Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ligeia_Insana

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Ezüst-kolloid 2014.08.01 07:54:12
Az ezüst-kolloidról pár mondat erejéig megemlékeztem már a lúgosításról szóló cikkben, de úgy gondoltam, szentelek egy rövidebb önálló írást is a témának. Aztán ebből egy hosszabb írás lett, mert ahogy kalandoztam a téma körül, sorra dőltek ki a csontvázak a szekrényből. Azt már megszoktam, hogy…..
Ligeia_Insana 2014.08.01 15:01:06
Van olyan ezüst-kolloid, ami feltehetően kozmetikumként "OÉTI engedély számmal" van forgalomban. A dobozon az szerepel, hogy száj és torok öblögető, de a gyártó honlapján már olvashatjuk a belsőleges alkalmazás javallatait is.
Nekem az a kedvencem, mikor az EPA által meghatározott referencia dózist (
en.wikipedia.org/wiki/Reference_dose) tüntetik fel a szükséges napi beviteli mennyiségként:
"Az Ezüstkolloid biztonságosan, egész életen át fogyasztható. Mennyiségét hitelesen az EPA (Envrironmental Protection Agency) végezte aki, ún. Referencia Dózisban állapította meg a napi mennyiséget. Ez RD= 5*10-3 mg/kg/nap, ami azt jelenti, hogy az általuk megállapított napi adag egyenlő a napi saját testsúly kg szorozva 0,005 mg- mal."
Az újságírás alapvető szabálya, hogy már a címmel fogjuk meg az olvasót, de ugyanilyen fontos, hogy az első néhány, gyakran kiemelt sor (ún. lead) is érdekfeszítő legyen. A Népi gyógyászat: Gyuri bácsi gyógyteái című írás az első kívánalomnak nem felel meg, azonban…..
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..