Regisztráció Blogot indítok
Adatok
argenteus

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
argenteus 2013.11.19 09:26:33
@Johnny Joker: Köszönöm szépen. Már nem először vok itt, korábban már váltottunk pár szót. Sajnos mi még nem tudunk lépni, de előbb-utóbb meg fog történni. Majd magán e-mailban elmesélem az okát.
argenteus 2013.11.20 08:59:53
@kingdom: Köszönjük a jó tanácsokat és a buzdítást. Néhányat már alkalmazunk a javaslataid közül, de adtál újakat is.

Igen, valóban jó érzés, hogy nem vagyunk egyedűl.

Johnny munkájáért is nagyon hálásak vagyunk.
Sefatias A Jelenések könyve 2013.09.24 10:03:05
A jelenések könyve az időszámításunk utáni történelem minden időszakában izgatta a vallásos emberek fantáziáját. A benne szereplő jelképek magyarázatát minden időszakban megpróbálták megfejteni, és általában a saját korukra alkalmazni. A könyvben szereplő jelképek, és…..
Régen írtam már magamról. Úgy gondoltam, hogy írok egy posztot arról, ami az elmúlt hetekben járt a fejemben. Több komoly élményben volt részem. Most nem a házasságkötésemre gondolok, bár az volt a legjelentősebb. Inkább azokra az élményekre, amelyek a Bibliával,…..
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
argenteus 2013.08.05 20:12:26
@Johnny Joker: Köszönöm az idézetet, illetve a kemény munkátokat a fordításával kapcsolatban. Nagyon sokat segített nekem ez a könyv is. Az egyik kedvencem, hajnalig olvastam, amikor rátaláltam.

Döbbenetes, hogy a szervezet mit tett a Bibliával, erre jó példa az említett Héberek 10:24,25.

Egyébként készen van a teljes fordítás?
argenteus 2013.08.05 20:13:18
@ORION: Köszönöm.
argenteus 2013.08.05 17:37:16
@Volt Tanú: Jól látod. Pár hónap szenvedés után már egészen jól vagyok és valóban kinyílt a világ. Élvezem a kutatást, az új ismereteket és a Biblia egyszerű, tiszta tanítását. Nem kell magammal cipelnem két kamionnyi őrtornyot, ahhoz hogy lássam, mit üzen számomra.
Előre szeretnék figyelmeztetni minden olvasót, hogy ez a poszt nem egy szokványos keresztény szemérmetességgel megírt poszt. Ezért a jobb érzésű szégyenlős keresztények inkább el se olvassák. Elég kendőzetlenül írok a témáról, és még így is önuralmat gyakoroltam :) Pál apostol a Galata 5: 19-21-ben…..
argenteus 2013.07.17 21:29:08
@reboot: Egyetértek veled. Egyébként az illető azóta megnősült. Nem értékelte kellőképpen az egyedülállóság ajándékát. :)
argenteus 2013.07.18 07:58:58
@karalabe4: "Lehet. De az is lehet, hogy a házasság intézménye lesz elavult, mivel betölti a célját, így azért nem fognak házasodni. Így az ott élők "olyanok lesznek, mint az angyalok" "
Ezt még el is tudnám fogadni, de a hivatalos JT tanítás szerint a földre feltámadottak nem házasodhatnak, a nagy nyomorúság túlélői viszont igen. Nem tudok egy ilyen világot elképzelni, ahol így élnének az emberek egy közösséget alkotva. Meg lesznek jelölve a homlokukon a feltámadottak? Szóval az ilyen és a hasonló ellentmondásos tanítások mindíg is problémát okoztak nekem. A szönyeg alá söpörtem őket, de most mind előjönnek.
argenteus 2013.07.18 09:29:09
@karalabe4:
"De vannak olyanok, akiknek előbb el kell jutniuk a zsákutca végére ...."

Már úgy érzem, eljutottam a zsákutca végére, sőt meg is fordultam, de még nem látom a jó irányt, talán azért sem, mert nagyon nehéz a 20 év alatt berögzült dolgokat levetni és persze félek az újabb zsákutcáktól is. Neked már megvannak a válaszaid az ilyen és hasonló kérdésekre?
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..
Miután Joseph Franklin Rutherford Jehova Tanúit 1931-ben „az üdvösség új népének" kiáltotta ki, egyre fontosabb lett számukra, hogy minél több ponton megkülönböztessék magukat az egyházaktól, így távolították el a keresztyénség fő szimbólumát, a keresztet az…..
argenteus 2013.05.26 22:10:59
@reboot: Szerintem amikor ezt először bedobták, talán őszintén hitték. A gond az, hogy hogy a bizonyítékok ellenére kitartanak a dologban, sőt csúsztatnak és csalnak, csak hogy védjék a védhetetlent. Ez már szándékos.
Sefatias Cogito ergo sum 2013.05.02 10:43:54
"Cogito ergo sum". Magyarul: Gondolkodom tehát vagyok. Ez a szállóigévé vált gondolat Descartes francia filozófus (XVII. sz.) alaptétele. A gondolkodás az ember egyik legfőbb ismérve. Azaz attól válunk önálló emberi lénnyé, ha képesek vagyunk a körülöttünk lévő világról…..
argenteus 2013.05.02 19:42:55
@sefatias: A két téma erősen kapcsolódik is egymáshoz. Személyes kapcsolat Istennel és gondolkodóképesség. A szervezet mindkettőt megöli. Szerintem az ilyen posztok segítik az embert, hogy visszaszerezze ezeket az értékeket. Tehát, jó az irány.:)
argenteus 2013.05.02 20:23:32
@ORION: "IRÁNY AZ ÖRÖK ÉLET!!! "
A "gépezet" az erre való hivatkozással a jelenlegit is megöli. Szörnyű!
Az elmúlt években Jehova Tanúinak minden nagyobb összejövetelén bejelentik, hogy az elhangzott programról csakis saját használatra szabad hangfelvételt készíteni. Tehát nem lehet odaadni senkinek, nem lehet terjeszteni, és főképpen nem szabad feltölteni az internetre. Ez az…..