Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalamajka

33 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Béta blogja Képes ajánló 2009.12.07 11:34:00
          Örömteli hírrel szolgálhatok a kedves látogatóknak újból. Inkább ajánlónak mondanám ezt a röpke írást. Két kedves barátom, Lóránt és Csaba fotóblogjára kalauzolnám el Önöket.Csaba nemrég hozta létre blogját, ahol…..
Béta blogja Béta 20 év múlva 2009.11.25 14:18:00
Megkértünk pár általános iskolás tanulót, hogy képzelje el milyen lesz Béta 20 év múlva. A következőkben ezeket olvashatja a kedves látogató.20 év múlva a falu öregebb lesz, a fiatalok is öregek lesznek, persze mi is öregek leszünk. Szépen fel lesz újítva Béta akárcsak egy…..
                      ..
Immáron Béta blogján is olvasható az egyesületünk által kiadott újság. Letölthetik a jobb oldali Bonta alatt található 1.1-re kattintva...
  Első körben Rácz Roland (Magyarország) válaszolt kérdéseinkre. Az idősebbik Gál Márton nővérének az unokája (hogy mindenkinek ismerős legyen). Nem régen járt Bétán, ezért egészen frissek még az emlékei. Olvassuk nagy szeretettel!:)Készült egy logó is ehhez a…..
Szerintem nincs még egy olyan nehéz dolog, mint Bétáról megtalálni valamit az interneten. Ha időm engedi, akkor szívesen böngészek a falu után. Most, amikor szóba került egy új rovat elindítása a blogon (amiben Bétából elszármazott embereket kérdezek meg), Hendi Ilma után…..
                       ..
            Jó kis játéknak igérkezik. Sikerült összebeszélni párunknak s összeállt a Bétai Kupecek csapata. Még ismerkedünk a játékkal, szemlélődünk, hogy jobb és jobb bejegyzésekkel örvendeztessük magunkat és az…..
 A teljesség igénye nélkül igyekszem beszámolni azokról az eseményekről, amelyek érintik Bétát. Meghívást kapott településünk a dági falunapokra. Jómagam nem mehettem el erre a kirándulásra betegség miatt. A beszámolókat és képeket igyekszem megosztani a kedves…..
Béta blogja Isten veled Papbácsi! 2008.07.28 09:04:00
     10 év szolgálat után áthelyezték Gyergyószentmiklósra. Egy épülő templom várja ott, új közösséget kell vezetnie. Jómagam még egyszer voltam annak részese, hogy egy papbácsi "elmegy" Bétából. Akkor még az oltár mellett álltam. Ez nem…..
Neked adom ezt a helyet, menj itt a vágáson keresztül, s ez lesz a te földed, mondta az öreg legnagyobbik fiának, mutatva a mai Vágásra. Aztán folytatta a középső fiú felé fordulva: neked adom azt a helyet, ahova ezt a követ dobni fogom, és eldobta a követ, melynek helyén Dobó…..
          Több kilométernyi megron­gá­lódott utat aszfaltoztak le a Bögöz–Vágás szaka­szon, a munkálatokat hama­ro­san befejezik. Tegnap Bétán az útpadkát készítették el a munkások, a faluba vadonatúj,…..
Béta blogja Július Bétán 2008.07.10 14:50:00
     Elég rég készült bejegyzés Béta blogján. Nagyon elfoglalt voltam az utúbbi időben, ezért nem jutott idő erre. Most, hogy az év közepén járunk történik ezaz kicsi falunkban. Úgy néz ki, hogy járhatóbbak lesznek az utak. Meleg van erősen, gyötör a…..
Több hónapos készülődés után kirándulni voltunk az idősekkel. A Bétáért Egyesület kezdeményezését a Vágási Római Katolikus Plébánia nagyban támogatta, segítette. Az ötlet immáron vagy 5 hónapos. Az eredeti ötlet az volt, hogy pályázatot írunk a Megyei Tanácshoz s némi…..
Most olvasom éppen, hogy a dobai szalmakalapnak immáron nagy konkurenciája akadt. A műanyag székelykapuk után a szalma a következő célpont.Ne hagyjátok magatokat dobaiak! S a bétaiak se felejtsék el ezt a mesterséget! Észre kellene már venni, hogy mekkora jelentősége, hagyománya…..
Ha már unod azokat a dolgokat, amik felkerülnek a blogra, vedd a kezedbe az irányítást! Vagy ha úgy érzed, hogy egy csomó új minden van a tarsolyodban, akkor mutasd meg nekünk! Annak érdekében, hogy szeretett Bétánk igazi arca megmutatkozzék, rád is szükség van! Tippek a…..
A reggel beleolvastam az Udvarhelyi Híradó aktuális számába. Még mindig téma a terület alapú támogatás a médiában. Ezidáig nem nagyon érdeklődtem ilyenek iránt, hiszen nincs érdekeltségem a témában. Vagyis lenne: informálni azokat a gazdákat, akiknek jól jöhet ez a…..
Május 17-én kirándulásra kerül sor a Bétáért Egyesület és a Római Katolikus Plébánia szervezésében. A kiruccanás Bétából indul reggel 8 órától. Az első állomás Szelykefürdő lesz, ahol sor kerül a kirándulás tervének bemutatására. Majd Farkalslakán folytatjuk…..
Béta blogja Zöldülünk 2008.04.15 08:29:22
Egy röpke hétvége észrevételei, képei kerülnek bemutatásra. Láthatólag csak az erdő nem kezdett még eszeveszett zöldülésbe. De azt jósolják, hogy neki sem kell már egy hét. Legények, ne izguljatok, lesz zöldfa május elsejére!Hosszú út pora. Így néz ki Béta és környéke…..
Mit ad az Isten a szegény egyetemistának Nagyszombaton? Legalább egy félórás sétát hazafelé. A táska rendesen húz, de azért szurkolok, hogy egy kocsi se vegyen fel. Jó alkalom elővenni a fényképezőgépet s pár fotót készíteni. Itt már majdnem otthon voltam. Isten hozott…..
Március 12-én a Bétáért Egyesület pályázatot adott le az eTransylvania Egyesülethez. Eredmény  egy héten belül várható.A pályázati felhívás szövege itt olvasható...
Az élvezhetőség kedvéért kihagyom a tudományos életben (matematika, fizika, kémia, biológia) használt Béta elnevezéseket. De ha valaki érzését megsértem ezzel, akkor jelezzen s pótolom a hiányosságaimat!1. Mindenek előtt Béta lehet (sőt már biztos, hogy az) egy település…..
Szélyes Dénes életrajzát egy korabeli kézirat szerint mutatjuk be. (később láthatunk belőle részleteket) Született Béta községben, Udvarhely mellett 1868. máj. 24. Az I-VI. gimnáziumi osztályokat Székelyudvarhelyt, VII-VIII. osztályokat Gyulafehérvárt végezte.…..
Egy magyar dokumentumfilmet ajánlok az olvasónak. A filmet a Dunatáj Alapítvány keretein belül forgatta Tánczos Vilmos és Mohi Sándor.Leírása: Bepillantás a XXI. század elején a három közös sorsú, egymást segítő, egymással évődő rendtartó székely falu, Béta, Dobó…..
Éppen aktuális a kérdés, hiszen hétvégén kosaras bál lesz Bétában. Az az igazság, hogy nem nagyon találtam a kosaras bál kifejezésre semmit az interneten. Mígnem az Udvarhelyi Híradó archívumában egy olvasói kérdésre válaszolva lettem okosabb.Idézem a cikket: Farsang idején,…..