Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rainy day woman

0 bejegyzést írt és 330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
rainy day woman 2020.11.29 17:44:43
@jaegtoer: Vannak nagyszerű emberek is az ellenzéki együttműködésben. Nem biztos, hogy a lehető legjobb módját találták meg a küzdelemnek, de attól én még tudom támogatni őket. Egyébként a te álláspontodat is el tudom fogadni. Persze attól még úgy gondolom, hogy miattad veszünk oda :), de akkor sem bírom nem akceptálni, hogy más eszközökkel keresed (a történetünk szempontjából) ugyanazt.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
rainy day woman 2020.11.29 14:41:22
@MEDVE1978: "A mulitkulturális társadalom próbája igazából az integráció, jobban mondva inkább asszimiláció, ami egyre kevésbé működik a fejlett nyugati társadalmakban."

A világ egészében, 7,8 milliárd ember közül 4,3 milliárd él olyan társadalomban, ahol 50 különböző nyelvet beszélnek jelenleg*. (És a maradék zöme kikövetkeztethetően olyan országban, ahol 2 és 50 között van a beszélt nyelvek száma.) A multikulturális társadalom nem valamiféle kivétel, hanem az emberiség normája.

Az együttélési problémák ehhez képest elenyészően csekélyek. Két dologban lehetünk biztosak: a multikulturalitás 1) elkerülhetetlen és 2) megvalósítható.

*unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000121058 26. oldal
rainy day woman 2020.11.29 16:06:29
@Grrr: jaja
rainy day woman 2020.11.29 16:18:08
@Bayaz: "jól látszik", "történelmi tapasztalat" aham
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
rainy day woman 2015.09.22 21:51:50
@ATCG: Putyin rigója rejteget valamit? A medve kilóg mögüle, az nem lehet... :)
rainy day woman 2015.10.03 19:36:07
@labrys: 3. Akinek nem tetszik, az újfent hazaáruló lesz, aki a bűnözők oldalán áll, és hazaárulóból sohasem lehet túl sok.

4. A rendőrséggel szembeni ellenszenvet is karban kell tartani, túl jól jöttek ki ebből a menekültezésből. A cikk is úgy fogalmaz, hogy a rendőrség függeszti fel a jogainkat, mert nem figyel eléggé a szerző.

Jó zenészek ezek nagyon, és asztalnál sem halnak meg, sajnos.
rainy day woman 2020.11.29 13:58:42
@ATCG: Egy 2002-es mém szabadult el féktelenül a világban:
en.wikipedia.org/wiki/Every_time_you_masturbate..._God_kills_a_kitten

Én sem tudtam, hogy ezért mondom, már csak a mai használatot ismertem.
           G.Fodor Gábor az egyetemi előadásáról toborozta az ifjú murvákat, akinek parancsba adta a 888.hu-n, hogy a 444.hu-t kizárólag bevándorló- és melegházasságpárti jelzőkkel szabad illetni. Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy melegházasságpárti vagyok és…..
rainy day woman 2015.10.24 23:35:31
@Érvsebész: És akkor a plakátnak megfelelő tévéreklámot még nem is elemezte, ahol "az emberek döntöttek" elhangzásakor kiíródik egy körgrafikonban (tudományos!) a 95%. Klasszikus kereskedelmi reklámot (nem ilyen rezsimkereskedelmit, egyenesen a lelkünket adót-vevőt) ezért már elmeszelne a fogyasztóvédelem, kivéve hogy az ÖRT már hamarabb leállítaná.
A másik kedvenc jelenségem a "kormány információ" plakátjaiban kezdetektől fogva a kék szín használata, Európa, az európaiság, a tárgyilagos tényszerűség és a valahavolt népszerű SZDSZ színe. Pimaszul működik.
...Azt nem tudom, hogy valójában az ellenzék mit mondott minderre, mert nemigen jut el a fülemhez, még az is lehet, hogy vótmá.

Különben erről is meg a vasárnapi nyitvatartás (végre egybe!) népszavazásáról is nekem az jut az eszembe, amitől a szerző óva int, de most nem hallgatok rá, pedig különben demokrata vagyok, hogy vehetnénk magunknak a piacon népszavazást. Nem lenne olyan igazi, és olcsó sem lenne, de mégis milyen faja érzés lenne odaállni 4-5 millió igennel vagy nemmel egy-egy jó kis témában. Nem egy utcai tömeg, de nem is internetes habzás - egy lebonyolító cég kell meg független megfigyelők. Pillanatnyilag nem érdekelnek a veszélyei, hogy akkor bármi gonoszságot is meg lehet így erősíteni... sztem attól már nem félni kell, azon már túlvagyunk államilag.
          Nógrádi György szélhámos. Semmi sem igaz róla, amit állít magáról, nem nagyon ért semmihez, de tudja, hogy mit várnak el tőle a rezsimek. Bármelyik rezsim. Tudja, hogy úgy se érdekel igazán senkit az, hogy ért-e valamihez, dolgozott-e valaha, tényleg ott volt-e…..
rainy day woman 2015.10.23 19:44:40
@dr Brcskzf Gröőő: istenem, milyen boldogok voltunk még akkor, és nem is tudtunk róla! Most kéne gyorsan elkezdeni megbecsülni, amink még van, mert aztán megint késő lesz. Vagy esetleg tenni valamit (nem, ezt nem gondoltam komolyan :)
Örülünk, Vincent? Magyar élet 2015.10.17 22:15:28
    "...egy magyar élet nem jár mindenkinek, csak azoknak, akik megdolgoztak érte" (Orbán Viktor, aki megdolgozott a magyar életért, a kedves vejével, fogorvosával, gázszerelőjével, ultipartnereivel együtt)        A magyar élet átlagosan havi 154000 forint nettó…..
rainy day woman 2015.10.18 21:39:11
@muci: Egy magyar élet (egy himnusz, egy németes névelő). Szerintem erről van szó, így néz ki, ahogy megdolgozunk érte, és az is, amiért megdolgozunk:
hu-hu.facebook.com/Fideszfigyelo/posts/10202484744257194
T'om, régi, de felejthetetlen, és érdemes is észben tartani. Annak, akinek már ez jut, azért, hogy tudja, mi történik vele, és annak, akinek még nem, hogy tudja, mi jön.
(Elnézést a drámai hangvételért. :)
Nem fogom most nektek megoldani a migránskérdést, csak összeírok néhány megfontolandó szempontot. 1. A migránsáradatot Magyarország nem fogja megállítani. Átengedheti kontrolláltan, megszűrheti, eloszthatja, kimazsolázhatja - vagy csinálja amit most, hogy eljátssza Európa…..
rainy day woman 2015.09.29 18:23:36
@nerángass: Köszi! Nevettem, sírtam (majdnem :) Ja, meg tök józan is voltam, hogy egy kicsit azt is lehet.
Azért el kell ismerni, hogy Európa rohadt almája végül tényleg kontinentális politikai tényező lett. Sikeresen szétbarmolta bármiféle kooperatív megoldás esélyét és most már mindenki a saját belső határait zárja. Sem Németország, sem Ausztria nem tudta kontrollált mederben…..
rainy day woman 2015.09.24 21:27:33
@sárospataki lány: Szerintem az lehet, hogy benéztétek a helyet mindenestül. Itt mindenkit ugyanennyit szívattak, szándékosan, személyesen, személytelenül, megszokásból, tévedésből, valamilyen attribútumára alapozva vagy csak úgy mert mért ne. Biztos, hogy addigra elhangzott már a "szolgáltató állam" kifejezés, amivel próbálták kifejezni, hogy az államnak lehet a szocializmusban megismerttől eltérő funkciója, de gyakorlatilag az volt, amihez elég szerencséd volt vagy megfelelő ismerősöd/pénzed. Hogy milyen elképzelésekkel jött ide valaki, az más kérdés.
         És most mi lesz velem? -  kérdezte a bírót sírva Zahar Al-Hussain?        Beláthatja, nem regisztrált Szerbiában, ezért ki kellett utasítanunk, hiszen, ha regisztrált volna Szerbiában, akkor azért kellene kiutasítanunk, mi, kérem, fejlett jogállam vagyunk -…..
rainy day woman 2015.09.20 21:03:08
rainy day woman 2015.09.20 21:06:33
@Diorella Queen: Nem is az a kérdés, hanem hogy amikor hálistennek levernek minket, akkor magunkhoz térünk-e végre :) Én önző vagyok, nekem elég, ha még úgy 20 évre. Legyen nyomor, rendben, csak legyünk megszeppentek és normálisak, egy kicsit. Aztán majd kezdje elölről a köv. nemz.
rainy day woman 2015.09.21 20:43:52
@Pilotax: Rémes (!), hogy egyesek nem tartják be a sorrendet. Ez minden szemétkedést igazol velük szemben, akár visszamenőleg is.
A magyar futsalminisztérium nagyot ment az elmúlt egy hétben. Gyakorlatilag mindenkit lerúgott a pályán: ellenfelet, sporit, kapufát, még az eredményjelzőt is.   borcsok tumlász összeszedte, kinek ugatott be Szijjártó eddig:   • Zoran Milanovics, Horvátország miniszterelnöke…..
rainy day woman 2015.09.20 21:57:43
Pontyosabban: Egy magas rangú brüsszeli diplomata kijelentette, hogy “Orbán tulajdonképpen csak egy elborzasztó tükröt tart elébünk. Nincs tervünk.” Az elborzasztót valahogy ki tetszetted felejteni :)
Az n-tv honlapján jelent meg eredetileg, akárhol olvastad is (kereséskor a kurucinfó jön föl elsőre, nem csekkoltam, hogy ők pontosan idéznek-e).
www.n-tv.de/politik/politik_person_der_woche/Der-Boesewicht-der-recht-behalten-koennte-article15885496.html
Az idézett rész:
Ein hoher Diplomat aus Brüssel erklärt: "Orbán hält uns eigentlich nur einen grässlichen Spiegel vor. Wir haben keinen Plan."

Az én elképzelésem erről az, hogy ha borzasztó valóságnak tartják, hogy nincsen tervük (most azt nem firtatom, hogy az amúgy létező tervüket nem Orbán zilálta-e éppen szét a kerékkötésével), akkor Orbán + a magyar hangja hozzáállása és nyilatkozatai szintén elborzasztóak a számukra, nem pedig valamiféle hasznos, használható, követendő, érdemi igazságok.
rainy day woman 2015.09.21 19:04:48
@ijontichy: Hát meg az sem teljesen mindegy, hogy kinek van igaza. Azért ez az egész nemcsak stílus, hanem tartalom is :)
"Nincs arrafelé semmi dolgod, drága Timi? Például rávehetnéd őket, hogy ezt üvöltözzék: „Antarktisz! Antarktisz!” Összedobjuk  hajóútra a lét, megígérem. Csak csinálj végre valamit, mert elő fogom keresni a legnagyobb számú lópatkoló csavarkulcsot. Megértetted?…..
rainy day woman 2015.09.14 23:34:36
@tucano: Az egy boldog, erős ország, ott csak a teremtésben hisznek, nem Orbánban...
rainy day woman 2015.09.15 19:47:58
@tucano: Engem most elkapott a hurrápesszimizmus, úgy érzem, kár belém bármilyen ötlet :) Szóval ne vedd magadra, hogy nem lelkesedek. Szeretnék, csak...
A HOPE-ot is oda kell írni valamilyen arc alá, arcból meg csak egy van nekünk, a kedves despota arca. Mielőtt még megismerhetnénk egy másikat, már a felismerhetetlenségig tele lesz (volt) dobálva. Szerintem már rég túlvagyunk azon, hogy kell egy tisztességes elgondolás meg egy jó szlogen és akkor majd a közakarat kiforrja a többit...
rainy day woman 2015.09.20 14:30:56
@tucano: Esetleg ez?
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150918_Juhasz_Peter_rogeszmeje

Nekem már az első pedzegetése óta jónak tűnt az ötlet, csak azért nem vagyok rajta jobban, mert nem látom az elfogadottságát, támogatását, olyan elenyésző kis ideává vált. Van benne valami alapvető szerkezeti hiba?
Magamtól csak azt látom, hogy akár mától a legnépszerűbb mozgalommá válhatna. Benne van a jóféle fejetlenség is, amit úgy szeretünk :), hogy mindegy mi, csak ez ne. Benne van a lehetősége a roppantul egyszerű üzenetnek is. Benne van a lehetősége az orbánozásnak és manapság kivételes esélyként az orbániádáktól független állásfoglalásnak is.
Egy perc sem lenne elvesztegetett, amit ezzel töltünk, mert ha nem kényszeríthető ki előrehozott választás, akkor beérik a menetrendszerinti választás idejére, és ha az valamilyen válságállapotos indoklással elmaradni tűnik, jó alapot ad ennek a támadására.
       Itt van a friss egyetemi vilagranglista. Nem, nem kell teljesen komolyan venni am, csak a Palkovics-Orban fele, "mindjart bent leszunk a legjobb ketszazban" miatt teszem fel.       Szeged: 501-550      ELTE:    601-650      Debrecen:  601-650      Corvinus:…..
rainy day woman 2015.09.18 21:55:47
@jaegtoer: Nem is olyan kicsi! Az eddigi legkomolyabb kiadvány, csupa selyemfényű papíroldal, megannyi színes kép. Nagyon nyerésben és/vagy vesztésben érzi magát, de nagyon.
Örülünk, Vincent? TGM Londonban 2015.09.12 23:31:05
           TGM beszélget Mick Jagger egykori barátjával (állítólag a Street Fighting Man című számot ő inspirálta, ő van a képen Vanessa Redgrave mellett), Tariq Ali  pakisztáni születésű brit baloldali íróval.          "Complaining about anti-semitism in Hungary,…..
rainy day woman 2015.09.14 19:09:19
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Fogalmam sincs, kire hallgassak, de egyesek szerint amit annó a fidesz elkúrásnak nevezett, az megmentés volt, és azt pedig biztosan tudjuk, hogy most megmentésnek nevezik az elkúrást. ...Szóval tulajdonképpen azt tudom, hogy kire ne hallgassak, semmilyen időben... a maradékot nemtom :)
„Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzebten hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom.” – írta a menekült kisgyereket megrugó, egy másikat pedig elgáncsoló jobbikos operatőr, miután szégyent hozott a világon minden…..
rainy day woman 2015.09.14 19:00:18
@panelburzsuj: Jókor kérdezed :) Pont ma van a napja Moszkva égésének. Ahogy kerestem kicsit a verset, ez derült ki, és ezzel meg is elégedtem :)
rainy day woman 2015.09.14 19:01:03
@panelburzsuj: nem jöttem rá!
rainy day woman 2015.09.14 19:02:03
@mórka: Úgy értettem, hogy: "Köszönöm, kedves tőled" :)
      Ez a magyar Nirvana. Itt mar nincs tovabb, SS-tetkos futballhuliganok olvasnak fel a Sorstalansagbol, lassu mozdulatokkal kavargatva a tejeskavejukat. Afgan menekultek adnak interjut az izlandi reggeli lapoknak, hogy mar majdnem ertettek Magyarorszagot, aztan egyszer csak azok kaptak…..
rainy day woman 2015.09.08 21:29:01
@mavo: Mivel afgán menekültek vettek részt a vitában, érthető, hogy a perzsa fordítás címét használták, بیگانه > gugli translate: stranger, outsider, és erről az eseményről tudósított minket JT :)
Minden stimmel, már megint!
rainy day woman 2015.09.09 19:23:13
@nerángass: 'Sztnemtom... Nem tudok eleget az egészről, de ha nem kell jobban megalapozni, mint egy kalandregény fordulatait, nekem még az is belefér, hogy az idemenekült szírek fognak segíteni megvédeni a háttérismereteikkel meg a szenvedélyükkel európai országokat az Iszlám Államtól. Persze csak ahol vannak :)
           1.  Magyarország belső állapota gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy bármilyen kérdésről, amelynek politikai vonzata van, értelmes vita alakuljon ki a társadalmon belül.…..
rainy day woman 2015.08.22 17:41:24
rainy day woman 2015.09.08 18:49:19
@klorofilll: Nem a kényelem hiánya miatt nem vonzó a regisztráció, hanem mert Magyarországon nagyon kis arányban adják meg a menekültstátuszt. Ha valaki ugyanazzal a háttérrel Németországban regisztráltatja magát, jóval magasabbak az esélyei. Szerintem ezen lehet a hangsúly, a biztonság ígéretén, amit az elismert menekültstátusz nyújt, és kevésbé a juttatások mértékén... Számokat most nem tudok, csak ennyit jegyeztem meg az olvasottakból, hogy ja értem, mért nem akarnak itt semmit - én sem akarnék. Ha látványosan ennyire esetleges és azon belül is országfüggő a dolog kimenetele, akkor az azt jelenti, hogy ezek nem valami igazi rendes törvények, amiket illene tisztelni. Ez nem norma, hanem felhívás keringőre. ...Azt sem tudom, hogy egy próbálkozás után milyen lehetőségei volnának még valakinek 8a rendszer hivatalos keretein belül).
rainy day woman 2015.09.08 19:54:35
@klorofilll: Persze, azt mindenképpen kéne!
       Houellebecq (akit egyébként valójában Thomasnak hívnak, de kitalálta, hogy olyan magánhangzó torlódás legyen az írói álnevében, hogy csak elrontani lehessen), Behódolás című regényében (ami egyébként nekem nagyon tetszett, de szerintem inkább szól egy…..
rainy day woman 2015.09.08 19:12:17
@TG69: Ez pont megfelel nekem. Még annyit hozzátennék, lehet, kicsit furcsa hasonlat lesz, hogy amikor annyit látnak vagy láttatnak a menekültekről/vándorlókról, hogy ezek olyan senkik sehonnan, minden munka ránk várna, hogy befogadjuk-beillesszük őket a kultúránkba, az nekem a legjobban arra az érzelmi helyzetre hasonlít, mint amikor nők szeretik hajtogatni, hogy ők fel kívánnak nézni a pasijukra, csak sajnos sehol sem találnak olyat, akire felnézhetnének. Micsoda meggondolatlan nagyképűség ez? Kis nyitottsággal százféle dolog adja magát bárkiben, hogy miben jó, mi az erőssége, mit adhat hozzánk, hogy egészíthet ki, akár miben tesz túl rajtunk.

Szerintem nem a konkrét kultúrák ütköznek, hanem a kultúrán belül éppen alkalmazott elfogadási, megbékélési, türelmességi faktor. Iszonyú kedvező lehetne a helyzet, hogy az egyik félnek éppen akut, fájdalmas oka van elénk jönni félúton vagy még tovább. Akár még tanulhatnánk is valamit.
       Tisztelt Magyarország,       Tudom, Magyarország a magyaroké, vagy fordítva, már nem emlékszem pontosan. Én tehát nem tartozom Önhöz, nem vagyok az Öné, és Ön sem az enyém, csak úgy miheztartás végett írok Önnek. A vagonokról lenne szó és a vagonok…..
rainy day woman 2015.09.03 22:04:50
@Kettes: A fej, meg a passzív-agresszív arckifejezés, gesztusok. Az a halálom. Na nem mindenkinél, de miniszterelnöknél mindenképpen. Ahogy ezt a "Németország problemmája" dumát előadta...
rainy day woman 2015.09.03 22:12:36
@breakair: Igen, igen, nekem is van, akiről nem gondoltam volna, de megadta magát sajnos :(
Én úgy látom, hogy ha már kultúráktól félünk, akkor nem az a veszélyes, amelyik jó érzékkel menti magát és a családját a pokolból vagy a létbizonytalanság elől, hanem amelyik visszaél a hatalmával, indulatokat szít, nem tájékoztat, csak vagoníroz, nem bánik emberként az embertársunkkal.
Importálhatjuk a háborús övezetből a békés együttélés vágyát vagy az ellenségkeresést és -üldözést.
I Love You So Új hír 2015.09.04 21:48:12
Hello again! :) Phil Ochs nevét és dalait ma már alig-alig ismerik, pedig a szerző-előadó társadalmi hatása és népszerűsége a hatvanas évek derekán Bob Dylanével vetekedett. Kiállása azonban nem bizonyult maradandónak, és dalai, melyek legtöbbje közvetlen politikai állásfoglalás, kihullottak az idő…..
         CAVEAT:  Egyáltalán nem ellenzem azt, hogy a magyar kormány ellenőrizze az ország határait, ez a kötelessége, és ha a kerítést tartja erre a legalkalmasabbnak, akkor építsen kerítést. Azt is megértem, hogy ez nem megy pár hét alatt, és az ideiglenes megoldások…..
rainy day woman 2015.09.01 15:14:43
@klorofilll:
"Mindez a "hatósági zárás"-ról jutott az eszembe, ami "miatt a Keleti további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat." Ez az alattomos fogalmazás mindent megmagyaráz. A döntéshozóknak ilyenkor nincs neve, hivatkozási alapja, érve - csak a káosz fokozódjon. Még várni kell, amíg az árvizi gátak hőse személyesen is színre lép."

Jaja, és tanulnunk kellene a menekültektől, hogy erre azonnal tüntetésbe fognak, kerül valaki aki felül a másik nyakába és már nyomja is.
Persze ha pár évig köztünk maradnának, nekik is annyi lenne :)
cdn.meme.am/instances/250x250/55015892.jpg
rainy day woman 2015.09.01 17:37:25
@Kuviklacz: Hogyne, megtiszteltetés :)
rainy day woman 2015.09.02 18:42:02
@nerángass: Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket, amikről nemcsak hogy nem áruljuk el, hogy micsodák, de mi magunk sem tudjuk, mert még nem találtuk ki őket, vagy azt, hogy később mit fogunk mondani, hogy hogy értettük.
       1.      K. akkor már hat napja bujkált. A faluba nem mert lemenni, azokon a konzerveken élt, amelyeket a padláson talált. Száraz kenyérre kente fel a hideg zsírt, amit a káposztakonzerv tetejéről kapart le a kanállal. Még volt két órája a sötétedésig. Huszonkét és…..
rainy day woman 2015.08.29 19:32:00
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az a baj, hogy nem ők adják fel, hanem mi. Én legalábbis most ezt érzem. Odabaszom a billentyűzetet, nem tudok miket mondani.
rainy day woman 2015.08.29 20:47:16
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: T'om, tanult tehetetlenség, tanulom én is mindannyiunkkal együtt. Még amikor kimentünk nyüzsögni, hogy választási regisztráció meg netadó és... írnám, hogy győzött az ügyünk, de annyira esetlegesnek tűnik, inkább olyan érzés, hogy csak odavetették nekünk a koncot... Beszélni még lehetne miről, de én nem tudok.
          8.    Az 1945-ös választások győztese Clement Attlee teremtette meg a brit jóléti állam alapjait, a nemzeti egészségügyi szolgálatot, az általános biztosítási rendszert. Miután 1951-ben a Munkáspárt elveszítette a választásokat a párton belül két jelentős…..
rainy day woman 2015.08.24 13:02:21
@Tehéntőgy: Én pillanatnyilag pazarlásnak tartom a magyar baloldalról meg a magyar jobboldalról beszélni. Ezeknek akkor van értelme (hacsak valamit vészesen félre nem értek), amikor van egy alapjában demokratikus politikai tér (ilyen tartalmú kialakult képzet, követett szabályok, közbeszéd, valós hagyomány, hivatkozott örökség vagy vízió), aminek elfoglalják ezeket az oldalait az alapjában demokratikus elveket valló és eszközöket használó politikai szereplők.
Ilyen helyzet híján szerintem csak az az érdekes kérdés, hogy ki volna végre ezért és ki volna továbbra is ez ellen. Ezenkívül csak annyi a szubjektív nyom, amin el tudok indulni, hogy az én életemben megtapasztalt legaljasabb rezsim jobboldalinak nevezteti magát, a második legaljasabb baloldalinak neveztette magát, és a kettő között volt 20 év olyan vegyes elnevezésű kormányzás, amiben nem az aljasság volt a legmérvadóbban kibontakozott.
Illetve az is érdekes persze, ha többet nem kísérletezünk a demokráciával, csak nem úgy érdekes...
          Bauer Tamás az Élet és Irodalomban magyarázta el, hogyan kell majd leváltani az Orbán-rendszert, hogyan kell eltörölni az Alaptörvényt és így tovább, és így…..
rainy day woman 2015.08.18 21:04:47
@jotunder: Az utolsó épeszűek egyike, köztük is utánoz- és pótolhatatlan. Az én árnyékkormányomban szóvivő :)
rainy day woman 2015.08.18 23:05:38
@WiteNoir: Nagyon izgi, hogy ha mondanék valamit, arra mit mondanál.
rainy day woman 2015.08.22 11:12:04
@Geo_: Én is magamra veszem, pedig én tényleg senki sem vagyok :) Én a balliberális bagazséria kifejezésnél szálltam ki, nekem a NER-rel (közelebbről: fuckner.hu) szemben az az oldal, a személyeiben, a céljaiban, a kommunikációjában nem alkot egységes egészet sem kormányon, sem ellenzékben. Tudok velük mit kezdeni, ha jobban megnézem őket, érdemesnek tartom jobban megnézni őket, és éppen ez a felülmúlhatatlan előnyük a számomra.
             Bayer Zsolt most nem zongoraművészeket akar beásni Orgoványnál, nem a cigányokat akarja kiirtani éppen, nem kék szemű, szőke, náci fiúszerelemeivel akarja szétveretni…..
rainy day woman 2015.08.17 19:06:47
@WiteNoir: Na, ez is pont ugyanolyan. A fotel az pillanatnyilag adott, és abban a fotelben lehetek liberális vagy mittomén szocicáldarwinista (most csak mondtam egyet, ami nem vagyok). Te meg idegeskedsz, mert nem mindenki keveri úgy össze a dolgokat, mint te :)
rainy day woman 2015.08.17 19:18:53
@WiteNoir:
Én ezt mondom: "Szerintem semmi mást nem lehet elsőként mondani, csak ezt, és azután jöhetnek az egyéb megfontolások." Te meg úgy teszel, mintha ez kizárna más szempontokat. Az egyéb szempontjaidból visszavezetve jutsz oda, hogy nem lehet minden élet egyenlő fontosságú elvileg.
...De mért gondolkozom helyetted? :)
rainy day woman 2015.08.17 19:56:29
@WiteNoir: De hát ezt végig tudtuk rólad, mikor először belecsipogtál, már akkor is.
           A virágnak megtiltani nem lehet. Ha egy országnak Skrabski Fruzsina a dokumentumfilmes, akkor legyen Orbán Viktor a nemzet örökös miniszterelnöke, Tusványos hercege, Európa megmentője a lesothóiaktól.          Ha ez az ország tényleg annyira boldog attól, hogy…..
rainy day woman 2015.07.27 20:51:08
@labrys: Nekem van hozzáfűznivalóm:
www.flickr.com/photos/quelqu-un/8357833992