mert valami nagyon-nagyon rossz neked.
Belsőség Heti merítés 2015.02.01 08:20:55
Ennyi pénzért nincs jobb Ha azt nézzük, hogy az autót vészmegoldásként vettem, a lehető legkevesebb pénzből (200 000 Ft), majd autóztam vele 30 000 km-t nem túl sok hibával akkor kijelenthetem, hogy nagyon megérte az a két év amit együtt töltöttünk. Saab - Född från…..
Mókus ős 2015.02.03 11:45:17
@SzZsoel:
Imádtam a Saabomat fél évig, épp úgy, mint a poszter. Minden hibájával együtt imádtam, oda voltam érte, büszke voltam rá. Persze, akkor még sznob voltam:) Utána meggyűlöltem, mert minden hónapban megállt. A traileres már csak úgy vette fel a telefont, hogy "hova menjek?".

Egy szóval sem mondtam, hogy ne szeresse. És én is szívesebben olvasom a részletes leírásokat, mint az egysorosakat. Sőt, még annak is örülhet a poszter, hogy szoros barátságot köthet a Saab segítségével sok jó emberrel, pl. Szikiékkel. Nekem ők az abszolút csúcs, 10 évvel a Saabos korszakom után besétáltam az utcáról másik márka kicsi, de bosszantó hibájával, és SOS segítséget kértem. Azonnal megoldották, a felajánlott pénzt pedig visszautasították.

Sziki mondta az én autómról, amikor felvettem, hogy überszar darabot fogtam ki, hogy ez egy remek kocsi, örüljek neki, csak hát ez egy ilyen márka, "igényli a törődést." Ismerte az előéletét, hozzá vitte mindig az előző tulaj is.

3 másik Saabról tudok, mind ilyen volt. Ez nyilván nem egy nagy statisztikai minta. Mindegyiket imádták eleinte, aztán pár hónap és év hirdetés után kivágták a picsába.

Ui: Megvenni igen könnyű, eladni lehetetlen. És aki ilyenre adja a fejét, irgalmatlan árvesztéssel számoljon.
Lezuhant a legnagyobb ázsiai fapados légitársaság egyik gépe. Eddig a legnagyobb, legbiztonságosabb gépekkel repülő nagy low-cost cégek biztonsági statisztikája világszerte hibátlan volt, nagy kérdés, mennyire ijednek meg most az utasok a fapadosoktól. Lezuhant az Indonesia Air…..
Mókus ős 2014.12.28 15:09:13
@ComLo:
A gepek eletkora elvben semmit nem jelent. A B-52-es bombazok kb 60 evesek es repulnek, nuklearis keszultseget adnak. Hat ja, az amerikai legieroben = eloiras szerinti karbantartas, no kreativ alkatresz-beszerzes.
Mókus ős 2014.12.28 15:19:30
@Pilot Topgun:
Nem akarlak idegesiteni, de ez a repcsi nem repult meg 14 ezer cikkust. 2008-as evjarat volt.

Nagyon helyes, amin mi rajta vagyunk, az rendben meg fog erkezni!
Mókus ős 2014.12.28 18:36:30
@Válasszunk:
Szerintem ezt túlspiláztad, még ha értem is, mit akarsz mondani. Incident vagy accident, occurence vagy hull-loss, ezek mind a szakmai nyelvhez kapcsolódnak. Az átlagolvasónak teljesen igaza van abban, hogy a halálos balesetet nem lehet túlélni. Pláne, hogy a repülőbaleseteket a "civil" ember katasztrófának fordítja magában.
Az Árpád Kórházban a bordatörésemmel röntgeneztek, a hölgy elment a filmmel, engem pedig dőlt szögben, fejjel lefelé felejtett. Én már annyi rossz tapasztalattal vagyok gazdagabb itt Magyarországon, hogy ez mar nevetséges! Pl. a Margit kórházban levették a véremet, ügyeleten,…..
Mókus ős 2014.12.17 19:09:33
@DarthVader:
Riszpekt. Végre olvasok itt olyan kommentet orvostól, amiből kiderül az empátia. Egy-két orvos kommentelőnek javasoltam már egy kis emberséget.

Úgy emlékszem, még a Szócska csinált valamilyen orvos-beteg kommunikációs programot az államtitkári ámokfutása előtt. Na, abból kellene több (hasznos programból, nem ámokfutásból.)

És az is biztos segítene, ha megszűnne a szülő-gyerek alá-fölé rendeltségi viszony az orvos-beteg relációban.
Miért kellett meghalnia egy 66 éves, makk egészséges életerős, mindenki által szeretett embernek? Miért nem vette a fáradtságot a kórház, hogy értesítse anyósomat? Tisztelt Szerkesztő!   Az RTL műsorát látva, örömmel értesültem róla, hogy van esély a nyilvánosságra!…..
Mókus ős 2014.12.11 18:05:04
@reepach:

10 óra előtt megírtad ezt a kommented:

"reepach 2014.12.11. 09:43:29
"Ha én ezt tudom a filmekből, akkor az orvos, vagy az ott dolgozók miért nem tudják? Nem néznek ilyen filmeket?"

Hát, igen, itt van a kutya elásva, és ez a megoldás kulcsa is! Sürgősen meg kell változtatni a törvényeket (a kétharmad seperc megszavazza majd), ezentul nem orvosi egyetem meg diploma kell ahhoz, hogy valaki orvosként dolgozzon, hanem igazolni kell, hogy látott legalább 5 részt a vészhelyzetből, a klinikából meg a doktor hauszból. Szerintem B.László máris pályázhat egy főorvosi állásra!"

Du. 1 óra után megírtad ezt a kommented:

"reepach 2014.12.11. 13:09:38
@Braincelle: Ha masszív állomány- és subdurális vérzése is volt (ekkora zuhanásnál valószínű), műtéttel sem lett volna sok esélye. Nem beszélve az agyödémáról.
Mindenesetre sokkal aktívabban kellett volna eljárni (sürgős CT, majd intenzív osztályos elhelyezés, monitorizálás, dehidrálás, közben kezdeményezni az idegsebészeti átvételt). Ha ezek után (mégis) meghal a sérült, a hozzátartozók is máshogy fogadják. És az is evidencia, hogy a halálesetről értesíteni KELL a hozzátartozót, ne látogatáskor tudja meg."

Segítek, ha megenged, egy kis Kommunikáció 111. Fordítva, barátom, úgy lenne tisztességes. Először írd meg a szakmait, amely akár enyhíthetsz is a hozzátartozó fájdalmán - mert rokon posztját tették ki. És ha még 3 óra múlva is mindenki annyira hülye, hogy ihaj, akkor írd meg a másikat. Ja, és egy "részvétemet" tegyél már vhova, ha már a hozzátartozó posztjára kommentelsz, plz. Köszi szépen.
Édesapám a „szakszerű” ellátást a baleset bekövetkezése után több mint két hónappal, de még a combnyaktörés igen késői diagnosztizálása után is több mint két hét elteltével kaphatta csak meg. Véletlen folytán olvastam a  A SZENT MARGIT KÓRHÁZ VÁLASZA  címú…..
Mókus ős 2014.10.28 17:36:59
@Tempus.Anh:
Már akkor nagyon furcsállottam a kommentjeidet, amikor egy hónappal ezelőtt olvastam ezt a posztot. Most újraolvastam és még inkább furcsállom. Az első kommented egy abszolút szakszerű, jól strukturált, értelmes válasz volt, nyilván orvos vagy, és biztos érted a dolgodat. A kommented utolsó mondatánál ("mi a végcélja ennek a hosszúra nyúlt posztnak?") felkaptam a fejem, majd láttam, hogy még kétszer kommenteltél, mire a negyedik beírásodnál végre kibökted, hogy sajnálod.

Na, ez maga a magyar egészségügy legsúlyosabb betegségének a tünetet. Maga a megtestesítése annak, amiért ez a blog - szerintem - létrejött.

Barátom, ezek a posztok emberekről szólnak. A szenvedő alanyok szerencsére gyakran maguk tudják elmondani, mit éltek át, mert ez azt jelenti, hogy bár szenvedtek, de legalább életben vannak. Viszont sokszor már csak a hozzátartozók írnak - írásterápia, beszédterápia. Ezekben a posztokban rengeteg félelem, szorongás és fájdalom van, nem csak fizikai, hanem lelki is, ami gyakran sokkal mélyebb, mint egy műtét fájdalma. Ugyanezeket érzik a te betegeid is. Néha vedd már észre őket. Kösz.

U.i.: Megsúgom, te is ugyanezeket érzed majd, amikor betegként bekerülsz. Ha másért nem, ezért legyél egy kicsit emberségesebb.
Engem nagyon érdekelne, hogy mi lett azzal a töméntelen pénzzel, amit az elvett immár évi három hónap körüli rendelési időből megspórolt magának az önkormányzat. T. Praxis! Nem tudom, foglalkoztok-e egészségügyinek számító, de orvosokat csak közvetve érintő témákkal, de…..
Mókus ős 2014.10.28 17:23:08
@reepach:
A Péterfy-rendelő is überfasza. A János kórház meg egyenes 4-ik évezredbeli. Ebben a kettőben jártam utoljára. Kettőből kettő kuka. De minden csodálatos. Hát ja.
Belsőség Heti merítés 2014.08.24 07:56:44
A kolosszus, vagyis ha kevés a Rolls-Royce Sokan lebeszélnek a 350-esről, pedig nem rossz az, és hengerfejes sem lesz, ha nem gyilkolod hideg motorral, bemelegíted menet közben magas fokozatban, és 70-fokon már akár rá is léphetsz, nem lesz hengerfejes! Japán romboló A…..
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
Mókus ős 2014.06.06 17:22:09
@kigyurt álat:
Csermely Péter jegyzi a Magyar Nemzet cikkét, olyan mondatokkal, hogy "a reklámadóból egy fél stadiont nem lehet felépíteni", és ez nem lényeges? Még egyszer, Csermely, Nemzet, és egy személyes vágás. Gondolkodj rajta még egy kicsit, és ha még mindig nem jutottál semmire, gyúrj tovább, de ne mondj butuska dolgokat. Bocs.
Mókus ős 2014.07.30 20:11:21
@kigyurt álat:
Álat, figyeled, mi megy itten hónapok óta? Reklámadó, aszfaltadó, mezgazd támogatások visszavonása, stb, kb. kétnaponta cikkezik a sajtó a Nagy Nemzeti Kurvaanyádozásról. A Nemzet legutóbb OV sajtósát nevezte primitívnek, amit közleménycsörte követett. Na, dereng valami annak a súlyáról, ha a Nemzet és a HírTV valamire ráfeszül? Nem? Gyúrjá' tovább, előbb-utóbb két elles állat lehetsz. Bájbáj.
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
Mókus ős 2014.07.06 14:37:23
@sixx:
Nem beszel faszsagot, csak a protokollt hozta be ide, ami nem szerencses. Boross Peter megszolitasa egy protokollrendezvenyen ma us 'miniszterelnok ur'. Egy meccskozvetites viszont nem protokollrendezveny. Ennyi. Mondjuk, ezt te is negmondhattad volna gyalulas helyett, elegansabb, mint faszozni.
Mókus ős 2014.07.06 15:24:11
@egy kozszolga:
Ha a VOLT igazgato, akar le is kopom a MECCSEN. Ez a ketto a lenyeg: volt, meccsen. A protokoll szabalyainak semmi ertelme egy meccs kozvetiteskor, a kutyat nem erdekli, nem oda valo, modoroskodas. Meg ha formalisan igaz is.
Mókus ős 2014.07.06 15:32:41
@sixx:
Befejeztuk a beszelgetest, nyugi.
Ha csak a második számú kereskedelmi tévé önfényezős közleményeit olvasnánk, arra gondolhatnánk, mekkora siker is valójában az, hogy a TV2 főnöke a harmadik legbefolyásosabb magyar médiaszemélyiség lett az országban. Például itt van ez a szöveg, meg hozzá a videó…..
A Gaudi-Nagy jelenségről két választási kampány és két interjú jut először az eszembe. 2010 tavaszán a Magyarok Házában működő – azóta többször tönkrement és gazdát cserélt – Nemzeti Kávézóban készítettünk videóinterjút Gyöngyösi Mártonnal a Jobbik…..
Mókus ős 2014.05.09 12:49:42
@freehckr:

"Hát nem tudom, a fedősztori azért nincs olyan túl részletesen kidolgozva, fogalmam sincs miért támogatná egy közel 80 milliós perzsa állam egy alapvetően keresztény európai állam alig egy milliós szavazótáborral rendelkező politikai szervezetét... mondjuk Bulgária, vagy Koszovó, esetleg Albánia helyett, ahol több milliós muszlim lakosság él, ellentétben a magyarországi 25 ezerrel... :) Ha kicsit tovább fonnád nekem a sztori fonalát, érdeklődve olvasnám. :)"

Ez nagyon vicces, magadtól értesz a politikához vagy tanultad valahol? Mindegy, ne válaszolj, jól megnevettettél a hétvégére, kösz.
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
Mókus ős 2014.05.03 16:05:24
@emzéperiksz:
Inkább azt mondanám, az ember vak. A szerelem ennél sokkal bölcsebb.
Mókus ős 2014.05.03 16:39:10
@HaCS:
Erre az ellentmondásra próbáltam rávilágítani feljebb, csak kicsit hosszabban, ezért nyilván sikertelenebbül:)