Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tota12

1240 bejegyzést írt és 1045 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden gyűjtő más és más…így a Star Wars figurákat gyűjtő emberek esetében is, egy idő után kialakulnak bizonyos gyűjtési irányzatok…a figurákon belüli érdeklődési körök. Ezek általában egy-egy ikonikus jelenethez, csoporthoz vagy figurajelleghez kapcsolódnak, így az általános figuragyűjtésen belül…..
Az utóbbi hetekben egy kicsit kiürültem Lego papíráru szempontjából, ám szerencsére sikerült megcsípni egy nagy csomagot (igen én ezeket általában vásárolom és csak a saját tulajdonomban lévő katalógust mutatok be, sosem mondjuk a netről töltögetem le őket), úgyhogy a sorozat léte az elkövetkező…..
Viszonylag régen, mintegy 10 hónappal ezelőtt volt utoljára újságcikkes válogatásom, ami azért is vicces, mert régóta minden alapanyagom megvolt hozzá, így most könnyűszerrel össze tudtam rakni nektek egy újabb érdekes 13+1-es listát. Most főleg a 90-es évekből válogattam és úgy alakult, hogy a…..
Tota12 2021.09.23 10:55:49
@-Szűcs Gyula-: Köszcsi
Tota12 2021.09.23 10:56:37
@Ragi: Na ez plusz infó volt köszi :)
A mai adásban megint öt kifejezetten jól sikerült Legacy figurával foglalkoztam. Sorra került a Clone Trooper with Quad Cannon, a Lancer Droid, R4-J1, Lorth Needa és Trinto Duaba. Jó szórakozást!..
Az utóbbi időben egy kicsit visszavettem a Top 10-es cikkekből, mert ugyan ezek szoktak a legolvasottabb munkáim lenni, ám mostanában szinte semmi érdekes nem jutott eszembe ilyen szempontból. Ugyanakkor körbe néztem, hogy hátha volt olyan korábbi negatív top 10-em, aminek úgymond „elfelejtettem”…..
Tota12 2021.09.20 08:49:19
@scherier: Huhh a Starcom nekem nagyon nem... de a Jayce se kerülne fel a rajzfilmzenés listámra :D
A mai szkennelés rovat szereplőjét már nagyon régóta, legalább két éve tologatom a fiókban. Valahogy mindig volt érdekesebb katalógus, de tudtam, hogy egyszer mostmár ennek is sorra kell kerülnie, úgyhogy essünk túl rajta. Az a helyzet, hogy noha ez egy nagyon lányos cucc, de mégis egészen…..
A mai adásban az egyik legfrissebb Lego Star Wars készletet a 75311 Imperial Armored Marauder-t fogom bemutatni . Jó szórakozást! ..
A hétvégén nem leszek a gép előtt, úgyhogy most rendhagyó módon péntek este helyett, ma van a katalógus rovat. A mai alany egy "szokásos" Technic cucc 1999-ből, amihez hasonló, már szerepelt itt a blogon. Nem tartom kifejezetten csinos példánynak, de a minősége azért megfelelő. Maguk a bemutatott…..
A mai adásban megint 5 jól sikerült Clone Wars figurával foglalkoztam. Szó volt Mace Windu-ról, a téli ruhás Plo Koon-ról, Cad Bane-ről, Hevy-ről és a Commando Droid-ról. Jó szórakozást!..
Az elkaszált Ewoks Teebo Bizony a gyártók által manapság is gyakran alkalmazott (és sokszor elátkozott) figura „újrahasznosítások” intézménye, nem éppen egy új keletű találmány. Lehet, hogy kevesen tudják, de a meglévő figurák / nyomóminták többszöri felhasználása bizony, jelen volt, már a Star…..
Múlt héten eléggé tetszett nektek is a 93-as álló katalógus, úgyhogy most úgy gondoltam, maradjunk most is ennél a legendás évnél. A mai darab egy szokásos egy oldalas Castle insert, aminek főoldalán a már jól ismert sárkányos-varázslós Castle cuccokat láthatjuk egy kifejezetten csinos…..
A mai adásban folytatom az egyik legjobban sikerült G1-es Combiner, Bruticus alkotóelemeinek bemutatását...mégpedig Onslaught-al Jó szórakozást!  ..
A Kovalcsik Péterrel készített interjúm első részében beszéltünk egy keveset a legendás Gulliver játékkereskedés kezdeteiről, a Ravensburger-ről, a Gulliver saját gyártású dolgairól, de említés szintjén szóba kerültek a Matchbox-ok, a Lego-k és a Tini Nindzsa Teknőcök is… sőt még a híres G.I.Joe…..
A vintage alapú Disney Park exkluzív Star Wars figurák 1985-ben nagyjából véget ért a mai értelemben vett vintage Star Wars korszak. A (változatokat nem számítva) 99 figurát, creature-öket, járgányokat és playset-eket tömörítő, klasszikus játékvonal örökre beírta magát a történelemkönyvekbe, hiszen…..
A héten megkeresett egy kedves olvasóm, hogy a feleslegessé vált Lego papíráruit nagyon szívesen nekemadná, ha van közte olyan, ami hiányzik, az amúgy több, mint 200 katalógust / insertet számláló gyűjteményemből. Szerencsére volt köztük egy ilyen, úgyhogy most köszönetképpen ez fog szerepelni a mai…..
Sajnos ma egyéb teendőim miatt be kell érnetek egy tartalék videóval. A Power of the Jedi vonalból dolgoztam előre és ismét 5 remek figuráról volt szó. Beszéltem a Tusken Raider-ről, Aurra Sing-ről, Saesee Tin-ről, Eeth Koth-ról és egy Battle Droid-ról. Jó szórakozást!..
Mielőtt folytatnám a Fura figurák sorozatot a soron következő harmadik epizóddal, úgy gondoltam, hogy előtte szentelek egy tízes listát az olyan játékvonalaknak, amelyek annak idején már-már pofátlanul megpróbáltak hasznot húzni a Star Wars franchise sikeréből. A különféle hamisított…bootleg…K.O.…..
Tota12 2021.06.28 12:16:25
@Karolac: Persze :) Miért neked nem volt semmi gagyibb játékod gyerekként? :)
Tota12 2021.06.28 12:17:19
@-Szűcs Gyula-: Gondoltam hogy neked tetszeni fog :)
Tota12 2021.08.24 17:42:24
@ozur: azok általában customok meg "művészi" projektek...nem gyári cuccok
Következzék hát az újabb interjúm első része, amiben Kovalcsik Péterrel, az egykori Gulliver Kft. alapítójával beszélgettem. Hogy ki ő és miért fontos a játékok szempontjából, azt a beharagozó epizódból megtudhatjátok... A beharangozót - ITT ÉRITEK EL. A beszélgetésünk során számos témát…..
Az utóbbi időszakban megint elkapott a hév, hogy folytatnom kellene az interjú sorozatomat, amit annak idején, ti is nagyon szerettetek. Az elmúlt másfél évben számtalan alkalommal kérdeztétek is tőlem, hogy mikor lesz a folytatás, illetve, hogy tervezek-e a jövőben más embereket is megszólaltatni.…..
Bár a héten most egyéb elfoglaltságaim miatt egyáltalán nem volt időm se cikket írni, se egyebekkel foglalkozni, de azért a szokásos heti szkennelés rovat nem maradhat el. A mai választottam egy teljesen általános, tehát "multi theme" Lego insert volt, ami az 1999-es év fiúsabb témáira fókuszál.…..
A mai adásban szokás szerint öt, Revenge of the Sith figurát mutattam be, de most az egyik cucc egy hármas pakk volt. Szó volt a Target exkluzív Lava Reflection Vader-ről, az Evolution Pack-os Palpatine-ról és előkerült az egyik Clone Trooper-es Commemorative DVD Pack is. . Jó szórakozást!..
A mai szkennelés rovatban megint elaraszolunk egy picit a 90-es évek végére, amikoris a Town-ból City lett. A készletek jellege nem sokat változott az évek során, ugyanúgy megmaradtak az alap rendőrös-tűzoltós-mentős készletek, de mégis szerkezetileg azért sok minden megváltozott eddigre az évtized…..
A Woman’s Day magazin féle Star Wars playset-ek   A Star Wars filmek és a hozzájuk kapcsolódó Kenner féle akciófigurák minden szempontból korszakalkotó mesterművek voltak. A filmek megreformálták a filmkészítést, forradalmasították a trükkök mesterségét és egy olyan marketing / merchandise gólemet…..
A mai adásban az egyik legfrissebb Lego Star Wars készletet a 75310 Duel On Mandalore-t fogom bemutatni . Jó szórakozást! ..
Természetesen az utóbbi hónapokban is tovább folytattam a régi játékreklámok és játékokkal kapcsolatos riportok kutatását. Sajnos mostanában nem volt túl nagy szerencsém és kezdem azt hinni, hogy szinte már mindent megtaláltunk a 90-es évekből, amit ezzel kapcsolatosan meg lehetett. Ugyanakkor a…..