Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egonymus

0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki eljut a döntő lépésig, hogy JT-ja lesz, miért dönt így? Ki ne szeretne egy istenfélő, szerető közösséghez tartozni? Szeretet, ami soha el nem fogy. Áldozatkész segítség. A hittestvérek még az életüket is feláldoznák egymásért. Aztán eltelnek évek, évtizedek és…..
Egonymus 2014.04.06 11:57:41
@Bumbumöcsi vagyok!: Szia! Én nem éreztem rutinszerűnek. Azt viszont éreztem, hogy "kizsákmányolnak" érzelmileg. Mivel képmutató módon nem tudok szeretetet kimutatni, így "elfogyott" a természetes vonzalom és nem volt honnan, kitől töltekeznem. A szeretetemre nem kaptam kellő viszonzást, ami tovább lendíthetett volna. Erre mondják azt, hogy szép lassan (25 év) kiégtem?
A Rabszolga az igazság előmozdításán dolgozik. A szervezeti kiigazítások az igazság előmozdítását szolgálják. Ennek 10 pontba foglalt bizonyítékai: 1. az Őrtorony kiadványok kétfelé lettek választva - nyilvánosságnak és nekünk, a keményebb tanítás.  2.…..
Egonymus 2014.03.18 10:59:52
@dandelion.: Fájdalmas tapasztalatom, hogy a meghitt családi élet csak vágyálom maradt. Hiányoztak az ünnepnapok, amikor is kifejezhettük volna, hogy mennyire értékeljük és szeretjük egymást. Ezek hiányában egy magától értetődő 'agape' szeretetre redukálódott a családon belül a 'természetes vonzalom'. Szomorú volt ezt így megélnem, de már nem lehet változtatni az elmúlt dolgokon.
Most, hogy már nem vagyok JT a múlt elveszett minden lehetőségével, a volt házastársammal és az általam nagyon szeretett gyermekeimmel is. Jól írja a Biblia, ez is egy keserű pohár, amit ki kell(ett) innom. :(
Relatív barátság "T egy nagyon kedves barátom. Amikor 13 évvel ezelőtt vidékre költöztünk, és egy gyülekezetbe kerültünk vele, ő 17 éves volt, középiskolába járt, és sok barátja volt a gyülekezetben. A fiammal is barátkozott, annak ellenére, hogy nem egy korosztályba…..
Ez a harc lesz a végső!!! Kedves Testvéreim! A 2014-es év, mint Krisztus uralkodásának centenáriuma, nagy fontosságot kapott a Társulat életében. Még tavaly novemberben beszélgettem a gyülekezet 2 nagy tudású felvigyázójával a 2014-es évről, és az eljövendő Nagy Dolgokról.…..
Egonymus 2014.03.16 17:53:33
@undercover: @picket9: Uraim! Az obszcén szavak kerülendők. Ettől nem lesztek nagyobb fiúk. Ez a gyengeség és a sekélyesség jele. Moderátor!
Üdvözlök minden kedves olvasót! Már egy jó ideje fontolgatom, hogy létre hozok itt egy blogot, de nálam általában rengeteg idő telik el a terveim és a megvalósításuk között. Igazából a legtöbb tervem örökre csak terv marad.Másrészt én és a technika... Sok időbe telt, mire…..
Egonymus 2014.01.20 21:53:04
@Névtelenül64: Amikor én tanulmányoztam a Tanúkkal, két teljes könyvet vettünk át és kb. két évig tartott. Akkoriban még nem volt internet, blog. Könnyebb volt nekik tanulmányozóra lelni. Manapság nagyon vigyáznak, hogy a megkeresztelkedésed előtt, ne tapasztalj negatívumokat. Mindent megtesznek, hogy úgy érezd, ez az igaz vallás. Ha túl sok 'negatív' kérdésed van, (amit nem akarnak vagy nem tudnak megválaszolni), akkor egy idő után nem leszel előrehaladó szellemiségű érdeklődő. Ha nem látják a 'szellemi fejlődésedet' ill. előrehaladásodat, akkor abba fogják hagyni a tanulmányozást veled. Még az is lehet, hogy átadnak egy tapasztalt hírnöknek, hogy elérjék a céljukat, a te örök életedet. Legyél éber és kérdezz sokat tőlük! Az eredmény nem marad el.
Egonymus 2014.01.21 22:15:32
@Névtelenül64: Szívesen segítek a továbbiakban is, ha szeretnéd. Az a 'húszon' sok év tapasztalat biztos jól jön, ha kérdésed van. Szóval, legyél körültekintő. Ha rákérdezel valami érzékenyre, 'passzolni' fogják vagy elterelik a témát róla. Na ezeket a reakciókat figyeld. Ne egyenesbe, direkt kérdezz rá valamire, hanem naivan, kíváncsian érdeklődj. Sok sikert! Várom a fejleményeket.
Hát azt hiszem tegnap felbolygattam az állóvizet a posztommal. Látványosan többen jöttek fel olvasni, mint szoktak. Azt is lehetett látni, hogy a poszt kirakása után Oroszlányból sokan jöttek fel, de Mór sem maradt el. Ez azt jelenti, hogy gyorsan terjedt a hír a posztomról. Ezt a…..
Egonymus 2014.01.15 11:14:19
@sefatias: Akkor titkár voltam és talán már tíz éve is van annak, hogy a személyiségi okok miatt meg kellett semmisíteni a 'bizalmas' átjelentőket, bírói jegyzőkönyvet stb. /A Fiókhivatalnak kellett utána elküldeni, aztán, hogy ők megsemmisítik-e, nem lehet tudni(?)/A hírnökkártyán szereplő adatok is csak aláírással igazoltan tárolhatók.
Sefatias A kapcsolataimról... 2014.01.13 10:33:56
Az elmúlt hetekben több forrásból is eljutott hozzám, hogy a környező gyülekezetek vénei, valamint néhány "önkéntes" megpróbálja feltérképezni a kapcsolataimat. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy olvassák a blogomat, valamit összehangolják a tevékenységüket. A cél…..
Egonymus 2014.01.13 13:31:57
@karalabe4: Igazad van. Nem veszprémi, hanem zirci a 'borzavári cowboy'.
Egonymus 2014.01.13 14:12:58
@sefatias: Erre már Johnny is nagyon kíváncsi. :)
Egonymus 2014.01.13 14:15:44
@sefatias: A veszprémi terem építésekor a TÉB-ben felvigyázó voltam. Ott is dolgoztunk. A 'lovast' még abból az időből ismerem, amikor Budakeszin laktak.
A világ tele van útjukat kereső emberekkel. Legtöbbünk sok csalódáson átesve, bizalmatlanul szemléli a körülötte lévő világot. Kinek higgyek? Kiben bízzak?  Ha valaki szeretne is Isten oltalma alá kerülni, gyakran nehéz megtalálni azt a helyet, közösséget, amely…..
Egonymus 2014.01.10 13:56:52
@sefatias: "Olyan megoldás kellene, amely sok emberhez ér el."

A történelem folyamán nagyon sok próbálkozás volt arra, hogy új alapokra helyezzék az kereszténység lényegét. Elvettek, hozzátettek, megváltoztatták abban a reményben, hogy ezek a változtatások ill. reformok majd beváltják a hozzájuk fűzött reményeket és még igazabb, helyesebb imádati forma valósul meg. Amint látjuk nem ez történt és történik. Miért ilyen nehéz megtalálni a közös alapot? Jézus nem tanított kétértelműen. Még sincs egység. Szerintem egy közösségben -már a nevében is benne van- csak az egyenlőségi elv alapján lehetséges a működés.

Líviának igaza van. "...igazi misszióra van szükség,..."
Napok óta kavarognak bennem a gondolatok. Össze vissza csaponganak bennem anélkül, hogy szokásukhoz híven összeállnának egy rendezett formába, hogy leírhassam őket. Ahhoz szoktam hozzá az elmúlt két évben, hogy a gondolataim napról napra rendezettebben keresik a helyüket, míg…..
Egonymus 2014.01.10 09:04:55
@sefatias: Nagyon jó gondolat és az idézet Jeremiástól. Egy mozaik darabot ismét a helyére tudtam tenni. Erre mondtam azt, hogy 'élesítjük egymást' a hozzászólásainkkal.

"Az a baj, hogy legtöbben először gyülekezetet választanak, aztán ott megmondják neki, hogy milyen az Isten, és végül nem fogja önmagát megtalálni, mert addigra azt csinálja, amit ráerőltettek mások."

Nem tudom, a Te életedben is így történt? Az enyémben, igen. JT Egyházában egy kiemelendő dolog, hogy átfogó biblia ismeretet adott. Ez szükséges volt ahhoz, hogy az isteni kapcsolatban megtaláljam magam. Lehetséges, hogy a pár évtizedes JT-ság nélkül nem ismertünk volna fel olyan dolgokat, amit most tudunk hasznosítani.
Bízom benne, hogy megtaláljuk önmagunkat és azt az imádati formát, amely belső békét eredményez.
Egonymus 2014.01.10 09:53:43
@sefatias: Rendben. Mindjárt elolvasom.
Egonymus 2014.01.10 11:06:05
@sefatias:
Minden,-a posztban- általad leírt megállapítással egyetértek. Ha tudtam volna, hogy ez az elkötelezettség valójában mit jelent...(?) Azt bezzeg megkérdezik, hogy 'Valóban JT akarsz-e lenni?' A 'valóság'-ra csak aztán döbben rá mindenki.
A mellet azért még mindig egyetlen pozitív dolog, hogy nem csecsemőkorban történik a megkeresztelés.
Sefatias Milyen egy keresztény? 2013.11.25 09:05:43
Milyennek kell lennie egy igazán jó kereszténynek? Húúú de nehéz kérdés. Ha erre válaszolni lehetne, akkor azt hiszem, a kereszténység problémáinak nagy része megoldódna. Én sem szeretnék erre válaszolni. Viszont a saját meglátásaimat most leírom. Az igazán keresztény ember…..
Egonymus 2014.01.09 12:39:20
@sefatias: A krisztusi utat követni kell. A tökéletlen tanítványok esetleges 'csúsztatásaival', vagyis cselekvésbeli gyengeségeivel, nem lehet felülírni Jézus tanításait.
/Jegyezzük meg, hogy Lukács 'csak' közvetett evangélista./
Másodkézből, mindig torzulhat a történet. Lásd: Ugyan azt az eseményt több tanú is másként látja, értelmezi és önti szavakba. A három közvetlen evangélista esete is jó példa erre. Eltérő a beszámolójuk. Az ő esetükben legalább nincs ellentmondás, inkább kiegészítik egymást.
Egonymus 2014.01.09 13:33:53
@sefatias: "Én magam azon a véleményen vagyok, hogy a Szentírás értelmezése nem olyan egyszerű mint azt sokan hiszik."

Ábel és Káin isteni (áldozatokra vonatkozó) értelmezése már eltért egymástól. A vége gyilkosság.
Ez a párhuzam vonul végig a történelem évezredein. Nem változott senki és semmi. Háború, emberölés, fájdalom.
Jézus megpróbálta az eleddig még lehetetlent. Kibékíteni Ábelt és Káint.

Ma meg azt tapasztalom az emberek próbálják összemixelni még az ellentétes dolgokat is /pl. teista-evolúció/.
Vagyis 'Ábin-ok' és 'Káel-tek' vannak.

Az utolsó bekezdésed /már meg ne haragudj/ egy zöldfülű érdeklődő szintjén van. :)
-Mindig ez a fizikai síkon való érvelés?-
Egonymus 2014.01.09 16:23:34
@sefatias: Ha már tényleg komolyan gondolod, hát legyen.

A megakadályozás érdekében bármit megtennék. Ha csak az élete kioltása árán lehetne meghiúsítani, akkor megölném. Még az Isten sem ítélhetne el.
Lásd, alább!

I. Mózes 19:5
"És szólíták Lótot, mondván néki: Hol vannak a férfiak, akik te hozzád jövének az éjjel? Hozd ki azokat mi hozzánk, hadd ismerjük őket."
Mi is lett a vége ennek a történetnek?
Igazságos volt Isten ítélete?
Sefatias Az elitizmusról 2014.01.06 08:50:56
Mi is az elitizmus? A társadalomnak (politikai, egyházi) egy olyan jellemző tulajdonsága, amely a kiválasztottakra, az elit vezető szerepére helyezi a hangsúlyt. Mivel ez a blog keresztény blog (még akkor is, ha vannak, akik engem nem tartanak annak  :P), ezért én elsősorban a keresztény…..
Egonymus 2014.01.07 23:44:14
@sefatias: Az emberi elméletek végtelenek. Újabb és újabb nézetek látnak napvilágot. Ez is egyfajta elitizmus.
El kellene gondolkodni azon, hogy Jézus miért abban a 'tudatlan' világban járt közöttünk? Azt mondta, hogy nem lennének képesek elhordozni, vagyis megérteni a beszédeit.
-János 16:12-
"Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok."

Miért nem az emberiség eredetéről beszélt? Mert nem volt kérdés, hogy miként történt és megtörtént-e a teremtés.
Miért nem a földi anyagokról beszélt? Tudott volna, hiszen ura volt az anyagnak.
Miért nem az energiamegmaradás törvényét magyarázta el. Mert neki egyértelmű volt, hogy minden anyag energia.

Ezeknél sokkal egyszerűbb dogokról tanított, amik csak egyszerűnek tűnnek.

Űrkorszak, a teljes DNS-lánc, az isteni részecske. De tudjuk-e a másik embert úgy szeretni, mint önmagunkat?
Ha őszintén magunkba nézünk, nem. Senki nem tudja. A legelitebb társaság elsősorban önmagunk vagyunk, önmagunknak. Csak álmodozunk arról, hogy milyen lehet úgy szeretni az embereket, ahogy Jézus szeretett.

Tehát, mi is a kérdés? Teista-evolúció???
Egonymus 2014.01.08 23:18:32
@káposztafej: @Vértes László: @sefatias:
Bocsánat, de ez csak három ego találkozása.

"Én pedig(sajnos)nem vagyok az a másik oldalt is odafordító típus.
Ma ez a helyes beszéd, már eleget verték a képünket."

Lukács 6:46
"Miért mondjátok pedig nékem: Uram! Uram! ha nem mívelitek, amiket mondok?"
Egonymus 2014.01.09 09:43:35
@Vértes László: @sefatias: @káposztafej: Kérem, semmiképpen se vegyétek megítélésnek, vagy kioktatásnak az észrevételemet.

Mit akart megtanítani Jézus a Lukács 6:29-el?
"Aki egyik arcodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, aki felső ruhádat elveszi, ne vond meg alsó ruhádat se."

Jézus megpróbálta az emberek gondolkodásmódját megváltoztatni, ill. finomítani. Nem volt könnyű dolga, hiszen a szemet-szemért, fogat-fogért gyakorlatot követték a zsidó kortársak. Jézus nagyon egyszerűen tanított, hogy még a legképzetlenebb ember, vagy egy gyermek is megértse a lényeget. Egyszerűen csak azt akarta elérni, hogy az erőszakra ne erőszakkal válaszoljon az ember, mert az csak erőszakot szül.

Néhány példa még a 'finom hangolásra'.

/Máté:18:9/ "És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb néked félszemmel bemenned az életre, hogy nem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére."

/Máté 5:28/ "Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében."

/Máté 26:52/ "Akkor monda néki Jézus: Tedd helyére szablyádat; mert akik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök."
Sefatias Minden vallás hazugság 2013.12.31 08:44:36
"A vallás csapda és szélhámosság" A poszt címében szereplő gondolat, a belinkelt előadásban hangzik el.  Teljesen párhuzamos J.F. Rutherford imént említett gondolatával.  Az előadás nem minden gondolatával, illetve előadásmódjával értek egyet, de mindenféleképpen ajánlom.…..
Egonymus 2014.01.02 14:37:57
@sefatias: @absztinens: Olvasom a párbeszédet és úgy érzem, hogy olyan békesség és harmónia kerített hatalmába. Mintha egy szobában ülnénk hárman és én csak hallgatom egy fotelbe süppedve, ahogy beszélgettek.
Már látom azt a közösséget, ahol ezt át is élhetjük. A rendelt idejében ez is eljön majd és személyesen is 'élesíthetjük' egymást. :)
Egonymus 2014.01.05 23:18:41
@viccS: "Minden vallás hazugság, mert mindegyik követel valamit tőled a megmentéshez! Ez igaz, ezért ne keress igaz vallást, csak igaz embereket, őszintéket, akikből nem sok van."

Ez egyáltalán nem vicces, hanem egy vegytiszta kijelentés. Meglepődtem, de egyben meg is nyugodtam, hogy vannak még józanul gondolkodó emberek kis hazánkban.
"...akikből nem sok van."
Egonymus 2014.01.06 22:25:53
@viccS:
Láttam és MINDENBEN egyetértek Veled.
Különböző módon, de megszenvedjük mindannyian a szakítást az 'örök élet szervezetével'.
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
Egonymus 2013.12.19 00:28:41
@Johnny Joker: Jó-jó. Köszi. De beindultál.
Egonymus 2013.12.19 00:36:38
@Johnny Joker: "...nem dolgozhatunk feketén csak azért, mert a család eltartása előrébb való dolog, mint az adófizetés..."

Kevés JT teheti meg, hogy ne feketén kapja meg egy részét a jövedelmének. Talán, ha szerencséje van és valamelyik multi cégnél dolgozik, vagy közalkalmazott, vagy közmunkás.

Pedig Dél-Olaszországban még a Bétel is azt mondta, hogy mindegy milyen feketén kapják a pénzt, mert a családot el kell tartani.
Egonymus 2013.12.25 00:33:23
@back up: Biztos, csak teszteltél bennünket az elmúlt időszakban, te 'soknevű'. Valami helyre zökkenhetett nálad. Talán a szeretet ünnepének a közeledte volt ilyen hatással rád? :) Csak így tovább!
Jakubu Rufai előadása Lagosban Ez egy olyan előadás, amit egy Keresztények Gyülekezete nevű szekta volt tagjai előtt adtak elő. A benne lévő megállapítások azonban Jehova Tanúinak is hasznára lehetnek, ezért hasznosnak éreztük. Az itt található anyag, a 2000. június 4.-i…..
Egonymus 2013.12.17 22:41:27
@magnoliafa21: "Le kell ülepednie a dolgoknak, gyógyulni a sebeknek."
Ebben teljesen osztom a véleményed. Néha még most is fel-fel ötlik bennem, hogy jól tettem-e, hogy véget vetettem a 'teokratikus karrieremnek'. A gyülekezet tagjainak a szeretetét mindig éreztem. Kevés kivétel azért akadt. Nem értették, hogy szeretni milyen könnyű, ha azt az ember őszintén teszi és nem képmutatásból. Azt sajnálom, hogy nem tehetek már semmit az érdekükben, mint pásztor.
Egonymus 2013.12.18 22:18:32
@reboot: @karalabe4: Köszönöm soraitokat.
"... az a szomorú ebben, hogy igazából sosem tudtunk igazán sokat tenni a testvérekért ..."
Ha tudnád, hogy milyen sok testvérnek okoztam fájdalmat azzal, hogy eltűntem... Hiába maradtam ugyanolyan ember, mint voltam. Ha a Szervezetet elutasítom, akkor a Szervezethez tartozóknak, (bármennyire is fáj nekik) engedelmeskedniük kell. Remélem egyre többen rádöbbennek arra, hogy nem szabad akaratukból vannak már ott. Elhitetik velük, hogy a Társulaton keresztül kell imádni Jehovát, mert Ők Krisztus szócsövei. Felváltják Krisztust, mint közvetítőt.
Nem véletlen, hogy a keresztelkedésig annyira az 'első szeretet' feeling-et szajkózzák. Többet megtesznek egy idegen felebarátért, mint a saját rokonaikért. Persze csak amíg reményteljes érdeklődő az illető.
Úgyhogy, keserű pohár ez azoknak, akik tudnak őszintén szeretni.
Egonymus 2013.12.24 22:40:47
@Rovarölő: "Nagyon tévedsz, hogy nincs másik cél az ex tanúknak!"
Igazad van. Talán erős kijelentés, hogy senki nem tudja merre tovább. Megfogalmaznád a Te célodat? Amennyiben megoszthatónak tartod mások hasznára.
új komment motor próba Egy ideig? párhuzamosan két kommentelési lehetőség lesz: az eddig megszokott és egy új, a Disqus. Próbáljunk áttérni az új rendszerre. Ha bárkinek kérdése van, tegye fel bátran. Az új kommentrendszer a közösségi moderálás csodálatos…..
Egonymus 2013.12.22 21:53:40
@Rovarölő: Igazad lehet. Ezt megsínyli a blog. Lehet, hogy igaz a közmondás: 'a járt utat a járatlanért el ne hagyd!' Biztos jó, de instabil. Majd látjuk a fejleményeket.
A múltkor szembejött 2 testvérnő, egy 3 gyermekes családanya meg egy 50 éves megkeseredett szűz, mentek prédikálni. Jófejek vagyunk, köszöntünk nekik, erre nem köszöntek vissza. Utánuk kiabáltam, hogy nem kell parasztnak lenni, lehet nekem köszönni hivatalosan, nem vagyok…..
Egonymus 2013.12.19 23:15:33
@reboot: Akkor okoz nagy fejtörést a kiválás, amikor azt látják, hogy normális maradsz, vagy még normálisabb, mint voltál. Ha azt látják, hogy romokban heversz, na akkor bizonygatják, hogy lám-lám hát ezt akarta, bejött. Mi megmondhattuk volna előre, hogy Jehova nélkül nem megy. Be kell bizonyítani, hogy nem nyelt el a sátáni világ. Ehhez összeszedettségre és értelmes célokra van szükség.
..
Egonymus 2013.12.09 23:21:27
@reboot: Aki legutóbb ezt mondta nekem, tényleg egy érdekes mosollyal mondta.
Egonymus 2013.12.15 00:04:00
@metanoia:
"Jézus Júdásról tudta, hogy el fogja árulni, mégis végig küzdött érte,..."
Ezzel a szellemmel kellene a 'nick-kaméleonnal' is bánni, ha Krisztus követőnek tartja magát valaki. Állítólag a szeretet soha nem fogyhat el.
Egonymus 2013.12.15 00:06:36
@Niro: Ha az ilyen 'nick-kaméleon'-okat ostorozod, milyen eredményre számítasz?
Please feel free to be offtopic.....
Egonymus 2013.12.14 11:24:40
@Niro: Már akkor is voltak üzleti érzékkel megáldott izraeliták. A kovácsolt vasszeg drága dolog volt. Az akkori vas-edény kereskedő az izraelita hóhér testvérnek azt tanácsolta, hogy ha oszlopra szegezi a halálra méltó bűnöst, csak két szöget kell felhasználnia. Bezzeg a nemzetekből való kivégzőnek a keresztet helyeselte, mert ahhoz három szöget kellett megvásárolnia. Micsoda üzletpolitika! :)
Egy YouTube videó bemutatja azt a négygyermekes családapát, aki egyértelműen az éves közgyűlés hatására lépett ki munkahelyéről Feltöltött a YouTube-ra egy videót egy négygyermekes anyuka, akinek a férje percekkel azután, hogy részt vett a 2013-as éves közgyűlésen,…..
Egonymus 2013.12.14 10:47:17
@Rovarölő: Ameddig eléri, hogy bárki is válaszoljon az agyament bejegyzéseire, nem hagyja abba. Habár, még akkor is írna, ha csak egyedül kommentelgetne itt a blogon. :)
Tegnap este is Ő volt a téma a Johnny FM-en.
..
Egonymus 2013.12.09 23:01:29
@Jona3: A 3. pontból nem derül ki világosan, hogy neked mi jelenti az álomvilágot. Vagyis, hogy mit tartasz annak? Vagy én értettem félre valamit(?)
Egonymus 2013.12.09 23:12:00
@Johnny Joker: Figyu! Azért fogalmazzunk finoman, nem semmi habitusa van neki. Kemény személyiség.
A közelmúltban olyan hírek keltek szárnyra mifelénk, hogy egy kedves "3Királyok" barátomat - amennyiben olvastad "Jehova tanúi és a kasztrendszer" írásomat, tudod kikről beszélek -, megfosztották nemes rangjától. Mindez hirtelen történt, mint derült égből villámcsapás. Nos…..
Egonymus 2013.12.09 21:05:04
@kingdom: Volt egy ügy, amikor Kül. útt. testvér, mint Köf. helyettes még a feleségét is belevitte az 'óragyártásba'. Egy darabig bírta a lelkiismeretük, aztán beismerték és bírói lett belőle. Az érdekessége, hogy a Bétel kiadta alvállalkozásba a helyi véneknek a bíróit. Miért nem a Bételen belül rendezték le? Miért kellett másokat is bevonni, hiszen ők nevezték ki oda, arra a területre? Szóval lepasszolták az ügyet. Ilyen is van.
Kérdés: Pár héttel ezelőtt becsöngettek és beszélgettünk, majd egy hét múlva bejöttek a lakásba. Aztán azt vettem észre, hogy a páromat teljesen behálózták, pedig tudják azt is nem vagyunk megházasodva... "bűnben éltünk" eddig boldogan már 20 éve. Most már a váláson…..
Egonymus 2013.11.10 23:05:24
@Cogito.: "Az ilyen gondolatoktól biztos jobb lesz a világ, vagy nem? :(
@nicku: "Ja, ezeken én is kiakadtam. :/"

O. N.-nek fel kellene nőnie, hiszen ő engedte be a lakásába a Tanúkat. Miért reklamál?

Lenne még ehhez véleményem, de inkább nem írom le. Annyit hagy kérjek kedves Johnny, hogy a blog színvonalát önként ne romboljad ilyen kritikán aluli... 'nem is tudom minek nevezzem'-mel. :(
Egonymus 2013.11.11 23:55:17
@Johnny Joker: Kedves Johnny, és Mindenki! Azt tapasztalom, hogy körbe-körbe, egy helyben toporogtok itt a kommentek között. Valamerre haladtok, de tudjátok merre?
Valahogy erőtlenné vált az éremnek ez a blog-oldala. Eltűntek néhányan, akik eredeti gondolatokat próbáltak hozzá tenni a témákhoz.
Egy kissé úgy tűnik, mint a hetenkénti Őrtorony-tanulmányozás. Ugyan azt a csontot rágjátok témáról témára.
Ez itt a sértett egó-k harca. Akkor lesz jobb, ha begyógyulnak a testi-lelki sebeitek és képesek lesztek szellemi oldalról megközelíteni a dolgok lényegét. Még nem vagytok készen erre.
Névtelen és személytelen egyének nem tudnak összetartani. Ugyan van egy mag, akik tudják a másikról, hogy kit rejt a nick név.
Ez a belső kör kimerült. Így szép lassan belefáradtok és egy belterjes szerepjátékká alakul az egész.
Volt, aki már nyíltan elköszönt egy időre, volt aki csak egyszerűen eltűnt, vagy nevet változtatott. Én is erre a döntésre jutottam, hogy egy időre elköszönök. Azért néha 'benézek' hozzátok, hogy változott-e valami. Ne bántó kritikának vegyétek szavaimat, hanem tárgyilagos elemzésnek. Köszönöm, hogy 'társaloghattunk'. Vigyázzatok magatokra!
Szeretettel, Egonymus.
[ez a cikk 2010.11.27-én már megjelent ezen a blogon] Az Őrtorony társulat nem tagadja az ENSZ tagságát, csak titkolja a tagjai előtt. Az Őrtorony Zrt. tagságával kapcsolatos dokumentumokat az ENSZ hivatalos honlapján bárki megtekintheti (leírás alul). A cikkeket úgy tudod…..
Egonymus 2013.11.10 22:49:36
Látom jól belecsaptatok a lecsóba! A vérkérdés. Valahogy nem jutottatok egységes véleményre ez ügyben. Szerintem a vérrel kapcsolatos tilalom egy teljes félreértés az Írásokból. Amikor az ide vonatkozó vers /"...hanem írjuk meg nekik, hogy tartózkodjanak a bálványok által szennyezett dolgoktól, a paráznaságtól, a megfojtott állattól és a vértől."/ ezt írja, mit ért alatta?
A megfulladt állat esetében érthető a tilalom, mivel a vér nem távozott el a testből. (A kóser vágás még ma is ezt igazolja.) Ez rendben. Ugye?
Szerintetek, miért vonatkozik JT. szerint ez a vers az emberi vérre? Talán gyakorlat volt az emberi vér fogyasztása, ill. bevitele az emberi testbe.
A vér szentsége a mózesi törvény értelmében a kiontott állati vérre vonatkozott. (Embert nem áldoztak.) Egyetlen emberi áldozat esetében tiszta ügy a vér szentsége. Ő Jézus Krisztus.
A fenti vers vérre vonatkozó tilalma azért volt lényeges az I. században, mert az áldozati 'Bárány' kiontott vérének értékére és jelentőségére kellett emlékeztetnie a zsidó népet (és a keresztényeket). Ezért azt mondhatjuk, hogy e négy dologra vonatkozó tilalomnak meg kellett maradnia a mózesi törvényből még akkor is, ha Jézus a halálával eltörölte az ókori izraeliták törvényszövetségét.
Tehát egy félre értelmezett tilalom az, amire JT. hivatkoznak.
Zárójelbe megjegyezném, hogy egy emberi transzplantációs műtét után, csak gyógyszerrel lehet megakadályozni a kilökődést. A vércsoport szerinti vértranszfúzió esetében ez nem jellemző.
Na csak azért, mert JT. elfogadhatják egy emberi donor szervét. A vérre azt mondják ezek az Istennek tetsző emberek, hogy folyékony szövet. Így tehát a vér átömlesztése is egy szervátültetéssel kellene, hogy egyenértékű legyen. A vér szentségének fogalomzavara miatt nem lehet lelkiismereti kérdés.
Ez aztán tényleg egy átértelmezett téves tanítás.
(Ezért fenntartani egy KÖB-öt. Hú, de fontosnak érezhetik magukat ezek az 'életmentők'. Röhej.)