Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gilinggalang

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az ukrán válság kezdete óta számos posztunk született a témában érdemes néhány pontot tisztázni most, hogy már súlyos háború zajlik a szomszédos országban és a magyar közvélemény számára a helyzetet szokás szerint politikai elfogultságok szerint tálalják. A Fent…..
Gilinggalang 2014.09.09 13:57:23
@Szolo: Skócia kapott ENSZ felhatalmazást, hogy függetlenségi népszavazás legyen?
Gilinggalang 2014.09.09 14:02:29
@xlaci: az a fő kérdés, hogy van-e joga egy tetszőleges csoportnak bármilyen országon belül deklarálni, hogy ők a továbbiakban nem szeretnének az adott országhoz tartozni.
akár kulturális identitáskülönbség, akár gazdasági előnyök vagy akár fenyegetettségérzet okán.
Gilinggalang 2014.09.09 14:34:21
@szvsz: tehát mivel velünk gecik voltak Trianonnál, 48ban meg a Rákóczi szabadságharc alatt, valamint Mohácsnál meg Muhinál, ezért most mindenki ugyanúgy szopja be, azaz menjen a kard-ki-kard?

Egyébként a jogot onnan kellene kapják, hogy ők is emberek.

+1 Cigányisztánnal meg aztán végképp semmi gond nem lenne.
Az adótörvénykezés beteg lova lett a reklámtörvény. Deklarált célját, az arányos közteherviselés megvalósítását még a kitalálói sem tudták nevetés nélkül kimondani, valószínűleg ezért lett burleszk a bevezetéséből is. A nagy móka végeredménye viszont tovább fogja…..
Gilinggalang 2014.09.09 09:15:50
@rainmen: tehát az összes Facebookos page ad meg alkalmi posztboostolás kapásból 10%kal többe kerül. Valamint a Google-s hirdetések is. A kis cégeknek. Fasza nagyon,mondhatom.
Lökj oda a balos értelmiségnek egy emancipációs vitát, rögtön szétszedik anélkül, hogy valaha is meg tudnák oldani. Most itt van a cigányok pasztorizációja, előtte a melegügy, az emlékműügy, a holokausztügy, a jóistentudja, milyen -- túlnyomórészt -- identitásügy, de ahogy…..
Gilinggalang 2014.07.15 13:20:46
@bölcsbagoly: elmondtad, hogy mi nem tetszik. most már elmondhatnád, hogy mi az ami tetszene.
Gilinggalang 2014.07.15 13:32:49
@bölcsbagoly: ezzel speciel egyet tudok érteni. illetve ez ugyanez, mint a NAV célzott razziái nyáron a vendéglátás, és a mezőgazdaság területén. ott senki sem kiált fel, hogy megbélyegeznek komplett ágazatokat. Nyilván nem hülyék,tudják, hogy a Tesco mindig ad számlát, ezért ott ezzel felesleges baszakodni:)
Gilinggalang 2014.07.15 13:35:08
@Tiszteltetem Brüsszelet: ha megölik, akkor mégsem lehetnek rendes emberek :)
Memento70 Voltak, akik mentettek… 2014.06.11 08:30:15
Voltak EMBEREK, akik az embertelenségben is azon igyekeztek, hogy mentsék azokat, akiket pusztulásra ítélt országuk. Minden tőlük telhető eszközt bevetettek, hogy védelmet biztosítsanak, bújtassanak. Nem tettek különöset, csak annyit, hogy EMBEREK voltak. 1944. június 11-én Carl…..
Gilinggalang 2014.06.12 11:52:19
KKBK A reklámadó bosszúja 2014.06.11 20:40:47
bosszúvágy, leszámolás kis-tokióban   na, milyen sok politikával foglalkozik az rtl klub, az a szomorú, hogy nemcsak ilyenkor kéne ám, amikor betámadják őket a reklámadóval, mert ez így olyan kicsinyes és pitináner, és nemcsak a fideszes posztkomcsikat, hanem pl…..
Az országgyűlési és az európai parlamenti választások megmutatták, hogy a baloldalnak csupán néhány bástyája maradt, ahol jó esélye van megnyerni az önkormányzati választásokat: néhány megyei jogú város (pl. Szeged és Miskolc) és a főváros, valamint annak…..
Gilinggalang 2014.06.12 11:04:57
@hanta boy: ez nem a jövőbeli várakozás, hanem a 2010es választások végeredménye az akkori és a mostani rendszerrel.

A régiben fej-fej mellett voltak, az új szerint viszont a Fidesz másfélszer annyi mandátumhoz jutott volna, mint a régivel. Ami ráadásul 25 százalékpont, azaz itt 50%os növekedés.

Ha ez nem lejt, akkor mi?

Illetve a polgik erősödése nem gyengén fogja a lobbikat megnyomni, irdatlan fúrás lesz, mert az tuti, hogy mindig lesz egy kerület, amelynek egy fejlesztési koncepció nem fog tetszeni.
Magunktól nem takarítunk meg eleget a későbbi évekre. Az állam és a többi állampolgártársunk pedig már nem képes eleget megtakarítani! Ki ne ismerné a vállalati cafeteria-rendszerek választásos világát? Lehet rövid távú fogyasztásra váltható elemeket kérni: kaja a…..
Gilinggalang 2014.05.29 13:07:40
@maxval a gondolkodó birca: milyen esetben lenne a nem adóelkerülés a racionális?
Gilinggalang 2014.05.29 13:12:16
@Reggie: mi a garancia arra, hogy amíg az adott lakásra kuporgatja össze az ember a pénzt, addig nem dézsmálja meg? és máris ugyanott vagyunk, mintha valami pénzügyi befektetésben lenne a lóvé.
Gilinggalang 2014.05.29 13:43:43
@Reggie: de éppen azért írtad a lakást, mert az ember a megtakarításait felélheti. De ezek szerint itt is ez a helyzet, szóval igazából tökmindegy, hogy mit csinál az ember, az egyetlen lényeges dolog, hogy pénzügyileg fegyelmezett legyen.
Pár éve felütötte a fejét a H1N1 vírus, majd azzal a lendülettel jött a megoldás is rá: védőoltás. A média minden forrásából, óránként erről lehetett hallani. Figyelmünket felhívva a fokozott veszélyre, esetenként megemlítettek néhány áldozatot, amit a vírus…..
Gilinggalang 2014.05.27 14:01:54
@Muad\\\'Dib: Itt nem a gyerekek bekötéséről van szó, hanem a felnőtt sofőrök+utasok.

És a példa teljesen analóg, hiszen mindenki ismer olyan urban legendeket (nálunk is van a családban), hogy valaki egy balesetet azért úszott meg, mert ki tudott repülni, és nem nyomódott össze a kocsiban, de ettől még az esetek 99,999%-ában sokkal nagyobb túlélési esélyekkel indul az, aki be van kötve.

@Tudatos Anyák Csoportja:

sajnos megmagyarázni nyilván nem lehet, hogy miért pont ő, de fordítsunk a dolgon: akkor azt miért nem magyarázod meg te, hogy nagyapám és az ő 8 testvére közül miért haltak meg 5en 6 éves koruk előtt. Oltás nélkül természetesen.

Illetve iszonyat hazugság már a neved is, hogyan nevezheted magadat tudatos anyának, ha annyit nem látsz be, hogy az 1:1000000 kockázatot sokkal jobb felvállalni, mint a 1:40eset (illetve nagypapám családjában az 5:9).
 A választások előtt, illetve az azóta eltelt időben gyakran hallhattuk, hogy Orbán Viktor és a Fidesz konszolidáltabb kormányzásra készül. Ennek azonban némileg ellentmond a választások utáni 3 hét, amelynek intézkedéseiből egyelőre korántsem egy konszolidációs pálya…..
Gilinggalang 2014.04.25 16:09:54
@♔bаtyu♔: erős a majd 80%. jó lesz az 64%nak is.
Szerintem tegyünk pontot ennek a felcsúti stadionos ügynek. Törődjünk bele, teljesen rendben van, hogy a nagyzási mánia és a futballőrület beteges találkozásának emlékműve a maga gyönyörűségében ott áll, ahol állnia kell, a miniszterelnök kertjének végében. Igenis, egy…..
Gilinggalang 2014.04.23 11:53:24
@ursus artos: ha nem lenne a TAO kedvezmény, akkor mi történne a TAO-val?
Gilinggalang 2014.04.23 12:01:53
@ursus artos: illetve: a TAO kedvezmény technikailag megegyezik az adó 1% intézményével, hiszen ott is lehetőség van célzottan adni a támogatást egy általunk szimpatikus alapítványnak/egyháznak, míg a TAO kedvezménynél egy szimpatikus sportágnak/egyesületnek. Most abba ne menjünk bele, hogy ott miért csak az 1%ot lehet felajánlani, míg itt az egészet, de ez kb mindegy is.

Viszont: mno.hu/hirtvarchiv/gyermekrak-alapitvany-rendorsegi-vizsgalatot-kovetel-a-fidesz-1201518

(a cikk fejléce:"Rendőrségi vizsgálatot követel a Fidesz azért, mert a Gyermekrák Alapítvány elnöke magáncélra használta az alapítvány közpénzből megvásárolt betegszállító autóját.")

Tehát ha az adó 1% ami nem folyik be közvetlenül a költségvetésnek közpénz, akkor bizony a TAO kedvezmény (ami szintén nem folyik be) is de facto közpénznek számít.
Az új Ptk. megalkotásával sok minden megváltozott Magyarországon. Hatását hosszú távon jelenleg még elég nehézkes, kicsit scifi lenne megítélni. Viszont hátrányait már az első percben érezni lehetett, amikor a pénzügyben gyakorlatilag minden (több százezer) előre…..
A Horváth András volt adóellenőr által indított NAV-ügy napról napra dagad, a kormánypárti (köz)média pedig szinte kínos módon próbál nem foglalkozni vele. Sőt, ha az mno.hu-n rákeresünk a NAV szóra, akkor az utolsó kapcsolódó hír 2 napos, amiben épp a HírTV-n magyarázza egy navos fejes, hogy a volt…..
Gilinggalang 2013.11.15 13:19:46
@Blogger Géza: nem ez a nagy tétel, ráadásul ami áfát a kiskereskedők nem fizetnek be, az a pénz létezik, és előbb vagy utóbb valamire el fogja költeni, aminek van ÁFA-tartalma. Nem beütött bevételt kiveszi, és befizeti a villanyszámláját.

Itt az a kurva nagy különbség, hogy nem nem tesznek be a közös kalapba, hanem két kézzel turkálnak benne, és olyan pénzt szednek ki, ami bent sem volt a rendszerben.

Ha a kis cégek pár százezer, esetleg néhány millióért bevállalják az okosítást, akkor szerinted teljesen életszerűtlen, hogy több százmilliós esetleg milliárdos ügyekben a nagyobb cégek nem tesznek meg bármit, hogy ez a lóvé náluk landoljon?
Gilinggalang 2013.11.15 14:35:42
@szonár: szerinted életszerűtlen,hogy ma Magyarországon vannak, akik a fiktív áfa visszaigénylést abszolút profi szinten űzik?
Gilinggalang 2013.11.15 14:50:21
@szonár: tehát elhiszed, hogy pörög a csalás, csak a léptékét, illetve a felelősök körét vitatod?
Kicsit késve ugyan, de megérkezett a devizában eladósodottak "új" mentőcsomagja, ami leginkább egy felturbózott régi csomagnak felel meg. Biztos vagyok benne, hogy ezt a lépést már két évvel ezelőtt is meg lehetett volna lépni. Viszont örömteli hír, hogy végre mindenki beléphet…..
Gilinggalang 2013.11.14 16:01:21
@KevinMulder: megkérdezhetem, hogy te mikor, milyen árfolyamon, mennyi hitelt vettél fel, és mekkora összeg visszafizetését tartod reálisnak a bank felé?
Gilinggalang 2013.11.14 16:20:11
@KevinMulder: most nem a semmisségre gondolok, hanem hogy ha most felvehetnél 10 milliót 15 évre, akkor összességében mennyit lennél hajlandó fizetnél érte?
A jövő évi adóváltozásokról már annyit tudunk, hogy a luxusadó és a kedvezményes élelmiszer-áfa kimaradt a parlament elé benyújtott adótörvények tervezetéből, tehát kormányunk egyrészről nem megy szembe az unióval a több áfakulcs miatt, másrészről pedig nem…..
Gilinggalang 2013.10.22 12:21:22
@♔bаtyu♔: hogyan lehet egy nem egységes minőségű termékeket előállító iparágban hatósági árat megadni?

ha a prémiumtermék árszintje a mérce, akkor nincs értelme a dolognak, ha pedig a legmagasabb minőségért nem lehet felárat elkérni, akkor lesz-e vajon minőségi húsáru?
Gilinggalang 2013.10.22 14:19:25
@SemBoga: miért járna szarabbul? ha import, akkor megveszi nettó 100-ért, eladja nettó 200ért, és fizet meg bevall 54 áfát, és keres 100at, vagy ha belföldi a szállítója akkor: megveszi bruttó 127ért, eladja ugyanúgy nettó 200ért (br:254), így is keres rajta 100at, de sokkal rosszabb a cash flowja, mivel így meg kell hiteleznie az áfát.
Pénzkérdés Kapás van! 2013.10.21 15:23:14
Rengeteg szélhámos igyekezett különböző szuper befektetési ajánlatokkal pénzt kicsalni a gyanútlan ügyfelekből az utóbbi évtizedben. Néhány kárvallott talán óvatosabb azóta, de most amikor 8-10 százalékról, viszonylag hirtelen 3-4 százalékra esett a valóban kockázatmentes…..
Szép hely az agónia lágyvizű medencéje. Valljuk be, imádunk megmártózni, és aztán hosszasan elidőzni ebben a langymeleg rettenetben, ebben a jól ismert rosszban, amiről persze azt hihetnénk, hogy utálunk benne lenni, de mégis, amikor ki kéne belőle kászálódnunk, valahogy csak…..
Gilinggalang 2013.10.16 12:58:45
@okostojgli: a teljesség igénye nélkül, kiragadott példaként: Mezey, Csank, Zombori, Hegyi Iván, Bognár Gyuri, Mészöly és Várhidi.
Benyújtotta tegnap varga Mihály a 2014-es költségvetés tervezetét, ami persze "nem" választási költségvetés, hiszen tök őszintén megmondták, hogy nem terveznek ilyet. Bár az újraelosztás mértéke a 2012 és 2013-as 50%-ról 2014-ben felugrik 55%-ra, vagyis minden megtermelt…..
Gilinggalang 2013.10.02 09:41:05
@Blogger Géza: közgázra Államigazgatási karra járt, és az V. ker önkorinál volt osztályvezető. Innen katapultált a Monetáris Tanácsba, gyakorlatilag mindenféle makropénzügyi ismeret nélkül. Ő szavaz az alapkamatról, úgy, hogy a "közgázon" a legközgázosabb tárgya egy Költségvetési szervek gazdálkodása nevű tárgy volt.
Gilinggalang 2013.10.02 09:42:45
@ColT: tényleg Corvinusos volt a srác, csak nem a pesti oldalra járt, hanem az Államigazgatási karra. Ennyi erővel a keresztanyám a kertészetin végzett, oszt mivel az is Corvinus, ő is mehetne a MT-be :)
Gilinggalang 2013.10.02 10:08:35
@Blogger Géza: csemegeképpen nézzünk meg pár MT tagot:
Pleschinger Gyula 15 év banki tapasztalat, 5 év tanácsadás, 1 év ÁAK vezérigazgatóság.
Dr. Kocziszky György: Miskolci Gazdálkodástudományi Kar dékánja, és közgazdasági doktor, nem jogi.
Dr. Cinkotai János: inflációs szaki, ráadásul 12 évig volt MNB tanácsadó.
Bártfai-Mager Andrea: MNB-ben 4 év osztályvezetőség, +GVH pénzügyi rendszeri előadója
Dr. Gerhardt Ferenc: kb 25 év banki tapasztalat
dr. Balog Ádám: (Pázmányos doki, nem közgazdasági) 3 év helyettes államtitkár+előtte adótanácsadó
Dr Matolcsy: őt nem kell bemutatni :)

Nem lóg ki ebből a sorból egy hangyafasznyit ez a legény?
A következő március 15-ét az új Polgári törvénykönyv hatálybalépésével ünnepeljük. A törvény szövege már eddig is ismert volt, most pedig benyújtotta hozzá a kormány az átmeneti rendelkezéseket, az „apró betűs részt”, ahol az ördög lakozik. Lássuk az egyik…..
Gilinggalang 2013.09.26 14:00:27
@mrgumby1: ezzel az a baj, hogy aki valamit trükközni akar, az továbbra sem lesz kiszedve a céges folyamatokból.

A többieknek (akik rendesen csinálnák) azoknak meg konkrétan púp az egész a hátukra.
Pénzkérdés Bűnös, nem bűnös 2013.09.11 11:59:30
A politikusok egyre durvábban támadják a magyar bankokat a devizahitelezés során elkövetett bűneikért, felelőtlenségeikért. olykor joggal, olykor alaptalanul, olykor némi csúsztatással. Összeszedtünk mind a három kategóriából három-három gyakran hallható érvet.I. IGAZI…..
Gilinggalang 2013.09.12 10:27:55
@csokiájsz: ez hajszálpontosan így van, de ez teljesen logikus is.

Vegyük mondjuk az indulókamatot mindenhol 5%-nak, és a vissza nem fizetési arányt 10%nak.

Ha az első végtörlesztéssel mondjuk a hitelesek 20%-a élt (akik mind jól fizető kuncsaftok voltak), akkor bizony a vissza nem fizetési ráta nőni fog (még úgy is, ha a nemfizetők létszáma abszolút értékben nem nő), mert eddig minden 10. hitel bukott be, de ezentúl minden 8. fog (mondjuk: 1 millió hiteles, ebből 100 000 hitel, azaz 10% bukta, de a végtörlesztés után 800 000 hitelesből még mindig 100 000 bukó lesz, ami már 12,5%).

Olyan, mint a tranzakciós adó emelésének a logikája: számítottak valamennyi pénzre, azonban amikor látják, hogy nincs meg a terv, akkor emelnek rajta egy szép kövéret.
Volt már olyan érzésed, hogy a munkád csak merő kitaláció? Hogy a világ akkor is forogna, ha nem csinálnád azt, amit 9-től 5-ig csinálsz? A Strike Magazine nyári lapszámában David Graber körbejárta a humbugszakmák jelenségét – minden alkalmazott figyelemmel olvassa az…..
Gilinggalang 2013.09.10 11:19:28
@Poroszkai Attila: a vállalati jogászok ponz olyanok mint a nukleáris fegyverkezési verseny a hidegháború alatt.

Mindenkinek jobb lenne nélkülük, de ha már csak egy cég is felvesz párat, akkor a többiek rábasznának, ezért ők is beszállnak a buliba.

Lásd az apple-samsung szabadalomhisztiket.

Tényleg olyan kurva fontosak a jogászok egy telefongyárnál? Mindenkinek a világon (persze a jogászokon kívül) jobb lenne, ha inkább minden telefon 2 dollárral olcsóbb lenne :)
Gilinggalang 2013.09.10 11:29:36
@waldorfbalcon: de nem feltétlenül azért nem veszik a jó trappert mert sokkal szarabb mint a levis (hogy a levis nem 15ször jobb az hótziher), hanem azért, mert az emberek logókat vesznek, nem pedig termékeket.

Az aztán kurva nagy értékteremtés, hogy azért kerül mondjuk 14 ropival többe, hogy abból megfinanszírozzák a marketingeseket, akiknek az a dolguk hogy rádtukmálják a cuccot, meg elhitessék, hogy különleges vagy. Aztán amikor a 15 rugós farmerrel már nem vagy különleges, akkor kitalálják a 35ezrest, amire megint tolnak egy "imázskampányt".

Tehát a reklámért fizetünk.
Gilinggalang 2013.09.12 10:09:58
@waldorfbalcon: a marketinges munkájának ezek szerint akkor kizárólag az adja az értékét, hogy a versenytársak is rendelkeznek marketingessel?

Ez konkrétan a humbug definíciója, avagy másnéven: corporate bullshit :)

Elhinteni, hogy az angry birdös/hello kittys hátizsák/tolltartó/uzsonnásdoboz/bézbólsatyi menő (illetve még sunyibb, mert az üzenet az, hogy ha nem rendelkezel vele akkor ciki vagy!), ezek a cuccok legalább másfélszer annyiba kerülnek mint a sima verziójuk.
Abszolút tisztában vagyok vele, hogy ez a gazdaság meg a fogyasztói társadalom logikája szerint működik, hogy a hello kittyt azért kell nyomni, nehogy az angry birds "menőbb" legyen, de ez nekem ettől még nagyon nem lesz szimpatikus :)
Sziasztok!  Egy kb 100 főt foglalkoztató cégnél dolgozom 2éve- A cég nem  csődjelölt iparágban működik, fogalmazzunk úgy. Mikor felvettek, és írtam alá a papírok garmadáját, feltűnt, hogy mindenből 2 van, rákérdeztem, mondta a HR-es(ő egyszemélyben itt minden), hogy…..
Gilinggalang 2013.08.07 22:47:30
@Silkent: nem tudom, hogy alkalmazott vagy-e, vagy vállalkozó, de nem véletlenül megy az okosítás a minimálbérrel.

Legyen már elég az, hogy 15 embernek munkát meg normális fizetést adok (+ a beszállítók), 16 órában. nehogymár ez, meg az ÁFA/iparűzési/TAO plusz minden egyéb fiszfasz adó/illeték/költség ne legyen elég az államnak.
Gilinggalang 2013.08.08 10:25:08
@droid_: gondolkodni meg számolni szoktam.

Te vállalkozol egyébként, vagy alkalmazottaskodsz?

mi az, hogy a be nem fizetett adónkat? 2 éve a vállalkozásom még nem létezett. na akkor volt nem befizetett adónk.
valamint 15-tel több munkanélküli az országban. meg 15-tel kevesebb járulékfizető. meg 15-tel kevesebb ember, aki kevesebb ÁFÁt fizetett, mert szarabb volt a keresete. na meg eggyel kevesebb cég, aki ÁFÁt meg Taot meg iparűzésit fizetett.
És mi az, hogy az az ütőkártya, hogy nem tudok magasabb árat kérni? ez a realitás.

Ilyen terhekkel, ha senki nem ügyeskedne, akkor bizony az egész ország lehúzhatná a rolót. először azok, akiknek ez a létfenntartáshoz kell, és bevállalják a kockázatot. Utána meg a többiek, mert a kieső közterheket bizony rajtuk fogják próbálni behajtani, és előbb-utóbb elérik azt a teherszintet, hogy akinek most jól megy, az is ugyanabba a helyzetbe kerül mint azok, akik most trükköznek.
De legalább az összes árokpart fényesre lenne kapálva.
Mi legyen az ebéd? Palóc leves 2013.08.06 21:40:27
-   fél kg zöld hüvelyű bab - 3 nagyobb krumpli - fél kg sertés hús (comb) - 1 nagy poharas tejföl   A húst felkockázom, és pörköltöt készítek belőle.   A kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzöm.   A babot sós vízben egy babér…..
Gilinggalang 2013.08.07 22:32:34
@Mária: a birkát azt maximálisan támogatom, de nem értem, miért hiányolod a hagymát meg a paprikát, amikor a poszt azzal indít, hogy főzzünk a húsból pörköltet :)

egyébként akkor az igazi, ha a bab és a krumpli a paprikás lében főnek meg, mert így átitatódnak az ízekkel. nem pedig külön kifőzve, majd beletéve.
A devizahitel balhéval nagyjából helybe ment a lófaszért derék Viktorunk. Annyiszor sulykolták, hogy meg lesz itt oldva, kérem szépen, minden, hogy most már muszáj csinálni valamit. De úgy tényleg valamit, mert a végtörlesztés és az árfolyamgát nem nagyon érte el a valódi…..
Gilinggalang 2013.07.30 17:18:47
@hékabéka: konkrétan a Római parti mobilgát felháborító.
És igen, kössön biztosítást. Ha meg ártérbe épít (ahol nem lehet, csak horribilis összegért biztosítást kötni), akkor kurvára ne csodálkozzon ha elmossa a Duna a házat. Ha már olyan hülye volt, hogy nem lábakra építette.
Nagyszerű könyvet olvastam Fat chance, the bitter truth about sugar — Kövér esély*, keserű igazság a cukorról — címmel dr. Robert Lustig tollából. Az író vezetékneve hollandul-németül vidámat jelent, ami gyökeresen ellentétben áll könyv igencsak komoly témájával. A könyv…..
Gilinggalang 2013.07.30 11:05:50
@Mária: Lehet az akaraterővel dobálózni csakhogy nem ez a téma. Ha egy újabb csodafogyasztószer marketingje lenne a sztori, akkor ülhetne a dolog, hogy akinek nincs akaratereje csak pénze az kretén.

Ha a cikk(könyv) igaz, és ha egy már kicsit cukor(étel)függő emberre rátör a falhatnék, és ez alapján nem egy újabb Snickerst tol be (amit utána 30-40 perc múlva követ még egy), hanem 3 dkg zsírszalonnát (amivel esetleg 2 óráig elvan), és ezzel talán el tudja indítani a szervezetét a normális működése felé akkor már megérte a dolog.
Gilinggalang 2013.07.30 11:14:28
@Mária: "
Az sem igaz, hogy a cukor "mindent megtesz, hogy maradjon". Semmiféle komolyan vehető, orvosi segítséget igénylő elvonási tüneteid nem lesznek, ha akár AZONNALI hatállyal megvonod magadtól a répacukorral dúsított műkajákat. "

Ez azért baromság, mert nekem sem lenne semmi bajom, ha nem innék soha többet alkoholt, mégis furcsa lenne ezt egy kóros alkolholistával kapcsolatban is kijelenteni.
Pont ez a mértékletesség meg a függőség lényege, hogy csekély mértékben gyakorlatilag semmi sem árt, nagy dózisban viszont bármi lehet káros (túlhidratálás mond valamit? pedig a víz aztán tényleg az élet alapja, meg nélkülözhetetlen tápláléka)
Gilinggalang 2013.07.30 11:26:56
@Mária: pedig a Snickers az a világ második legocsmányabb kajája (közvetlenül a mogyoróvaj után).

De itt nem ez a lényeg.

Nyilván az ideális állapot az egyfajta önkontroll lenne (most abba ne menjünk bele, hogy ez fejben dől-e el, vagy pedig a korábbi táplálkozási szokások már befolyásolták a szervezet anyagcseréjét+tápanyagigényét).
Viszont ez közismerten nem így van, hiszen vannak alkeszek/drogosok/kövérek, innentől kezdve az a kérdés, hogy mit lehet velük kezdeni. Tehát ez már egy masszívan ex post állapot.
És ahogy a heroinistákat pl metadonnal próbálják lehozni a herkáról, úgy simán lehet, hogy az eddig démonizált zsírok hasonló szerepet játszhatnak a cukortúladagolástól esetleg megbolondult szervezetnek.
És ez orbitális különbség az "ebből a bogyóból szedj be kettőt naponta, és azt és annyit eszel amennyit akarsz" típusú csodaszerek népbutító hatásához képest.
Ha megalakítottuk a céget, és megúsztuk az adóhatósági felügyeletet, még nem dőlhetünk elégedetten hátra. A kockázati szempontból elfogadható státuszunkat a működés során is fenn kell tartani. A cég életútjában rejlő adózási kockázat azt jelenti, hogy a vállalkozás…..
Gilinggalang 2013.07.24 13:27:05
@DFK: ha az adó és járuléklopásból élnek, akkor ez nem annak az indikátora, hogy kurva magas az adó és a járulék?