Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TIstvan

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetedik világ A tudásvagyon nő 2012.09.25 20:53:41
A tudásvagyon növekszik, ha megosztjuk Anyagiak, tudás, s az együttétlés rendje – ez az élet három alapvető feltétele. Ha az anyagi javaidat megosztod valakivel, kettőtök összvagyona nem változik, ám neked kevesebb marad. Ha a tudásodat megosztod, a végösszeg növekszik,…..
TIstvan 2013.04.27 19:20:43
@Fid: Egyetértek veled abban, hogy meg kell becsülni a tudást és azokat akik egy-egy területen kimagaslóan teljesítenek. Sokszor az erkölcsi megbecsülés is hiányzik. Ha nem tudja egy kultúra megtartani azokat akik majd átadhatják tudásukat a következő generációnak akkor az hosszútávon veszélybe kerülhet.
Mikor van szükség alkotó csoportmunkára? Nincs mindig szükségünk a csoportmunkára, s nem kell minden problémához, alkotó módon nyúlnunk. Az alábbi feltételek megléte esetén érdemes alkotó jellegű csoportmunkát szervezni: Sikerlélektani megfigyelés, hogy a sikeres emberek, szervezetek olyan…..
Ebben a programban a vezetők csoportosan váratlan és kreativitást igénylő feladatokon keresztül általános problémamegoldó beállítódást és képességeket alakítanak ki. Megszokják hogy csoportosan a “hogyan lehetne ezt megoldani?” módon viszonyuljanak váratlan helyzetekhez,…..
TIstvan 2013.04.27 08:01:01
@Zsiborás Szabina:
Sok cégnél a vezetése ha nem is pénzpazarlásnak tekinti, de csak egy általuk gondolt szint felet tartják hasznosnak az ilyen tréningeket.
Ahol csak lehet lebeszélem a cégvezetőket arról, hogy versenyeztessék kollégáikat Mert ha versenyeztetnek, a szervezet problémamegoldó képessége lecsökken. A szervezet problémamegoldó felkészültsége: tőke. (Felkészültség a gépben, az emberek tudásában, az emberi…..
TIstvan 2013.04.26 15:45:41
@Horváth Alíz:
Egyetértek veled abban, hogy nem jó ötlet a dolgozók direkt versenyeztetése. Mindenkiben dolgozik egyfajta bizonyítási vágy ami ha megmarad egy egészséges versengésben még hasznos is lehet.
Egy jó vezetőnek véleményem szerint ott van a legnagyobb felelőssége, hogy a dolgozók/csoportok "versenyeztetése" a cég érdekeit szolgálja. Ne rontsa a munkahelyi légkört.