Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajtó Krisztián

8 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sétáló Budapest programjának egyik legemblematikusabb fejezete a Közlekedés. Korábban már be lett mutatva a sétálózóna és az úthasználati díjas zóna kialakításának leírása, de ez a fejezet több egyéb fontos intézkedést is tartalmaz. Kétségkívül ez a legismertebb, minden budapesti lakost érintő…..
A jövő zöld, vagy semmilyen, szól a Sétáló Budapest szlogenje, ennek megfelelően a városi környezet zöldebbé tétele és a környezetvédelem kiemelt prioritású. Programunk középpontjában a fővárosi lakosság áll, így mindennél fontosabb célunk az élhető és emberi léptékű környezet biztosítása. Ebbe…..
Budapest, a lakosság számára szabadon elérhető, úgynevezett városi zöldterületek aránya alapján erősen le van maradva a hasonló méretű és lakosságszámú városokhoz képest. Jelenleg sereghajtóként, az alsó harmadban helyezkedik el és a tendencia nem javulást, hanem további…..
„A lakosok megkapják a normális közterületeket, az élhetőbb belvárost, a szmogmentességet, a zajmentességet, a normális vendéglátóipari egységeket, a normális boltokat, amiket könnyen megközelíthetnek. Egy kicsit minőségibb irányba rendeződnek át az üzletek és a vendéglátó egységek is, mert lesz rá…..
A város, az élhető és fenntartható város vérkeringése és legfőbb szervező ereje a közlekedés. Nem véletlenül tartozik ehhez a szakterülethez a Sétáló Budapest emblematikus fő programpontja, a belvárosi sétálózóna, mely „részben az egész” módjára minden más programelemet kibontható módon tartalmaz. A…..
Hajtó Krisztián 2019.06.26 14:43:19
@pgeri: Az adóforintokra kitérve, ha nem lenne ekkora a forgalom nem lenne ilyen nagy a terhelés és ennek következményeként az amortizáció sem.
Hajtó Krisztián 2019.06.26 14:47:36
@CyberPunK: Bevallom nem vagyok szakértő, vannak nálam okosabb emberek, akik ezeket a kérdéseket megválaszolják, vagy ha nem, akkor ezeket az észrevételeket szívesen fogadják. Ha olvastad a múlt heti programösszefoglalót, akkor az egyik lényeges pontja pont az volt, hogy támaszkodni akarnak a civil szervezetekre és az észrevételeikre. Így kérlek kritizáld a programpontokat, hogy felszínre jöjjenek ezek a vélt, vagy valós problémák. Köszönöm!
Hajtó Krisztián 2019.06.26 14:49:10
@GyMasa: Igaz, de a szakértők igyekeztek a fővárosi költségvetéssel számolni. Nem egyszerű, de rajta vannak!
„A Sétáló Budapest emberközpontú és zöld szemlélete az önkormányzás szervezetében elsősorban úgy jelenik meg, hogy az öncélú jelenségeket, a titkolózást, a mesterséges szervezeti széttagolódottságot, valamint a polgárok világától való elkülönülést felszámoljuk. Budapest nem létezhet a saját…..
A Sétáló Budapest emberközpontú és zöld szemlélete az önkormányzás szervezetében elsősorban úgy jelenik meg, hogy az öncélú jelenségeket, a titkolózást, a mesterséges szervezeti széttagolódottságot, valamint a polgárok világától való elkülönülést felszámoljuk. Budapest nem létezhet a saját kerületei…..
Az autózás nem csak környezetszennyező, hanem meglepően drága is. A családok a tudatos közlekedéssel és az alternatív megoldások igénybevételével védeni tudják a környezetüket, és a saját költségeiket is drasztikusan le tudják csökkenteni. Ez havi szinten több tízezer forintos spórolást jelent,…..