Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sx Xavier

13 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjában a belügyminiszter jelenlétében ismét elővették a szigorú KRESZ témáját a képviselők. Az ülésen Pintér Sándor meghallgatta a panaszokat, és egyetértett azzal, hogy túlzás húszezer forintos bírságot kiszabni egy hiányzó…..
Sx Xavier 2012.05.11 07:02:30
@Xezs: Mert ugyebár a sok biciklis miatt van dugó, szmog, zajszennyezés... Na még egyszer gondold át!
Gigaösszegű infrastrukturális beruházásokat tervez az idén a kormány. Molnár Ágnes államtitkár szerdán jelentette be, hogy a végére összesen 61 milliárd forintot fordítanak a kerékpáros fejlesztésekre. Közel 36 milliárd forintot költ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium…..
Sokak számára riasztó, másoknak örömteli néven rendezi meg a kerékpáros mozgalom szokásos tavaszi felvonulását. Bár a megmozdulást I. Utolsó Critical Mass néven indítják, de sem megijedni, sem örülni nem kell. Az elnevezés azt jelzi: az eredeti célkitűzésekkel most rendezik…..
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Sx Xavier 2011.02.12 10:17:16
Az a legnagyobb baj, hogy a KRESZ, és általában a jogalkotók, sőt mindenki, aki __NEM__ biciklizik elfeledkezik a bicikli azon sajátosságáról, hogy két kereke van. Ez a tény, illetve az, hogy emberi erő hajtja, alapvetően meghatározza a kerékpáros közlekedés dinamikáját.

A gyalogos megtorpan, megy tovább, nincs semmi gáz. Az autó megáll, egybe (erősebb dízelnél kettőbe) rakja, megy tovább. A bringás lassít és megáll (Jó esetben kézzel tud támasztani, rossz esetben le a pedálról), majd induláskor ugyanez a procedúra. A legtöbb energiát a biciklisnél (máshol is, csak itt kiugróan) a megállás/elindulás igényli. Tessék végiggondolni!

Ez az alapvető oka annak, hogy a biciklis néha pofátlan. Elismerem, nem csak annak tűnik, hanem néha az is. Én biciklivel szeretek a legjobban közlekedni, de engem is ütöttek már el úgy, hogy noha ki volt téve az elsőbbségadás kötelező tábla, egyszerűen figyelmen kívül hagyta, ráadásul "verseny tempóban" esett be a kereszteződésbe. Később visszamentem autóval, hogy vajon mit látott ő, és kiderült, hogy én is hibáztam, ugyanis nekem is lassítanom kellett volna, mert nehezen belátható a sofőr szemszögéből a kanyar. Ez viszont nem menti fel őt sem, hiszen ha lassabban jön, és ott ad elsőbbséget, ahol az ki van táblázva, akkor nem töröm össze magam.

Tessék az autónak és a bringásnak is elfogadni, hogy annak kell vigyázni, aki erősebb. Az autó vigyázzon a biciklire, a bicikli meg a gyalogosra. Cserébe elvárom a gyalogostól, hogy a bicikliutat hagyja meg nekem, az autós meg elvárhatja tőlem, hogy nem ugrom fel a motorháztetőre, vagy a kocsi alá.

Zalaegerszegen építettek egy fasza bicikliútszakaszt az egyik főútra. Pirosra föstötték, és elválasztották (sövénnyel) a járdától. Mit csinál a gyalogos? A dedikált bicikliúton sétálgat, és még neki áll feljebb, amikor szólok neki, hogy ott a járda, ami nem mellesleg kétszer olyan széles...

Van még mit javítani a közlekedési morálon emberek. Éssze'!
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
Régi, edzett olvasóink valószínűleg nem képednek el majd az alábbi képek láttán. Kevésbé világi látogatóinkat érheti sokkolóan a tény, hogy létezik egy olyan embercsoport akik gyermek születésekor hatalmas lakomát csapnak, és nem sokat költenek az alapanyagokra. A…..
Kerekek és képek 2009 - Elestem 2009.05.04 22:24:00
| Elestem |Nem éppen nagyot, de mégis. Otthonról a munkahelyemre is biciklivel járok, jólesik mindennap ez a kis szabadság. Az utóbbi időben viszont gyakran esik az eső - ez önmagában véve nem baj. Még akkor sem baj, ha az ember hazafelé teker a szakadó esőben; a hideg ellenére egy…..
2009-04-11 Stég Szerdán megnéztem a Koponyeg.hu-t, és úgy találtam, hogy hétvégén bizony frankó idő lesz. Így aztán pénteken vettem pár zsömlét, a hozzá tartozó szalámival meg uborkával, szombat reggel pedig szendviccsé integráltam a korábban említett pék- tej- és…..
 Óké, lec gó!Egy kicsit elkéstem ezzel a bejegyzéssel. Több, mint egy hónapja megvolt az első komoly kiruccanás. Komoly... Szóval elmentem Zalalövőre. Amikor indultam, úgy volt, hogy akkor ha már eddig elmentem, akkor meg sem állok Csödéig, de végül Lövőig eltekertem, és…..
 Első (Képekkel) Ahogy kisütött a nap, és melegebb lett az idő öt foknál, elérkezettnek láttam az időt arra, hogy nyeregbe szálljak, és kipróbáljam, hogy mennyire vagyok jó formában. Hát egyáltalán nem vagyok jó formában. Egy kissé hideg is volt a 10 fok, a nap sem…..
Kerekek és képek 2009- tervek 2009.03.10 11:01:00
Zalaegerszeg - ZalalövőCsak azért került ide, mert ez a következő túra-útvonal. Igaz, még ez is a bemelegítés jegyében fog eltelni, de azért ez már egy hosszabb lélegzet vételű dolog. Nagyon szépen kiépített bicikliút vezet Bagodból Zalalövőre. Az aszfalt már nem ennyire…..
 Elindulás előtt ajánlott ellenőrizni a guminyomást, fékeket, váltókat, illik az alkalomnak megfelelően felöltözni, esetleg egy imát elrebegni. Aztán felszállunk és... Megváltozik a világ. Legalábbis én így ítélem meg: minden alkalommal egy élmény az első pár…..
| Még, még, még! |Történt, hogy a hétvégén (újra) megnéztük a barátnőmmel a Wall-E című animációs filmet. Egyszerűen elbűvölő volt! Úgy vélem, hogy a Pixar sok-sok remek animációs film után végre olyat alkotott, amire méltán büszke lehet a film-ipar, és Wall-E és EVA…..
Máig ismeretlen okokból csapódott a 997-es sorozatú Porsche 911 Turbo Cabriolet az autópálya oldalait elválasztó palánknak. A stuttgarti gyártó épp két kísérleti járművével végzett próbákat, de a hátul jövő Panamera pilótája ki tudta kerülni szerencsétlenül járt…..
| Tényleg...? |Tényleg mindennek a szexről kell szólnia? Márha férfi és nő érintett a dologban. Mást sem olvasni a drága kommentelőktől mindenféle helyeken, hogy jól meg kell dugni. Majdnem teljesen mindegy, hogy miről szól a cikk, előbb utóbb valaki erre tereli a szót. Ha meg…..
| Gondolatok |Történt, hogy meguntam a kereskedelmi csatornákból rámtörő brutális mennyiségű szemét filmet, és elkezdtem kutatni jó, vagy legalábbis annak vélt filmek után. Andrej Rljubjov, Mesterséges értelem, Volt egyszer egy vadnyugat és a többi, és a többi és a…..
Sx Xavier 2009.01.29 21:31:15
 | Változások a blogban |Sajnos kevés az olvasóm, talán jobban kellene reklámozni a blogomat. Mindenesetre írni kell, ha néha akad egy-egy gondolat. Megint akadt, és talán a jövőben több is lesz. Szóval reklámra fel, és remélhetőleg előbb-utóbb működni fog.| Miért is... ?…..
Az eutanázia, avagy kegyes halál az egyik olyan téma, amivel az emberek lehetőség szerint csínján bánnak, nem nagyon lehet semleges álláspontot képviselni ugye, mert vagy támogatjuk a halálos betegségben szenvedők öngyilkosságának elősegítését, vagy konokul elutasítjuk -…..
| Gondolatok | Egyik nap csattogtattam a csatornák között, és az egyik zenei adó éppen egy fiatal csapatot mutatott, amint egy profi klipben profi zenét játszottak. Általában az ilyen dolgokra - ha egy kicsit irigykedve is - fel szoktam figyelni, most azoban csak fájdalmasan…..
| Gondolatok |"Micimackó letelepedett a fa alá; mancsai közé fogta a fejét, és gondolkozni kezdett" Attól tartok, hogy ez manapság elképzelhetetlen dolog nagyon sok embernek. Nap mint nap látogatok (többek között) programozói fórumokat, és szomorúan tapasztalom, hogy…..
 | A gondolatok |  Valami történt. Nem lehet tudni, hogy mi, de mindenki számára világos, hogy megváltozott valami. Más lett az étel, más a levegő, még a nap is másképpen süt. Egyvalami azonban nem változott: mindenki fél valakitől. Az embereket félelem járja át,…..