Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigmac

0 bejegyzést írt és 709 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta itthon ülünk, a futáros-csomagos sztorik kaptak egy egészen szokatlan mellékízt. A nem tartózkodott otthon és az átvevő hiánya kifejezésektől hisztérikus kacagva zokogásba kezdünk, főleg ha idősebb olvasónktól jött levélben olvassuk. Persze előfordulhat, hogy nem halljuk a kertben a csengőt,…..
bigmac 2020.04.23 19:34:47
@juhaszvik1: "Be kellene látni, hogy a Posta útjában van a fejlődésnek. Ha most ebben a pillanatban az egészet feloszlatnák, akkor nagyon gyorsan csak jobb és hatékonyabb szereplők vennék át a helyét (persze nem hibátlanok, olyan idehaza nincs). "
+1!!!
Szinte mindannyiunk találkozott már valamilyen módon követeléskezelő cégekkel - és általában nincsenek jó tapasztalataink velük. Ennek számos oka van, ma azokat a jogi trükköket veszem számba, amiket az adósokkal szemben "bevetnek" azért, hogy a követeléseket érvényesítsék, igen, sokszor az…..
bigmac 2019.09.20 19:10:59
@drbakonyililla: Én ebben a három bekezdésben továbbra sem látok semmit olyat, ami utalna arra, hogy én jogviszonyban állok az engedményessel..
Nem írtam nekik alá semmit, nem rendeltem tőlük követeléskezelést; nem ismertem el a tartozást sem szóban, sem írásban, sem ráutaló magatartással.
Olyan paragrafust tessék nekem mutatni, amiben az áll, hogy ez nem számít; nem kell aláírás/szerződés/ szóbeli megállapodás ahhoz, hogy jogviszony keletkezzen (szép is lenne).
Mert amíg nincs ilyen paragrafus, addig jogtalan a haszonszerzés.
A fenti három paragrafus max arra jogosítja fel a kk-t hogy telefonon/ levélben udvaroljanak nekem, amíg azt hagyom. illetve amíg az nem meríti ki a zaklatás fogalmát.
Feltételezem, hogy ezért nincs keresetlevél ellentmondásra. Legalább is több mint egy éve már, és nem jött semmi, hacsak nem megint a szembelévő társasház levélszekrényeinek a tetejére tette ki a tömeggyilkos postás fajtája az értesítőm :)

Minek vannak ezek a KK-k egyébként? Milyen hozzáadott értéket képviselnek?

Nekem ha tartoztak / tartoznak:

A: megpróbálom a követelést valamilyen úton-módon behajtani/ érvényesíteni
B: hagyom a fenébe az egészet, elengedem; legyintek; levonom a konzekvenciát.
Nincs olyan hogy C és eladom, mert azzal csak arra tanúsítok ráutaló magatartást, hogy:

A: nekem erre a pénzre nincs szükségem, megvagyok nélküle
B: én is tudom, hogy nem teljesen jogos a követelésem.

Bankoknak, hitelintézeteknek (engedményező) van 2-3 behajtási osztályuk (korai behajtás, késői behajtás, behajtás lezárás, stb)
Ezeken az osztályokon vígan elücsörög jó pár ember.
Nem hiszem el, hogy nincs egy Terike, aki két FB hírfolyam betöltés között amíg lefő a kávé nem tudna elektronikus úton (mert ugye így szokták) FMH kibocsájtást kezdeményezni.

És akkor most nem lenne min vitatkoznunk, a tényállás tényleg egyértelmű lenne, mind jogalapjában, mind matekilag.

Nincs ez az egész jogilag rendezve...ha rajtam múlna, biztos hogy beszüntetném ezt az egész engedményezés nevű jogi debilitást.
bigmac 2019.09.20 23:16:14
@ProsTata: "Én konkrétan már vásároltam követelést banktól, pontosan tudom ennek menetét. Onnantól nekem tartozik, nem a banknak. Minden jogát, ami volt a banknak én birtoklom, a szerződésetekben a bank helyébe lépek."

Így már minden teljesen világos, köszi a tájékoztatást Tata, nincs is több kérdésem...;)

Pont a nyerészkedő fajtád elkedvtelenítése miatt szüntetném meg az engedményezés intézményét ;)
Aki szeretett volna mostanában bármilyen szakmunkát elvégeztetni a ház körül, az biztosan tele van ilyen történettel. Aki meg nem, az sok ilyet hallott. Szobafestő ígérgetés lvl egymillió, hónapok óta a kanapén alvó, mégis igen kitartó lakástulajdonossal. Történetem egy budapesti, mindössze 42…..
„Képes egyszer úgy viselkedni, hogy elhiszem, élete értelme vagyok, máskor meg úgy, mint egy utolsó senkivel” - A kapcsolat 3 év után érzelmi hullámvasútazásba ment át, és a csaj most ott tart, hogy nem tudja eldönteni, maradjon, vagy adjon még időt neki. Amikor minden rendben van, irigylésre méltó…..
Sokunkat nem hagy nyugodni a macedón politikusbűnöző ügye. Hiába próbálja a kormány egyszerű „jogi ügynek” beállítani Gruevszki befogadását, attól az még egy börtön elől menekülő korrupt politikus maffiafilmekbe illő szöktetése marad. Tételesen utánajártam, mi igaz abból, amit a kormány állít.…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
Hogy véletlen vagy van valami oka a jelenségnek, egyelőre nem világos, de az biztos, hogy az utóbbi hetekben megszaporodtak a behajtócégek megkereséseivel és a végrehajtásokkal kapcsolatos levelek a hozzánk érkező panaszemailek közt. A hype miatt készül is egy okosítás a témában, de a legfontosabb…..
Nem teljesen világos hogy Lilláék büdös kis állatok vagy titkos kis lehallgató eszközök miatt kényszerültek pótszállásra, de a baj nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy a hostel nem tartja be az ígéretét, viszont betart a panaszkodónak a Boookingon. Ejnye, ez a viselkedés egyáltalán nem méltó egy…..
Ők megmondták, hogy folytatják. Nem mondták ugyan, hogy mit, de most már világos. Ha el lehet menni a falig, el is mennek a falig. Amíg van olyan politikai szervezet, média, vállalkozás, akár egy civil szervezet, amelyik nem hajlandó legalább bólogatni arra, amit csinálnak, addig van…..
bigmac 2014.06.03 10:18:05
We
Fiatalság, öröm, felfrissülés, boldogság, kiegyensúlyozottság. Ezeket ígéri a legtöbb ásványvízmárka reklámszlogenjében. A számok az emberi naivitásról és lustaságról árulkodnak: globálisan 22000 milliárd forintot költünk palackozott vízre évente. Úgy tűnik, a…..
Mandiner blog Magyar Korlát 2014.05.06 22:31:00
Ahogy a Facebookon terjedő fotó civil feltöltője írja: „Magyarország egyetlen fotón elmesélve”. Egyebet nem tudunk mondani, kérem kapcsolja ki...
bigmac 2014.05.07 05:59:12
Tisztelt MT!   Szerencsèmre olvastam azt a weboldalt hahol "talàn"a segìtsègemre lesznek.Sajnos èn is azok közzè kerūltem akik àtverve èrzik magukat mint kūlföldi dolgozò.   Közel egy ève jöttem meghìvàsra dolgozni Baden Wūttenbergbe(titisee)-be.Itt egy bajor csalàdnàl…..
Nincs elég minőségi áspiskígyó, szarkeveró szemétláda a Parlamentben? Ahogy látom, van, aki el tudna képzelnie egy kis vérfrissítést ...Én tuti Fehér Walterre vagy Andervud Ferencre szavaznék ha lehetne! ..
bigmac 2014.04.04 04:52:13
@Marcellusca: ő lesz az csuti ártány új dublöre:D
A külföldön történő szavazással kapcsolatban sok horror történet olvasható, íme az egyik:   Kedves Zugügyvéd!   Szeretnék tanácsot kérni az alábbiak kapcsán.   Mivel Berlinben élek, ezért a külképviseleten való választási részvételhez regisztráltam. Az…..
bigmac 2014.04.01 20:02:59
Megint előállt egy fura arc a nagy NAV-leleplezéssel. Csak most az egész egy nagy OMG lett, ahelyett, hogy tovább  szította volna a tüzet vagy fújta volna a passzátszelet, vagy mittudomén, amit az első kis leleplező figura indított el. Az első megjelenés elég durvára sikeredett,…..
"A Szellemi Honvédelem elnevezésű sajtódíjjal tüntették ki Seszták Ágnest, a Magyar Nemzet főmunkatársát és Szabó Anettet, a Hír Televízió műsorvezetőjét. A Magyar Nemzet alapító főszerkesztője, Pethő Sándor emlékére létrehozott elismerést minden évben azoknak…..
bigmac 2014.03.22 02:50:20
Ha a ’90-es évek közepén rendszeresen jártál moziba, akkor láttad ennek a filmnek az előzetesét, méghozzá sokszor. Én legalábbis vagy egy éven keresztül minden alkalommal. Még most is előttem van, ahogy kezdődik: Bruce Willis egy öreg, viharvert kocsiban a semmi közepén épp Mexikó felé tart.…..
Ricsi a postaláda előtt 150 centiméterre találta meg az esőben nagymamája tévéújságját, és rögtön le is filmezte: Egy Budapest-közeli kisvárosból írok, lényegében teljesen mindegy, hogy honnan, mivel úgy gondolom, hogy nem csak nálunk van probléma a Magyar Postával. Az…..
bigmac 2014.02.25 20:48:05
@igi1:
"nem lehet itt a homáron pasit keresni. :( ha egyszer itt megszoksz, rögtön kórusba fújják a támadószövegeket. :( most mondd meg, mér nincs itt egy facér pasi se!? van heli, van én, meg van batgirl is, akinek nincs párja, mégse kellünk senkinek se. Csak a giraffe-nek meg Manyecsnak van párja, a többiek meg nős pasik (talán a malac van még), vagy külföldön élnek. "

Más lesz itt a gond;)
bigmac 2014.02.25 20:53:56
@Black Hole: nyugodtan toljad csak lefele, de borotvával, ez az új világtrend, a kutya má nem menö:D
Reni megtalálta azt a menő budapesti kuponos éttermet, ahol nem azért kell előre foglalni helyet, mert annyira sok vendég lenne, hanem mert különben nem vesznek húst a hiperbe. Mindigfriss, nemigaz? A Kemencés pincére hívnám fel mindenki figyelmét, aki teheti, messziről kerülje…..
bigmac 2014.02.20 19:39:35
@♔batyu♔:
" Telefonon nem tud rendelni, mert nem veszik fel, erre odamegy személyesen."

Semmi zsidók? Semmi libsibolsizás? Semmi cigok? Meg egyáltalán te itt?

Vazz beteg vagy?
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
bigmac 2014.02.11 20:18:31
@rexcramer: nem, de annyira nem is érdekel...nyilván lepotyogott a talicskáról...

Viszont engem meg az érekelne hogy a főnököd meg a gázszerelője honnan okositott magának 4 év alatt annyit amit egy technikatanárnak nem sikerült 20 év alatt..

Kishazánk összes nyerges Ifája épphogy elég...
bigmac 2014.02.11 20:51:24
@Sírköves Slomó:
" Kezdjük azzal hogy ha érdekel járj utána."

Költöi volt a kérdés..

Ez a baj veletek birkákkal...be vagytok programozva...

Gázszerelőnek mekkora a vagyona? Csotinak mekkora a vagyona? Gázszerelő mióta van a fazéknál?
Csoti mióta van a fazék környékén?
bigmac 2014.02.11 21:26:29
@Sírköves Slomó:
A rövid idö alatt aránytalanul nagy és más kárára elkövetett vagyongyarapodás igenis zavar..

Téged is zavarna ha a fasz másik végén ügyködnél;)
A Jobbik következő frakciójában kizárólag politikusok lesznek. A lista első 27 jelöltjéből mind a 27 képviselő. 26 most is országgyűlési képviselő, a 27. pedig megyei közgyűlési képviselő. Így egyetlen "civilt" se visznek a parlamentbe, hiszen 27-nél több képviselőjük…..