Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wartburg1963

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A jelenkor egyik fő perverzitása, hogy - beteljesítve George Orwell disztópikus jövendölését - új jelentést kölcsönzünk szavainknak. E törekvés többnyire sunyi, álcázó funkcióval bír, és jelentősen előmozdítja, hogy az embereket olyan cselekedetekre vegyük rá, melyeket egyébként soha el nem…..
  A jó filmek egyik ismérve, hogy odaszegezi a nézőt a képernyőhöz. Michael Moore alkotása, a Kapitalizmus: Szeretem című agymosási kísérlet olyan brutálisan ostoba, szájbarágós és hatásvadász, hogy egyszerűen képtelen voltam együltemben végignézni. A rendező tökéletesen hülyének nézi a befogadót.…..
Azt mondják hogy ha egy cikk címében eldöntendő kérdés van, akkor a válasz minden esetben: nem. Lássuk így van-e ez mai bejegyzésünknél is, amit legújabb szerzőnk, Márffy Bence, azaz Időutazó írt a diktátum századik évfordulójára...
wartburg1963 2020.06.04 18:07:17
@pepin_nymburk: Molotov a SZU elleni német támadás másnapján dokumenmtáltan jelezte a magyar nagykövetnek, hogy Moszkva támogatja az erdélyi magyar területi követeléseket, amennyiben Magyarország semleges marad a SZU elleni háborúban.
Egy nagyo jó összefoglaló cikk a mélyebben érdeklődőknek:
ketezer.hu/2002/04/az-erdely-kerdes-a-magyar-szovjet-kulkapcsolatokban/
wartburg1963 2020.06.04 20:01:55
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
wartburg1963 2020.05.31 12:57:50
@A remete: Pedig sajnos Lengyelország illetve a lengyel külügyminiszter a csehszlovák kormányhoz intézett ultimátumot, majd ezt követően (német jóváhagyással) vonultak be a lengyel csapatok a kérdéses Zaolzie területre, mely akkor Csehszlovákiához tartozott. Nem véletlenül kapták ezt vissza 45 után.
Pár kép, segítségnek: en.wikipedia.org/wiki/Zaolzie#/media/File:Polish_Army_capturing_Zaolzie_in_1938.PNG
en.wikipedia.org/wiki/Zaolzie#/media/File:Zaolzie_karwina_1938.jpg
Az emberiség történetében (eddig) két nagy világégés zajlott: az 1914-1918 közti első világháború és az 1939-1945 közt pusztító második világháború. Az előbbi 15 millió ember halálát okozta, az utóbbi pedig csak Európában 50 millió életet oltott ki. Mindkét eseménysort kiemelten tanítják az…..
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
Képzeljük el, hogy egy puccos fogadáson egy potentát túleszi magát osztrigából, melynek következtében erősen csikar a hasa. Halkan jelzi környezetének, hogy baj van, majd farpofáit összeszorítva, izzadva elkezd oldalazni a toalett felé. Ekkor szembe jön vele egy félig-meddig barátja, akit kizárólag…..
Immár a délvidéki városokban is közel két hónapja tartanak az utcai tiltakozások a haladók vezette VMSZ-csicska rezsim ellen, vagyis a délvidéki magyaroknak is lehetőségük van véleményt nyilvánítani. Sokan, akik szívügyüknek tekintik, hogy ez a népgyilkos rezsim eltávozzon és vigye magával a…..
Déjà vu érzésünk lehet itt Magyarországon, mert idehaza mi már láttunk ilyet '90-ben a taxisblokád idején. Franciaországot valósággal lángba borították és blokád alá vonták a láthatósági mellényes tüntetők.  Macron francia elnök kormánya — akárcsak annak idején az Antall-kormány — meghátrált: mégsem…..
Nem is tudom, melyik volt érdekesebb: maga a VB-döntő vagy ami utána következett...Mert ami a díjátadón történt, egyrészt komikus, másrészt félelmetes, de mindenképp érthetetlen. A foci-vb fieszta hangulata még olyanokat is magával ragad, akiket a foci nem is érdekel. Ezzel valahogy én is így…..
wartburg1963 2018.07.18 20:06:29
Szerző: Lukácsi Kriszti Jövő hét vasárnap választás lesz Magyarországon, ebből az apropóból gondoltam, hogy megpróbálok komolyan beszélgetni Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetőjével. Voltak félelmeim, hiszen ez nem mindenkinek sikerül, de rá kellett jönnöm, hogy Gergő egy komoly…..
wartburg1963 2018.04.01 23:53:05
@daniel.g: GRAFIKUS volt, drága topictárs, grafikus. Szellemi szabadfoglalkozású. Nem sori dolgozó vagy Tesco pénztáros. Mellesleg magam is dolgoztam jópár évet termelésvezetőként, s fogfájásáért még senki emberfiát nem rúgtak-rúgtunk ki. Ezért is kérdeztem rá, mert érdekelt volna a valós magyarázat. De ez a riporternőt láthatóan nem érdekelte, pedig nyilván feladott labda volt K.G. részéről.
2018. március 23-án pénteken 18 és 20 óra között a Tudomány és Technika Háza Kerényi termében (Kecskemét, Rákóczi út 2.) a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnöknek jelölt társelnöke, Szél Bernadett és a párt kecskeméti képviselőjelöltjei, Vágó Gábor és dr. Tóth Szilárd tartanak fórumot. A…..
wartburg1963 2018.03.22 17:28:24
@Republic Forever!: pontosan
Amúgy úgy rémlik, a női (miniszter)elnökök lehetősége és valósága nem aratott osztatlan sikert a mainstream médiában (Le Pen), illetve az istenadta nép körében sem (Hillary, Merkel)... :-)
Görbicz Tamás Rosszputyin 2018.03.20 21:09:08
Az oroszországi illiberális vagyis ál-demokrácia forgatókönyvének megfelelően Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint soha nem látott többséggel választották újra, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy soha ilyen kevesen még nem szavaztak rá. Az ál-demokráciák sajátos fordított logikája ugyanis azt…..
wartburg1963 2018.03.21 21:57:21
@roli101: Oh, wait... Hány szavazót csuktak le az ördögi oroszok?
Amúgy egyetértek: kóros, antidemokratikus, sőt eleve csalást sejtet az, ha az istenadta nép negyedszerre is ugyanazt a vezetőt választja meg az ország első emberének (Merkel), ha nepotista/protekcionista módon öröklődik egy eredendően választott tisztség a családon belül (Bush és Clinton).
Bele sem merek gondolni, a mainsteam média reakciójára akkor, ha mondjuk VVP hat év múlva valamelyik lányát akarná utódjának tomogatni/elfogadtatni... :-)
wartburg1963 2018.03.21 22:22:33
@roli101: "Karizmatikus vezetőre a tanulatlan, gyenge embereknek van szüksége, akik önálló gondolkodásra, döntésre képtelenek."
Ezek szeritn a nyugati demokráciák (sic!) vezetői nem ilyenek. Nem karizmatikus vezetők.
Stimmt! :-)
(Egyre több dologban értünk egyet.. This is the beginning of a beautiful friendship...:-))
A Bulinegyed egyik legirritálóbb jelensége az utcai prostitúció. Nem az erkölcscsősz beszél belőlem, nem is a gyermekeinket féltem (mit keresne egy gyerek este 11 és reggel 7 óra között az utcán?), nem is emberi jogi szempontból, vagy nővédőként nézem most a dolgot – bár úgy is lehetne: most a…..
wartburg1963 2018.02.11 13:26:49
@shadow.dancer: Szerinted? :-)
Ha a két TH közül legalább az egyik címét, s esetleg a KK elérhetőségét elküldenéd privátban, valóban szívesen megnézném.. Thx!
Az a kérdés, mit tegyél, ha nem vagy kocsmáros, csapos, szakács, pincér, biztonsági őr, ital nagykereskedő, beszállító, taxis, pizzafutár, airbnb-tulajdonos, hostess, kézműves sör-gyártó, takarító, gondnok, turisztikai szakember, szabadulószoba-tervező, vagy szabadulószoba üzemeltető, kerületi…..
wartburg1963 2018.01.21 15:54:58
@Emmett Brown: Ne gondold! Az emberek idővel megszokják, hogy itt is csak azt és addig szabad tenni, mint a főváros többi kerületében. Idővel kikopik a mostani helyzetért leginkább felelős legalja buliturizmus, s megmaradnak azok a szórakozóhelyek, amelyek inkább teszik egyedivé mint disznóóllá a kerületet. A bezárt romkocsmák helyén meg kisboltok, szolgáltatók telepedhetnek meg, ami leginkább az itt lakók igényeire épít Win-win helyzet:-)
wartburg1963 2018.01.21 19:03:57
@Syllabux:A feltett kérdéseimre nem tudsz válaszolni. A blogod nem működő megoldásokat ismertet, folyamatosan mellébeszélsz. A blogodban férgeknek nevezik az itt élőket, amihez Neked, kedves Blogger, sajnos egy szavad nincs. Én befejeztem, jó mulatást kívánok. :-(
Filmbook The Duelist (2016) 2017.12.27 07:00:00
Kezdjük rendhagyó módon, egy kérdéssel. Mi az emberiség egyik legősibb, kedvelt időtöltése? Na, ne… Semmi pajzánkodás, kérem! Igaz, a blog időnként 18+-os, de nem olyan tartalomra szakosodott. Tessék jobban erőltetni a szürke agytekervényeket. Tilos a címre visszatérni, pláne Google fordítóval, az…..
A hetem nagy részét Olaszországban töltöttem. Egy EU-s projektet zártunk le a sokból. A városok hálózata pályázata volt a soros. A lényege az, hogy nyolc országból érkezett emberek összedugják a fejüket és elmondják, hogy mi a gond náluk. Meghallgatják, hogy mi gond máshol. Igyekeznek megtalálni a…..
wartburg1963 2017.12.15 17:37:47
@Bravehearth:
Én se értem az írásban a merész átvezetéseket: egy EU-s projektmegbeszélés kapcsán hogy jön ide a gonosz Oroszország?
"Alig várom, hogy kitegyenek minket az EU-ból" -- ezt ugye épp nem az ördögi Vova, sőt még nem is Orbán találta ki, hanem a túlképzett Schulz papa, mintegy ultimátumot adva a neki nem tetsző országoknak, a demokrácia nagyobb dicsőségére...
Bloggerünk egyébként szerintem a büdös életben nem tanult oroszt; a Hadrovics-Gáldit nyilván a helyi iskola tanárijában kérte kölcsön valakitől, esetleg Vaterán vette a nagyobb hatásosság kedvéért -- ki tudja?
Egyetértek a többi hozzászólóval: sajnos ez ostobenkó demagóg zagyvaság.
wartburg1963 2017.12.16 13:40:38
@miért: Ütősek az érveid: lefegyverezve állok immáron...
Remélem, a trollkodásért azért fizetnek neked valamit. :-)
Csodálatos fotót dobott fel a Facebook arról, hogy mit kerülgethetnek a gyalogosok a Madách téren, ahol épp Moszkva napokat tartanak.  Kezdhetnénk azzal, hogy egyáltalán mi szükség van erre, de ez legyen a legkisebb gond. Bár amilyen ütemben haladunk Putyin ülepe felé, lesz még a Duna tévén Ki tud…..
wartburg1963 2017.11.23 16:23:53
@Scott Tenorman Must Die: Kész. Megsemmisültem. Minden ellenérv porrá zúzódik a kristálytiszta logikád szikláin.. :-)
(Jó kis képzavar...:-)
wartburg1963 2017.11.23 17:31:08
@Fedor: Így már jobb:-)
Ugyanakkor változatlan véleményem, hogy a Fidesz ezzel finoman szólva sem áll egyedül következetlenségben, demagógiában, ostoba sztereotípiákban a mi kis politikai palettánkon...
Egyébként: ma, elhaladva a M. tér mellett, az installáció épp a tegnapi kép szerinti, s nem sok változott. Vagy már bontják?
JogÁsz Jog és/vagy erkölcs 2017.08.02 20:06:52
Csaknem két hete háborog a jóérzésű közönség a BKK, a T-System és a „hekker” viadalán. A történet ismert: egy 18 éves fiatalember feltörte a BKK online jegyértékesítési rendszerét és 50 Ft-ért vásárolt egy tízezer forintos bérletet úgy, hogy az online rendszerben átírta a bérlet árát. Amint ezt…..