Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tota12

1249 bejegyzést írt és 1045 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világító arcú Chewie figura A Power of the Force szériáról és az azon belül született érdekes, ám később elvetett fejlesztési ötletekről már többször is beszéltem nektek korábban. Ezek az ötletek főleg arra irányultak, hogy a Kenner hogyan, milyen funkciókkal dobja fel a relatíve „sima” 3,75”-es…..
A mai szkennelés áldozata megint egy egyoldalas insert volt, ami a rövid életű és sok helyen furcsa Space altémát az Insectoids-ot reklámozta. A fő oldalon ennek megfelelőan csak a "bogaras" járgányok látszódnak, amelyek közül kettővel korábban már foglalkoztam videóban is. A másik oldal…..
A mai adásban egy viszonylag régi, 2007-es Lego Star Wars készletet a 7657 AT-ST-t mutattam be . Jó szórakozást!..
Régebben többször is összeszedtem már nektek olyan apró Joe érdekességeket, amelyek önmagukban nem elég ütősek ahhoz, hogy egy önálló cikkben szerepeljenek, de ettől függetlenül azért közlésre érdemesek. Ezek főleg nevekkel, filecardokkal kapcsolatos apró infók, amelyek adott esetben 1-1 mondatban…..
A kisgyerekeknek szánt Lego termékpalettából számomra a Fabuland volt mindig a legkedvesebb. Kedves emlékek fűznek hozzá, de felnőttként is egy aranyos, nyugodt témának tartom. Úgyhogy alig vártam, hogy legyen egy Fabuland insertem és szerencsére ez nemrégiben össze is jött. Ez egy korai, 1980-as,…..
A mai videóban jobban sikerült Force Awakens szériás figurákkal fogok foglalkozni. Sorra került Sidon Ithano, Quiggold, PZ-4CO, Nien Numb és a Grand Inquisitor... Jó szórakozást!..
Akciófigurák általában háromféle forrásból szoktak keletkezni. Népszerű filmek szereplőit szokták figuraként megcsinálni… rajzfilmekkel kombinálva szokták kiadni őket (néha persze előbb volt a figura, mint a rajzfilm) vagy pedig a népszerű képregények, könyvek szereplőit adták ki ilyen játék…..
A mai szkennelés rovat alanya egy igen érdekes holland katalógus volt, ami bár egyértelműen a kisebb fiúgyerekekre koncentrált mégis egy kicsit túlságosan egyoldalúra sikeredett. A 12 oldalas papíranyag ugyanis főleg a Basic dolgokra koncentrált...mintegy 7 oldalon keresztül és rendkívül aprólékosan…..
A mai adásban először beszéltem egy kicsit a Star Wars Retro Collection sorozatról, majd bemutattam három figurát. Ez után az Escape from Death Star társasjátékot vettem górcső alá...
Minden gyűjtő más és más…így a Star Wars figurákat gyűjtő emberek esetében is, egy idő után kialakulnak bizonyos gyűjtési irányzatok…a figurákon belüli érdeklődési körök. Ezek általában egy-egy ikonikus jelenethez, csoporthoz vagy figurajelleghez kapcsolódnak, így az általános figuragyűjtésen belül…..
Az utóbbi hetekben egy kicsit kiürültem Lego papíráru szempontjából, ám szerencsére sikerült megcsípni egy nagy csomagot (igen én ezeket általában vásárolom és csak a saját tulajdonomban lévő katalógust mutatok be, sosem mondjuk a netről töltögetem le őket), úgyhogy a sorozat léte az elkövetkező…..
Viszonylag régen, mintegy 10 hónappal ezelőtt volt utoljára újságcikkes válogatásom, ami azért is vicces, mert régóta minden alapanyagom megvolt hozzá, így most könnyűszerrel össze tudtam rakni nektek egy újabb érdekes 13+1-es listát. Most főleg a 90-es évekből válogattam és úgy alakult, hogy a…..
Tota12 2021.09.23 10:55:49
@-Szűcs Gyula-: Köszcsi
Tota12 2021.09.23 10:56:37
@Ragi: Na ez plusz infó volt köszi :)
A mai adásban megint öt kifejezetten jól sikerült Legacy figurával foglalkoztam. Sorra került a Clone Trooper with Quad Cannon, a Lancer Droid, R4-J1, Lorth Needa és Trinto Duaba. Jó szórakozást!..
Az utóbbi időben egy kicsit visszavettem a Top 10-es cikkekből, mert ugyan ezek szoktak a legolvasottabb munkáim lenni, ám mostanában szinte semmi érdekes nem jutott eszembe ilyen szempontból. Ugyanakkor körbe néztem, hogy hátha volt olyan korábbi negatív top 10-em, aminek úgymond „elfelejtettem”…..
Tota12 2021.09.20 08:49:19
@scherier: Huhh a Starcom nekem nagyon nem... de a Jayce se kerülne fel a rajzfilmzenés listámra :D
A mai szkennelés rovat szereplőjét már nagyon régóta, legalább két éve tologatom a fiókban. Valahogy mindig volt érdekesebb katalógus, de tudtam, hogy egyszer mostmár ennek is sorra kell kerülnie, úgyhogy essünk túl rajta. Az a helyzet, hogy noha ez egy nagyon lányos cucc, de mégis egészen…..
A mai adásban az egyik legfrissebb Lego Star Wars készletet a 75311 Imperial Armored Marauder-t fogom bemutatni . Jó szórakozást! ..
A hétvégén nem leszek a gép előtt, úgyhogy most rendhagyó módon péntek este helyett, ma van a katalógus rovat. A mai alany egy "szokásos" Technic cucc 1999-ből, amihez hasonló, már szerepelt itt a blogon. Nem tartom kifejezetten csinos példánynak, de a minősége azért megfelelő. Maguk a bemutatott…..
A mai adásban megint 5 jól sikerült Clone Wars figurával foglalkoztam. Szó volt Mace Windu-ról, a téli ruhás Plo Koon-ról, Cad Bane-ről, Hevy-ről és a Commando Droid-ról. Jó szórakozást!..
Az elkaszált Ewoks Teebo Bizony a gyártók által manapság is gyakran alkalmazott (és sokszor elátkozott) figura „újrahasznosítások” intézménye, nem éppen egy új keletű találmány. Lehet, hogy kevesen tudják, de a meglévő figurák / nyomóminták többszöri felhasználása bizony, jelen volt, már a Star…..
Múlt héten eléggé tetszett nektek is a 93-as álló katalógus, úgyhogy most úgy gondoltam, maradjunk most is ennél a legendás évnél. A mai darab egy szokásos egy oldalas Castle insert, aminek főoldalán a már jól ismert sárkányos-varázslós Castle cuccokat láthatjuk egy kifejezetten csinos…..
A mai adásban folytatom az egyik legjobban sikerült G1-es Combiner, Bruticus alkotóelemeinek bemutatását...mégpedig Onslaught-al Jó szórakozást!  ..
A Kovalcsik Péterrel készített interjúm első részében beszéltünk egy keveset a legendás Gulliver játékkereskedés kezdeteiről, a Ravensburger-ről, a Gulliver saját gyártású dolgairól, de említés szintjén szóba kerültek a Matchbox-ok, a Lego-k és a Tini Nindzsa Teknőcök is… sőt még a híres G.I.Joe…..
A vintage alapú Disney Park exkluzív Star Wars figurák 1985-ben nagyjából véget ért a mai értelemben vett vintage Star Wars korszak. A (változatokat nem számítva) 99 figurát, creature-öket, járgányokat és playset-eket tömörítő, klasszikus játékvonal örökre beírta magát a történelemkönyvekbe, hiszen…..
A héten megkeresett egy kedves olvasóm, hogy a feleslegessé vált Lego papíráruit nagyon szívesen nekemadná, ha van közte olyan, ami hiányzik, az amúgy több, mint 200 katalógust / insertet számláló gyűjteményemből. Szerencsére volt köztük egy ilyen, úgyhogy most köszönetképpen ez fog szerepelni a mai…..
Sajnos ma egyéb teendőim miatt be kell érnetek egy tartalék videóval. A Power of the Jedi vonalból dolgoztam előre és ismét 5 remek figuráról volt szó. Beszéltem a Tusken Raider-ről, Aurra Sing-ről, Saesee Tin-ről, Eeth Koth-ról és egy Battle Droid-ról. Jó szórakozást!..