Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pillár Zsolt

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi linken az Equilor Alapkezelő, a portfolio.hu, 2015 október 5.-én megrendezett Portfolio Klubjában előadott anyaga tölthető le. A prezentáció első részében a FED legutóbbi, szeptemberi kamatemelésének elmaradása, valamint annak hatását mutattuk be. Ehhez kapcsolódóan…..
„A valaha készült legjobb akciófilm.” – Shawn Edwards, FOX TV „ Briliáns.” – David Ehrilich, Time Out New York „Mestermunka.” – Scott Mendelson, Forbes „Ez egy nagyon egyszerű allegória, szinte egy western – kerekeken.” – George Miller,…..
Első rész Emlékeznek arra, amikor a Jurassic Park című filmben, a gonosz tudós menekül, és összetalálkozik az erdőben egy kicsi, aranyos dínóval, aki forgatja a fejét és gügyögő hangon próbál kommunikálni? És emlékeznek arra, hogy két perc múlva ez a dínó már egy…..
Tisztelt Partnerünk! Az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata feltárta, hogy több, társaságunktól független pénzügyi cégnél súlyos szabálytalanságokat követtek el. Az ezeket a vállalatokat jellemző tisztességtelen üzleti magatartás miatt bizalomhiány…..
Az elmúlt időszakban néhány brókercégnél az MNB által tett intézkedések kapcsán számtalan befektetőben felmerül a kérdés: Kiben bízhatom? A bizalom nagyon összetett kérdés, nagyon nehéz megfogalmazni az összes alkotóelemét, de ami biztos az az, hogy vannak szubjektív és…..
Szeretem a teniszt, nézni és játszani is. Szép sport, kemény sport, szellemi és fizikai kihívás. Kell hozzá sok gyakorlás, profizmus és persze több-kevesebb szerencse is. A teniszben az is jó, hogy nincs csalás, nincs zsűri, nincs szubjektív értékelés, a nem egyértelmű helyzetek…..
1. Trendkövetőknek…. A legfontosabb trendeket a Bank of America Merrill Lynch aktuális felmérése alapján vizsgáltam.Ez alapján az alapkezelők jelentős része továbbra is a globális gazdaság erősödésére számít a következő 12 hónapban, ugyan az optimizmusuk némileg csökkent…..
Kontrariánus vagy trendkövető? „A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi okokból is.” Érzésem szerint a tőzsdei befektetők különösen egyetértenek Woody Allennel, a siker elérésének módszertanában azonban különbözőek az álláspontok. Sokféle befektetési…..
                A cukor-feldolgozó cégek jövőbeli kilátásait tanulmányoztam, amikor az egyik prezentációban a következő statisztikára bukkantam:   Elhízottsági arány a felnőtt lakosság körében az Európai…..
2010. június 28-án debütált a Tesla Motors a technológiai cégek kedvelt tőzsdéjén, a Nasdaq-on. A társaság részvényeinek kibocsátási árát az indikációként meghatározott 14 USD-16 USD fölött, 17 USD-ban állapították meg. Az érdeklődést jól jellemzi, hogy az első…..
Elon Musk, a Tesla Motors alapítója hétfőn egy olyan, ultragyors közlekedési rendszerre vonatkozó megvalósítási tanulmányt publikált, mely lehetővé tenné, hogy Los Angelesből San Franciscoba kevesebb, mint 30 perc alatt el lehessen eljutni. A két város közötti távolság…..
A Word Tourism Organization (UNWTO) legújabb, a világ turisztikai trendjeit összefoglaló kiadványából kiderül, hogy 2012-ben a kínai turisták 102 milliárd USA dollárt költöttek külföldi útjaikon. Így első helyre léptek a rangsorban, megelőzve a sok éve győztes Németországot.…..
Európa, Olaszország, Garda-tó. Kiemelt üdülési övezet, superior szálloda. Este 9 óra, vacsora közepe. Giancarlo (több éve itt dolgozó, tapasztalt, ámbár álmodozó szemű pincérünk): - Még egy ásványvizet? Törzsvendég: - Köszönöm, kérek!Giancarlo gondosan felírja a…..
Sokat beszélgetünk a cégen belül kommunikációs stratégiákról: arról, hogy ki, mit közöl, és azt milyen módon teszi. Mi az, ami hivatalosan megengedett, mi az, ami erkölcsileg elfogadható? Ki az, aki elmondja az objektív valóságot – persze ez a fogalom, tiszta formájában csak…..
Private Banking Na, most mi van? 2013.07.02 14:48:27
Ahogy a globális felmelegedés – vagy ki tudja mi?- az őszt nyárrá, a tavaszt téllé, vagy – akár az utolsó pár nap hazai időjárását látva – a nyárelőt izzó egyenlítői forrósággá változatta, úgy bolondították meg az előző pár hét eseményei a pénz és tőkepiac…..
„Minek maguknak lift?!” – kérdezi őszinte felháborodással a lakástulajdonos, sőt, hozzáteszi, hogy „egy kis mozgás igazán nem fog ártani”. Tényleg, mit kell tenni, ha az ember már a tízedik, borzasztó lakást látja aznap, udvariasan bólogatott az ingatlanügynök és a…..
  „Senki sem különálló sziget; minden ember a  kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz…..