Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wuaaa

0 bejegyzést írt és 1262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Norvégiát sokan pozitív példaként említik, és joggal. Következzen most néhány azon dolgok közül, amik miatt az ötmilliós ország büszke lehet magára. (Aztán majd egy másik posztban megnézzük azt is, mik azok, amik miatt nem.) Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz, miként…..
Aki sokat utazik (és azért a határátkelők többsége ilyen) az tudja, hogy a repülés általában unalmas műfaj. Az ember egy csomót várakozik a repülőtéren, majd többé-kevésbé kényelmesen (kényelmetlenül) ül pár órát a gépen, hogy aztán várhassa a csomagját a…..
Tulajdonképpen érthető, ha a barcelonaiak ki vannak akadva a rengeteg turista miatt, ugyanis csak nekem van 3-4 ismerősöm, aki idén a katalán nagyvárosban járt. Erre jön Balázs posztja, melyben szintén barcelonai kalandokról számol be. Ráadásul úgy, hogy dicséretre méltó módon…..
Ha az ember szívesen kipróbálná magát külföldön, akkor jó választás lehet az önkénteskedés, ami már sokaknak bejött. Persze mint mindig, akad olyan is, akinek nem volt olyan jó élmény. Most egy ilyen beszámoló következik Pétertől, elöljáróban csak annyit hangsúlyoznék, hogy ez egy ember története,…..
Határátkelő Egy történet eleje 2018.06.07 06:30:00
Rézi és családja sztorija kétségkívül különleges egyrészt annyiban, hogy Lengyelországból viszonylag kevés írás érkezett eddig, másrészt azért is, mert azt bizonyítja, hogy (noha domináns, de) az Európai Unión belül nem cask nyugat felé lehet mozogni. Hogy miként kerültek…..
Vajon mennyire csapódik le az, ami Magyarországon történik, illetve ami az országban történik a határátkelőkre? Mennyire látszik Magyarország külföldön és főleg: mi látszik belőle? Ezt a kérdést járja körül Zsó posztja, aminek persze a vasárnapi választás is ad némi…..
wuaaa 2018.04.07 09:15:52
@Shanarey: Az angolok helyében inkább azt sajnálnám, hogy milyen lett Anglia.
Nagyon élvezem, amikor egy beérkező írás olyan munkákat mutat be, melyekre általában nem gondol az ember. Pedig egy buszt nyilván mozgatni, takarítani kell a garázsban, és általában nem árt megtankolni sem. Márpedig ezek keményebb munkák, mint elsőre gondolná az ember. Péter mai…..
Határátkelő A honvágy tíz jele 2018.03.02 06:30:00
Valamivel több, mint két év nem kevés idő az ember életében, külföldön élve meg pláne nem. Ennyi idő után az ember már bőven elkezd beilleszkedni. A mai szerző, Angersin úgy került külföldre, hogy meglátott egy álláshirdetés, amire felkapta a fejét. Tulajdonképpen nem…..
wuaaa 2018.03.03 12:25:40
@Határátkelő: " A poszt nem Norvégiáról szól, hanem a honvágyról."

Ja, így már mindjárt más, mert ha a honvágyról szól, akkor viszont fantasztikus ez a poszt.
Ha annyi euróm lenne, ahányszor az elmúlt években olvastam a lekezelő hangnemben emlegetett „mosogató”, „recepciós”, „pincér” diplomás határátkelőkről, akkor egész kellemes összeg ülne a számlámon. Pedig biztos, hogy szégyen az, ha valaki ilyen munkát végez? Ezt a…..
wuaaa 2018.02.25 08:54:35
Az mindenkinek megvan, hogy a norvégok több mint 6000 adag asztmagyógyszerrel indultak neki az olimpiának?
www.nrk.no/sport/olympiatoppen-har-sendt-over-6000-doser-astmamedisin-til-ol-1.13880280

Kedvező hatással van a vér oxigénszállító képességére ha jól tudom és nem számít doppingnak. Az éremtáblázat alapján működni is látszik. Már gratuláltam is norvég kollégáimnak az eredményhez, a legjobb kondícióban lévő asztmásokhoz a világon.
wuaaa 2018.02.25 10:11:14
@Főgebra: Írtam volna, hogy nekem ez újdonság?
Az elmúlt egy-két nap egyik legnagyobb vihart kavaró eseménye minden bizonnyal Elizabeth Swaney (vagy ha úgy jobban tetszik: Swaney Elizabeth) olimpiai produkciója volt. Magyar színekben. Aminek kapcsán felmerült bennem pár kérdés, ezeket osztanám meg ma veletek, utána pedig remélem, jól…..
Határátkelő Túlélni a telet 2018.02.17 06:30:00
Azért ilyentájt, február közepén az embernek már nagyjából a hócipője tele van a téllel, még akkor is, ha nem Skandináviában él. Ha pedig ott, vagy oda vágyik, akkor különösen érdemes felkészülni a sötétre és az azzal járó mindenféle lelki nyavalyákra. Ti hogy bírjátok…..
WTF are we doing? – teszi fel a kérdést Tamás, illetve az általa írt poszt elején belinkelt videóban az együttes. És tényleg, mit művelünk a világunkkal, és mindez hogyan néz ki egy Norvégiában élő magyar szemével? A mai talán szokatlan poszt lesz, de szerintem a téma fontos és sokat lehet…..
wuaaa 2018.02.14 00:26:16
@Herr Géza: Szerintem még nem kezdett el inni.
Valamelyik nap szokás szerint jó későn vacakoltam a másnapi határátkelős poszttal, amikor eszembe jutott, érdemes lenne egyszer beszélgetni arról, kinek milyen a munka-magánélet egyensúly a mindennapokban, illetve miként változtak meg (ha megváltoztak) az arányok határátkelés…..
A határátkelés egyik legnehezebb része az, hogy az ember lemarad sok fontos eseményről: születésről, családi ünnepekről, vagy éppen a legszomorúbb pillanatokról. Sokan írták már azt, hogy ezt a legnehezebb feldolgozni – ma is egy ilyen történet következik...
Magyarok márpedig mindenhol vannak (ez aligha újdonság), nem volt ez másként az idei davosi Világgazdasági Fórumon sem. Ahol egy dolog a csillogás és a beszédek, a másik pedig mindaz az elképesztő meló, ami a kulisszák mögött zajlik. Ide pillanthatunk be Ütvefúró posztja segítségével...
wuaaa 2018.02.01 10:11:14
@Herr Géza: Komp akart lenni, de nem komp lett. Na.
wuaaa 2018.02.01 10:25:30
@Herr Géza: ..ha jobban belegondolok.. PORtörlés, PORszívózás, PORtás....
ott van az..
wuaaa 2018.02.01 19:09:09
Nagyon érdekes poszt a mai, hiszen elég ritkán juthat el valaki (ráadásul dolgozni) a világ egyik legegyedibb repülőjére, hogy a legprofibb gárda társaságában tölthessen nem is olyan kevés időt. Mielőtt belevágnánk Zoli posztjába, figyelmeztetek mindenkit, hogy a poszt első fele…..
wuaaa 2018.01.26 17:29:37
@FutureFry: @Arthamyr: A Lufthansának van majdnem húsz darab pár éves 747-ese, még sokáig nem fog kelleni siratni őket.
Magyarországról Írországon és Anglián keresztül Németországba vezetett Welshibardok élete, aki tíz év alatt fiatal nőből családanya lett. A szigetországi magányt a boldogság váltotta fel egy kis német településen. Lássuk, miért jó ott neki (a képeket köszönöm szépen)! „Tíz ok, amiért szeretek itt…..
Mi jut eszébe egy átlag magyarnak (vagy európainak) Japánról? Nyilván a gasztronómia (szusi, zöld teás ropi...), a történelem (szamurájok!), a fejlett technika, no és ha kicsit tájékozottabb, akkor talán még az is, hogy ez az ország, ahol annyit dolgoznak az emberek, hogy az már komoly társadalmi…..
wuaaa 2018.01.11 20:26:46
@Bredpitt Monika:

"Ha en alkalmaznek embereket tuti, hogy a dohanyosokat kihagynam.."

"..besetaltam egy uzletbe, ahol eladot kerestek, amikor ram nezett a csaj, kozolte velem, hogy fiatalabbra gondoltak,
Az en amerikai ferjem kikelt magabol, hogy ezert amerikaban egy ugyveddel mehetnel vissza az uzletbe.."

Jaha.. hát ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
A minap az egyik poszt alatt (Kivándorlás és kormány: sötét kép rózsaszínre festve) jött fel a szokásos vita, konkrétan az egyik kommentelő írta, hogy most akkor márpedig mondjam meg, hogy akkor Orbán Viktor felelős-e az elvándorlásért, és miért nem. Noha a hozzászólás szándéka elég nyilvánvaló…..
Amikor felvetettem, írjátok meg, mi az a tíz dolog, amiért szerettek ott élni, ahol éppen éltek, akkor a blog jellegéből adódóan elsősorban külföldi helyek merültek fel. Aztán kommentekben is többször felmerült, hogy miért ne lehetne ilyen posztot írni Magyarországról is, ami teljesen igaz. És akkor…..
wuaaa 2018.01.05 11:28:48
@Dikusz: A múltkori Svédországos poszt után is bekommentelte valaki, hogy azért szeret ott, mert énekel egy kórusban és a kis templomban szépen zeng a kórus hangja. A kis templomok már csak ilyenek, ez adott. Ugyanúgy ahogy az is, hogy a hazádban az anyanyelveden megértenek. Meg hogy kék az ég, zöld a fű és jó illat van eső után.
A pizzafutárkodás viszonylag jó kiindulópont lehet sokaknak, akik próbálnak külföldön valamilyen átmeneti megélhetést találni, hiszen nem kell hozzá speciális tudás (a folyamatosan frissülő ingyenes GPS-ek korában pláne), viszont emberre mindig szükség van. A korábban már szállodai és alkalmi…..
wuaaa 2018.01.04 08:02:35
wuaaa 2018.01.04 13:10:49
@geegee: "Egy rendelt pizza simán van 100-150 korona, (10-15 euro) + a kiszállítás; szemben a bolti fagyasztott 30 koronással, ami kb ugyanakkora, meg ugyanolyan jó.."

Bizony, kollégáim saját bevallása szerint is norvég nemzeti étel a grandisz (Grandiosa) :)) A kulináris élvezetek netovábbja, amikor a mirelit pizzát még sajátkezűleg ezzel-azzal tökéletesítik.
wuaaa 2018.01.04 15:37:33
@Dikusz: "de mi van akkor, ha a melóhelyeden jön rád hirtelenjében a pizzázhatnék? Nem szaladhatsz haza a csodahüttődhöz"

Nyilván munkahelyi lehetőségek kérdése, de ha menne, beraknák egy képet a munkahelyi fagyasztónkról, ami tele van grandisszal meg jégkrémmel.. :)
Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki…..
wuaaa 2017.12.23 20:43:26
@létkoktél: Végre. Köszi, hogy írtál. Posztot is írhatnál. Mondjuk a tíz ok, amiért nem...
A kérdésre persze rögtön rávághatnánk, hogy azért, mert a világ egyik legmagasabb életszínvonalat biztosító országa (röviden: a pénz miatt), de a dolog azért ennél összetettebb. Persze Tamás felsorolásának pár pontja szorosabban vagy lazábban összeköthető az anyagiakkal, de többről van itt szó.…..
wuaaa 2017.12.05 17:41:44
@Barkalot: Ezrével dolgoznak lengyelek, litvánok, lettek, stb. évekig úgy, hogy még angolul sem tudnak rendesen. Gép/fémiparban is. Regisztráld az életrajzod norvég adecco, jobzone, ilyesmi állásközvetítőknél.
Ha igazán ott akarnál lenni, már ott lennél.