Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zengjen a dalunk fajtárs

0 bejegyzést írt és 372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Napok óta a vezető hírek egyike a Germanwings járatának tragédiája, ahol egyre biztosabbnak tűnik, hogy a másodpilóta szándékosan rántott magával 149 embert a halálba. A legtöbben aligha tudjuk beleélni magunkat, hogy képes valaki egy utasszállító repülőgépet a sziklának…..
Már nagyon régóta csodálkoznak az angolok, hogy hogy lehet az, hogy itt élő muszlimok Szíriába utaznak, és beállnak az iszlám államhoz robbantgatni, meg fejezgetni, vagy épp nem mennek sehova, hanem igyekeznek mindezt itt helyben megoldani. Nem értik, hogy hogy lehet az, hogy…..
zengjen a dalunk fajtárs 2015.03.02 23:45:48
Kolinda Grabar Kitarović, Horvátország első női köztársasági elnöke ünnepli győzelmét Vajon mekkora hiszti lenne, ha mégis a külhoniak döntenének? És hasonló esetben Magyarországon? Ez volt Horvátország történelmében a legszorosabb köztársasági elnökválasztás. Az…..
Ismerősöm a közös alma máterből, a kecskeméti Katona József Gimnáziumból e rovat egyik olvasója. Gyakran szól hozzá, ezúttal például azt javasolta, hogy ha már naponta írok harminc sort a médiáról, igazán reagálhatnék X. Y. műsorvezető meghökkentő…..
zengjen a dalunk fajtárs 2015.01.11 10:34:40
@Ad Dio:
"Ma Európában szinte az össze bíróság azonnal elhajtana egy ilyen ügyben. "Szólásszabadság" van. "

Kivéve, ha a libsik számára kényes témákról esik szó. Mert akkor rögtön más szabályok érvényesek

Azzal is vitába szállnék, hogy itt nyugati-iszlám konfliktusról van szó. Két keleti testvérnép, az arabok és a zsidók családi belháborúja megy, amiből az egyik fél "nyugatinak" titulálja magát, nem tudom miféle logika alapján. jobb lenne ha valahol máshol rendeznék le a konfliktusukat, és minket európaiakat kihagynának belőle
zengjen a dalunk fajtárs 2015.01.12 00:25:46
@Gerardus A. Lodewijk:
Hadd kérdezzem már meg, mi a véleményed a holokauszttagadást (ami ugye egy vélemény kifejezésre juttatása) büntetni rendelő törvényről?

Az is a "civilizáció egyik fontos értékének eltörlése iránti harc." eszköze?
zengjen a dalunk fajtárs 2015.01.12 13:12:57
@Gerardus A. Lodewijk:
Akkor ebben egyetértünk. Én ellenzek mindenféle diszkriminációs törvényt, a pozitív diszkrimináció éppolyan igazságtalan mint a negatív (a kettő közötti különbség csupán nézőpont kérdése). Minden ilyen rendelkezés csak későbbi viszály magvát veti el

A szólásszabadság korlátozása pedig nyilvánvalóan elfogadhatatlan
Pár napja, az új USA nagykövet, Colleen Bell, kinevezése körül kialakult szenátusi vita során, a republikánus McCain szenátor “neofasiszta diktátornak” nevezte a jelenlegi magyar kormányfőt, Orbán Viktort. A legfontosabb megjegyezni, hogy a nagykövet kinevezése tisztán USA belügy. Magyaroszágnak…..
Hosszabban és szerintem viccesebben esik neki a kinevezésnek, az egészet arra főzve fel, hogy ha valaki sikerrel tud navigálni egy szappanopera történetszálai között, akkor nem okozhat gondot neki egy ilyen ország politikai viszonyai között ellavírozni. Mi is elküldhetnénk a…..
Mi semleges nézők - de rühellem ezt, aki nem drukkol senkinek, az mi a francnak néz meccset -  igazán örülhetünk, hogy nem valami karót nyelt méltóságosasszony vagy sótlan vénember az amerikai nagykövet, hanem helyettük Jóbarát András viszi az ügyeket. Mondd jóbarát, s lépj…..
zengjen a dalunk fajtárs 2014.11.14 18:29:17
@omegaline:
"Egy ember, aki profin csinálja azt, ami a dolga. "

Az a fecni amit átnyomtak a követségről kábé olyanra sikeredett, mint amikor Mari néni emlékezetből leírja, mit olvasott a Népszarában előző este amikor elnyomta az álom

Ezt fordították angolra, csak kitakarták belőle az aláírást hogy Mary neeni
zengjen a dalunk fajtárs 2014.11.14 18:31:27
@...elmúlik...:
Ózd egy kicsit talán észre téríti őket, hogy jöhet még sokkal rosszabb is
zengjen a dalunk fajtárs 2014.11.14 19:04:11
@bölcsbagoly:
"a gyilkosság sincs, de próbáld úgy megakadályozni, hogy nem tudsz a szándékról, csak bekövezése után az eredményről. "

Itt mondjuk még áldozat sincs, csak egy pár bérrinyáló kiabálja világgá, hogy jáááj engem megöltek. Elkövető viszont már van, köszönhetően az amerikai elvtársak éberségének
Az a helyzet, hogy fizethet a Fidesz bármennyit az IMG-nek reklámkampányokért, és Kumin Ferenc is kézzel-lábbal gépelve védheti a kormányt a tumbliján, az országimázsért ezerszer hatékonyabban tesznek - pro és kontra - az önkéntesek. Most például a "Nemzeti Érzelmű Motorosok",…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.30 23:31:27
@bIQa:
Svájcban 3 évig terjedő szabadságvesztés ugyanígy ha nemzeti vagy kanton-szimbólumot, címert, zászlót valaki meggyaláz:

"Angriffe auf schweizerische Hoheitszeichen

Wer ein von einer Behörde angebrachtes schweizerisches Hoheitszeichen, insbesondere das Wappen oder die Fahne der Eidgenossenschaft oder eines Kantons, böswillig wegnimmt, beschädigt oder beleidigende Handlungen daran verübt, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder Geldstrafe bestraft."

www.admin.ch/opc/de/classified-compilation/19370083/index.html#a270
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.30 23:47:07
@bIQa: mondjuk nekem is elég fura volt ahogy ott rötyög a nagykövet, gondolom nem jogász, de akor is másként kellet volna reagálni
Jó lenne most már egy igazi nemzeti kormány ennek az országnak
Folytatni vagyok kénytelen a „csak egészség legyen” sorozatot egy újabb darabbal. Ez is, mint a többi megelőző azt illusztrálja, hogy a Szent Jánosról elnevezett gyógyulda hogyan megy tönkre a szemünk láttára. Miközben a kormány 5 milliárdért szeretne sícentrumot a közeli…..
Hónapokkal ezelőtt Horváth András egy ismeretlen kisember volt. Végezte munkáját csendben. Időnként meglepődött. Elcsodálkozott. Felháborodott. A megszerzett tudás és információ azonban feszült benne. Szívére, lelkiismeretére hallgatva döntött. Kilépett a tömegből, és…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.29 19:44:55
@Sírköves Slomó:
Azokat elzavarták a zászlójukkal együtt
UPDATE Az Index nevű hírportál még hisz a látványtervekben és a kivitelezői nyilatkozatokban, és erre hivatkozva egy cikkel cáfolja posztunkat. Magam is elbizonytalanodtam, hogy jól láttam-e a betont a medencében, ezért az alábbi kérdést tettem fel Dávid barátomnak, akivel…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.27 23:40:30
@kaktusztea:
Állítsatok lovasszobrot a Gyurcsány vezéreteknek!

Hátha jó lesz még trójai falónak a magatokfajta libbantaknak a hatalom berkein belülre kerüléshez
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.27 23:42:20
@kaktusztea:
És a háromszoros kordont se felejtsétek el a szobor körül SZABADSÁG ELVTÁRSAK felirattal
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.29 12:28:41
@ILLED:
BUDAPEST A SZABADSÁG VÁROSA volt a felirat, abból emelték ki a SZABADSÁGot

Demszkí agyából pattant ki mind2 5let, ennél jobb karikatúrát még a zellenségei se tudtak volna rajzolni róla. A bekordonozott, műveleti területté nyilvánított Budapest mint a szabadság városa, bruhihi
Az intézményben működő drámatagozaton ez már nem az első eset, ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptemberben 2 drámatanár kapott írásbeli figyelmeztetést "A legnagyobb magyar" című előadás rendezéséért.Ezúttal egy diák, Purosz Leonidasz "Homo Ethicus Hungaricus"…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.27 17:49:29
@Konzervatív0:
@Konzervatív0:
"a tipikus forradalmár, a echte magyar Che Gevara"

Ilyen névvel hogy Purosz Leonidasz?
Én inkább az 1949-es görög kommunista emigránsok újabb sarjadékára asszociálnék. Ez lesz belőle, ha befogad egy ország mindenféle gyüttment népséget
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.27 23:26:27
@Az_Univerzum:
Helyenként tényleg elég rasszista ízű ami leír a csávó:

"birkák a nézőtéren. Ennél magyarabb mégis mi lehetne?"

De egy bevándorló miatt nem kell még kivándorolni
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.27 23:33:01
@zobod:
"Semmit nem számít, kik voltak és honnan jöttek a nagyszülők, vagy talán a dédszülők. "

Azért nem mindegy mit hoztak magukkal ezek a balkánról szalajtott komenisták. Odahaza ők voltak a helóták, de itt már fordult a helyzet és minket néznek annak. Ha neked jólesik ez a nemzetgyalázó provokáció, akkor érett vagy a helótasorsra
Van az USA-ban egy reality, az a címe, hogy Duck Dynasty, és azoktól a szakállas emberekről szól, akik kifejlesztették a kacsák hangját utánzó, hápogó sípot. Ennyit tettek hozzá az egyetemes történelmünkhöz, meg pármillió nézőt, mert valamiért az életükről szóló reality…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.20 23:52:59
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.20 23:55:49
@Zsuzsi65:
"valoszinuleg megijedt, hogy a nezettsege erosen esni fog, igy lepeseket kellett, hogy tegyen."

Egy fenét, ha balhé van attól csak nő a nézettség. De nem mindegy milyen balhé, mert aztán jönnek a PC ajatollahok
Elhalasztja a kormány a szociális temetés januári bevezetését - az erről szóló paragrafust pedig berejtették a fejlesztéspolitikával foglalkozó törvényjavaslatba. Igaz, legfelsőbb politikusaink meg jogszabály.előkészítőink most sem rohantak tájékoztatni az érdekelteket,…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.19 13:40:15
@qwertzu:
Megy az agyatlan rinyálás, többre ne is számítsál ezektől. Ingyért aggyanak mégezt, mégazt, legyen ingyentemetés lovas gyászhuszárral és zenekarral kiemelt sírhelyen IMF hitelből. Fizessen kártérítést a zállam amiért meghalt és nem élhetett örökké, mer az is a zállam hibája mér engedték meghalni
zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.19 14:31:01
@morgás joga mindenkit megillet:
Ebben az országban kevesebb mint 2 millió ember aki tényleges értékteremtő munkát végez, 8 millió pedig lesápolja az eredményt. Utóbbiak közül egy az alapvető jogok biztosa, nem is kevés fizetésért
"A köztársaság helyreállításának és megszilárdításának feladata tehát megköveteli a baloldal megújulását is. A baloldali útkeresés megspórolhatatlan: fel kell tárnunk az egymásra rakodó adaptációs kudarcok történetét, és képesnek kell lennünk megmutatni, hogy mit is…..
Az MSZP nemcsak Lendvai Ildikót arcbőrét feszíti ki újra (már ki tudja hányadszor) a végső csatához, de a „Brezsnyev 0034” biorobot-technológia bevetése mellett leklónozott egy Jancsó-film statisztát is! Az hittem, hogy a Lendvai Ildikós, reformer-MSZMP-s  keménytökű…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.11.18 18:01:35
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Végső kétségbeesésükben az esélytelen pártocskák megpróbálnak legalább a zemberek primitív ösztöneire hatva vonzerőt gyakorolni

Gyurcsánynak Vadai Ágnes fürtjei, Bajnainak Teket Melinda csöcsei, az MSZP-nek Kunhalmi Ágnes háromrétű smink alól megvillanó fáradt szépsége van a tarsolyában
Mert sikerült: keresztülverték a társadalmon nem csak a saját, új alkotmányukat, de a központosított média, közoktatás, művészetpolitika, autópályaépítészet és egyéb nyilvánosvécé-direktíva (tudniillik sok pénzért szart termel) minden komolyabban vehető szegmensét úgy,…..
zengjen a dalunk fajtárs 2013.11.18 15:34:03
@ermi71:
"előszednék a panoptikumból Német Miklóst"

Arra a Németh Miklósra gondolsz, aki még Horn Gyula temetésére se tudott időben odatalálni?

Az egész mozgalmi baloldal egy szánalmas panoptikum, pénzért lehetne mutogatni, másra úgyse jó
Ferenc pápa a tengerbe hajítaná a korrupt gazembereket, közben nálunk business as usual: a legnagyobb hivatalos kussolás övezi a nagy áfacsalás leleplezőjének vádjait, Rogán előnyös üzletekre vágyik és dagadnak a Fideszes vitorlák. Mong Attila heti lapszemléje. Szolgálati…..
Színtiszta Nektek Mohács kell 2013.11.18 09:11:00
Párt-politikai állásponttól függetlenül rettegéssel vegyes döbbenettel szemléli a társadalom a baloldal haláltusáját. A velünk élő múlt pártjának tagsorán kívül tökéletesen nyilvánvaló tény, hogy jóérzésű ember a déribalázs és törökzsolthoz hasonló, politikai…..
Rácuppantak a fideszes nagyarcok a friss növekedési adatra, mint kiflis szőke a nyugdíjra. Tök érthető, ekkora ziccer ritkán van, be kellett lőni. Hiába semmi közük a jó számhoz, hiszen nagyrészt az időjárásfüggő mezőgazdaságnak és a korábbi kormányok által idehozott…..
A héten napvilágot látott levél szerint, Lázár Vilmos és Badlauf László Békemenetre buzdították a CBA „nagycsaládot”, vagyis a szervezet dolgozóit. Minekután önmagában sérti a magánszférát, amikor az ember politikai identitástudatát firtatjuk, a levél több ízben sérti…..