Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K2

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A neves magyar járműgyártó idén lenne 120 éves. A jubileumra való tekintettel összeszedtük a tíz legszebb Ikarus buszt. 10. Ikarus V127/Modulo M108D, formatervezett ARC Szoknunk kell még a Modulo M108D nevet Nem sokáig viselte az Ikarus márkanevet az ARC V127 típusú busz, de a…..
A Fiumei úton, a Nemzeti Sírkert és a hamarosan Sorsok Házaként megnyitó egykori Józsefvárosi pályaudvar között, az elkanyarodó villamospályát követve egy keskeny utca nyílik. Aki ismeri, többnyire az is hibásan, útként említi, holott valójában csak utca a Salgótarjáni, ráadásul pár száz méterrel…..
A fenti képet ugyan már néhány éve készítettem Dublinban, de felteszem, hogy még ma is működik a kocsma, ha már egyszer több mint 800 évet kibírt. A fotózáskor még arra gondoltam, arról írok, hogyan számolják egy épület vagy intézmény korát az írek és hogyan mi, ám a…..
Megjelent a Kerékagy című társblogunkon egy írás, Biciklis káoszt okozhatnak az új MÁV-kocsik címmel, de http://kerekagy.blog.hu/2013/05/17/mar_nem_lopjak_el_a_biciklit_a_balatoni_vonaton link alatt. Ez a kettősség jól reprezentálja a kerékpáros társadalom megítélését, ahogy a…..
Update: jönnek az első MastCam fotók! El fog tartani egy darabig, amíg mind eljön, és ez még csak a 34 mm-es kamera, a 100 mm-es objektív még nagyobb felbontásra lesz képes! Egy nyers kép egy kerékről, alatta pedig a Gale-kráter fala (credits: Daniel Machacek). Ezt meg a…..
A Budapesti Közlekedési Központ tette ki honlapjára azt a tervet, ami szerint várhatóan majd átalakítják a környéket. Engem nem dob fel különösebben, hogy a Finta Stúdió is részt vett a munkálatokban, és a renderelt képeket elnézve sem áll még össze egységes koncepció a…..
8ker Kiegészítés 2011.08.27 11:41:00
 Itt a nyár, a kerületben több iskolát is felújítanak. A tanévnyitóra nagyjából mindenhol kész lesznek, de van olyan, ahol már most befejezték. Igaz, nem kellett sokat dolgozni, viszont annál látványosabb lett. A Vas utcai kolosszális iskolát (tervezte Lajta Béla) vidámsággal töri meg a pár legoból…..
K2 2011.08.28 11:22:18
sziasztok, hasonlót korábban berlinben láttam:
www.panoramio.com/photo/23860970
sztem nagyon klassz h itt is kitalálta vki, és nagyon klassz, h a bródyban a téglákat is festik
A hétvégén a Balatonfelvidéken kószáltunk és a kisőrspusztai Vasas tó partján összefutottam Harmathy Ildikóval, a káptalantóti piac szervezőjével. Minden elismerésem az övé, amiért gatyában is megismert, pedig összesen négyszer találkoztunk a Budai Gourmet fesztivál kapcsán…..
Alapvetően szomorú a következő történetben, hogy 10 évig tartott, amíg idáig eljutottunk, de pozitívan állok a dologhoz. A vasúti jegyvásárlásról van szó, amihez 2011-ben már a számítógépet is használják.Az állami vállalatok, ez esetben a MÁV és az innováció…..
8ker Blaha tervei 2011.03.05 10:36:00
 Nicsak, mit fújt be a szél a postaládámba a tegnapi padtalan Blaha képe után! A tér átépítésének teljes tervét. Mazsolázzatok belőle szépen, van mit. Érdemes nagyítani néha, hogy a szöveg is olvasható legyen teljesen. Itt van például a padtalanság. Ezután sem lesz,…..
8ker Műemlékek 2009.03.09 13:21:00
Mint ahogy arról kedvenc várossal foglalkozó blogunk beszámolt,195 új műemlék épület/terület  "született" az oktatási és kulturális miniszter rendeletére. Ezek közül a kerületünkben a következők:   62.       Budapest VIII.…..
Hungarian Cycle Chic Pesti hangulat 2011.01.26 14:07:00
Kimura sötétebb tónusú, karcos képein tetten érhető a "pesti utca hangulata".(nekem legalábbis. Igazából komoly pénzt nem mernék feltenni arra, hogy ezek konkrétan pesti utcák, de hogy pesti utcákon tetten érhető a képeken látható hangulat, arra mindenképpen :) )Fotó:…..
K2 2011.01.27 10:47:31
Mostantól, ha bármelyik kanadai rádió játszani akarja a Dire Straits Money For Nothing című slágerét, csak bizonyos feltételek mellett teheti. Egész pontosan a faggot szót kell eltüntetni a 26 éves szerzeményből, amit a homoszexuális emberekre szoktak használni az angol nyelvben.…..
Fővárosi Blog Ez meg mi? 2008.06.06 15:51:00
Sziasztok! Szerintetek ez a gép mire jó, és miért néz ki ilyen furcsán? A Keleti pályaudvarnál fotóztam. Valami markológép lehet, de akkor mi van a markolófej feletti részen? Ha van egy jó tipped, írd meg!..
K2 2010.11.26 23:18:56
Miközben szinte minden autógyártó - az aktuális divathullámokat meglovagolva - sorban bocsátja piacra a terepjárónak látszó tárgyakat, végre itt egy olyan jármű, ami nem az átlagosnál kicsit magasabb építésével és rücskösebb gumikkal hívja fel magára a figyelmet, hanem…..
K2 2010.11.22 23:00:14
Napi Budapest Kogart ház 2010.05.02 02:00:00
Az Andrássy úton álló Kogart ház kortárs művészeti galéria és étterem egyszemélyben. Apró érdekesség, hogy múltjának részletei csupán pár éve derültek ki: a felújított épület átadásakor megjelent egy idős hölgy, aki mint később kiderült Ohrenstein báró lánya volt…..
K2 2010.11.21 11:40:53
FMK
A Rákóczi út akár a város reprezentatív utcája is lehetne, ha történetesen nem itt menne keresztül egy 2x3 sávos kvázi "autópálya", ami szinte lehetetlenné tesz mindenféle nívós kereskedelmi életet az utca mentén...
K2 2010.11.21 11:26:03
A Bástya utcában lévő játszóteret a Mátyás király korában épült középkori városfal szegélyezi. Ez az egyetlen pont, ahol a falak közterületen, nagy felületen, tisztán látszanak. Legalábbis még egy darabig: a játszótér ugyanis épitési telken létesült ideiglenes…..
Kezdetben nyilvánvaló volt, hogy a makettpárbaj a furcsa feladat, az új parlamentépület tervezése miatt lesz emlékezetes. Ezzel szemben végül a legizgalmasabb felismerés az volt, hogy a szakmai közönség is képtelen a racionális döntésre, ha cuki gyerek vagy a nagy színes…..
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
K2 2010.11.17 19:05:17
Reggel nagyot néztem, ahogy egy Russia feliratú mezekbe öltözött csapat kanyarodott fel elém a Margit-hídra, majd pedig hiper-áramvonalasított sisakú bringásokat láttam egész nap a körúton szaladgálni ultrakönnyű bicóikkal, spoke-okkal. Mókás színt hoztak az urbán látképbe a…..
Van Magyarországon egy olyan, jellegzetesen viszonylag jómódú, elveiben liberális, Budapest belső részében dolgozó, élő, magát kulturáltnak tartó embertípus, amely neheztel a Nemzeti Színházra. Neheztel: azaz nem örül neki, hogy ott és akkor és úgy épült föl, ezért dohogva…..
Belsőség Hadd csattogjon! 2010.01.14 12:03:00
Tegnap este holtfáradtan estünk be a szerkesztőségbe Csikóssal. Egy kicsi, de maradandó károsodást okozó olasz autót és egy svédet voltunk vezetni, fotózni, ami bizony Csikós részről sok aszfalton fekvéssel, részemről pedig hidegben ácsorgással járt. Szóval voltunk már jobb…..