Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Várfalvy Emőke

518 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avarfalvi Mesék Medvers 2024.01.30 14:21:05
Mikor épp hogy februárra pördül át a naptár, pihennek a méhcsaládok, csendes minden kaptár, medve gyomra korog-morog, zajos-bajos panasz, feltápászkodik, kicammog, hé, nincsen még tavasz? Megcsipkedi orrát a dér, s a tél fagyos szele, alszik még a málnabokor, ide ki ne gyere! Medve ásít,…..
Avarfalvi Mesék A csendtakaró 2023.12.23 19:27:38
Közeledett a karácsony. Nekem pedig szokás szerint zúgott, zakatolt, sípolt és zsongott a fejem. Tele minden tennivalóval, vennivalóval, ennivalóval. A lista hosszabb, mint a Mikulásnak, pedig nekem senki sem ír levelet. Na jó, régi jó ismerőseim sosem felejtkeznek meg rólam. A három királyok:…..
Vásárlók, vásárlók költekezve, sietnek Lidlbe s a Dmbe, hűlt helye a polcon a cikkeknek, a kártya lehúzók csak pittyegnek.   Reklámok szózata minket is hív, értse meg akciós ez a fényív, tegyék a kosárba minden vágyuk, ezt a jó árat el nem szalasztjuk.   Tegyük most félre a…..
Sötét ruhás alak surrant végig a városháza utcáján. A térfigyelő kamerák - ha működtek volna - bizonyosan rögzítik, hogy az egyik saroknál még egy gondosan kilyuggatott kartondobozt cipelt. A másik saroknál azonban már zsebre dugott kézzel és gallérjába húzott nyakkal igyekezett a lehető…..
Avarfalvi Mesék Takarítóda 2023.12.15 18:41:25
Ó, porszívó, ó, porszívó, de jó, hogy mindent fölszedsz, nem fog ki rajta por se szőr, csak szívja, szívja emberül, ó porszívó, ó porszívó, de jó, hogy mindent fölszedsz.                   Ó, tisztító, ó, tisztító, csillog a padló, csempe, vízkőmentes lesz a mosdó, penésztelen a…..
Kis karácsony, magos vekni, kirepedt-e mond a bejgli, ha nem repedt jó a képe, posztold egyből ki a fészre.   Kis fenyőfa, mandelstollen, nem telik rá idén úgysem, kinek mégis, irgalmazzon, küldjön egyet instagrammon.   Jaj de rút a mézeskalács, széjjel folyt az egész rakás, cukormázas…..
Avarfalvi Mesék Kemence utca 18/B. 2022.09.19 18:57:53
Hogy hol van a Kemence utca? Ezt csak azok tudják, akik igazán éhesen indulnak neki a világnak. Ők viszont egyből megtalálják. Az éhes embert ugyanis a gyomra hajtja és az orra vezeti. De vigyázat, aki éhes, gyakran mérges! Szóval, ha jót akarsz, éhes embert sose próbálj meg az orránál fogva…..
A PÉNZES Drágább lett a parfüm, franciáktól hozták, illatfelhőm dízelmotor, repítette hozzád, álmom az, hogy ez a vers lesz, a húsvéti befutó, s lapul győztes locsolódnak, bukszádban kis euró!   A GÁZOS Bőröd havas finom liszt, mosolyod a cukrom, olajozod lépteimet, hozzád kellett…..
Avarfalvi Mesék Az időjós medve 2022.02.02 20:26:12
Brummogóné Medve Rózsa, az állatkert időjósa, sokat nem lustálkodik ám, februárban, másodikán, előcammog, tömeg várja, földre vetül-e az árnya? vackát nem takarja dunyha, kabátja egy medvebunda, borult az ég, szél fúj, vacog, sütkérezik, nap, ha ragyog, mit vártok, legyen tél, tavasz, a…..
Tudom, hogy le kell mosni az ablakot. Az ablak arra való, hogy lássuk keresztül rajta a világot. A madarakat, fákat, embereket, mindent, ami rajtunk kívül áll. Tartozom neked egy vallomással. Én 5 éve élek ebben a házban és csak kétszer mostam ablakot. Ez csak egyszer volt köthető a…..
Avarfalvi Mesék Sün altató 2021.10.07 14:09:55
Puha téli paplanuk, bordó, narancs, sárga, ágyuk vetve tetején, zöld mohából párna, sötétítő függönyeik, sűrű, fehér ködök, egész télen aludni jó, szép álmokat sünök! Kép forrása:…..
  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesehallgató leányka, aki mikor meghallotta, hogy itt a vége fuss el véle kiugrott a paplan alól és papucs nélkül úgy el szaladt, hogy meg sem állt az Óperenciás tenger partjáig, ahol óriás szerencséjére épp kifutott egy konténerhajó, ami rajzfilmhős…..
Avarfalvi Mesék Poloskabarátság 2021.09.29 15:42:28
Az út már nem poros ma, költözik a poloska, nem talál a magány rád, fogadj be egy poloskát! Ha beteszi hat kis lábát, hozza egész családfáját, jön a húga, nővére, öccse, bátyja, sógora, hatlábú baráti köröd már ma lehet jókora...
Avarfalvi Mesék Süngarázs 2020.11.16 22:12:56
Hallod, kedves Sün Balázs, vár itt rád egy süngarázs, van benne ágy jó meleg, paplan, párna levelek, hogyha nagynak találod, hozd  bátran a családod, tágas száraz otthon, hol a tél nem zordon, s ha a fagy meglátogat, nem zavarja álmodat, alhatsz mélyen, édesen, s ha felébredsz…..
Avarfalvi Mesék November 2020.11.15 21:41:43
Ködből kötött ködmönt az ősz meleget, búcsúznak a fáktól már a levelek, varjú krákog minden csupasz faágon, messze van még mondjátok a karácsony?..
Avarfalvi Mesék Majd a tenger... 2020.04.23 22:26:46
Az úgy volt, hogy apának azt mondta a főnöke, nem a szakállas, hanem a szemüveges, aki az igazán fontos dolgokat mondja, mint például azt, hogy apa lehet szabadságon, tehát végre lesz ideje velünk focizni, nem csak egy gyors puszit adni, mikor már lefeküdtünk, szóval a szemüveges főnöke azt mondta,…..
Zúg a rúter, száll a netem, meglocsollak messengeren.   Én kis vlogger gyerek vagyok, videókat posztolgatok, úgy teggelem a lányokat, mint vlogger a lájkokat, bekövetsz-e?   Zöld erdőbe nem megyek, ott van most a Győrfi, tudtad lehet ibolyából is pálinkát főzni, karanténban egy-két…..
Avarfalvi Mesék Szóvirágok 2020.03.08 09:32:26
Piciny virág a krókusz, nem rokona a kókusz, pedig régi álma, övé legyen a pálma,   csinos virág a kankalin, ha elfogyott mind a mandarin, piros, fehér, rózsaszín, virít boltok polcain,   a kökörcsin azért hord prémet, ne fázzon, ha járja a rétet, nem suttog panaszt, míg várja a…..
Tele a tank, indulhatunk, gyere Barni várlak, vigyük el sétálni együtt, most az anyukádat, guruljunk a boltba, száguldjunk a térre, együtt elroboghatunk, az utca legvégére, gyorsuljunk fel százra, két másodperc alatt, hátunk mögött porzik az út, mindenki lemarad.   Car photo created…..
Avarfalvi Mesék Fogmosoda 2020.02.17 22:37:51
Kinyitott a fogmosoda, kinél van egy mosoly? Tessék bátran idehozni, az ajánlat komoly! Megtisztítjuk habkefével, leöblítjük tiszta vízzel, polírozunk, vixelünk, a kosszal nem viccelünk, ez a legjobb fogmosoda, nyitva reggel este, ha csillogó mosolyt akar, mindig ezt…..
Avarfalvi Mesék Hóhozó 2020.01.21 21:59:55
Pingvinek és jegesmedvék, én már szánkózni szeretnék, küldjetek most havat, jeget, fehér télhez pont eleget, ott a sarkain a Földnek, biztos van kis hófölösleg, cseréljük el mit kívántok, fákat, füvet, sok virágot, küldünk szívesen belőle, de kérjük, hogy ti előtte, postázzátok el a…..
Sül a malac, fő a lencse, mákunk is van, lesz szerencse, kisülhet bármi belőle, így jutunk egyről kettőre.   Száguld az év szélessávon, öregszem, de én nem bánom, nevet minden szarkalábam, a Derű az utitársam.   Borús napok, bánat, bajok, ebből mindent hátrahagyok, nyitok egy új…..
Advent végén ki jön el, fehér szárnyú angyal, keze tele sok-sok színes ajándékcsomaggal, advent végén ki jön el, néhány kedves pásztor, kérdezgetik merre van az újszülőtt, a jászol, advent végén ki jön el, három messzi király, kik megadnak bármi jót, amit szíved kiván, advent végén ki jön el,…..
Avarfalvi Mesék Az első gyertya 2019.12.01 08:44:13
Ég az első gyertya, ragyogóan, bátran, tudja nincs egyedül, vannak vele hárman, a hit szelíd fénye, elvezet majd oda, hol Szenteste egyszer, megtörtént a csoda. Christmas vector created by freepik - www.freepik.com  ..
Avarfalvi Mesék Nyári Mikulás 2019.11.24 15:20:27
Száguld a Mikulás csengős szánja, nem esett a hó, ő azt sem bánja, kopognak a paták tükörjégen, robog a szán utánuk pótkeréken.   Meleg a Mikulás nagykabátja, nyárias az idő, ő azt sem bánja, papucs pulcsi elég, nem kell csizma, tea helyett jeges limonádét…..