Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Rebeka

66 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok szó esett már a szerb-magyar határra tervezett kerítésről, nemzetpolitikai, humanitárius és közpénz-pazarlási szempontból is. A természetvédelmi következményekről azonban kevesen beszélnek, bár a WWF szinte azonnal jelezte ennek fontosságát. A két kérdéskört nem a…..
Nem először érezzük az Orbán-kormány egyes gaztettei kapcsán, hogy nem, hát ennél már nincs lejjebb, ennél nagyobb disznóságot képtelenség egyáltalán kitalálni. A Quaestor-botrány árnyékában mégis itt egy újabb intézkedés, egy, a földvagyonról szóló törvényjavaslat…..
Kedves Naplóm! Ma furcsa dolog történt velem. Nem arra gondolok most, hogy milyen 12 évesnek lenni, mert tudod, tegnap múltam el 12. Hanem hogy részt vettem valami szűrésen, kiderült, drogszűrésen. Az iskolában. Az osztályfőnök már a múlt héten bejelentette, hogy ma orvosi…..
  Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!   Magyarországon a „Szolgálunk és Védünk” szlogenről mindenki a rendőrségre és a rendőri hivatásra gondol. A mondat bizalmat, nyugalmat és védettséget juttathat mindazoknak az eszébe, akik egy ilyen bizalomhiányos és félelemmel teli…..
Szabó Rebeka blogja Nem érzik? 2014.11.20 16:12:31
  „Szijjártó Péter külügyminiszter nem csak közeli munkatársát, a kabinetfőnökeként is emlegetett Benkő Szilárdot vette magához a kancelláriától, hanem két további labdarúgótársa is az új tárcához igazolt.” – eddig a sajtóhír. (kép: 168ora.hu) Én nem értem,…..
Az alábbi kép a Kiskunsági Nemzeti Parkban, az izsáki Kolon tónál készült. Magam is gyakran jártam arra kutatóként, és sokszor hallottam, ahogyan a helybéliek is megőrzendő értékként említik a tavat, a madarakat, a környező buckás-árvalányhajas gyepeket. És nemcsak a tájhoz…..
Tíz embernek kellett meghalnia, százötvennek megsebesülnie, négy település (Ajka, Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely) életének felborulnia, hétköznapi mércével felmérhetetlen anyagi és környezeti kárnak keletkeznie, a Torna patak és a Marcal élővilágának elpusztulnia, 38…..
Nagyvárosban lakó természetbarátként, zuglói környezetpolitikusként azt gondolom, hogy attól, ha úgy fejlődik, szépül, válik az ittlakók számára egyre otthonosabbá, hogy közben nem csökken, hanem nő a zöldfelület, ha a bennünket még a városban is körülvevő természettel…..
A magyar közbeszédnek egy súlyos deficitje az erőszak és a nők elleni erőszakon történő vihogás, poénkodás, megbélyegzés, majd pedig a „nem, mi nem is úgy mondtuk” típusú mosakodás. Ez történt most is a Class FM reggeli műsorában. Jól láthatóan nem működik a média-…..
„A tankerület vezetőjének kérésére a szülők sütöttek süteményt a Klebelsberg Intézményfenntartó-központ (Klik) által szervezett pedagógusnapi ünnepségre a váci tankerületben.” – adja hírül az Index. Pfff, mondtam elsőre. Játsszuk el: „Jó napot kívánok,…..
Volt, van, és lesz is értelme bátor, értékelvű és zöld politikát csinálni hazánkban. Ma ezt bátran kijelenthetjük, bár bennünk, az Együtt-PM politikusaiban, tagjaiban és aktivistáiban eddig sem volt kétség ezt illetően, továbbá abban sem, hogy Jávor Benedek személyében lesz…..
A kampány utolsó előtti napján vagyunk, holnap választás. Ebédidő tájt kezdem írni e sorokat Vecsésen, éppen kampányzáró családi- és egészségnapot tartunk, miközben aktivistáink az utcákat szántják fel. Nagyon nagy munkát visznek véghez, köszönöm csak köszönhet nekik…..
Szabó Tímea, a PM társelnökének vendégbejegyzése Pártunk, politikai otthonunk a Párbeszéd Magyarországért berkein belül van egy visszatérő történet, mely összeköt engem Rebekával. Szimpatizánsi megkeresésekben, parlamenti levelekben vagy éppen lakossági fórumokon gyakran…..
Az utóbbi hetekben már harmadszor olvastam a péceli hírek között a fiatal Zsombori Balázsról, így most végre nem mulasztom el, hogy kifejezzem elismerésemet és gratulációmat: a péceli fiatalember ugyanis mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett sérült emberek számára, amely a…..
Jó kérdés, mondhatnánk. A minap vitára invitáltam. Nem azért, hogy jobban megismerjük egymást, hanem mert Pest megye 7. választókerületének lakóinak joga volna egy nyílt, konkrétumokon és érveken alapuló vitához. Bár gyanítom, hogy csak azzal szembesülnének, milyen az, amikor…..
Kampány alatt úton-útfélen különböző létesítményeket átadó kormánypárti politikusokba lehet botlani. Persze amellett, hogy sok esetben a kezdeményezés még az előző kormánytól jött, az sem zavarja őket, ha a nagy Brüsszeltől való szabadságharc közben színtiszta EU-s…..
Az alábbiakban Kaufer Virág, szeretett barátnőm és volt képviselő- és párttársam vendégbejegyzését olvashatják. Rebekát 2010 május 10-én ismertem meg. A frakció alakuló ülésén találkoztam vele személyesen először, addig csak telefonon beszéltünk: tanácsot kértem…..
„Olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja” – nyilatkozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miután korábban Bayer Zsolt a romákat állatokhoz hasonlította a Magyar Hírlapban. Most mondhatnánk, hogy ezen kicsiny…..
(fotó Kleb Attila) Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim! Az elmúlt években önéletrajzom egy fontos információval gazdagodott. Egy olyan pecséttel, amelyet viselni egyesek szerint botrány, mások szerint büszkeség. Visszaeső lettem. 2010-ben bejutva a parlamentbe, hónapok…..
  Sokszor beszéltünk és írtunk róla az elmúlt négy év alatt, de a mai nap ismét egy alkalom arra, hogy átgondoljuk: könnyű vagy nehéz ma nőnek lenni? Merthogy nőnap alkalmával lehet könnyű is: virágok, köszöntések, figyelmesség – alapvetően ezek kísérik végig mai…..
Mintha csak tegnap lett volna, pedig már egy év is eltelt azóta, hogy megalakítottuk Magyarország baloldali-zöld pártját, a Párbeszéd Magyarországot. Tegnap ünnepeltük a születésnapunkat, a vidám hangulatot jól mutatja a Noltv.hu videója. Sok vihar előzte meg a PM létrehozását,…..
Amellett, hogy hónapok óta járom a vecsési választókörzetet, tájékozódom a helyi problémák felől, ismertetem a rájuk adott válaszaimat és megoldásaimat, fórumokat tartok, aktivistákkal és más helyi lakosokkal találkozom, sajtótájékoztatókat tartok a települések lakóit…..
Azt gondolná az ember, hogy a Fidesz legalább az adók kivetésében precíz, ha már ilyen sokat gyakorolják. De nem. 2011 novemberében kezdődött Vecsés költségvetésének kálváriája, akkor, amikor többen még azt hihették, hogy az Orbán-kormány az adócsökkentés kormánya lesz,…..
Szabó Rebeka 2014.02.13 00:15:55
@storker: Bár szerintem ilyen stílusban kár kommunikálni, azért muszáj vagyok megjegyezni, hogy akinek program kell (jogosan), az nézze meg ezt:
program2014.egyutt2014.hu/
Szabó Rebeka 2014.02.23 22:59:51
@siculus973: igen, dolgoztam. De ilyen alpári stílusban feltett kérdésekre nem válaszolok.
Remélem, utoljára írok olyan bejegyzést, ami Kövér László házelnöki ténykedéséhez kapcsolódik - mert április 6. után már nem lesz abban a pozícióban, hogy a képviselőket fegyelmezni próbálja. De ebben a témában utolsónak szánt jelen posztomban még kénytelen vagyok…..
Ilyenek ők, így szavaznak ők. Szavaznak, de fogalmuk sincs miről. Figyelem: az alábbi felvétel (köszönet a hvg.hu-nak) a nyugalom megzavarására alkalmas, idegrendszert próbáló. Kérem, aki úgy érzi, hogy becsapták, eladósították, megalázták, inkább ne nézze meg, és ne a…..