Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Várfalvy Emőke

508 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avarfalvi Mesék Sün altató 2021.10.07 14:09:55
Puha téli paplanuk, bordó, narancs, sárga, ágyuk vetve tetején, zöld mohából párna, sötétítő függönyeik, sűrű, fehér ködök, egész télen aludni jó, szép álmokat sünök! Kép forrása:…..
  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesehallgató leányka, aki mikor meghallotta, hogy itt a vége fuss el véle kiugrott a paplan alól és papucs nélkül úgy el szaladt, hogy meg sem állt az Óperenciás tenger partjáig, ahol óriás szerencséjére épp kifutott egy konténerhajó, ami rajzfilmhős…..
Avarfalvi Mesék Poloskabarátság 2021.09.29 15:42:28
Az út már nem poros ma, költözik a poloska, nem talál a magány rád, fogadj be egy poloskát! Ha beteszi hat kis lábát, hozza egész családfáját, jön a húga, nővére, öccse, bátyja, sógora, hatlábú baráti köröd már ma lehet jókora...
Avarfalvi Mesék Süngarázs 2020.11.16 22:12:56
Hallod, kedves Sün Balázs, vár itt rád egy süngarázs, van benne ágy jó meleg, paplan, párna levelek, hogyha nagynak találod, hozd  bátran a családod, tágas száraz otthon, hol a tél nem zordon, s ha a fagy meglátogat, nem zavarja álmodat, alhatsz mélyen, édesen, s ha felébredsz…..
Avarfalvi Mesék November 2020.11.15 21:41:43
Ködből kötött ködmönt az ősz meleget, búcsúznak a fáktól már a levelek, varjú krákog minden csupasz faágon, messze van még mondjátok a karácsony?..
Avarfalvi Mesék Majd a tenger... 2020.04.23 22:26:46
Az úgy volt, hogy apának azt mondta a főnöke, nem a szakállas, hanem a szemüveges, aki az igazán fontos dolgokat mondja, mint például azt, hogy apa lehet szabadságon, tehát végre lesz ideje velünk focizni, nem csak egy gyors puszit adni, mikor már lefeküdtünk, szóval a szemüveges főnöke azt mondta,…..
Zúg a rúter, száll a netem, meglocsollak messengeren.   Én kis vlogger gyerek vagyok, videókat posztolgatok, úgy teggelem a lányokat, mint vlogger a lájkokat, bekövetsz-e?   Zöld erdőbe nem megyek, ott van most a Győrfi, tudtad lehet ibolyából is pálinkát főzni, karanténban egy-két…..
Avarfalvi Mesék Szóvirágok 2020.03.08 09:32:26
Piciny virág a krókusz, nem rokona a kókusz, pedig régi álma, övé legyen a pálma,   csinos virág a kankalin, ha elfogyott mind a mandarin, piros, fehér, rózsaszín, virít boltok polcain,   a kökörcsin azért hord prémet, ne fázzon, ha járja a rétet, nem suttog panaszt, míg várja a…..
Tele a tank, indulhatunk, gyere Barni várlak, vigyük el sétálni együtt, most az anyukádat, guruljunk a boltba, száguldjunk a térre, együtt elroboghatunk, az utca legvégére, gyorsuljunk fel százra, két másodperc alatt, hátunk mögött porzik az út, mindenki lemarad.   Car photo created…..
Avarfalvi Mesék Fogmosoda 2020.02.17 22:37:51
Kinyitott a fogmosoda, kinél van egy mosoly? Tessék bátran idehozni, az ajánlat komoly! Megtisztítjuk habkefével, leöblítjük tiszta vízzel, polírozunk, vixelünk, a kosszal nem viccelünk, ez a legjobb fogmosoda, nyitva reggel este, ha csillogó mosolyt akar, mindig ezt…..
Avarfalvi Mesék Hóhozó 2020.01.21 21:59:55
Pingvinek és jegesmedvék, én már szánkózni szeretnék, küldjetek most havat, jeget, fehér télhez pont eleget, ott a sarkain a Földnek, biztos van kis hófölösleg, cseréljük el mit kívántok, fákat, füvet, sok virágot, küldünk szívesen belőle, de kérjük, hogy ti előtte, postázzátok el a…..
Sül a malac, fő a lencse, mákunk is van, lesz szerencse, kisülhet bármi belőle, így jutunk egyről kettőre.   Száguld az év szélessávon, öregszem, de én nem bánom, nevet minden szarkalábam, a Derű az utitársam.   Borús napok, bánat, bajok, ebből mindent hátrahagyok, nyitok egy új…..
Advent végén ki jön el, fehér szárnyú angyal, keze tele sok-sok színes ajándékcsomaggal, advent végén ki jön el, néhány kedves pásztor, kérdezgetik merre van az újszülőtt, a jászol, advent végén ki jön el, három messzi király, kik megadnak bármi jót, amit szíved kiván, advent végén ki jön el,…..
Avarfalvi Mesék Az első gyertya 2019.12.01 08:44:13
Ég az első gyertya, ragyogóan, bátran, tudja nincs egyedül, vannak vele hárman, a hit szelíd fénye, elvezet majd oda, hol Szenteste egyszer, megtörtént a csoda. Christmas vector created by freepik - www.freepik.com  ..
Avarfalvi Mesék Nyári Mikulás 2019.11.24 15:20:27
Száguld a Mikulás csengős szánja, nem esett a hó, ő azt sem bánja, kopognak a paták tükörjégen, robog a szán utánuk pótkeréken.   Meleg a Mikulás nagykabátja, nyárias az idő, ő azt sem bánja, papucs pulcsi elég, nem kell csizma, tea helyett jeges limonádét…..
Avarfalvi Mesék A bogaras banyák 2019.11.03 17:51:26
Kígyószisz és Macskató, a két bogaras banya a megszokottnál is borúsabb hangulatban voltak. - Mondtam, hogy ne hagyd nyitva az ajtót, mert megfázik a derekam. Most nézd meg, olyan vagyok, mint egy csoszogó, vén kérdőjel – morogta Kígyószisz és igyekezett újabb adagot rákenni kobraméreggel…..
Avarfalvi Mesék Poloska-fogócska 2019.10.16 21:18:43
Egy meg tíz meg száz, ezer, mászik, repül, áll, hever, langyos rések, szellősek, télre belerejtőznek, ha ablakod nyitva, máris van egy titka, pici, barna poloska, beköltözött okosba'.   És amíg kint hull a hó, az aprócska új lakó, alszik csendben, nem mászik, örül, hogy kint nem…..
A Természet Kertészetben márciustól novemberig megállás nélkül folyik a munka. Rügyduzzasztás, bimbó fakasztás, virágszirom hamvasítás, fa lomboztatás, gyümölcs gömbölyítés. Rengeteg teendő vár a kertészekre, akik szorgalmasan teszik a dolgukat, hogy a Természetben minden a legnagyobb rendben…..
Két lábán lépked, négy lábán szalad, hat lábán mászik, nyolc lábán halad, száz lábán táncol, tipeg és topog, ugrik, viháncol, köveken kopog.   Hajnalban csipog, délelőtt morog, délben csak zümmög, s ha gyomra korog, délután csattog, trillázik, brekeg, este már kaffog, ugatva…..
Avarfalvi Mesék Gesztenyemese 2019.09.23 21:44:19
Gesztenye Péter, játszik a széllel, hajtja a hintát, fel, fel, fel.   Röppen a hinta, oda és vissza, száll vele Péter, jókedvvel.   Gyere le Péter, ne játsz a széllel, avarban elbújni, jobb móka!   Péter le pottyan, kobakja koppan, hintázni mégis csak, jobb…..
Jön a jövő, megy az idő, így leszünk mind idősek, tapasztaltak, bölcsek, végre bármire ráérősek. nem rohanunk, meghallgatunk mindent, amit mesélnél, s mesélünk mi akár százat, hogyha erre megkérnél, régi barátunk az idő, kaptunk tőle sok szépet, ajándékba, kincsetérő, örök, boldog…..
Elérkezett a Kirepülés Napja. Minden évben ez a nap volt a legizgalmasabb a Röpdében, vagy hivatalos nevén a Kerületi Madártani Intézetben. Ezen a napon adtak számot repüléstudásukról a szárnyalók, akik nyár óta erre a vizsgára készültek. Sólyom Sarolta, a röptanítónő minden szárnyaló tanulóért…..
Avarfalvi Mesék Diószedegető 2019.09.11 22:12:12
Bemondta a rádió, potyog már az új dió, jó műsor lesz, gyertek el, aki eljön, szedje fel, s hogyha télen a konyhában a rádiót hallgatjuk, jó ízűen a diónkat mindet elropogtatjuk.                 Kép…..
Avarfalvi Mesék Őszi napozó 2019.09.11 22:03:04
Nincsen itt az ideje az avarnak, vénasszonyok épp javában nyaralnak, nem jár senki ilyenkor még kabátban, csak a dió öltözött fel magában.   Zöld kabátom túl meleg lett az őszre, nem veszem le a nap benne megfőzne, kibújik és sütkérezik zöld pléden, őszi napok simogató…..
Didergett a dió a fán, meleg kuckó kéne, az ám, leugrott a fáról, kigurult az útra, így indult a dió, összel vándorútra.   Kényelmes az árok partja, de túl sokan járnak arra, nyugtalan az álmom, muszáj tovább állnom, otthonosabb helyet kell télre találnom.   Jó puha a kerti pázsit, a…..