Regisztráció Blogot indítok
Adatok
white collar worker

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is szívből gratulálok a szerencsés nyertesnek! A szombat esti ötös lottó nyertese ezzel az 5 milliárd forintos nyereménnyel, pár másodperc alatt bekerült a 150 leggazdagabb magyar elit klubjába. Biztos vagyok benne, hogy neki is vannak álmai, melyeket ebből majd meg tud…..
Az elmúlt két évben mindenki az Apple új, nagy dobására várt. Kezdetben a TV-k fejlesztésésében látták a befektetők a piaci rést, a megújulás lehetőségét, azonban ezt hamar elvetették. Ezek után jött az óra, amit gyorsan le is gyártott a Samsung, így mostanra már az sem…..
Január 2-a, reggel 9 óra. Új év, új lendület, új befektetések. Megkapom a szokásos reggeli elemzés-csokromat, amit 9-re már át is szoktam olvasni, de persze január másodikán az elemzők is éppen csak éledeznek, így csúszik az egész – de kit is zavarna ez ilyenkor? Még az…..
A fiam 4 éves. Korából adódóan még soha nem vezetett Porschét. Ülni is csak egyszer ült egy ilyen autóban. Amikor megkérdeztem tőle, mi tetszik neki benne, a válasz kapásból jött. „- Menő.” Nem tudja még, hogy mit jelent, ha valami 3,3 másodperc alatt gyorsul 100-ra, mint…..
Private Banking Pörögj fel! 2013.10.16 09:28:44
Öldöklő a harc manapság az autógyártók között, hiszen nagyon kevés az érdeklődő, s fix vevőkre továbbra is csak a flottaértékesítésből lehet számítani. A BMW is több modelljével küzd a cégvezetők kegyeiért. Belépett a hibridek piacára, s az „i” szériájának…..
A legutóbbi két MNB-s kamatcsökkentés – bár rendhagyó volt abból a szempontból, hogy az eddig megszokott 25-50 bázispont helyett „csak” 20 bázisponttal csökkentették az irányadó rátát – jól láthatóan mutatja az irányt. Akinek nem lenne teljesen egyértelmű, annak a…..
Jól emlékszem még, hogy milyen menő volt az általános iskolában az a srác, akinek elsőként volt számológépes órája. Hasonló őrület volt a világítással megspékelt, 20 csengőhangon ébreszteni képes kvarcóra.   A tanárok legnagyobb örömére bármikor képes volt…..
Tegnap este, a teraszon ülve a barátommal, egy pohár finom bor mellett elmerengtünk, milyen is lenne megnyerni az ötös lottót. Gondolom, nem vagyunk ezzel egyedül. Jól megfigyelhető, hogy amint hétről hétre kúszik egyre feljebb és feljebb a nyeremény összege, úgy pezsdül fel az…..
Private Banking Aranyoskám 2013.08.01 11:04:13
A július 18-i HVG-ben olvastam egy tanulmányt, miszerint a fejlett országokban (pl. Németországban) egy diverzifikált portfólió része az arany; átlagosan 5-6%-ban. Idehaza mindez 1,5% körül alakul. Persze nem az értékpapírosított verzióról beszélek, mert az azzal való…..
Az elmúlt napokban a német állampapír hozamokat jártam körülés meg kell, hogy mondjam, a keresés eredménye kijózanító volt. A hat hónap futamidejű német állampapír hozama -0,027% azaz, ha 10 000 eurót fektetek be, akkor fél év múlva 9 998 eurót kapnék vissza. Ha a jól…..
Private Banking Kötéskényszer 2013.06.28 17:04:53
Hetekig unszolt egy barátom, hogy töltsek le végre egy alkalmazást a telefonomra. Az ilyen kéréseit általában negligálni szoktam, mert minden héten van egy kedvenc alkalmazása, amit telepíteni kell. Május elején viszont felkaptam a fejem, mert olyan applikációt ajánlott, amelynek…..
A hazai mobil cégek a különadók után újabb gyomrost kaphatnak, ha életbe lép a jelenlegi tervezet, miszerint 2014-től Európán belül mindenhonnan ugyanannyiba kerülne majd a telefonálás, mintha otthon beszélnénk a hívott féllel. Ha a brüsszeli célok teljesülnek, akkor…..
Csak a szépre, csak a jóra emlékezünk – tartja a klasszikus mondás, ami kapóra jön a gyémántlakodalom, gyerek ballagása vagy éppen a lakásfelújítás végének ünneplésekor. Ez azonban nem lehet szempont akkor, amikor a családi megtakarítást vagy éppen az örökséget kívánjuk…..
Sokszor találkoztam már ezzel a kéréssel, amely talán még soha nem volt olyan aktuális, mint most, hogy a magyar kötvényhozamok 4 százalék körül alakulnak. Pár napja megint ezt a kérdést szegezték nekem:  „A banki kamatok már nem hoznak lázba, akkor egy kis extra…..
Állampapír vagy állampapír?  1,7%-ra süllyedt a hazai inflációs mutató, amire eddig még nem volt példa. Az egyik szemünk sír, a másik üveg. A rezsicsökkentésnek és az üzemanyagár-esésnek sokan örülhetnek, de mi lesz azokkal, akik inflációkövető kötvénybe fektettek?…..
A barátom tette fel nekem ezt a nem túl egyszerű kérdést. Több okból kifolyólag is nehéz ez. Bár az autók a hobbim, tehát elég sok információval rendelkezem velük kapcsolatban, tudok objektív tanácsot adni. Viszont az autóvásárlás a legritkább esetben racionális döntés.…..
Private Banking Egy korszak vége 2013.04.09 16:08:19
Ma olvastam, hogy a kihalás veszélye fenyegeti a zeneboltokat az online kereskedelem miatt. Amerikában, Nagy-Britanniában és Franciaországban eltűnnek a CD-k a boltokból.   Ahogy ezt olvastam, az jutott eszembe, hogy hány hasonló „világmegváltó” termék kopott ki a…..