Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mademoiselle Marshmallow

63 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én vállalom, hogy egy fárasztó munkanap után kikapcsolódásképpen, vagy hétvégén főzés illetve takarítás közben háttérzaj jelleggel szeretek bugyuta főzős, vagy randizós műsorokat nézni a TV-ben. Az egyik ilyen brit műsorban- a résztvevők vakon, csupán egy menüsor alapján…..
The Sweet Life Beurre Croissant 2015.04.16 16:01:11
Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy  croissant-t süssek, és most hosszas halogatás után végre megszülettek az első prototípusok. Innentől kezdve viszont nincs menekvés, mert ugyan több napig tart ezeknek a francia péksüteményeknek az elkészítése, azonban a tulajdonképpeni…..
Most, hogy elköltöztünk igazán illendő lenne, hogy mindig legyen itthon valamilyen házi süti, főleg mikor vendégek jönnek. Bevallom őszintén néha már nem tudok mit kitalálni hirtelen, már csak azért sem mert mindig valami olyat szeretnék, ami még nem volt.Gondolkodtam,…..
The Sweet Life Piña Colada Pite 2014.06.30 10:17:10
Végre itt a nyár, és itt vagyunk az új lakásban, aminek a loggiáján elszürcsölgetett koktéloktól szinte már a Bahamákon érzem magam. Na jó, ha nem is a Bahamákon, de nagyon hangulatos, és számomra ez most felbecsülhetetlen. A koktélokkal viszont van egy baj, méghozzá nem is…..
The Sweet Life Sós-karamell Fudge 2014.06.10 14:49:19
A legkevésbé sem szeretném túlbonyolítani ezt a bejegyzést, hiszen valószínűleg ez az egyik legegyszerűbb édesség amit valaha készítettem, viszont a legfinomabb is, hiszen hosszú idők óta ez az az édesség az aminek nem tudok ellenállni. Sweet tipp: a vajat vegyük ki a…..
Itt is van a csodálatos bazsalikomos eperlekvár recept, amik már az üvegekben várakoznak, hogy két hét múlva velem együtt átléphessék az új lakás ajtaját. :) Az epreket megmossuk.Zöldjét eltávolítjuk.Egy nagyobb lábosba tesszük őket.Körülbelül 5 percig főzzük, ezalatt…..
Tegnap gyorsan nekiláttam a befőzésnek, mert az eper egy nagyon hamar romlandó gyümölcs, ráadásul a barátommal nemsokára összeköltözünk, és kijelentette, hogy márpedig lekvár, és szörp nélkül nem léphetem át a küszöböt. Először a szörpöt készítettem el, bár…..
The Sweet Life Eper Vadászaton 2014.05.25 00:41:03
Ma részt vettem életem első eperszedésén. Az, hogy magadnak szedheted le a hőn áhított epret elsőre hatalmas mókának látszik, amikor azonban élesbe kerül a dolog, akkor már nem annyira izgalmas, hanem komoly fizikai munka. Legalábbis ezt olvastam a legtöbb ezzel foglalkozó…..
A kása forró, ezért nem kerülgetem, de a perec kerek ezért beismerem, hogy rég jelentkeztem már. Sajnos egyedüli mentségem az időhiány, amiből viszont mostanra szerencsére több jutott, így remélem ezután a kisebb kihagyás után minden visszakerül a régi…..
Az utóbbi időben kezd elviselhetetlen szintre fajulni a laptopom állapota, ami már tarthatatlan, hiszen már mióta nem tudtam megírni egy tisztességes bejegyzést sem, anélkül, hogy túlforrósodott, majd kikapcsolt volna. Most már muszáj lesz újratennem a rendszert, a gép, a…..
Nemsokára beköszöntenek a hideg téli esték, amikor az embernek nincs kedve máshoz, mint otthon bekuporodni egy meleg pokrócba, elővenni egy régóta halogatott regényt, és élvezni az otthon melegét. Nagyszerű társ ezeken a napokon ez a trüffel, ami finom-puha, mézédes datolyát rejt…..
Az utóbbi időben be kellett látnom, hogy az embernek az életben nem sikerül minden úgy, ahogy eltervezi, és nem is minden adatik meg, amire vágyna. Viszont éppen ezért kell kitartanunk azok mellett a dolgok mellett, amik boldoggá tesznek bennünket. Lehetnek ezek a legkisebb,…..
The Sweet Life Szalonczukkedli 2013.12.11 18:13:07
Ééééés eljött ez a nap is. Elkészítettem életem első szaloncukrait. Ajánlom Mindenkinek, akinek még nem sikerült hangulatba hoznia magát. Jó kis karácsonyi dalválogatás, és egy bögre forralt bor társaságában elkészíteni ezeket a csodaszép szaloncukrokat garantáltan ünnepi…..
Kiskoromban a világból ki lehetett kergetni a bejglivel. Eszem ágában sem volt ezekből a diós, vagy mákos csigákból szedni magamnak, mikor annyi más habos-babos, édes-krémes sütemény sorakozott még az asztalon. Az évek elteltével azonban, főként mióta rendszeresen sütök,…..
Ahány ház, annyi szokás. Azt hiszem nem is lehetne ez igazabb másra, mint a bejglire. A legtöbb család asztalán megtalálható ez a sütemény az ünnepek alatt. Azonban nagyon nehéz lenne két egyforma bejglit találni. A tésztától kezdve, a töltelék ízesítéséig mindenki egy kicsit…..
The Sweet Life Ünnepi hangulatban 2013.12.05 10:00:00
Kedves Blogolvasók! Engedjétek meg, hogy így az ünnepek közeledtével egy kicsit szentimentálisra vegyem a hangulatot, és megköszönjem Mindnyájatoknak, azt a hihetetlen boldogságot, amit nekem szereztetek mióta elindult ez az oldal.Az index csapatának köszönhetően rengeteg emberhez…..
Szinte hihetetlen, hogy megint eljött a december, pénteken pedig már a Mikulás csusszan be a keményen. Ilyenkor már érdemes elkezdenünk az ünnepi finomságok sütögetését, hogy a kellő hangulatba hozzuk magunkat.Ezek a csokoládés felhőcskék nálam elmaradhatatlan kellékei a…..
Bár a birsalma nem amerikai gyümölcs, (Délnyugat-Ázsia kaukázusi területein őshonos) de ha pite akkor akkor Amerika, és nem csak a film miatt. Az amcsik imádják a pitét, és tudjátok mit? Meg is értem. Szerintem tudományosan lehetne bizonyítani, hogy endorfin termelődik a…..
Az amerikai hét fő attrakciója ez a torta, ami kimondottan a Hálaadás szellemében készült.A fő koncepció a pulykákkal való szolidaritás volt.Hálaadáskor az amerikaiak az őszi termésért adnak hálát Istennek.  Az Amerikai Egyesült Államokban ez az egyik…..
Az ismerőseim között is sokan vannak, akik nem tudják, hogy Amerikában születtem. Igazából nem sokat változtat ez a mindennapjaimon, hiszen az óvodát már itt Magyarországon kezdtem, de azért egy kicsit mindig különlegességként gondoltam rá, főleg azért, mert nem megszokott…..
A szomszéd kisbaba születésének tiszteletére készítettem ezt a babaköszöntő tortát!Nagyon aranyos a kisfiú, olyan picike, még csak pár hetes. Amikor átvittük a tortát éppen békésen aludt a kiságyában a fiúcska.Remélem mindig ugyanilyen aranyos, boldog és egészséges…..
Egy korábbi bejegyzésben már említettem, hogy egy kedves ismerősöm fiának én szoktam sütni a születésnapi tortáját. Általában minden évben kettőt kérnek, az egyiket a meghitt családi, a másikat pedig az ovistársakkal  való ünneplésre.A csokoládétorta a család…..
Mostanában eléggé rákaptam a müzliszeletre, viszont a boltban előrecsomagolt termékek hátoldalán néha nemkívánatos alap-, és adalékanyagokat olvashatunk. Amivel nem is lenne akkora nagy gond, ha megacsoki szeletet vásároltunk volna, de müzliszeletet mégiscsak azért eszik az ember,…..
Nos hol is kezdjem?  Hiszen alig van már a sajtból, mert mindenki csak egy picit kóstolgatta ugyan meg, de sok kicsi sokra...Elégedett vagyok az eredménnyel, de szerintem az állagának másmilyennek kellene lennie.A másik hiba amit vétettem, a korábban már említett vaníliás cukrot,…..
Ebben a bejegyzésben a tényleges bevonási folyamatot mutatom be. Azt, hogy hogyan nyújtsd, és tedd a marcipánt a tortára, illetve hogyan egyengesd el, alakíts ki szép, sima felületet.Először is fontos megjegyezni, hogy rengeteg módszer létezik a marcipánnal való burkolásra.Én azt…..