Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lampyris Noc

23 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadta az amerikai Verizon 2016-os kiberbiztonsági jelentését: a tavaly 130 milliárd dollárnál is nagyobb összbevételt elérő New York-i telekomcég szerint az adathalászat továbbra is jelentős probléma, ráadásul a bűnöző és az áldozat közötti kommunikáció nagyságrendekkel jobb, mint például egy…..
Vesztésre állnak a tartalomszolgáltatók - győzhetnek a hirdetésblokkolók. Röviden így foglalhatjuk össze, hogy miképp áll most a harc az internethasználat mindennapjait meghatározó hirdetésblokkolás terén. Kezdjük az alapokkal: Ez pedig az, hogy a weboldalak túlnyomó többsége a hirdetésekből él.…..
Április második teljes hetében jött a hír, amire nehéz volt nem pozitívan reagálni, miszerint a kormány csökkenteni kívánja az internetszolgáltatás áfáját. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentése értelmében jövőre a mostani 27-ről 18 százalékra csökken majd az internet áfája. A szakma…..
Az Azure Media Serviceszel együtt nyilvános előzetesként elérhetővé tette a Microsoft az úgynevezett Azure Media Analytics csomagot is. Ez eddig az alaphír. A kérdés csupán az: ez miért jó nekünk? Elmondjuk! AMS: a felhős szolgáltatáscsomag Az Azure Media Services a Microsoft egy…..
A Hamburgi Egyetem és a Siegeni Egyetem szerint az alkalmazások és a honlapok gondatlanul kezelik az adatainkat. Ez egy dolog. Aztán ott van a másik: a magyar fogyasztóvédelmi hatóság szerint még mindig sok webshop tájékoztatása hiányos vagy félrevezető. Oké, mondja a hétköznapi ember, de ez miért…..
A Washingtoni Egyetem kutatói kifejlesztettek egy módszer, amely a hagyományos Wi-Fi-nél több ezerszer kisebb fogyasztással is elmegy, miközben hatótávolsága nagyobb, mint amit az előd bír. Álomszerű? Igen! De a passzív Wi-Fi-ként elnevezett rendszer már itt kopogtat az ajtónkon, és nagyon úgy…..
A felhő a jövő, és persze az egészségügyben is nagy pénz van - valószínűleg ez motiválta az IBM-et akkor, amikor 2,6 milliárd megvette a Truven Health Analytics-et. A sokszínű óriás ezzel ismét bebizonyította, hogy nem viccel, amikor vakon megbízik valamiben. Az IBM és az egészségügy Az óriáscég…..
100-szor jobb teljesítményt és ingyenességet ígér az Apache Arrow nevű big data projekt, amelynek igencsak hivalkodó célja az, hogy a konkurensek szomorúságára forradalmasítsa a területet. A frissen bejelentett rendszer rengeteg finomságot takar, és a minőségre a brutális fejlesztői háttér miatt…..
Egyre több szakértő fejezte már ki aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy az antivirus-szoftverekben túl sok sebezhetőség van (sőt, azokat túlságosan könnyű megtalálni), ezért az ezeket az alkalmazásokat használó cégek komoly veszélyeknek teszik ki magukat. Nem véletlenül írtuk társblogunkban, hogy a…..
Előttünk az új asztali számítógép (vagy akár egy laptop), és azon gondolkodunk, hogy miket kellene rápakolni ahhoz, hogy az eszközt megfelelően használhassuk. Hogy az életünk könnyű legyen, de ne érezzük magunkat beszorítva egy Jegyzettömb vagy egy Media Player miatt. És…..
Rendhagyó cikk megírása mellett döntöttünk, hiszen a 2015-ös év legfurcsább tech-sztorijait két blogfelületen tesszük közzé: az első ötöt itt, a tarhelyszakerto.blog.hu felületén, a második ötöt pedig a Netmasters blogján. Ez a mi karácsonyi ajándékunk: nem húzzuk a…..
Sajnos, a hekkerek egy percig sem tétlenkednek, és minden kínálkozó alkalmat kihasználnak többek között arra is, hogy a sérülékeny honlapokat megtámadják, és hasznot húzzanak az esetleges hibákból. Pontosan ez történt a közelmúltban a Joomlával készült weboldalakkal is,…..
Hosszú ideje próbálja vissza-, vagy épp meghódítani a felhasználókat a Yahoo Mail és annak keresőrendszere, de úgy tűnik, hogy a próbálkozások egyelőre nem jártak sikerrel. Pedig a Yahoo fontos része az IT-történelemnek, és egyike az internet legfontosabb úttörőinek. Most…..
Lampyris Noc 2015.12.10 09:41:38
@evighed: fene a pofájukat, hogy nekünk kellett javítani, és nem ők nevezték át magukat :)
thx az észrevételt.
Úgy tűnik, hogy a Mozilla újabb lépést tesz annak érdekében, hogy működése és profilja tovább tisztuljon: ahogy a Facebookon már mi is megírtuk, a Firefox böngésző egy sor újításon esik át a sikeresség érdekében. A terveknek pedig a megszűnő vagy épp "kiszervezett"…..
Megkaptuk végre a válaszokat: az előző héten visszavont November Update és az elérhetetlenné tett ISO-k után a Microsoft javítást adott ki a novemberi frissítéshez. A gigacég ezzel a lépéssel igyekszik helyrehozni azt a hibát, amiről mi is csak nemrég szereztünk tudomást. De…..
Ahogy azt mai délelőtti Facebook-posztunkban is megírtuk, egészen pofás kis funkciók érkeztek a Firefox legújabb frissítéséhez. Közösségi médiafelületünkön két komolyabb változtatást említettünk, de a Mozillának van még azért meglepetés a tarsolyában. Nézzük meg, mit…..
Ingyen zenéhez hozzájutni manapság már nem éppen könnyű mulatság. A zeneipar egyre inkább a megszállottabbja lesz a rémtrendi és rémkapitalista zenekölcsönzős iránynak, amikor a havi díj megfizetése után korlátlanul élvezhetjük a dalokat; egészen addig, amíg tart az a…..
Feltettek egy kérdést 6000 cégnek, ami a következőképpen hangzott: "Melyik mobilos appokat utáljátok a legjobban?" És jő válasz... Amiben persze nem volt sok köszönet. Főnökök rémei A mobilos informatika egyik legkomolyabb cége, a kaliforniai Mobilelron által készített…..
Lampyris Noc 2015.11.04 22:26:28
@GépBalta: Abszolút. És érdekes látni, hogy ehhez képest a játékok sokkal kisebb mértékben zavarják őket. Közrejátszhat az is, hogy egy aktívan engribördzöző mobilozót hamarabb észreveszel (vizuális észleléssel), mint egy ipari kémet, aki épp a dropbox-ba másolja a beszkennelt szerződéseket.
Lampyris Noc 2015.11.04 22:27:04
@zuhanorepulesss: Jár érte a pont, javítva.
Akinek volt szerencséje korábbi cikkünkhöz, az már pontosan tudja, hogy mit jelent a "decicorn", a "dronevertising", a "duang", a "farecasting" és a "inculator". Csupa szép, lefordíthatatlan képződmény, aminek láttán könnybe lábad az irodalmárok könyvtárban edzett szeme. Na, de…..
Ha eddig az volt valakinek a legnagyobb problémája, hogy a világ vezető videómegosztójánál nem lehet fizetni a kényelemért, akkor jó hírünk van. Ezek az idők hamarosan véget érnek... Hogy miért? Mert előkészíthetjük a bankkártyánkat a havidíjas változatért, és ha…..
.. de legalábbis egyszerre dögös szőke és szexin üzletasszonyos még nem, az biztos! Sőt, az IPsoft mesterséges intelligenciája, Amelia a cég szerint hamarosan a Turing-tesztet is képes lesz legyőzni. Az egy évvel ezelőtt debütált Amelia a Siri és a Cortana árnyékában még nem…..
A technológiai fejlődésnek köszönhetően nemcsak új eszközeink, hanem új szavaink is vannak már. Ahogy az újdonságok átalakítják a mindennapokat és a kultúrát, úgy jelennek meg újabb és újabb kifejezések a hétköznapi használatban, hiszen valahogy nevén kell nevezni a…..
Az egyszerűséget szeretem; ott, ahol egy rövid időre elvonulhatok a mindennapos rohanástól, és nincs szükségem gigászi tévére, pöpecül szóló hifire vagy ultramodern szórakozási eszközre. Maximum egy laptop jöhet, ahol kényelmesebben olvashatom el a nap legfontosabb híreit, mert…..
A ház felújításánál észben kell tartani, hogy koránt sem elegendő az esztétikai szempontokat figyelembe venni. Ha házunk nincsen megfelelően szigetelve, a felújításnál jobb alkalom aligha kínálkozik arra, hogy elvégezzük a szükséges munkákat, és ezzel a néhány év alatt…..
A vakolatnak napjainkban már nem csak dekorációs funkciója van, a hőszigetelésben is jelentős szerepet játszik. A jó vakolat számos olyan tulajdonsággal kell, hogy rendelkezzen, amelyek elősegítik az épület ideális hőtartását, javítják a szigetelés hatékonyságát. A jó…..