Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tankista.cica

4 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Francba, megint fáj a jobb forgóm futás után. Már egy ideje fáj. Egész pontosan a tavalyi Árpád 120 óta. Ott valami szíjjelmehetett belül. Pedig nem is volt jó túra. Igazából így még nem lett elbaszva hosszútávú túra vonalvezetés, de mindegy. Amúgy nagyon bírom az Attilaunokáis társaságot, tök jó…..
nemmaratonman 100 alatt 2019.10.28 17:21:30
Aznap az albertfalvi gátról dél felé nézve volt a legkönnyebb azt képzelni, hogy valahol egészen máshol vagyok. Valami fakóvörösben, élénknarancsban mosta el napnyugta és a pára a víz feletti világot. Fekete kontrasztként repdestek a sirályok a lehorgonyzott szállítóhajók felett, el, egészen a…..
Mittomén… most azt van kedvem baszogatni… Igen, tudom… a Balboa maga a megtestesülése a közösségi futóélménynek és… ha azt mondom hétvégén Balboát futottam, már nem is kell semmit hozzátenni. A Balboa a futókánon része. KÖTELEZŐ. Még én is futom, bár bajom, az van vele… Miért? Hát egyszerű:…..
Teljesítménytúrázni szeretek. Akkor futok amikor szeretnék (meg még akkor ha előzök emelkedőn valamiféle hölgyeket és vetítek – mondjuk nem értem mi a francnak, úgyis kurvára megbánom majd…), sétálok felfelé, füttymadár, eeedő amire városi ember létemre kötelező rácsodálkozni. Ilyenek. Vannak a…..
Ugye nyár van meg meleg. Oké, örülünk. Viszont kurva meleg van, én meg izzadós vagyok. Mire a szigeti bejáróhoz érek már köldökömig vizes vagyok. Visszafele futva kb. a Várkert bazárnál eléri az izzadtság a pólóm alját. Na innentől nyomorultul érzem magam. Egy csatak izzadtság, kényelmetlen. Sose…..
Nehéz erről írnom, mert amúgy rendesen odavagyok ettől az elmúlt két hónaptól - milyen kettő, már a június sem volt egy hűdefasza hónap - ,de egyszerűen nincs kedvem komolyra húzott, érzelmileg újra belemászós szarságokat írni, ott is hagytam a faszba az előző, félkész posztot.  Két legnagyobb…..
tankista.cica 2018.09.13 12:41:00
Az a kurva teljesítménykényszer az…
És a futók többsége vidáman belehergeli magát ebbe a baromságba. Én is.
Imádtam az első éveket. Jól éreztem magam, lefogytam, jöttek az eredmények, nőttek a távok, gyorsultam. Aztán visszacsúsztam. És kezdődött a stressz. Ó de szarul ment ma, csak 5:40-es átlagom lett. Múltkor ez a zene 10 méterre a szigeti bejáró UTÁN indult, mi van velem, ez a nap se lesz jó. Ráfeszültem az audiocoachra, nem a futócsajok seggét néztem hanem másodperceket osztottam szoroztam kilométereken át.
A legnagyobb jó volt mikor kikapcsoltam örökre, nekem ne ugasson. Sőt, most már a zenéket is keverem és érzésre futok. És kezd visszajönni a régi érzés, hogy nem is érzem a futást, csak WASD-zek a testemmel.
Tudom én hogy azt hittem hogy meg KELL felelni egy szubkultúra elvárásainak. Nem kell. Senki le se fogja szarni a pace-emet. (tudom hogy rosszul hangzik, de engem se izgat a legkevésbé sem a másé) Amikor hazaérek és Anita megkérdezi hogy jót futottam-e, nem azt kérdezi hogy na, ugye nem csúsztál 5:40 fölé és azt is csak azért mert lámpát kaptál a rakparton. És ha nem akkor megvet, vagy nem szeret, vagy nincs ma szex. Azt kérdezi hogy ÉN jól éreztem-e magam futás közben, nem fáradtam-e el nagyon, nem fáj-e valamim (és nem csavarta el a fejem semmiféle szép futólány XD).
És mikor mondom hogy igen, akkor annak örül.
De azt mondani hogy nagyon jó volt a mai futás, mert 2 óra alatt 4,5 másodperccel gyorsabb voltam mint a múltkor… haggyukmá… ott el van valami baszcsizva…
nemmaratonman Húzófröccs 2018.08.01 12:17:25
Az irodalomnak és a fröccsnek nagyon sok köze van egymáshoz, és ha másképp nem megy, ezen keresztül vagyok kénytelen feliratkozni a nemzeti nagyjaink közé. Pár napja megalkottam a saját futófröccsfajtámat, illetve futás utáni fröccsfajtámat, aminek a húzófröccs™® nevet adtam. A húzófröccsben™®…..
Nagyüzemben megy a nyári uborkaszezon (kovászos, mindig a kovászos). Míg mások az év első szezonját agyonversenyezték, hogy aztán meg nyáron agyonversenyzés mellett még agyon is triatlonozzák magukat, addig én összesen két eseményen szopattam magam összesen: egyszer a távolsággal, egyszer a szinttel…..
Napra pontosan egy hónap kellett, de Bob újra közöttünk van. Egy hónap kellett, de legalább kövér ludat kaptam, mert tőlem csak a zsákot kérték, viszont a Salomon (?) nem szarozott a részletekkel és a kicsomival, úgy, ahogy van, elküldte az egész szettet. Tehát van két Salomon kulacsom, egy…..
Akik régebb óta ismernek, vagy követik futós írásaimat, azok már tudhatják, gyomorban nem vagyok túl erős. Úgy is mondhatnám, hogy nem kis problémát okoz az energiabevitel futás közben, mert ami bemegy, az rövid idő elteltével távozik is. Mondjuk legalább a hagyományos úton,…..
tankista.cica 2015.05.22 13:00:37
 Székesfehérvár, 1940 (Fortepan) Vendégszerzőnk, Péntek Orsolya írása. Nagyapám a Kádár-korban osztályidegen volt: polgár. Az osztályidegenséget addigra megszokta, szabadelvűként már a Horthy-rendszerben gyakorolhatta az ideológiai különállást. Csak a családi hagyományt…..
Futóblog Rejtvény 2015.03.26 07:01:07
Találjátok ki, hogy mi ez? Csak annyit árulok el, hogy köze van a futáshoz, mert a hétvégi BSZM-en kaptam, és nagyon sokat segített. Szemből: Oldaról: Annyit segítek, hogy a megoldás nem a blokk hátulja. :)..
Futóblog Lassan, szépen 2015.02.13 21:43:06
Évek óta futok. Évek óta alapozok is, így télen. Tél elején mindig megriadok először az átlagaimtól, de aztán minden helyreáll. 4-5 éve a téli hosszú futások átlaga bőven 6 perc feletti volt. Aztán simán hoztam a szezont. A téli alapozás hosszúfutásainak sebessége egyre…..
tankista.cica 2015.02.14 15:43:52
@rrroka: jaja, pont ezt hordom én is... meg futás után kimosni, centrizni, kiteregetni és még el is kell pakolni mert minden másnap evvel van tele a lakás... néha már csak rugdosom kupacba...
ó jöjj el már te szellős március vagy mi... rövidgatya, egy póló, vummmmmm
/sóhaj
(A poszt első része itt olvasható.) 1966-ban már sokat utazott fel Pestre, mivel a munka és a sport mellett levelező tagozaton a TF-re járt az edzői szakra. 1966. április 11-én a mezei Budapest-bajnokságon 10 km-en 30:43-mal ötödik lett, utána a korabeli NSZK-ban Meerbeckben…..
tankista.cica 2015.02.13 09:41:19
Az Apple szeptember 9-én mutatta be az óráját. Erről a szakmai fórumok már beszámoltak, de a téma megérdemel egy kis futással kapcsolatos latolgatást is. Én személy szerint nagyon vártam a bemutató élő internetes közvetítését, mert biztos voltam benne, hogy az Apple ezen a…..
tankista.cica 2014.10.13 15:53:00
@shortstack: szerintem az összefonódás kapcsán elnézhető a verbális mélytorkozás... megértjük mi, na...
Futóblog Endomondo Life 2014.08.31 21:27:43
A RunKeeper után az Endomondo is kijött a saját lépésszámlálójával, ami szintén ingyenes és letölthető a magyar alkalmazásboltból. Sajnos a Breezehez képest nulla újítást sikerült beépíteni, ezzel szemben gátlástanaul lemásoltak nem kevés dizájn megoldást, úgyhogy…..
Futóblog NikeFuel automata 2014.07.23 11:18:55
Ugye mindenkinek megvan a Nike mozgásforma-egységesítő mértékegysége, a NikeFuel? Egy körbe zárt plusz a jele az alkalmazásokban, például a Nike+ Running appban, és nagyjából arra találták ki, hogy össze lehessen hasonlítani a különféle edzéseket. A TechCrunchon olvastam, hogy…..
Futóblog Futós filmek 2009.05.05 11:46:00
Pár hete olvastam ezt, aztán még rábukkantam a kommentek között erre, és gondoltam csinálok egy gyűjtést a témában, volt bőven alapanyag kiindulásképpen. Nem akarok TOP10-et készíteni, mivel az összegyűlt címeknek csak töredékét láttam. Remélem a tisztelt Olvasóközönség…..
tankista.cica 2014.07.18 12:26:33
Mennyire punk dolog maratont futni? Joe Strummer a London Maratonon Joe Strummerről nem feltétlen gondoltam, hogy futóversenyeken indult volna, aztán tessék. A "The Clash" frontembere mondjuk dokumentumfilmek tanúsága szerint úgy edzett, hogy a maraton előtti nap megivott 10 pint (5,68 l)…..
Futóblog Unfair play 2014.06.20 08:31:20
Kell-e a versenyszervezőknek a csalásra készülni? Kellenek-e az amatőr versenyeken bírók? Kell-e a bizalom vagy egy két csaló nem számít? Vagy mennyire mindegy, hogy 100. vagy 101. helyen végzel, vagy az 1000. vagy 1001. vagy? Minden fordítóba kell időmérő kapu? Szerinted? Sajnos…..
A Budakeszi Vadaspark nemrégiben új lakóval gazdagodott. Sajnos a történet nem olyan vidám, mint általában. Az anyaróka óvatlan volt és halálra gázolta őt egy autó. Egy arra járó szemfüles autós ezt látta, kiszállt a kocsiból, hogy megnézze, túlélte e a róka, de szomorúan…..
tankista.cica 2013.04.24 13:17:49