Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Húsimádó

786 bejegyzést írt és 734 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóim! Mostantól a blogot átköltöztettem a https://husimado-blog.hu/  oldalra, ahol ezután is várlak Benneteket finom ételekkel, utazási élményekkel és minden mással, aminek köze lehet egy Húsimádóhoz. Köszönettel: Hegyvári Zoltán        ..
Végre ismét együtt a család, várt ránk két teljes nap Tallinnban - de most nem fogok annyira elmélyülni a helyszínekben, az eseményekben, mert ez a város számunkra egyszerűen az együttlétről, a sétálásról, a nézelődésről, a jófajta, jéghideg sörökről szólt. Nekiindultunk úgy random a történelmi…..
Sajnos ez a nap is elérkezett. Péntek van, lassan végéhez érkezik a helsinki utazásunk - de hál' istennek a gyerekektől még nem kell elköszönni, mert úgy terveztük meg a nyaralásunkat, hogy még egy hétvége nekik is beleférjen. A terv az, hogy mi délelőtt még elmegyünk egy rövid kirándulásra, Fru és…..
Csütörtökre már kellően fáradttá vált a család, így közösen úgy döntöttünk, hogy egy lazulós délelőttöt tartunk, majd délután elmegyünk egy erdőbe finn kolbászkákat grillezni. A terv eleje és vége be is jött - a közepébe pedig becsúszott egy kis hiba - de majd részletezem. :-) Nos tényleg nem…..
A szerdai napon ismét egy nagyobb sétára készültünk, melyben azért volt egy könnyedebb hajóút is oda-vissza. Az apartmanból 11 után indultunk el - ami azért jelzi, hogy egyre fáradtabb a különítmény. Lesétáltunk a kikötőbe, a már ismerősebbnek tűnő utcákon és tereken át, érintettük a Szenátus teret,…..
Ahogy a címből és az alcímből is látjátok, a keddi nap is az intenzív séta, majd egy könnyedebb kerékpározás jegyében telt. Reggel úgy indultunk, hogy nem volt konkrét terv, csak azt tudtuk, hogy mindenképpen meg szeretnénk nézni a szikla templomot, mert az annyira különleges lehet, Papi pedig…..
Kemény, sétálós napra ébredtünk - ami után azt mondhatom, hogy le a kalappal a szüleim előtt, akik a több mint 6 km-es távot simán letudták, Ádám pedig már több külföldi utunkon is bizonyította, hogy fáradhatatlan. Fruzsi még a mi ébredésünk előtt elsuhant dolgozni a kórházba, Viktor velünk…..
Egy nagyon izgalmas és tartalmas napot mesélek most el Nektek - de gondolom a címadást is meg kell magyaráznom... Nos Porvoo Finnország második legrégebbi települése, nagyjából úgy lehetne jellemezni, mint Budapestnek Szentendre, vagyis egy kis gyöngyszem a főváros szomszédságában, ami autóval…..
Reggel egy kicsit szomorkás napra ébredtem, a család még szunyókált - majd elkezdtem főzni egy rakat kávét a családtagjaimnak. Gondoltam, most nem csak Eszteremet, hanem az egész csapatot így ébresztem - majd ez a szokás az egész út alatt meg is maradt. Szomorkás volt a reggel, mert konkrétan esett…..
Nos végre eljött ez a nap is. Egész héten pörgettük a melót, szerettünk volna minden ügyfelünknek megfelelni, szerettük volna, hogy úgy zárjuk le a munkákat, hogy senki sem marad elégedetlen. Gyakorlatilag szerdára már nagyjából leadtunk mindent, én délután felautóztam Pestre a Transit-ért - na meg…..
Most július 22-e, szerda van, immáron itthon ülök – és mesélek. Mesélek egy kirándulásról, egy nagyon klassz útról, ahova el tudtak bennünket kísérni a szüleim is, egy utazásról, aminek a végcélja az volt, hogy találkozhassunk a gyerekünkkel és az Ő drága párjával. Igen drága Véreim, Olvasóim – mit…..
Soha sem szerettem a nagyon végletes címadásokat, most mégis el kell dobnom a szerénységem, mert ez a hat szelet sertéstarja olyan fantasztikusan sikerült, amit csak ilyen módon tudok felvezetni Nektek. Hogy mi a titok? Na nem a pácolás, bár azzal is nagyszerű sikereket érhetünk el - hanem a sous…..
A teraszunkon, a cserepekben nagyon szépen beindultak a korianderek, úgyhogy valami olyan ételt kellett készítenem, amiben fontos összetevő a friss és zöld koriander. De mi is legyen ez az étel? Az biztos, hogy leves lesz, mert azt megint nagyon kívánjuk mindketten, de lássuk, hogy mi is van itthon.…..
Egyre jobba szeretem a lencsét - és most megint kedvem volt valamit főzni ebből a nagyszerű alapanyagból. Először levesre gondoltam, majd jött a főzelék ötlet. Magyaros vagy egzotikus legyen, vagy esetleg indiai dhal? Nos egyik sem, hagytam magam az ösztöneim után menni - vagyis kidobáltam néhány…..
Még mielőtt az a vád érne, hogy megint egy olyan ételt hoztam a blogra, ami egzotikus és különleges anyagokat tartalmaz, nos le szeretném szögezni, hogy ebben a mexikói levesben kizárólag olyan alapanyagok vannak, amiket simán be lehet szerezni egy átlag magyar élelmiszerüzletben, legyen az Spar,…..
Soha sem gondoltam, hogy valaha fogok egy ilyen kis összefoglalót írni a blogom elmúlt 7 évéről - de hát hát korábban azt sem gondoltam, hogy én valaha blogot fogok írni, erre tessék ... most itt ülök és mesélek. Nos hogy is kezdődött? Hát úgy, hogy világ életemben érdekelt a konyha, mindig…..
Húsimádó 1552 segítség 2020.04.17 10:22:27
Egerben az Egri Borműhely tagjai és az alakuló Eger Lions Club összefogott, hogy az erejükön felül teljesítő mentős és kórházi dolgozók számára megkönnyítsék a vírussal való küzdelembe való részvételt. A borászok 1552 palack bort ajánlanak fel, melyek eladásával gyűjtik az adományokat. Az…..
Húsimádó Bakonyi húsgolyók 2020.04.06 18:17:47
A karantén előtti hetekben a Dunántúlon voltunk értékbecsülni Eszteremmel, amikor útközben megálltunk ebédelni egy kamionos, autós kifőzdében. Sok klassz készétel volt a kínálatban, többek között bakonyi húsgolyókat is láttam - és ez a fogás nekem már látványra be is jött. Rendeltem egy adagot, majd…..
Igen, karantén ebéd, ugyanis Eszterem kérte, hogy főzzek szombaton ebédet - "de legyen leveske is", mondta életem párja. Kinyitottam a hűtőt, volt ott karfiol, egy csomó zöldség meg sok minden más is, de a volt barátnőm a fagyasztóból hozott egy zacsi fagyasztott, chilis, fokhagymás wok zöldséget is…..
Hozzávalók: 1 szál torma 1/2 l alaplé 1 citrom 1-2 ek liszt kevéske olaj vagy vaj 6-8 szelet bacon chili szálak 2 tk őrölt zöldbors 1 ek barna cukor 1/2 l víz só és fehér bors Első műveletként egy egész tormát le kell reszelni, ami fizikailag nem egy nagy mutatvány - viszont mire…..
Javaslom, hogy lépjünk túl egy kicsit a sertéspörkölt-galuska kombón a home office alatt is, vagyis készítsünk egy gazdag ízvilágú, indiai curryt - és rögtön szebb lesz a napunk. Hozzávalók: 75 dkg sertéscomb 2 fej vöröshagyma 4-6 gerezd fokhagyma 1 szálzeller 15-20 dkg paprika - nálam…..
Hozzávalók: 2 fél kacsamell 2 szál sárgarépa 2 szál gyökér zöldség 3 fej burgonya 30-35 cm száraz kolbász 4-6 gerezd fokhagyma 8-12 db savanyú uborka 1/2-1 l alaplé víz egy csomó friss petrezselyem zöld Első lépésként a két kacsamell darabot a bőr mentén kicsit beirdalom, sózom és…..
Hát sajnos ez a rohadék vírus csak eljutott hozzánk is, és ha nem figyelünk vagy nem vagyunk óvatosak, akkor bennünket is elcsíphet - ami a mi esetünkben komoly problémát jelentene, ugyanis a nyolcvan körüli szüleimmel egy házban lakunk... Tehát vigyázunk rájuk - és természetesen vigyázunk magunkra…..
Húsimádó Sushi készítése 2020.03.02 21:58:24
Régi elmaradásomat sikerült most orvosolnom - ugyanis még Karácsonyra kaptam Fruzsitól és Viktortól egy kezdő sushi szettet, amiben a zöldségeken és a lazacon kívül szinte minden megtalálható volt. Az év vége és az év eleje is nagyon pörgős volt számunkra, teli vagyunk munkával, nekiálltunk saját…..
A világ egy legegyszerűbb, de az egyik legagyszerűbb étele.  Leírom a lépéseket, de őszintén olyan kevés feladat van, hogy nem is kell sokat ragozni. Szóval a burgonyákat héjában megfőzzük, majd amikor a villa már könnyen belemegy a burgonyákba, akkor hosszanti irányba 6 vagy 8 darabba vágjuk őket,…..