Regisztráció Blogot indítok
Adatok
... zöld levelecske, ... (törölt)

0 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Ne várd a májust! 2013.08.24 16:46:18
  „Ijesztő szelek fújnak, kedvesem,Nem hoznak több tavaszt el fényesen.Fejünkre hullanak a csillagok,Rémülten ébrednek az álmodók.” Zorán-Bródy: Ne várd a májust (a dal szövegéből 1981-ben betiltott versszak) – 1981   Nem hálás szerep a jövendőmondóé. No,…..
Április végén érkezett egy bejelentés a Mérleg utcai szelektív szigetről – a blikkes rikkancs háta mögötti játszótérnél –, ahol a kukákból állandóan kifolyik a mocsok és a konténerek mellé is rendszeresen odahordják a lomot az emberek. Így nézett ki: Erre májusban a…..
Tajvanban, Fusingnál 65 km-re Tajpejtől áll a Shihmen duzzasztógát. Az áradások elleni védekezésül a tározóban gyűjtötték össze a héten a Trami trópusi vihar által hozott sok esővízet, melyet most tudtak leengedni. ..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.24 13:20:45
"Ennek nagyjából most akkor vége van. Örülnék, ha nem lenne igazam, de attól tartok, hogy az Együtt-PM és MSZP közös indulásának feltételei ma széjjelhullottak. Ez a végjátszma." Én is szeretném, ha Gyurcsány Ferencnek nem lenne igaza, amikor emígyen vélekedik Bajnai Gordon és…..
Azt látom, hogy egy ideje sokan fanyalognak az MSZP-Együtt 2014 tárgyalásokon. És most, hogy felcsillant az előválasztások lehetősége, hát ezen is képes egy csomó ellenzéki fanyalogni. Nem értem, miért. Évekig arról ment itt a duma, hogy össze kell fogni. Most összefognak, erre…..
Mindig öröm látni, ha rosál a kétharmad, most azonban különösen nagy vihogások közepette szemléljük, ahogy kapkodnak és ez igen kafa. Nagyon úgy fest, hogy a választás felé fordulva utcahosszal vezetnek a fiúk, mégis komolyan tartanak Budapest elvesztésétől. Morbid, de egy…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 18:44:29
@lobster thermidor: Vagy húsz éve lehet olvasni, hallani. A piros járatokra semmi szükség, mennek a levesbe. A fekete hetest meg még a metró kiásásakor mondták, hogy Albertfalváról bejön a Sáfrány-Tétényin, balkanyar a pályaudvarig és csa. Ráhordó járat lesz. ÁTszállhatsz róla a városközpontnál befelé, de ha nem a kórház (+ tétényi 30, hamzsabégi út, koszosdezső) felé mész, akkor ott van a most nem is tudom, 214-es vagy hanyas busz, ami jön fel a Szakasitson a Fehérvári felől.

Kénytelen lesz Tarlós is meglépni a buszviszonylatok kinyírását, mert így is kongani fog a metrószerelvény. Demszky és a mélymetrós tervezők apait anyait beleadtak az utas terhelési adatok manipulálásába, erről a fórumon, itt az indexen is van pár topik, részletesen elolvashatod. Az elkúrt 4-es metrósat ajánlom leginkább, az élő, néhányat Morder Incorparated modiék eltemettek az egykori polidilibe, ami most már nem érhető el. Na meg hányat kitöröltek még Wágnerék, macsekék idejében...
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 22:07:56
@lobster thermidor: ott nincs is gond, befelé viszont borítékolható. viszont nem merik szerintem jövőre meglépni a járatritkítást és megszüntetést, megvárják az őszi választást.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 22:08:35
@Circus: ugye nem haragszol kis troll, ha tojok rád?
Policity Tanulj demokráciát! 2013.08.22 15:48:34
Ellenzéki kampánytémává vált, és 2014 tavaszáig tele is lesz a sajtó „Orbán diktatúrájával”. Vajon mi különböztet meg egy MSZP/E14/PM/LMP/MLP-szavazót egy Fidesz-szavazótól? Miért nem fél a jobboldalra szavazó Rózsika néni, míg szomszédját, a balos Juliska nénit…..
Smoking Barrels IK30 2013.08.21 00:01:00
Ki vagyok fogyva a jelzőkből, ugyanis ma már az Elysium-ot megsoroztam olyanokkal, hogy "mesterkélt", "szájbarágós" és "giccses". De ettől függetlenül még mindhárom igaz Alföldi Róbert rendezésére, akinek talán egy kicsit túl sok komplexusa gyűlt össze erre az…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 14:46:17
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 19:16:54
@Kapitány_1: még nem láttam gyűlölködő jobbost Alföldire, te hol találkoztál ilyennel? Gyölölködő ballibeket viszont a HVG-n tömegével láttam. Minek gyűlölnénk mi jobboldaliak, demokraták, magyarok? Hasznos hülye ez a Róbert gyerek, kell ez nagyon, lehetne belőle több is.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 13:12:56
@_most_: 20-án este néztem meg. Az, hogy szar a darab, az egy szimpla tény. De annyira szar, hogy lassan már elkezdett tetszeni.

Ugyanis a darab nem Istvánról szól, nem az államalapításról, nem a kereszténységről.

Megvannak a ködös vagy kevésbé ködös utalások az EU-buzi Gyurcsány-Istvánra és a nemzeti létben gondolkodó Orbán-Koppányra, de ez az egész mind mellékes.

Statiszta a darab, statiszta a kórus, a zenekar. Az előadók is statiszták.

Itt egyetlen művészeti alkotás készült, aminek az a címe, hogy Alföldi Róbert.
Magyarország uniós tagságával járó előnyök közül a leginkább kézzel fogható az több mint ezermilliárd forint, amellyel az EU hazánk felzárkózását támogatja. Magyarország az EU-s támogatások egyik legnagyobb kedvezményezettje: a listák élén szerepel a legkülönbözőbb…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 12:40:55
@paroma: egy valódi piacon. ausztrália, usa, dél-amerika, igen. Az EU piacai azonban teljesen mesterségesek, nem véletlenül van évtizedek óta csatározás az EGK-EU és a globális piacok egyéb szereplői között.
Sokan voltunk igen szomorúak a Malév csődjekor. Még akkor is, ha igazából már nem volt a miénk az orosz kézbe került magyar „nemzeti légitársaság”. Az EU 2012-es döntése, miszerint a magyar állam nem mentheti meg sokadszorra a MALÉV-et, akkor is valamiféle sokként ért…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 12:37:22
@biododírium: reméljük, a magadfajta européerek, anglománok, usabuzik még a gyerekeinek is angolos nevet ad.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 12:39:03
@Up yours: erre valami TÉNYSZERŰ adatot hoznál? Én is elkezdhetem hajtogatni, hogy a Bajnai kapja a Pénzhatalomtól. A Bajnai kapja a Pénzhatalomtól. A Bajnai kapja a Pénzhatalomtól.

De ettől még se ez, se amit te mondasz, nem válik ténnyé. Fikció. 1:1
Vannak egy kormány tevékenységének objektív és szubjektív mércéi. Utóbbiak közé tartozik, hogy mennyire ért egyet például az állampolgár egy adott kurzus szimbolikus- vagy kultúrpolitikájával. Előbbiek közé pedig mondjuk az, hogy mennyivel tud kevesebb vagy több ember…..
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 18:15:14
@Kerek_moderatort_masikat: A. így tudja magát kifejezni, antirendező. Bár minden borzalmas volt, a liberálisok megélt világfájdalmát az Egész Úgy Ahogy Elő Lett Adva, kifejezte. Már ezért megérte innen jobbról megnézni, hisz legszebb öröm a káröröm. A net tele van liberális blogokkal, ahol 9 posztból 15 rettegés. Alföldi nem blogolt, így fejezte ki, mit érez, mit jelent neki a magyarság, az állam, a kereszténység vagy az ősi magyar gondolatok.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 19:14:11
@alf: alf, neked van egy fals elképzelésed a jobboldaliakról és annak megfelelően szajkózod a butaságokat. észre kellene vegyed, hogy a legjobban a ballibek húzták le Alföldi művét. Felesleges trollkodnod. Az előadók keményen küzdöttek a szereppel, de alulmaradtak. Kevesek voltak, de így kasztingolta őket összes Alföldi. A négy-öt ember meg, aki uralta a feladatot, kevés volt az egész darab megmentéséhez, háromszor ennyien is kevesen lettek volna. Nekem így jobbról kifejezetten azért tetszik, mert ilyen szar volt a darab. A káröröm a legőszintébb a világon, nincs benne egy cseppnyi irigység sem.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 09:26:09
@Ad Dio: Akkor rájuk kell bízni, ők a világon az egyedüli(!) hivatásos, profi, főállású szakértői a témának: www.museumofbadart.org/
Ezek mennek mostanában Király! 2013.08.21 15:52:16
Mivel ma mindenhonnan csak István, a király kritikák ömlenek rám, nem bírom ki, én is megírom a saját véleményemet. Már csak azért is, mert szemben a számos fanyalgóval, nekem tényleg tetszett. Sőt, jobban tetszett, mint sok, az utóbbi időben színpadra vitt, az eredetit másoló…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 07:50:47
@kulcsar2011: "Felesleges tökéletes hangzást keresni. (Amin még a tv-közvetítés is ront.) "

Azért ezt így a HD korszakban elég hiábavaló próbálkozás beadni az embereknek. ... Nem, a tévéközvetítéstől nem lesz hamis az ének, nem a tévéközvetítés miatt nem illik össze a dallam és a zene, nem a tétéközvetítés miatt válik koncepciótlanná a dramaturgia stb.

Hanem mert úgy globálisan szar a rendezés egésze, az előadók nem tudnak énekelni és meglehet, az egész elcseszett előadói környezet az,amitől még egy Udvaros is elfelejti, mit jelent a színészi játék egy musicalé ócsított rockoperában.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 07:54:21
@Mizantrop: Asztrikkal valóban nincs, mivel kb. mint egy rapper, csak mondja a szöveget. Éneklés: nulla egész nulla.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 07:58:01
@Mária: Nem baj, _ha_ te odavered, akkor majd valaki véletlenül ki találja taposni a fenyegetőző kis köcsög libsi belecskédet, máj dír macskarmincza, mondom én is merő szeretetből, mint épp mint te. Szóval icccc áp tu ju ... :)
Be kell vallanom, hogy meglehetős fenntartásokkal ültem le megnézni az Alföldi rendezte István, a Királyt. Tartottam tőle, hogy öncélú és szenzációhajhász látványelemekkel fogja teletűzdelni az előadást, hadd pukkadozzon az a polgár. Abban sem voltam teljesen biztos, hogy lesz-e…..
Közeleg a választási kampány, és a legfőbb kérdés, hogy ki kivel fog koalícióra lépni a győzelem érdekében. Vajon összeáll a baloldali ellenzék? Vajon elképzelhető –e egy Fidesz-KDNP-Jobbik választási szövetség? Következő blogbejegyzésünkben ezt fogjuk vizsgálni egy…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.22 07:29:29
@Link elek: Mo-on a twittert ki a tököm követi néhány ballib megmondóemberen, a hülye dajcstompikán, néhány megélhetési celebmunkáson és a röhej hallgatói hálózaton kívül? ember, még a 30 éves korosztály is alig van fent a facebookon is, a 40 évtől meg leragadtak az iwiwen, de már ott sem aktívak, csak a prolik.
Meg nem erősített hírek szerint az ünnepnapra való tekintet nélkül a fővárosban válságstáb dolgozik a Bartók Béla út átnevezésének lehetőségén. Még nincs végleges döntés, de a kiszivárogtatók szerint  Szendy Árpád út lesz  Buda egyik főutcájának új neve.…..
A szegedi szabadtéri játékokon az István, a királyt Alföldi Róbert rendezésében adták elő. Lehet az előadást szeretni és kritizálni. Van aki szerint a színészek nem elég jó énekesek, Bródy Jánosnak pedig pont az tetszett, hogy ilyen sok színházi játékot lehetett egy…..
Az idei évben lett 30 éves a magyar kultúrtörténet egyik legfontosabb darabja, az István a király, melyet sajnálatos módon Alföldi Róbert egyszerűen a földbe tiport, meggyalázott és bemocskolt. A tegnapi előadás után egyből jöttek a lehúzó kritikák, és a kérdések, hogy…..
Miért gyűlöljük Alföldit és a liberálisokat az István, a király kapcsán? Alföldi Istvánt, a keresztény Magyarország megteremtőjét többször igen negatív színben tüntette fel. További magyarázat nem szükséges. Alföldi Koppányt, a független Magyarország harcosát…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 13:53:15
@CSENDES: Nem volt nemzetgyalázás, ahhoz VALAKINEK kell már lenni, hogy nemzetet gyalázz. Alföldi? LOL. Alföldi - szomorú - de nem ilyen figura. John Casterként még jó lehet, hisz kiváló szinkronszínész. A rendezéshez sajna, nem ér, talán egy SAS-kabaré vagy egy Fábry-só belefér, annyi azért van benne. De valami vidéki gimnázium színjátszó szakkörében is még sokra vihetné.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 14:52:35
@DarthVader: dehogy gyűlöljük alföldit. hasznos hülye, ha nem lenne, ki kéne találni. de ha már megvan ... még pénzt is toltunk a 260 milliós rendezésbe. 65 milliót kapott a fidesztől. na ez ám a csavar, amit a ballibek nem tudnak most végképp megemészteni.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 15:00:53
@CSENDES: persze, és az Alföldi ingyen dolgozott! Mert belé reinkarnálódott Teréz anya, Gandhi és Martin Luther King is.
Szabó László István 2013 2013.08.21 01:59:47
Kezdjük néhány evidenciának tűnő mondattal. Az István, a király nagyon-nagyon közel áll a tökéleteshez. Nyilván a maga műfajában és korában. Talán nem is pusztán közel áll hozzá, hanem az. Hiszen van-e köztünk, magyarok között manapság olyasmi, aminek a megítélése, a…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 09:30:36
@Psyman: Tompos, Blaskó hangai a helyükön voltak, minden pószter ezt állítja be mint csúcsteljesítmény. Hát egy ló...t, az A Szint, amit minden előadónak hoznia kell egy IAK-ban! Nem IAK lett középszer, hanem Alföldi maga lett a középszer. Még róla is lehull a rávetített máz és előbukkant a tehetségtelenség, alkalmatlanság élesen kirajzolódó ábrája.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 10:30:22
@csibigabi: nem, Alföldi kiüresedett, végletesen kiégett és csak önmagát gyalázta így meg. Na jó, még néhány színészt - Udvarosért azért mondjuk kár, de ezt a vérszegény produkciót nem mossa le már magáról. 10 év múlva is fahangú Saroltként fogják emlegetni.

A következő rendezésénél, már le lesz olyan őrült, aki bármit is rábíz erre a pancserra ... nos, ott borítékolható az anyagi bukása is Alföldinek. Most már csak arra vagyok kíváncsi, ki lesz az a balek, akinek majd elveri a pénzét.
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.21 13:24:16
@Kerek_moderatort_masikat:

Abszurd, de már kiforgatták ide az alföldiben most csalódott, de a tényekkel szembenézni képtelen liberálisok: direkt a zorbánsátán utasítására adott a fidesz pénzt az előadásra, hogy így alföldit lejárassa. ez az a pont, ahol a fejünk a sziklának koppan s nincs hová tovább hátrálni :D
Kettős Mérce Gusztus 20! 2013.08.19 17:53:15
A nemzetet egyben kell tartani, hirdeti a kormányzati kommunikáció gusztus 20 megünneplésének előestjén. Ezt a mondatot harsogja Orbán Viktor, miközben haverjai épp szilánkokra tépik azt, ami az "egy nemzetből" még megmaradt. Magyarország már jó pár éve nem egy nemzet, és…..
Libertarian Az állam ünnepére 2013.08.19 00:00:00
Nagy ünnepként, a magyar állam alapításának és alapítójának ünnepeként tartják számon augusztus 20-át. Illendő dolog hát, hogy mi is megemlékezzünk róla. Ha a fogalom kialakulásának időbeliségétől eltekintve mai terminológiával akarnánk Szent Istvánt jellemezni, talán a fasiszta diktátor lenne a…..
... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.19 22:58:09