Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pourushka

112 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Netflix reality felhozatalában bolyongva nemrégiben egy trashreality gyöngyszemre, a Too Hot to Handle-re találtam rá, most pedig a stratégiai, versengős, az online ismerkedést fókuszba helyező The Circle-re. Belenéztem .... majd végigdaráltam az USA, majd a brazil, végül pedig a francia verziót…..
Nagy trash reality fanként és fogyasztóként számomra az jelent igazi élvezetet, ha ezen műsorok hatására akár komfort zónámon kívülre vetve egy megdöbbentő, ötletes kísérlet kukkolójává válhatok. Ha epizódról epizódra elkalauzolnak egy olyan világba, amibe magamtól ugyan be nem tenném a lábamat, sőt…..
Nem igazán vitatható vagy vitatnám, hogy a Big Little Lies (Hatalmas kis hazugságok) méltán dúskál a dicséretekben. Valóban jó sorozat: izgalmas, jó a témaválasztás, a tempó és a történetvezetés is élvezetes. Hozza az HBO-s szintet. Azt viszont nem gondolnám, hogy olyannyira döbbenetesen drámai, és…..
Nagy hype, dicsérő posztok és 9,3as imdb score (volt több az 9,5-ös is) vezette fel a Tom Hardy fémjelezte, legújabb FX-es drámát, a Tabut (Taboo), illetve annak első részét. Minden bizonnyal sokaknak azonnal felkerült a nézendők listájára, olyanoknak is, akiket mondjuk trailer alapján annyira nem…..
Mostanában elég sok sorozatba kezdtem bele, többségükkel még sikerült is kellemesen múlatni az időt, de mindegyiknél éreztem, hogy valami azért hibádzik. És ez az Atlanta első epizódjának kb. 10. percében és egyben a 3-4. my niggazás után visszavonhatatlanul tudatosult bennem, arcomra csalva egy,…..
Csupán nyolc rész, egy veszett nagy bonyodalom, egy zseniális, reális és érzékeny problémafelvetés, és kész is a varázslat. Végre egy (szigorúan első évad) True Detective szintű sorozat, amit megint lehetett hétről hétre várni, és ami engedett rajongani. Dicsérhetném sok mindenért, és természetesen…..
pourushka 2016.09.09 13:35:08
@Dr. Trejo: itt többet írtam a tartalomról: namitlattam.blog.hu/2016/07/28/the_night_of_aznap_ejjel_sorozat_ajanlo
de röviden: a főszereplőnek (Nasirnak) a történet kezdő estéjén sikerül egy átgondolatlant bulizni egy vadidegen lánnyal. Az est végére a lányt valaki meggyilkolja, és minden nyom abba az irányba mutat, hogy Nasir az elkövető (de nyilván ez ennyire nem egyértelmű, sőt). megvádolják, börtönbe kerül, ennek hatására pedig az egész élete visszafordíthatatlanul megváltozik ..
A The Night of/ Aznap éjjel minden előszele azt sugallta, hogy ez az újonc csakis baromi jó lehet. Sorozatok világában az HBO jó előjel, ez a skandináv/killinges meg true detectives sötét képi világ megint csak jót vetíthet előre, és a lassan felfejthető gyilkosság szál plusz az empátiát kiváltó,…..
Minden évben különös örömként élem meg az évadnyitó Ray Donovan részét, és ez szerencsére idén sem alakult másképp. Egyrészt imádom, ahogy a sorozat gyorsan behúz, ahogy pillanatok alatt előhozza az előző évadok sötét érzelmeit, miközben már az új évad mocskába ránt lefele. Másrészt - és ez…..
Az idei Media Hungary-n jelentették be, hogy a TV2 egész pályás letámadást indít a magyar kábeltévé piacon és 10 új csatornával hódítanak. Ezekből nyolcat jelentettek be, 2 meglepetés lesz majd. Bővebb részleteket nem lehet tudni, de a csatornák hamarosan elindulnak, a DTV News először hozta…..
pourushka 2016.05.26 13:45:15
Nem gyakran fordul elő velem ilyen, de egy évad megnézése után se igazán tudom, hogy állok a Transparenttel. Ez pedig eléggé zavarba ejt. Persze, egy témáját tekintve felvilágosító, élenjáró sorozattal kapcsolatban ez nem is lenne meglepő érzés. Csakhogy nálam a zavartság nem a szándékolt okokból…..
Meg kell hagyni, ez az 5. szezon Girls valóban friss és üde lett, hasonlóan az első évadokhoz. Jó kérdésekkel foglalkozott, és a történet is csak néhol szállt el zavaróan. Sokkal inkább volt érdekes és bájos, mint amennyire elvétve zavaró, alkalomadtán kellemetlen. Ez pedig a Girlsnél kifejezetten…..
Trailer láttán nem volt kétség, ezt a filmet látnom kell. Részben azért, mert az alapötlet apró morzsái is elég provokatívak voltak ahhoz, hogy megrántsák előttem a kíváncsiság mézes madzagját, másrészt pedig már nagyon vágytam egy valóban beteg alkotásra. És hogy mit kaptam? Hát egy nagyon…..
Az utóbbi időszak új sorozatokban és folytatásokban is elég vegyesre sikeredett. És habár pár kedvencemben sikerült elég nagyot csalódni, lásd OITNB vagy a Masters of Sex 3. évada, nagyon sok gyöngyszemre, mester darabra is leltem. Így, ha osztok szorozok, nincs ok panaszra, inkább a jók voltak…..
22. évadával kaszát kapott idén az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek, de ez még nem az a poszt lesz, amiben a sorozat egészét búcsúztatom, hanem ahol az utolsó 4 versenyző portfoliójának bemutatása után szavazásra bocsátanám a győztesi címet. Amerikában december 4-én, Tyra Banks…..
Olyannyira megérdemelt volt az évad, hogy nem csak a karakterek kapták meg jussukat, hanem a nézők számára is a vártakhoz mérten teljesített a sorozat, végre valahára. Már az évad első része olyan jól ránk rúgta az ajtót, hogy egymaga zseniálisabb volt, mint az egész előző…..
pourushka 2015.11.26 13:18:47
@doggfather: ugye hogy ugye :) szerintem is még jobb lett. ez az évad annyit vállalt tartalomban, amit játszva elbírt (pl. jó érzékkel az árják-szál is elhalt)
Véget ért, tette mindezt kíméletesen, meghitten, nyugtatóan, magához képest pozitívan, rajongói elvárásokra tekintettel, 7 részen keresztül. Mert ezt érdemeltük mi, rajongók és a sorozat is. Amikor megtudtam, hogy a 7. évaddal véget ér a Mad Men, onnantól már gyászoltam előre, közben készítettem…..
Ki ne gondolna vissza jó szívvel a gimis, ifjúsági sorozatokra? Azokra az intrikában és szerelmekben gazdag, könnyed, az élet "nagy" kérdéseit tinédzser fejjel feszegető, főként iskolákra lokalizált, minimum 5-10 évvel idősebb színészekkel játszó sorozatokra? Amikért akkoriban - letöltés és…..
pourushka 2015.10.14 19:41:03
@yaksi: sajnos, mire észleltem a hibát, már értelmetlen lett volna kijavítani
pourushka 2015.10.15 13:47:41
@Dr_utcai_arcos: sok hasonló "szemétre" emlékszünk szerintem többen is. pl. most is belepirulok, ha belegondolok, hogy mindkét BH könyvet olvastam :))
pourushka 2015.10.15 13:54:04
@fregattfőhadnagy: A suli és a Parker Lewis is ismerethiány miatt nincs a listán :( . Pedig az imdb-s összehasonlításban ezek nyertek volna.
A listán nem csak amerikai sorozatok vannak, Az első csók mellett a Szívtipró gimi sem amerikai.
Nem tudom, ha előtte semmi kedveset és motiválót nem olvasok a filmről, akkor is ennyire gonosznak érezném-e most magam. Nem attól, hogy nem tetszett, hanem attól, hogy ilyen nagyon-nagyon nem tetszett. Mivel volt bajom? Egyszerűbb kérdés, mivel nem: Earllel és a haldokló csajjal…..
Nem tudom, ki hogy van vele, én tavalyhoz képest most sokkal jobban vártam a Homeland évadnyitást, több okból is. Egyrészt most jobb szájízzel indíthattam, hiszen a negyedik évad többet volt jobb, mint a harmadik, bebizonyították, hogy Brody nélkül is tudnak izgalmasak lenni, már…..
Jól árnyalja mennyire bejövős a Hajsza (The Fall), hogy eléggé meg voltam róla győződve, hogy skandináv remake, holott dehogy. Csak szimplán sötét, esős, hidegrázós és rohadtul izgulós, kriminális sorozat. Van benne The Killing-i sötétség, Broen-i (A híd) nyomozás, hannibali…..
Ha valamit vártam, hát az OITNB visszatérését biztosan. Aztán már leginkább csak azt, hogy véget érjen. Mi vezetett idáig? Mi hiányzott az új évadból? Mitől lehetett volna ezerszer jobb? Van pár tippem. Az első évad erősen kezdett, egyedi és nagyon fekete hangvételű volt, és…..
Bár fogalmam sem volt mire számítok, de arra, hogy minden eddigit és hogy pont így fog felülmúlni a Hannibal zárása, semmi esetre sem. Mert hogy ez valami eszeveszett, csodálatosan gyönyörű évad és évadzárás volt. Imádtam, imádtam, imádtam, hatása alól nem is nagyon tudok kijönni, letaglózott,…..
Ha a cím nem lenne elég csalogató, néhány hívószó a filmhez: az író és egyben rendező Anders Thomas Jensen, aki olyan mesterművek és egyben kedvenc filmjeim elkövetésért felelős, mint Ádám almái és Zöld hentesek, a csodálatos Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, dán film, abszurd humor. És ha még ez…..
Éppen hogy csak elkezdődött a True Detective második évada, már azon morfondíroztam, hogy az  imádott, lassú beszédű, egyedülállóan borzongató hangulatú első évadhoz…..
pourushka 2015.08.15 20:11:03
@doggfather: habár tippem van, de inkább megkérdezem, például miben lett jobb ez az évad?
pourushka 2015.08.15 22:29:59
@doggfather: sejtettem, hogy erre gondolsz.
az biztos, hogy ebben az évadban nagyobb teret kapott a nyomozás felfejtése. mégis összehasonlítva nekem még ez is jobban bejött az első évadban.

itt most többet akartak átadni, minőségben mégis kevesebb jött át, az első évad pedig (amit nem hiába imádtam karakterdrámaként, és ebben is volt kiváló) szándékosan ígért kevesebbet a nyomozásból, mégis jóval többet adott át.

a gyilkos kiléte akkor mindenkit lázban tartott, még úgy is, hogy a 4. részben kitalálhatóvá vált, és reálisan, hidegrázósan volt beteg. ebben az évadban meg szinte már követhetetlen volt, számomra pedig kifejezetten érdektelen is.

ha pedig már nyomozásról beszélünk, akkor nekem a The Killing (1-3.) a minőség.

A szavazatokat látva tényleg megoszlanak a vélemények, de akkor se ajánlanám senkinek, hogy elvegye az előző évad jó szájízét ezzel
Érthető és érthetetlen is egyszerre, hogy miért nem tartozik a Silicon Valley (Szilícium völgy-kreatív, nem?) a felkapottabb sitcomok közé. Túl geek? Nincs húzónév? Nem lenne elég vicces? Túl távoli tapasztalatainktól és tudásunktól, és nem értjük? Vagy csak szimplán nem érdekes ez a…..
pourushka 2015.06.22 16:00:08
@Bruti: Nekem már az első két rész is bejött, de pont a 3. volt az első igazán meghatározó rész :) és inkább okosan és kellemetlenül vicces, nem pedig nagyon. hát hátha
pourushka 2015.08.11 15:07:31
@doggfather: akkor IT Crowd se?
pourushka 2015.08.11 17:25:09
@doggfather: nekem egyik nagy kedvencem. sokkal geekebb, mint a big bang (amit meg én szívlelek kevésbé), viszont sokkal intenzívebben vicces (meg fanyarabb és kellemetlenebb is), mint a silicon