Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyetmondok

5 bejegyzést írt és 5833 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a fideszes szemfényvesztés, hogy a Nyugat válságban van, súlyos áldozatokat fog követelni a magyar néptől, amelynek nagy részének -- fogalmazzunk finoman -- nincsen pontos képe arról, hogy mi tesz egy civilizációt sikeressé. Kollektív meg nem értés van azzal kapcsolatban,…..
egyetmondok 2015.12.15 22:33:00
@zipe moha:
Apám ismerte Bibót. Az milyen lehetett zipe...,mint valakinek ismerni Petőfit, Deákot, Széchenyit.
Bibó mondta,hogy ép erkölcsi érzékkel,értékkel, jobbról vagy balról,tök mindegy,nem lehet máshova jutni,mint egy,azonos politikai platformra.

Lehet, ez,a tied,az enyim,az Orbánok,Gyurcsányok platformjához képest ócska,szar egy hokedli, hát,mi erre állhatunk föl...,zakson..., olyan leginkább csak,mint amin a nagyanyám ült...,miközben mi a nagyasztalnál ettük a főztjét...,szar egy hokedli,korhadt fából,úgy már tábeszesen.

De a koszt zipe, azt ezek nem is tudják. De majd biztatjuk a Hafr-féleségeket,te,meg én,szinte semmiben se egyetértve, hogy mondják el, az milyen volt. (Pl.a krumpliganca,az pl.egy kifejezetten NER-gyilkos egytál.)

Így szépen,kivégezzük,könnyeden fejbe lőve,nagyanyáink hokedlijére próbálva feltápászkodni, a magyar szabadság ellenségeit.
Puff,puff,puff.
egyetmondok 2015.12.16 09:41:21
@bircaman szerkesztő maxval:
Hogyne érteném max. Te balesetként tekintesz arra,amikor én, te, akárki eldönti, hogy hol tartja a pénzét,itt,ott vagy amott.
egyetmondok 2015.12.19 12:14:22
@andrásúr:
" Ahhoz, hogy tisztán magyarok vállalkozhassanak csak nálunk, nem kellett volna eladni korábban az ország iparát és főleg nem a szolgáltatási szektort !" --

ezt úgy érted,hogy a magyar állam egy zrt,aminek minden magyar a társtulajdonosa,és tök jó,ha az ipar és a szolgáltatás vállalatai magyar állami tulajdonban vannak, mert azzal mi magyarok vállalkozunk ? Így valahogy ? Hűha...

"A példádban szereplő cég ha itthon fektet be, akkor magyar munkaerőt alkalmaz, adót, járulékot fizet, így érdemes a támogatásra !" --

a kormány természetesen eldöntheti,hogy kinek ad és mennyi pénzt,csak azért,hogy vállalatot alapítson itt. Én ezt ugyan egyáltalán nem támogatom,mert ez egy veszedelmes marhaság,de ha neked ez tetszik,akkor oké.
Ez azonban mit sem változtat azon, hogy ha a vállalkozás úgy dönt,simán elviszi a pénzét innen máshova,akár kapott ajándékba mindenki adójából egy kalap pénzt a kormánytól,akár nem.
Van egy kitartó kommentelőm, bizonyos unionista, aki régóta mondogatja (egy speciális kontextusban, amit most nem idéznék fel), hogy a magyar politika alapvetően a filozófia és a biológia összecsapása -- és igaza van. Ami első ránézésre nagyon leegyszerűsítőnek tűnik, az a…..
egyetmondok 2015.12.18 22:19:42
@Ad Dio:
Kizárólag neked szól. Még senki sem mondta el az őszinte véleményét nekem arról, hogy Petőfi Sándor Salah Abdeslam. Azzal én nem hogy leülni nem fogok,de arról egészen őszintén azt gondolom,hogy a magyar nemzet ellensége.
(Kérjed el Hafr-tól a telefonszámomat,találkozzunk valahol,ahol jó sokan vannak,és az arcodba kiabálom,hogy a nemzet ellensége vagy.Nem,nem kiabálom majd,hanem inkább ordítani fogok. Hívjad el a családodat is,nagy élményben lesz részük.)
egyetmondok 2015.12.18 22:46:34
@Ad Dio:
Ó, nem a legnagyobb.Csak az egyik kicsi,a sok,a rengeteg között:
" Petőfi Sándorok...Ma épp Salah Abdeslamnak hívják :-(((. "

Elmentettem. Na szóval,csak bátran. Kérjed el Hafr-tól a telefonszámomat, találkozzunk, én erről a kommentedről csináltatok egy kurva nagy táblát. Sajtóról,tévé,stb.tudok gondoskodni.

Aztán egy jót ordibálunk. Ha te nem,majd én igen.
Hívj fel,ha mersz. És hozzad a családodat,őket mindenképpen.
egyetmondok 2015.12.18 23:00:51
@Ad Dio:
Egy perc nyugtod se lenne.
Vona elvállalta a pofozóbábu szerepét: Orbán azzal üti -- orosz kitartottság és korrupció --, ami ő maga. Ez, mint tudjuk, egy bevett fideszes trükk (egyébként pedig általában a diktatúráké). A rezsim megtalálta a helyet Vonának, ahogy korábban a posztkommereknek is, ő meg…..
egyetmondok 2015.12.16 17:01:54
@HaFr:
Ezt nem mondtam Hafr. Azt azonban mondom, hogy pártként egészen világosan más programmal kell előállni,ha a rendszer ellenségei vagyunk,ahhoz képest, mintha az ellenzéke lennénk. Ne feledjük: a PC-beszédnek vége...:-)

És igen,az persze előfordulhat,hogy hamarabb kerekedik a rendszeren belül egy új Gorbi,és megélünk egy újabb rendszerváltást,anélkül, hogy az ellenségekből valami olyan kerekedne,mint kritikus tömeg. Ám ezzel Hafr,semmi baj nincsen,nem érdemes ezen aggódni,lebecsülni meg végképp.

Akkor ugyanis azt kell majd figyelni,az lesz a feladatunk,a munkánk, hogy amit rendszerváltásként látunk,valóban az-e. Ráadásul ebben már van tapasztalat,nemde, hogy bár pompás alkotmányos,nyugati közjog van, az államban bennragadnak azok a rendszerek,amelyek előbb-utóbb felzabálják a pompás közjogot.
egyetmondok 2015.12.17 13:59:55
@neoteny:
Meg is érkezik majd a Fidesz híveitől a válasz:

"Na,most meg az a baj,hogy a Fidesz privatizál ?
Nektek akkor se jó a Fidesz,ha államosít,meg akkor se,ha privatizál...,mert csak gyűlölni tudtok."
egyetmondok 2015.12.17 21:52:22
@unionista᠍᠍᠍᠍:
" a kapitalizmusban a pénzt generálják. előzetesen nincs mögötte nincs megtermelt valódi érték. hanem azt utólag kell létrehozni. " --

ugyanezt csinálták a szocializmusban is.
Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László) Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a…..
egyetmondok 2015.12.16 21:40:09
@unionista᠍᠍᠍᠍:
Ha a szerződést a magyarok többsége is aláírta,akkor igazad is lehet akár, ha azonban csak a Kovács Ákos, akkor ennek semmi jelentősége. Ők vannak ketten,a Telekom, meg a zenész,a magyarok többsége nem szereplője az ügynek,nem is keveri bele a Telekom nyilatkozata a magyarok többségét,vagy éppen valami kisebbségét. A nyilakozat a Telekomról meg a Kovács Ákosról szól.
egyetmondok 2015.12.17 00:07:39
@unionista᠍᠍᠍᠍:
De unionista,a Telekom és Ákos esete a Telekom és az Ákos esete,nem mások esete. Az általam idézett Telekom-nyilatkozat pedig helyes,akkor is az,ha valaki nem ért egyet a cég döntésével,mert nem érint senki mást kettőjükön kívül.Az róluk szól,helyesen és okkal.

Amit pedig te,megjegyzem jó képességekkel ezzel az üggyel (is) csinálsz,a belemagyarázás sajátos esete,amiről nekem inkább a nyelvi,kommunikációs hamisítás jut eszembe,mint jelző.
egyetmondok 2015.12.17 12:07:04
@unionista᠍᠍᠍᠍:
Amit elmondhatok neked erről az ügyről,s talán ez a legjobb megoldás,úgy értem az,ha elmondom,hogy mi a párommal hogyan csináltuk ezt az egészet.
Mi úgy határoztunk, hogy amíg a gyerekek le ne érettségiznek,addig a párom a gyerekekkel és a háztartással foglalkozik.
A baráti társaságban a legtöbben nagyon is helyeselték ezt a döntést,s akadt egy alkalom,amikor egy igen-igen régi,gyerekkori barátom azt mondta a páromnak,de szó szerint, hogy a párom jobb ha tudja,hogy ő (a barátom)azt amit a párom csinál,a világ legértékesebb,legfantasztikusabb dolgának tekinti,s hogy a párom erre legyen nagyon büszke,hiszen annak ellenére,hogy semmit se keres,mégis nagyszerű,amit csinál.

Na,mostan az én párom nem fél,hanem egészen ázsiai parasztivadék,mokány,olyan,ami a szívemen a számon féleség,s miután mosolyogva meghallgatta az én barátomat,azt mondta neki,de lassan,hogy jól értse,hogy az ő (a párom) személyes véleménye szerint a barátom anyja már akkor is büdös kurva volt,amikor megszületett,s hogy a barátomat nem megszülni,hanem a retyón kiszarni illett volna. Ezt követően közölte,hogy takarodjon a házból kifele.

A párom,mint mondtam,ilyen parasztivadék-féle,mokány,haragtartó ember és azóta se beszél ezzel a barátommal,ha ő ő szóba kerülne,morogva közli,hogy ott dögöljön meg,ahol van.

Most szólj hozzá...,nekem mit kellett volan tennem ? Elkezdeni az én nőmnek bizonygatni,hogy de...,hát az azért igaz, hogy te drágám semmit se keresel ?
Tessék ? Hát ugye az ilyen nem lenne emberszámba vehető.

Kérdeztem tőle a véleményét erről a Kövér-Ákos ügyről. Azt mondta,hogy amíg ezek nem pusztulnak, nincsen magyar nemzet...,de mondom újra,ez az ő véleménye, s nem kell vele egyetérteni...,de őszintén, kezdjek vele vitatkozni, miután az élete legszebb, legaktívabb idejét azzal töltötte, kb.25 évet, hogy a gyerekek és háztartás és én ? Hát,ugye nem vagyok én egy Kövér,vagy Ákos-féle.
Bár a kormány valójában sosem akart internetadót, a digitális világ kérdése a közjó, így a mindenkori kormány szempontjából is, megkerülhetetlen. A tét, a 250 éves Felvilágosodás helyes mederbe terelése. Ezt a kihívást a balliberális oldal, mint „kórtünet” és a…..
egyetmondok 2015.12.15 16:30:00
@PhysisPhylos:
Az tisztán politikai ízlés kérdése, hogy az egyenlőtlen közteherviselést és a fizessenek a gazdagok elvét a konzervatívok valamiképpen a szolgálatukba állítják vagy sem. Szerintem ettől a pillanattól kezdve a konzervatív többé nem konzervatív, meg nem is jobboldali, hanem simán csak baloldali. És ez bizony egy konzervatív számára rossz találmány.
Az egyenlőtlen közteherviselés, a fizessenek a gazdagok,stb.,stb. ismert baloldali logikái mentén működő állam teljesen valószínűtlen, hogy a verseny feltételeinek megteremtésében eredményes lehet. Látványos, populista, nagy tömeg támogatást szerezni képes, erősnek tűnő,stb. valószínű az ilyen állam lehet, de eredményes, akár már közép távon is eredményes, aligha.
egyetmondok 2015.12.16 12:33:17
@PhysisPhylos:
A nyugati civilizáció megmentése , mint feladat, nekem nem realitás, úgy értem, hogy nem tartom olyan állapotúnak, amelyet meg kellene menteni. Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a Felvilágosodás egész, mondjuk így, eszmerendszere, tán pontosabb,ha azt mondom ígérete minden bizonnyal érdemes arra, hogy komolyabban vegyük.

Van azonban,vagy lehet kettőnk között erről különbség. Én ízig-vérig kelet-közép európai fazon vagyok, s nekem itt nem az a kérdés, hogy mit dobálunk ki oktalanul a Felvilágosodás gyönyörűségeiből, hanem, hogy mit tudunk egyáltalán megvalósítani ezekből..., s ha jelentem kéne, azt mondhatom, hogy nem állunk jól, nagyon nem.
A magyar miniszterelnök az európai szélsőjobb embere. Az európai szélsőjobb embereként nem szolgál se demokratikus, se magyar érdekeket. A tegnapi beszéde egyetlen összefüggő manipuláció a magyar valósággal szemben. A beszéde Magyarország további lecsúszását és erősödő…..
egyetmondok 2015.12.14 11:02:21
@DrGehaeuse:
Ja,így érted.
Oké,az van,hogy engem nem zavarna Orbán Gáspár kormánya. Legyen akkor ő a polgári berendezkedésű magyar állam miniszterelnöke.
egyetmondok 2015.12.14 11:51:28
@DrGehaeuse:
Engem a berendezkedés érdekel,mindig az érdekelt. A személy nem érdekes.
egyetmondok 2015.12.14 12:25:31
@DrGehaeuse:
Minden (féle) államhatalmi berendezkedés politikai termék,politika teljesítmény,stb. Nincsen ezzel probléma.
Mármost pironkodva be kell ismernünk, hogy ezen a teszten a magyar nemzeti tudat elbukik. (Elnézést: elbuknak a homoszexuális felebarátaink.) A magyar nemzeti tudat a kollektívum önvédelmi hisztériájának terméke, egy kudarcos, sokat fenyegetett és sok sérelmet hordozó ország…..
egyetmondok 2015.12.12 17:38:56
@freestep:
Az vajon nem pont olyan elutasítandó,ha bárki (vagy bármi ideológia) kötelezően elkezdi előírni a sorrendet,hogy az állam polgára először minek kell érezze magát,másodszor minek kell érezze magát,harmadszor minek kell érezze magát,stb.?
Mennyivel külön ez,mint a liberalizmus eljárása?
Szerintem semennyivel. Ez pont olyan rossz.
egyetmondok 2015.12.12 20:09:51
@freestep:
Az biztos, hogy ez a kérdés nem egyszerű.
Én pl. a NER-,ezt a 2010-es forradalmi államot a magyar nemzet ellenségének tekintem,s aki ezt az államhatalmat támogatja,azzal én semmiféle közösséget sem vagyok hajlandó vállalni,és valószínű, hogy akkor lennék hajlandó azt mondani, hogy egy nemzethez tartozok pl. Orbán Viktorral,ha erre fegyverrel kényszerítenének.
Szóval igen,ez bizony elég bonyolult kérdés.
egyetmondok 2015.12.13 00:12:29
@freestep:
Ha a politikát hagyod a fenébe,a nemzetet hagyod a fenébe.
Nem lesz népszavazás se az olimpiáról, se a vasárnapi zárva tartásról. Az első esetben a közvélemény a legutóbbi mérések alapján támogatná a rendezést; a második esetben viszont jelentős fölényben van az idén márciusban bevezetett intézkedést ellenzők aránya. Az…..
A habonyizmus, amely semmi más, mint az orbánizmus tovább bunkósított, plasztikarcokkal szintetizált ága, névadó atyja megérdemelt ibiziai pihegése közepette -- ott van a földi pokol egyik bugyrában, ahova való -- is zavartalanul tombol Budapesten. Finkelstein ordas politikai…..
egyetmondok 2015.12.10 23:10:22
@unionista᠍᠍᠍᠍:
A modell elmélet.
egyetmondok 2015.12.11 00:50:51
@unionista᠍᠍᠍᠍:
" a magyarok többsége azt mondja, hogy kell lennie egy sajátos fejlődési pályának, ami csak a kárpát-medencére jellemző " --

ilyet a magyarok többsége természetesen egyáltalán nem mond.

Az persze igaz,hogy a politikailag tudatos,művelt,olvasott magyarok többsége - jobboldalon és baloldalon egyaránt - szentül hiszi,hogy van valami a kapitalizmus és a szocializmus között,amit ők értenek a világon egyedül,és ami meg is valósítható. Nos,ez sajnos igaz,ez azonban nem a magyar többség,hanem csak a félig vagy teljesen elhülyült magyar értelmiség politikailag tudatosainak többsége.
Igazi tragédiája ez a nemzetnek.
egyetmondok 2015.12.11 09:01:59
@unionista᠍᠍᠍᠍:
Ilyenek gondol a népek többsége saját magáról...,de,oké, azt én nem vitatom, hogy létezik a magyarok közgondolkodásában valami,ami valóban mintha arról szólna,amit írsz.
És ezzel nagy baj van,ugyanis ez a hit óriási jelentőségű ügyekig ér el. Mintha más népek,hogy is mondjam: alacsonyabb szinten,kisebb jelentőségű ügyekben hinnék magukat különlegesnek.
De azért ez is leginkább egy sajátos magyar értelmiségi munka,a szellemi elit felől vetített mozi,és persze,mert óriási jelentőségű ügyekben is igaz (pl. államalapítás),nagyon veszélyes.
Mindig meglesz (ahogy most is megvan) a szabadságunk arra, hogy jó országot csináljunk. Nem lesz itt nagyobb diktatúra annál, amit el AKARUNK viselni, és bár Európában tényleg megszűnt a nyugati liberális berendezkedés megkérdőjelezhetetlensége, ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk…..
egyetmondok 2015.12.10 22:31:27
@Horváth Imre leponex:
Na,haladunk szépen:
Tessék már elmagyarázni nekem, hogy egy kormány (amelynek parlamenti többsége van,ugyi),hogy lehet a nép ellenzéke azzal,ha feladja a nemzet céljait.

Szóval,hogy ez hogyan történik meg ? Miből tudjuk meg,hogy a parlamenti többséggel rendelkező kormány feladja a nemzet céljait ?

Ha ez nem egy darab komplett baromság,mint azt én állítom,akkor te nyilván tudod a feltett kérdésemre a választ. Szóval Leponex, hogy van ez ?
egyetmondok 2015.12.10 23:02:44
@Horváth Imre leponex:
Semmi baj. A bíróságon is kifejtheted. Idő van.
egyetmondok 2015.12.11 00:10:56
@Horváth Imre leponex:
A bíróság lassú. Van időd.
Orbán nyilvánvalóan emelte a tétet az utóbbi napokban, és már 500 millió embernek játszik -- a nemzetek saját demokratikusan megválasztott kormányaival szemben. A röszkei események nem maradnak visszhangtalanul a kontinens sajtójában, és a hatása ellentétes lehet a liberális…..
egyetmondok 2015.12.04 21:25:43
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Hogy mi lesz kb.fél év múlva leponex ?
Hát...,keress ügyvédet,aztán meglátod.
egyetmondok 2015.12.04 21:52:20
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
A főnök már tudja. Keress ügyvédet.
egyetmondok 2015.12.04 22:02:09
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Nagy buli lesz leponex. Ott elő kell majd kotornod a személyit,lakcímkártyát. A sajtóról tudok gondoskodni.
Minden hozzám írott kommentedet elmentettem,amióta ez a blog csak létezik. Elemeztem,szóról szóra.

Mit szólsz ?

Írd már le újra,hogy náci vagyok,kérlek,léágysziiii..
Vagy,hogy elmebeteg, az is jól jön, légysziiiiii
Számok: évi 10 milliárd euró (a GDP 10%-a) hiányzik a magyar gazdaságból, amit 7 milliárdot meghaladó értékben külföldi magyarok és idegen országok adófizetői pótolnak, és további 3 milliárdra volna szükség ahhoz, hogy legalább a gyerekeink életében beérjük az EU…..
egyetmondok 2015.12.03 09:34:41
@zipe moha:
" a másik a gyors azonnali kaszálásokban, a lerablásban, azok kizsákolásában...bármibe is , kerül, bármi is lesz ára...mintha nem lenne holnap...ali fektetnek hazai kapacitásokba...mindenki látja ezt... inkább elszaladnak mint kutya csonttal... " --

az itt a probléma zipe,hogy aki ezen változtatna,mondjuk értelmes politikai programmal,és nem valami kézrátételes szakrális varázslással,azt ennek a társadalomnak a politikailag legbtudatosabbjai,tartok tőle,köztük te is zipe, simán elátkozza és kiátkozza: ezek ti.a Bokros Lajosok,bizony, szörnyű ezt kimondani,de a 2007/2008-as szerkezti reformjával még a Gyurcsány is.
Zipe,ti nem szavaznátok olyan politikai programra,amely lehetőséget engedne a legjobb magyar energiák szabad kibontakozására, mert az Magyarországon nem lehet más program,mint a túlnőtt,túl éhes,túl sokat újraosztó,beteg és hamis jóléti rendzsreket üzemeltető állam eltakarításáról szólhat egyedül.

Kis túlzással azt mondhatom zipe, hogy itt a szocializmus felszámolása (lett) a neoliberalimzus.

Nem kell új szemléletű gazdaságpolitika zipe. Az államunk hagyja végre békén a polgárát,oda fog jutni,na nem gyorsan,mint ahol Ausztria van. Ennyi az egész zipe. Mint államhatalom,erre tök jó a liberális demokrácia,a többit bízzuk a magyarokra.
egyetmondok 2015.12.03 09:38:34
@zipe moha:
" @egyetmondok: ..na gyorsan...ha egyszerre mindenki emeln e ..2-3 lépcsőben tervezetten ( kínában most emelnek a béreken 30!!!%-ot...india kína drágább lesz mint a magyarok.. ) akkor megnőne nem csak a bértömeg..hanem az azokhoz kapcsolódó járadék bevételek is ..drasztikusan..( mivel a járadékok leépítés lassabb de tervezett lenne..)..eü..nyugdíjkassza kb 2 év alatt erősen pozítív egyenlegű lenne..tartalékképzés aki ellopja levágni a kezét... "

1. Be kell vezetni hozzá az Országos Anyag és Árhivatalt, hogy ne emelkedjenek az árak.
2. Miért az a fontos,hogy az államnak kurva sok pénze lesz ?

(Hozz valami linket, kérem tényekkel alátámasztani,hogy Kínában 30%-kal megemelik a béreket. És ki ? Így döntött az állam ?)
egyetmondok 2015.12.03 10:02:44
@zipe moha:
" ..abszolút nem erkölcsi ítélet az én álláspontom...nagyon is érdek vezérelt..." --

de zipe,tisztán erkölcsi ítélet:
A magyar ember nem rosszabb,mint az osztrák,a német,stb. ezért a Lidl (stb.)a magyarországi üzletében (gyárában)adjon annyi bért a magyarnak,mint amennyi bért a bécsi üzletben ad az osztráknak.

Mi ez,ha nem vegytisztán erkölcsi ítélet,mi más ez,mint egy erkölcsi ítéleten nyugvó pőre követelés?
Miért érdekel ez engem, miért írok posztot róla ahelyett, hogy a PKP stratégiájával foglalkoznék? Majd megírom az utolsó bekezdésben. Ami a címben megjelölt kérdést illeti, induljunk ki abból, hogy a magyar GDP-ből kb. évi 10 százalék - mai szinten kb. 3 ezer milliárd forint --…..
egyetmondok 2015.11.26 23:02:50
@zipe moha:
Ha gyerekek elég nem is,de pl.a zsidókól írt egészen elképesztő munkáját én biztony kötelezővé tenném a gimik negyedik évfolyamán. Ott biztosan.
egyetmondok 2015.11.27 00:03:08
@zipe moha:
De hát nekünk kell fáradozni zipe, neked,nekem (már a hatvanhoz közelebb,mint az ötvenhez),veszekedni,összeveszni, elcsodálkozni fél évszázadnál is régibb, a bibói örök igazságokon.
Ki csinálja,ha nem te meg én,meg a Hafr,az Explanatus,meg a többi a PKP-nál ? Csuda figurák.

Jelentkeztél már a pártnál ? Névvel,címmel,de úgy rendesen ? Ugye igen ?
A magyar liberalizmus látványos bukása alapvetően kulturális jelenség (az elmaradt hazai polgárosodás jele), de ezen túlmenően a hazai baloldal identitástévesztése és politikai kudarca. Az a tény, hogy a magyar liberalizmus ügyét annak idején egy alapvetően balos-radikális,…..
egyetmondok 2015.11.25 13:04:41
@unionista᠍᠍:
"orbán kísérlete illiberális, csakhogy ez is többségi alapon szerveződik. és ebből következően demokratikus. nemzeti bolsevizmus, amit a többségi magyarok legitimálnak." --

ez igaz. Ezzel a definícióval semmi probléma.
A probléma ott van, hogy mindeközben Orbánék ahhoz ragaszkodnak, hogy ez a magyar államhatalom demokratikus jogállam,amit a bolsevizmus kizár.

Itt a fő baja Magyarországnak: hazudozik magának és másoknak arról, hogy ez az állam micsoda.
egyetmondok 2015.11.25 13:59:58
@zipe moha:
" orbán kisérlete illiberális"...az mi?? " --

nem jogállami.
egyetmondok 2015.11.25 14:47:31
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Szerintem is demokrácia. Ebben nincsen szemernyi kétség sem.
Szegény, szegény pógárok és köreik, mivel hát sosem volt lehetőségük valóban polgárrá válni, és jelentős részük a Fidesz támogatásával letette a garast még a kleptokrácia mögé is, jobb talán nem is beszélni velük arról, mi az a polgárság. Csak illusztrációként, ez a…..
egyetmondok 2015.11.24 09:39:12
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Blogmesterünk igen-igen liberális beállítottságú a te kitiltásod esetében.
egyetmondok 2015.11.24 21:03:16
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Igen,tudom: Te Orbánékkal vagy.
Te azokkal vagy,akik kirekesztik a nemzetből azokat,akik nincsenek veletek, akik szerint a magyar hazához tartozni azt jelenti,hogy a Fideszhez,hozzátok tartozni.

Mesélhetsz Te itt akármit,családról, Istenről,konzervativizmusról, szabadságról,stb.

És igen,én eldöntöttem,mert magyar másként nem dönthet: az államhatalmatoknak pusztulnia kell. Minél előbb pusztul,annál jobb lesz a nemzetnek.
egyetmondok 2015.11.24 23:02:14
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Hát,ez van. Ti kezdtétek 2002-ben.
Juhász Péter meghívott, és hallgatóként részt veszek az Együtt csütörtöki konferenciáján, amelynek négy paneljéből háromnak a témáját azonban eleve nem értem. Sorrendben: A mai magyar gazdasági modell alternatívái; Gyenge EU, erős nemzetállamok – ez volna a jövő?; A…..
egyetmondok 2015.11.23 11:38:15
@neoteny:
Oké,így már értem mire gondolsz.
Ja,helye és ideje van a forradalomnak.
egyetmondok 2015.11.23 17:08:58
@zipe moha:
Mondok egy példát zipe,és kérlek,hogy döntsed el,vajon alkotmányjogi,egyálktalán jogi problmával állunk-e szembe:
Tegyük fel a vállalatot,amely a munkásai tulajdonában áll,munkás önigazgatás van. Aztán tegyük fel,hogy a parlament - amelyet fair választójog szerint választottunk -,törvénnyel megfosztja a dolgozókat attól,hogy a vállalat ügyeiben a szavazati jogukkal a tulajdonosi együttesében szavazzanak.
(Ez történt a takarékszövetekezeti részjegy tulajdonosokkal 2010 után.)

Szerinted ez jogi probléma?
egyetmondok 2015.11.23 22:45:17
@zipe moha:
Szerinted ez jogi probléma?
Mi van akkor,ha felszámoljuk a politikai pártokat,és minden felnőtt állampolgár törvényhozó,s a szavazásnál a többség úgy dönt,hogy megfosztja a szavazati jogától a takarékszövetkezetek tulajdonosainak tízezreit?
Ez jogi probléma?
A menekültek nyilván nem az ellenség, se kollektíve, se egyenként -- azt viszont, hogy ki a menekült, hogyan dönti ezt el, és mit kezd vele az Unió, azt rögzíteni kellene végre. A harmincas évekre emlékeztet ez az aggasztó cselekvésképtelenség, ami a professzionális politikusok…..
egyetmondok 2015.11.20 11:54:19
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
A szírek spontán fellázadtak Asszad ellen ?
Tehát nem az USA,és nem a nyugat állt e lázadás mögött,mint szervező. Úgy van leponex. Nem az USA,nem a nyugat,nem Soros György,stb.
egyetmondok 2015.11.20 19:49:19
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Az Asszad-ellenes lázadás spontán,legitim volt.És persze igazuk volt. Putyin,Orbán,USA,Soros,stb. nem játszik. Simán igazuk volt.
Hogyan tovább?
egyetmondok 2015.11.20 22:51:12
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Hogyan tovább Szíriában?
Ha egyszer spontán,helyes,igaz és legitim a lázadás,a felkelés Asszad ellen.
Ott hogyan tovább leponex?
Tegyük félre egy pillanatra, hogy néhány fejben összekapcsolódik az orbánizmus korruptsága az egykulcsos adó (szja) által okozott "károkkal", és nézzük csak az utóbbiakat. A kollektivista társadalmak és államaik mindig is szerették elosztani, ami a másé. Tegnap egy…..
egyetmondok 2015.11.20 19:54:15
@HaFr:
Pogátsa Zoltán számomra az egyik leghitelesebb figura.
A fontolva haladó Polgári Konzervatív Párt számára pedig nem ördögtől való,ha Magyarországon a 21.század, mondjuk közepéig progresszív jövedelemadó lesz.
egyetmondok 2015.11.20 20:25:54
@Khonsu:
Dehogynem lesz.
egyetmondok 2015.11.20 22:48:44
@Khonsu:
Jaj,dehogy,dehogy.
A tömegdemokráciában kormányzóerővé válni két összetevőn múlik: a nyilvánosság szerkezetén és a narratívák (történetek, elbeszélések) erején. Csak másodlagosak ezekhez képest a tényleges sikertényezők, a mérhető javulás, gazdagodás, jólét, a boldogság egyéb…..
egyetmondok 2015.11.17 09:23:21
@conmorientes:
"A politikai pártok gazdasági érdekcsoportokká váltak, a társadalmi érdek nem látszik ezek mögött." --

ezzel nem tudok mit kezdeni. Valószínű szegényes a fantáziám ehhez a képes beszédhez, hogy elképzeljem a társadalmi érdeket az akármilyen köntösben dagadó gazdasági érdek mögött,szóval,hogy az van, ott valahol,csak ez a fránya gazdasági érdek (és mi lenne ez? jajajaj,csak nem a profit,ugye nem...:-)) takarja,elnyomja, nehogy előre kerüljön a sorban,ahova való...(vagy mi)

Azt viszont egészen pontosan tudom,na jó érzem inkább erősen, hogy érdemesnek látszik kurva messzire tartani azt az embert a hatalomtól,aki átlát,aki mögé lát (mert képességei vannak erre) a gazdasági érdekeken, és úgy, hát egyedülálló módon érzékeli a társadalmi érdeket. Az inkább jó kövyeket írjon, aki képes kitapintani a történelem csuklóján a társadalmi érdeket,és ne akarjon állami hatalmat magának.

Súlyosabb érv a népfelség ellen persze,hogy abból nem jön ki az államhatalmak elválasztása,ha már ismét szópisálni volna kedvem...,de kell,mert bármi népuralmista államhatalom okszerűen nem joguralmista,az meg,az előbbi, ugye olyan, centrális erőtér féleség lesz,mint ez a mi NER-ünk.

Nekem mindegy,hogy a jó Isten,a népfelség (a mi környékünkön nemzetfelség,népnemzetfelség,stb.) vagy egy cuki katicabogár a hivatkozási alap valami rühes hatalomkoncentrációhoz. Egyik se jobb a másiknál.
egyetmondok 2015.11.17 18:47:12
@zipe moha:
A "szópisilés" nem az én metafórám,hanem Conmorientes kollega ötlete.
Na, találd fel a melegvizet: a hatalomban cselekvő népet. Nem tilos. Hogyan is van az ? Mondjad el.
egyetmondok 2015.11.17 19:39:32
@zipe moha:
Oksi. Majd reggel...
Mi legyen a politikai eljárás a terror eszkalálódásának közepette a bevándorlással és a lassan vagy egyáltalán nem integrálódó kulturális és vallási csoportokkal kapcsolatban, amelyek potenciális hátországát jelentik a terrornak? Ahelyett, hogy azt gondolnánk, nem jött el az…..
egyetmondok 2015.11.17 10:29:41
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: .
" A lenni vagy nem lenni kérdésre szűkül lassan ez a digitális választási lehetőség.
Lehet még választani. " --

azokat a politikusokat kell a náthásba elzavarni,akik erről próbálják győzködni az embereket. Innen ti.csak egy ugrás az a sajátos,közép-kelet európai rémálom, hogy "nemzethalál". A lenni vagy nem lenni félelme ha eluralja a közvéleményt,akkor sima az út a mocskos diktatúrákba.

Ezeket a politikusokat ki kell rekeszteni.
egyetmondok 2015.11.17 10:45:41
@zipe moha:
Te zipe,ha megtennéd, hogy ezt az ezerwattos asztali lámpát elfordítod,és nem igyekszel a pofámba tolni,tán még beszélgethetnénk is.
 Európa problémája éppen az identitásküzdelmek -- köztük az etnicista beszédmód -- eluralkodása a liberális kapitalizmus és a jogállam kárára, nem a liberalizmus mint eszmény bukása, ahogy a széljobbos bölcsesség tartja. Az identitásharc (többnyire hátrányos helyzetből az…..
egyetmondok 2015.11.16 13:54:51
@StefiSetz:
Azért akadtak,akik tudták hogy mit értsenek alatta.
egyetmondok 2015.11.16 22:49:14
@Robur:
A materializmus vegytiszta erkölcstan: idea.

Semmi köze a tudományhoz,a társadalomtudományokhoz se,nem hogy a természettudományokhoz.

A materializmus az európai politikai civilizáció legveszedelmesebb kisiklása.
egyetmondok 2015.11.17 09:31:07
@neoteny:
A politikai tárgya a hatalom,ezért a történelmi és (a)dialektikus materializmus az érdekes. Az virgázik itten nemzeti és nem nemzeti színekben.
Ebben a hallatlanul bonyolult helyzetben nem alkalmas megoldás, hogy mindenki a maga korábbi álláspontját látja igazolva (bár a Willkomennskulturnak most nyilvánvalóan nehezebb dolga lett), hogy ezek mentén csak felerősödjenek az ellentétek Európán belül. Minőségi változásra van…..
egyetmondok 2015.11.15 23:25:46
@zipe moha:
Ez hát: az állam ne azzal foglalkozzon,hogy tulajdonos legyen. Abból a pozíciójából takarodjon csak kifele. Legyen elég neki a hatalom.
egyetmondok 2015.11.16 00:31:22
@zipe moha:
" ...minek neked a tulajdon???..nem tudod működtetni...ha van tulajdonod folyamatosan igényt tartasz a közadó- bevételekből való járadékokra is...minek neked a vagyon, de tényleg??? " --

milyen kedvesen érdeklődő az ügyész elvtárs...
csak nehogy összekeverje a vádiratot az ítélettel,az ilyen esetekből később gúnyos filmeket lehet csinálni,tessék tehát erre ügyelni.
egyetmondok 2015.11.16 09:16:52
@unionista᠍᠍:
"kína esetén pedig azért, pedig globális játékossá akartak válni. és ennek érdekében minimálisra szorították a béreket." --

egyáltalán nem szorították le a béreket Kínában. Honnan szedsz ilyen ökörséget?
A bérek olyan alacsonyak voltak,tekintve,hogy ott is szocializmus volt.
Amióta áttértek a kapitalizmusra,de milyen keményen áttértek,azóta a bérek folytonosan növekednek.

Senki se szorította le a béreket.Nem volt rá szükség.
A konzervatív liberalizmus igen egyszerű nézőpontja szerint folyamatosan növelni kell az emberi szabadságot ÉS elő kell segíteni annak a kultúrának a meggyökerezését, amely az intézményein keresztül legitim (a nagy többség által elfogadott) módon összehangolja az emberi…..
egyetmondok 2015.11.13 00:16:53
@unionista᠍᠍:
Milyen közgazdasági modelleket ismersz?
egyetmondok 2015.11.15 18:08:06
@pitcairn2:
A jegybank sem tud a semmiből pénzt csinálni. Végül ott áll minden,bármely vagyon,amely az adott államban létezik,mint érték a jegybanki pénzteremtés mögött.
Erre nem is a fedezet a helyes kifejezés,hanem inkább a forrás.
egyetmondok 2015.11.15 21:06:58
@pitcairn2:
Á,dehogy. A semmiből való pénzteremtés,az nem lehetséges.
Hogy az van, vagy nincs, az természetesen attól függ, mit nevezünk annak. Van (nyilván a kormánypárti oldalon), aki demokráciának nevezi a bárhogy manufakturált egyszeri többség négyévenkénti akaratnyilvánítását, és a mai Orbán-kormány ebből a szempontból valóban…..
egyetmondok 2015.11.13 11:45:00
@pitcairn2:
Az uniós jog "primátusa" fikció,semmi értelme az "érvényesülés" - éről beszélni. Ahhoz ti.kellene egy végrehajtó hatalom is (hogy érvényesíthető legyen).
Uncsi tényleg a közjogi járatlanságod.
egyetmondok 2015.11.13 12:28:01
@pitcairn2:
Ja,hát tőlem azt is elképzelheted nyugodtan,hogy van olyan állam is, hogy NATO, meg olyan is, hogy ENSZ.
egyetmondok 2015.11.13 19:11:49
@pitcairn2:
Arról nem kell delirálni. Magyarország szuverén állam.
(Persze nem tilos képzelődnöd,szépen Orbánnal együtt ,hogy ádehogy.)