Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tota12

1132 bejegyzést írt és 1029 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A mai adásban két kisebb de rendkívül érdekes Casle készletet a 6020 Magic Shop-ot és a 2872 Witch Fireplace-t vizsgáltam meg. Jó szórakozást!..
Alpha-3 Nimbus-class V-Wing Starfighter A Star Wars játékjárművek története sorozatom következő epizódjában egy kisebb és talán kevésbé ismert köztársasági géptípussal a V-Wing-el fogok foglalkozni. A legutóbbi pár epizódban már sokat foglalkoztam az előzmény trilógia illetve a Clone Wars…..
A mai Lego reklámanyag az Exploriens témához kapcsolódik, ami a Space vonal egyik utolsó "hagyományos" bástyája volt a 90-es évek közepén. A klasszikus színvilágú sorozatban egészen jó kis készletek születtek, amelyek annak ellenére is megőrizték a classic Space jellemvonásait, hogy az akkori…..
A mai videóban egy újabb, eddig még nem tárgyalt játékvonallal a 2000-2002 között forgalmazott Power of the Jedi-vel foglalkoztam. Öt figura került bemutatásra, név szerint Boss Nass,Obi-Wan Kenobi, az Imperial Officer, Sabé és K-3PO. Jó szórakozást!..
A japán Popy féle Star Wars figurák A vintage Star Wars érdekességek sorozatban már számtalan alkalommal foglalkoztam az időszakhoz kapcsolódó japán ínyencségekkel, de egy lényeges időszak ezeddig még teljesen kimaradt. Japánban meglehetősen keszekusza volt a Kenner féle vintage Star Wars figurák…..
Játékok a Polcról JAP Live #22 2021.02.13 17:42:50
Ma nem volt konkrét téma... kérdezz-felelek jellegű adást csináltam, ami szerencsére jól sikerült, mert rengeteg jó kérdést tettek fel a kedves kommentelők. ..
Ma ismét egy Technic katalógust hoztam nektek, mert annak ellenére, hogy nem vagyok a Technic nagy rajongója, annyi papíranyagom van a témában, mint égen a csillag. Ez viszont egy különösen szép, 16 oldalas darab az 1987-es évből, ami német,olasz és francia nyelven mutatja be az aktuális év Lego…..
Bő két héttel ezelőtt nagy sikert aratott a köreitekben az a próbálkozásom, amikor összegyűjtöttem a tíz, szerintem legrosszabb Luke Skywalker figurát a Star Wars figurák hosszas történetéből. Már akkor elhatároztam, hogy ugyanezt megpróbálom más karaktereknél is és adta magát a dolog, hogy a…..
A mai videóban egy legendás Cobra járgánnyal, a Ferret ATV-vel foglalkoztam. Jó szórakozást!  ..
Játékok a Polcról JAP Live #21 2021.02.06 17:44:14
A mai téma: Csomagolások, csomagolási anomáliák ..
A mai beszkennelt Lego katalógus egy elég tipikus darab volt, egy kihajtogatható Town insert az 1983-as évből. Ebből az évből már elég sok hasonló papírárut mutattam nektek, volt Train-es és a Space-re koncentráló insert is már. Ez a darab szinte csak a Town dolgokra fókuszál, bár a végén azért…..
A kiadatlan Vader's Funeral playset Természetesen a Star Wars figuratörténelem „krémjének” számító vonalak is bővelkednek az olyan esetekben, amikor egy-egy figura vagy egyéb termék nem juthatott el a boltok polcaira. Ez némely esetben nem is volt akkora baj, ám voltak olyan cuccok is, amelyek…..
 A mai videóban a Power of the Force 2 sorozat egyik híres alvonalával, a Shadows of the Empire cuccokkal fogok foglalkozni....maratoni hosszúságú videó lett. Jó szórakozást!..
A kiadatlan „skót” Joe Számos alkalommal beszéltünk már a különféle kiadatlan játékokról…figurákról, járművekről és playsetekről, amelyek szinte minden játékvonal érdekes és természetes velejárói. Sajnos nem minden kitalált cucc valósulhatott meg és nem minden ötlet bizonyult elég jónak, de azért…..
A szkennelés rovat mai alanya egy 2000-ből származó insert volt, ami a népszerű Town téma átmenetét mutatja a City érába. Bár hivatalosan csak 2005-től nevezzük City-nek a Town-t, de a City megnevezés már 1999-ben is megjelent. Az előző években is több altémát választottak le a Town fővonaláról,…..
A mai adásban az egyik legfrissebb Mandalorian-hez kapcsolódó Lego Star Wars készletet fogom bemutatni a 75299 Trouble on Tatooine-t. Jó szórakozást!..
A Star Wars figura gyűjtők köreiben örök visszatérő téma, hogy miért kell annyi, úgymond főszereplőről mintázott figurát kiadni, pláne akkor, ha az adott karakterből készített figurákkal már tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Jellemzően Luke, Han, Vader és Obi Wan esik ebbe a kategóriába, de akadnak…..
A szokásos pénteki katalógusos rovat, mai epizódjába egy olyan darabot választottam a,miről igazából nem kell túl sokat beszélni....mert magáért beszél. Ez egy 36 oldalas, általános Lego katalógus, ami Hollandiában hirdette az aktuális Lego illetve Duplo kínálatot. A 86-os egy ielég jó év volt,…..
Hogyan alakult ki a Shadows of the Empire figurák csomagolása   A Star Wars figurák történelme a 90-es évek óta, lényegében az egymást váltó játékvonalak történelme volt, aminek az általános képe az évek során hol fejlődést, hol pedig visszafejlődést mutatott. Volt olyan időszak, amikor egy…..
A mai adásban szokás szerint öt, bontatlan Revenge of the Sith figurát mutattam be, így ma szerepet kapott a Wookie Commando, a Wookie Heavy Gunner, a bordó ruhás Palpatine, a Neimodian Warrior és a Zett Jukassa figura. Jó szórakozást!..
A mai adásban két régi, klasszikus Castle készletet a 6022 Horse Cart-ot és a 6030 Catapult-ot mutattam be. Jó szórakozást!..
Tota12 2021.01.20 08:32:37
@Anak: Szerintem nem....pl a 6030-asból egy dobozos volt csak itthon eladó 30 000 ért....6022 meg nem is volt eladó. Nem sokan foglalkoznak ilyen régi készletek eladásával itthon. Az újak jobban pörögnek

Igy apránként egyébként nem is fájt annyira, meg olcsóbban is jöttem ki. Az alkatrészekkel én szeretek molyolni azzal nincs gond, itt csak az volt a para hogy az alkatrészek 99%-a emberi áron van.... ok a figura húzósabb....de az ilyen kis fing dolgok mint a pajzs vagy a lándzsa drágák és arra úgy már húzom a számat
 A mai téma: A Brexit hatásai a játékgyűjtésre..
A mai szkennelés rovat alanya egy egészen érdekes madár, mert ez ugyan egy adott Lego témához, a Technic-hez kötődik, de nem csupán egy adott év kínálatát mutatja, ami azért nem volt általános. Valószínűsítem, hogy ez egy év végi reklámanyag lehet, ami az adott év dolgai mellett, már egy kis…..
Zarana és Buzzer érdekességei A G.I.Joe érdekességek sorozatban korábban már több epizódban is foglalkoztam a sokak által kedvelt Dreadnok karakterek érdekességeivel, de sajnos még nem kerülhetett sorra mindenki... Volt már szó Road Pig-ről, Zartan-ról, Zandar-ról, Thrasher-ről, Zanzibar-ról és…..
A színváltós C-3PO figurák A mai vintage érdekesség sajnos egy kicsit rövid lesz, mert nem lelhető fel túl sok információ a szóban forgó prototípusokról, de ennek ellenére úgy gondoltam, hogy azért mégiscsak írni kéne róla. A Kenner 1977-1985 között számos érdekes kísérletet végzett a Star Wars…..
Tota12 2021.01.13 13:48:32
@doggfather: arról volt már cikk annó :) Ennek a rovatnak az első vagy második része volt. De azt nem hozták ki, kiadatlan volt