Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rövid pórázra a politikusokat!

14 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Rövid pórázra a politikusokat! 2014.02.20 18:07:51
@Fluoro: A jobb helyeken lesz*rják, hogy honnan jöttél és csak az számít milyen ember vagy.
Rövid pórázra a politikusokat! 2014.02.20 18:07:56
@Béla1526: hát ha neki jó volnamaradni talán nekünk se volna ennyire nehéz bízni abban, hogy jó irányba fordulnak a dolgok.
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea. Így néz ki az összefogósdiak listájának csúcsa. Lehetne most azzal poénkodni, hogy vajon akkor miként festhet az alja, meg hogy mi a fene történt Kóka Jánossal, hogy ő kimaradt. Ehelyett inkább vegyük…..
Rövid pórázra a politikusokat! 2014.01.15 14:34:12
@egy hang a hátsó sorból: S vajon hogyan érdekegyeztetés, jogbiztonság és felelősség vállalás nélkül?
Rövid pórázra a politikusokat! 2014.01.15 15:02:59
@barli: Államosítás forrásteremtés. A gazdasági keretek önkényes átalakítása. Kisajátítják nem csak a közvagyon újraelosztás csatornáit, hanem az államtól független gazdasági lehetőségeket is, majd ezeket elosztják maguk közt ellenőrzés nélkül. Nincs gazdasági ágazat ahol ne nyúlnának bele az állami megrendelésekkel a piaci versenybe, előnybe hozva a nómenklatúrát. Kiépül a hűbéri rendszer amivel ha kell már állami forrás nélkül építenek Felcsútra stadiont. Így a magánkézben lévő vállatok is arra érvényesülnek, amerre a kormány hagyja, ahogy a kormány hagyja. Minden ágazat ahol állami támogatás megjelenik, kormánydöntés alapján, igazodásért, kussolásért cserébe várhat támogatást. A forrásokat rendeleti szabályozással teremtik, a reformok átszervezések, problémamegoldás helyett pedig nomenklatúra építés eszközei. A kormányzás a politikai hatalomból gazdaságit csinál és abból politikait. Ezt lehet játszani egy szűk felső réteg javára, de egy nagyobb réteg elszegényedéséhez, az ország elszigetelődéséhez, a jogbiztonság, szociális és oktatási rendszer leépüléséhez, elhülyüléshez, recesszióhoz és bukáshoz vezet. Ártalomcsökkentés és érdekközösségünk felismerése végett én azonnali halaszthatatlan megoldáskeresést és nem szerecsenmosdatást várok
honfitársaimtól.
Van ugye ez a korszakváltás, amin mindenki egy kicsit mást ért, de azért jó lenne, ha jönne, ha megcsinálnák. Ha lehetne.  Amennyiben igaz a Párbeszéd Magyarországért érvelése, hogy a korszakváltáshoz megkerülhetetlen lépés a kormányváltás, és a közös lista tényleg…..
Rövid pórázra a politikusokat! 2014.01.13 23:04:52
@Hannibal ante portas: lesz még nyelvhelytelenség(dec mí), ez a lényeg akkor az egyik politikai oldal csinált alkotmányt, ezt kéne most elkerülni. Ez nonszensz. Másrészt egyáltalán nem a hatalom a cél a demokráciában, hanem a közigazgatásunk működtetése. Ha nem így van, akkor most ki kéne gyúrni, mindenre lehet megoldást találni, legalábbis a mainál jobbat, nem lehet olyan nehéz. Kezdjünk már el gondolkodni rajta, hogy lehet ezt f*szán csinálni.
Rövid pórázra a politikusokat! 2014.01.13 23:22:07
@Hannibal ante portas: a cikkel kapcsolatban meg mára dekriminalizálták a lenyúlást, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a mai gazdasági bűntények bűntethetőek lesznek. Ezt nem szabadna tovább hagyni, mert teljesen leépül ez a kis ország.
Párt- és szervezetfüggetlen megemlékezés. Mert hisszük, hogy a gerjesztett politikai megosztottságunk meghaladható.Közös hagyományaink és érdekközösségünk megértését ma megnehezítik pártjaink.Hogy a közös ünnep személyes jelentőségét megőrizhessük várunk a Tabánban…..
..
Nem engedhetjük meg magunknak, hogy szellemi erőfeszítés nélkül lemondjunk az önrendelkezés jogáról, a tisztességes érdekérvényesítés lehetőségéről.Társadalomismereti hagyományaink nem meghaladhatatlanok. Jogunk és lehetőségünk is van egy olyan társadalomban élni, ahol…..
Megasztrájk! A magyar tehetetlenség múlató. Koncert a demokrácia deficit károsultak javára. Szórakoztatóipari konspiráció. Megmutatjuk, ha akarjuk, tudjuk. Hogy akár úgy is, ahogy nekünk jól esik, lehet közös demokratikus politikai alternatívánk.     …..
"Herr Ludwig, van egy másik jól szervezett csoport is, amelynek Ön nyilvánvalóan a tagja: ez a seggfejek nemzetközi összeesküvése!" (Kabaré, 1972. Rendező: Bob Fosse) Tíz kicsi fehér kollégista megismerkedett egymással, és elhatározták, hogy kirabolnak egy országot. A…..
Rövid pórázra a politikusokat! 2013.08.06 20:50:46
@irovagyok: igaz, de ha változást szeretnénk el kell vitetnünk ezt a botrányt a politikai elittel. Ehez azé látni kell milyen ha valami szarul működik. Olyan rendszerfrissítésre volna szükség, amely korlátozza a hatalommal való visszaélést, és motivál a tisztességes gazdasági részvételre. No hát talán ilyen az osztrák vagy a svájci. Ezeket az elvárásokat nem a politikusok fogják magukra erőltetni, nálunk meg nem alakult ki a lakossági érdekérvényesítéshez szükséges közéleti kompetencia (nem csak a mai populizmusnak és elitizmusnak köszönhetően). Mer hát nem a lére kéne gyúrni, hanem demokráciára, ami sok különböző érdek versenyével és összebékítésével kigyúrná a jobb és jobb megoldásokat. Akkor azért nagyobb eséllyel lenne pénz. Nekünk még a pénz kell, ígérjék meg, csináljanak úgy mintha valóban, és mutassák meg kit utáljunk ha mégse. Lehet miniszterelnök, király mindegy. Ugyan királyságunk lett, de azért ez nem volt elvárás, hiába kenjük a szart egymásra. Gáz ha sokan olyan gazdasági szituban kell megtanulniuk érvényesülni, ahol rá vannak szorítva és ezért természetes és általános a csalás.
A néplélek vizsgálatkor, gyakran indulunk ki a politikai közbeszéd által felkapott magyarázatokból. Ezek Magyarországon erősen túl hiszterizáltak (hisztorizáltak). Az állampolgárok valós véleménye és a bejáratott politikai előítéletek közötti távolságot bizonyítja a…..
http://www.youtube.com/watch?v=i8KtQhVfef0 ..
http://www.valasztaskutatas.hu/kiadvanyok/a-nepakarat-dilemmai/a-nepakarat-dilemmai/hanspeter-kriesi-kozvetlen-demokracia.-svajc-esete/view ..
Demokratikus változást! 2013.06.21 10:50:54
MIelőtt még legitimálnánk az önkényes alkotmányozást a 2014-es választásokon adjunk több értelmet a parlamentnek. ..
A demokratikus jogviszony megteremtése állampolgári feladatunk. Politikai megoldást az elcsalt képviseleti demokrácia meghaladásával, az azt fenntartó politikai közbeszéd felülírásával, a releváns információ áramlást és az állampolgári felelősségvállalást erősítő, a…..